Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
<input type="button" value="szöveg" />
és utána a php kód:
<?php
function veglegesites()
{
$con = ...
$mov1="INSERT INTO kasd SELECT * FROM kkasd";
$mov2="INSERT INTO pasdSELECT * FROM ppasd";
mysql_query($mov1,$con) or die('Error: ' . mysql_error());
mysql_query($mov2,$con) or die('Error: ' . mysql_error());
}
mysql_close($con);
?>
megnyomom a gombot, megnézem phpMyadmin ban történte valami, de semmi. lefuttatom ott a mov1et, és tökéletesen mûködik. MIÉÉRT?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
mysql_query("UPDATE `fights` SET `end` = CASE WHEN ( SELECT
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) < (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) ) THEN `user1` ELSE `user2` WHERE `id` = 1 END ");
Logitech G25 tulajos!!
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) > (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) ) THEN `user1` ELSE `user2` END ");
Ezzel mûködik, ám ha > akkor 'barta' ha < akkor 'mate'..
Logitech G25 tulajos!!
ha lemezen van a fájl, akkor:
$filename = 'elérési/út/a/fájlodhoz';
$mimetype = 'mime/típus'; // image/jpeg, vagy image/png vagy image/gif attól függõen, hogy mit szolgálsz ki
file_put_contents($filename . '.txt', time());
header('Content-Type: '.$mimetype );
echo readfile($filename);
ha generálod a képet, akkor csak a file_put_contents sor a lényeges neked. ez a megadott fájlba írja a megadott adatot.
SQL ben minden van amit el tudsz képzelni, és amit nem az is, nem csodálkoznék ha mondjuk kerülne egy õrült aki a mariót megírná mysqlben 😊 olyan szinten hozzá férhet vajon a mysql az erõforrásokhoz, képernyõ... billentyûzet? 😄 érdekes felvetés.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) < (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) FROM `fights` WHERE 1 ) THEN `user1` ELSE `user2` END");
Sajnos így sem ír be semmit 😞
Logitech G25 tulajos!!
ezt a részt lehagytad a végérõl? a ;t te írtad.
mysql_query("UPDATE `fights` SET `end` = CASE WHEN ( SELECT
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) < (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) FROM `fights` WHERE 1 )");
Nem írt semmi az end-be.. :\
Ezt PHP-val nem lehet valahogy megoldani? Nincs ötleted??
Logitech G25 tulajos!!
UPDATE tablanev
SET end = CASE WHEN ( SELECT (`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + ... + (`user1` = `13`) <
(`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) + ... + (`user2` = `13`) FROM `tablanev` WHERE 1 )
THEN `user1` ELSE `user2` END de ez akkor ha mindenképpen van nyertes ami ha minden mezõ ki van töltve 100% hanem lehet hogy döntetlen áll elõ és akkor meg rossz érték lesz az end mezõbe.
Esetleg mûmködõ script.
Köszi
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
TÁBLA: harcok
- id (ez az ami fent, tehát 1 harc id-je)
- sorsz (1-13)
- nev (ide meg aki épp jön)
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Van egy táblám ilyen mezõkkel: user1, user2, 1, 2..13, end.
Na most ez egy harc rendszer lesz majd.. ez kész. az 1..13-ig mezõkben tartalmaz egy-egy nevet. Ezekben a mezõkben csak 2 név közül lehet az egyik.
Pl.:
1: mate
2: mate
3: isti
4: mate
5: isti
6..13 így tovább
Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom megnézni, hogy melyikbõl van több??
Ha nem érthetõ bocsi, de azért feltöltök egy képet:
Köszi elõre is az ötleteket!
Logitech G25 tulajos!!
Igy lehet nem kepes az utolso betoltes idejet megallapitani?
Egyebkent melyik fuggvenyt kell hasznalnom?
$szamlalo = 0;
foreach (array_rand($jatekosok, 6) as $nev) {
$szamlalo++;
if ($szamlalo == 6) break;
//muveletek
}
//tovabbiak (ja , és ez egy nagy for ciklusban van)
tudom, hihetetlen vagyok...
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
szolgáld ki a képet php-n keresztül, és egy txt-t fájlba mentsd el az utolsó hozzáférés idejét (mondjuk hasonló névvel, csak más kiterjesztéssel), vagy adatbázisba is mentheted...
Nezegettem a fileatime() es stat() fuggvenyeket de kiprobalva nem azt adja vissza amit keresek.
Keresek programozót alkalmi munkára, sos-be kéne nekik szal munkanélküliek elõnyben 😛 Nekem sajnos nincs idõm. Egy személyre szabott webshopot kellene összerakni, szerkeszthetõ aloldalakkal, kép+info termékfeltöltõs admin oldallal.
Akit érdekel küldjön refkót és mutatom mirõl lenne szó.
Ranezesre erre mit mondasz, ebbol is ki lehet hagyni a ciklust?
$fr=0;
while($fr<count($tl)) {
$zq<$fr>$fr> = $ir+(18*$fr)+1;
imagestring($by, $f, 20, $zq<$fr>$fr>, $tl<$fr>$fr>, imagecolorallocate($by, $tr, $tg, $tb));
imagecopyresized($by, imagecreatefrompng('circle.png'), 0, $zq<$fr>$fr>, 0, 0, 16, 16, 16, 16);
$fr++;
}
Egy kis optimalizalas nem art. 😊
if($ln>=0 and $ln<=8){
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se<1>1>/$se<0>0>)+($ln*18));
}
Egyébként a több feltételhez case (swich)-t használunk, nem ciklust, mert nem pocsékoljuk feleslegesen a processzoridõt😊
[merlinw.org]
Mivel a felhasznaloknal az $ln erteke valtozo, a felhasznalo beallitasai adnak erteket neki.
Ha mondjuk jozsi $ln erteke 4, akkor a $vt=4; altal letrehozott imagecreatetruecolor(); jelenik meg nala. Ha bela $ln erteke 0, akkor a $vt=0; altal letrehozott imagecreatetruecolor(); jelenik meg nala.
STB.
Round: http://php.net/manual/en/function.round.php 😊
Szoval ha kerekitem, utana jo lesz? Nem latsz hibat a while ciklusban? Azt jol irtam?
A floor() lefele, a ceil() felfele kerekit, de ez a round a kozepet nezi es vagy le, vagy fel kerekit?
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se<1>1>/$se<0>0>)+($vt*18));
Itt ha a $vt=0, akkor 0*18=0, ha $vt=1, akkor 1*18=18; STB.
Ezert kene while vagy for ciklus, hogy ne kelljen 9X beirnom a kodba az if ellenorzest.
Kipróbáltam beleírni a js-t az egyik oldaldobozba custom módon, totál hazavágta azt a boxot, gyakorlatilag csak törölni lehet, és egy újat csinálni helyette. 😄
Elõször így kereteztem:
<script type="text/javascript">
(function(E,😎{function ka(a,b,d){if(d===B&&a.nodeType===1){d=a.getAttribute("data-"+b);if(typeof d==="string"){try{d=d==="true"?true:d==="false"?false:d==="null"?null:!c.isNaN(d)?parseFloat(d):Ja.test(d)?c.parseJSON(d):d}catch(e){}
(...) (hosszú a kód.)
</script>
utána így:
<!--
(function(E,😎{function ka(a,b,d){if(d===B&&a.nodeType===1){d=a.getAttribute("data-"+b);if(typeof d==="string"){try{d=d==="true"?true:d==="false"?false:d==="null"?null:!c.isNaN(d)?parseFloat(d):Ja.test(d)?c.parseJSON(d):d}catch(e){}
(...)
//-->
</script>
még valami tipped van esetleg? 😊
$se<1>1>/$se<0>0> ez nagy valószínûséggel nem egész szám lesz, ezért ajánlott kerekíteni round() mivel az imagecreatetruecolor() egész számot fogad el. ha jobban belegondolsz, fél pixel nem létezik.
#18396: script taget elvileg az oldalon bárhol beszúrhatsz, a CSS-t meg simán másold bele abba amit tudsz szerkeszteni (szerintem van ilyen blog.hu-n, de nem 100 %)
$vt = 0;
while($vt<8) {
if($ln==$vt){
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se<1>1>/$se<0>0>)+($vt*18));
}
$vt++;
}
Miert nem mukodik? Koszonom.
az viszont lehet, hogy nem lehet.. 😊 bár mindenre van megoldás. ahol a txt-s megoldást olvastam ott @font-face-re használták ezt a trükköt. nem képnézegetõhöz.
Szerintem blog.hu-n nem nagyon lehet ilyet.
most ezt raktam be a sablon fájlba egy <head></head> keretbe (nem tudom kell-e egyáltalán ez a keret):
]<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/engine/style.css" media="screen" />
<style type="text/css">a#vlb{display:none}</style>
<script type="text/javascript" src="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/engine/jquery.txt"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/shadowbox/shadowbox.css">
<script type="text/javascript" src="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/shadowbox/shadowbox.txt"></script>
Shadowbox.init();
Olvastam valahol, hogy txt fájlokba írt javascriptek mûködhetnek, ha pl. az adott szerverre (ez esetben blog.hu) nem lehet .js fájlokat tölteni.
Lényegében ez azt jelenti, hogy a "<script type="text/javascript" src="engine/jquery.js"></script>" helyett írjak "<script type="text/javascript" src="engine/jquery.txt"></script>"-t?
köszi a választ!
mehh type="submit" inkább
sokmindent láttam, de ezt nem.
sajnos ez megoldotta, hogy nem kiabál, de az üzenetet nem tudom elküldeni.
amikor az elküldés gombra kattintok, az nem is küld, hanem a kurzor villog a szövegben.
megnéznéd, mi lehet ez a görcs? 😊
köszi