22786
Html-, css- és php-help
  • BEE LEE
    nem rosszul jeleníti meg, ez egy "lapozós" galéria, és nem lapoz a számokra klikkelve. js-t, jquery-t nem szívesen használnék, mert lehet, hogy letiltják.

köszi.
  • SzirmosSzisza
    Amit rosszul jelenít meg, azt nem tudja értelmezni.
  • BEE LEE
    az explorer ebből mit nem tud értelmezni? firefox alatt tökéletes.

köszönöm.
  • BEE LEE
    hm... a firefoxnak jó, de az explorernek mégsem tetszik...
  • BEE LEE
    óóó..., azt már próbáltam, de most, hogy írod, nem a footernak kell adni a margin-t és így már tökéletes.

nagyon köszönöm!!!!
  • Voyager5
    Footernak van adva jobbról, balról 315px padding, + bevan állítva 930px szélesség. Ez így 1560px, ha ennél nagyobb felbontáson nézed akkor eltűnik a görgetősáv.

Javaslom a jobb, bal padding megszűntetését, és margin: 0 auto-val való középrerendezését.
  • BEE LEE
    ezt megnézné nekem vki, mi lehet a hiba.

talán overflow, de nem biztos. nem szeretném, ha alul lenne scroll.

#images {
    width: 520px;
    height: 300px;
    overflow: hidden;
    position: relative;
    }

#images img {
    width: 520px;
    height: 300px;
    position: absolute;
    left: -520px;
    z-index: 1;
    opacity: 0;

transition: all linear 400ms;
    -o-transition: all linear 400ms;
    -moz-transition: all linear 400ms;
    -webkit-transition: all linear 400ms;
    }

köszönöm.
  • BEE LEE
    meg van a hiba.
  • BEE LEE
    sziasztok, más téma.

azt szeretném, hogy amikor a menure kattintok és megnyílik az adott oldal, akkor is megmaradjon a hover gomb.

<li class="velemeny"><a href="velemeny.html"></a></li>

.velemeny {background: url(images/menu/velemeny_hov.jpg)}
    .velemeny a {background: url(images/menu/velemeny.jpg)}

köszönöm.
  • Malakai
    Nagyjából én is ezt írtam (vagy akartam), csak fáradt fejjel nem fogalmaztam meg ilyen szépen. :)
  • BEE LEE
    ok. mindenkinek nagyon köszönöm a türelmet és a segítséget!!!!

• MerlinW
    Minden oldal HTML oldal. A "PHP-s" is, miután a böngésző a HTML-t értelmezi. Javascript matekozik, majd HTML-t generál, CSS-el a HTML-nek adsz stílust, PHP pedig szerver oldalon generálja a HTML-t.
    Tehát természetesen berakhatod, csak nevezd át a fájl kiterjesztését php-ra (ha a weboldaladban bárhol használsz PHP-t, célszerű az összes *.html fájl kiterjesztését *.php-ra átnevezni).

Ajánlom neked valamilyen Webfejlesztés és/vagy PHP alapok elolvasását. Csak hogy megértsd, hogyan is működik egyáltalán ez az egész. Mert így baromi nehéz lesz bármit is csinálnod.
  • bracsek #19290
    AddType application/x-httpd-php .html .htm
    AddHandler application/x-httpd-php .html .htm

Ez a két sor közül valamelyiket bele téve egy .htaccess nevű fájlba a html fájlban is maradhat a php, az is le fog futni.
  • SzirmosSzisza
    Mivel PHP rész, ezért csak .php kiterjesztésű fájlban fogja neked a webszerver értelmezni.
  • BEE LEE
    Igen, azt használom, amint láttad is a html részt, a css-t nem linkeltem be, de az is tőled van :)

de az alsó link php oldal és ezeket a részeket:
    ...value="<?php echo $_GET['name'];?>
    ..<?php if(isset($_GET['wrong_code'])){?>
    nem tudom, hogy a html oldalba beszúrhatom e?

tehát ezek a részek(is) nem kapcsolat.php oldalon lennének, hanem
    kapcsolat.html oldalon.

csak ez a kérdésem. minden más tiszta. (vagy nem :))

köszönöm!
  • Voyager5
    Nemértem, hogy mit akarsz csinálni, vagy mi nem megy, de biztos azért van, mert fáradt vagyok, és a héten éjfél előtt még nem sikerült lefeküdnöm, úgy, hogy mindennap 5-kor keltem.:)

Azonban az email küldéses dolog nagyon egyszerű, sok tutorial is kering a neten a témában. Én eddigi pályafutásom során, a PHPMailert, illetve azthiszem a Swiftmailert használtam főleg, meg Wordpressnél különböző plugineket, illetve a beépített wp_mail-t.
    A sima PHP-s mail függvényt viszont soha:)

A legjobban talán a PHPmailert ajánlom. Nagyon egyszerű a használata, és vannak is jó példák a site-jukon.

szerk.: Meg használtam frameworkos mailereket is. pl: Zend_mail
  • MerlinW
    Még jó, hogy erre írtam neked pár napja megoldást (#19214)
  • BEE LEE
    Ezt szeretném,

de ez van
  • Voyager5
    Linkeld be a fileokat pastebinben.
  • BEE LEE
    a html és a css megy. a php-val van gondom.
    a form részét megcsináltam html-ben és a hozzátartozó stílust(css)is.

az a problémám, hogy most találtam egy talán működő kódot, ami php-ban van és ezt szeretném formázni, de mint már írtam külső oldalról.

szerintem inkább irányt változtatok és megpróbálom másképp, mert úgy látom ez kivitelezhetetlen.

köszi a segítséget mindenkinek!!
  • Malakai
    Nem, nem érted jól...
  • BEE LEE
    tehát akkor csak az marad, hogy a php-an adom meg a style-t, ha jól értem.
  • Voyager5
    Nemértem, hogy itt most mi a baj :)
    Ha megadtad a classokat, akkor simán csinálj pl. egy style.css-t, amibe belerakod a stílusleírásokat, azt pedig behúzod a head-be.

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

esetedben mondjuk a 4. és 5. sor közé
  • Malakai
    Azt felejtsd el, hogy php-hoz rendeled, a php html-t generál, azt küldi át a böngészőnek és abban a html-ben van bent a css meghívása is. A böngészőt nem érdekli, hogy az a html egy sima statikus html file, php/asp/jsp/psp/rb, vagy akármi. A <link /> taget pedig ugyanúgy íratod ki php-ben mint bármelyik másikat.
  • BEE LEE
    köszi.
  • BEE LEE
    Ezen rég túl vagyok, de olyat még nem csináltam, hogy
    1, php-ba beilleszteni a stílust
    2, php-hoz rendelni css-t

de ha megnézed ezt, akkor kb az oldal közepénél látod, hogy így kezdődik:
    print "<form name=\"kazaj\" method=\"post\" style=\"margin: 0;\" action=\"\">...

nos ezt szeretném vagy kiiktani, vagy a legjobb lenne, ha külső css-t tudnék hozzá rendelni.

köszönöm.
  • Malakai
    Jól látod, hogy ezt inkább külön érdemes.
    Ha külön fileban akarod a css-t, akkor Curze által írt módon tudod a HTML-hez hozzáadni a <head> részben, viszont eddig ezek szerint nem foglalkoztál még css selectorokkal, ez pedig egy újabb külön területe a css-nek.
    Gyors kereséssel egy video tutorial (angol): link
  • Voyager5
    Ja.

Ha ez így nem tetszik, akkor adj neki egy class-t, a CSS-file-ban pedig add meg a class-t, és az attribútumokat. A Te példádban így:

kiindulás:
    <input name="Submit" type="submit" style="margin-top:10px; display:block; border:1px solid #000000;
    width:100px; height:20px;font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; padding-left:2px;
    padding-right:2px; padding-top:0px; padding-bottom:2px; line-height:14px; background-color:#EFEFEF;"
    value="Send Message"/>

amivé faragjuk:
    <input name="Submit" class="input-submit" value="Send Message"/>

és beírjuk a CSS-fileba is:
    .input-submit {
    margin-top:10px;
    display:block;
    border:1px solid #000000;
    width:100px;
    height:20px;
    font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    font-size:11px;
    padding-left:2px;
    padding-right:2px;
    padding-top:0px;
    padding-bottom:2px;
    line-height:14px;
    background-color:#EFEFEF;
    }

• BEE LEE
    pl.: <input name="Submit" type="submit" style="margin-top:10px; display:block; border:1px solid #000000; width:100px; height:20px;font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:11px; padding-left:2px; padding-right:2px; padding-top:0px; padding-bottom:2px; line-height:14px; background-color:#EFEFEF;" value="Send Message"/>
  • BEE LEE
    köszi, az a helyzet, hogy bár én baromságnak tartom a megoldást, elismerem, hogy nem vagyok nagyon hozzáértő.
    tehát, eleve nem értem, hogy miért php-ban készült, hiszen csak az email form van az oldalon, tehát lehetne html is, de....
    Ilyenek vannak benne, amit persze én nem vágok.

..... value="<?php echo $_GET['name'];?>" /></div>
  • Voyager5
    "php oldalon van a stílus beágyazva, amit én nem szívesen látok ott. "

Az mit jelent?
  • Malakai
    IE6-7 horizontális scrollozásával vannak gondok.

A scrollTo pluginnál is írják, hogy lte IE7 lehetnek problémák.

Egyébként megpróbáltam egy pluginok nélkül ez eseti specifikus megoldást összedobni JQuery-ben, mert nem kéne bonyesznak lennie, de egyből belefutottam egy JQuery bugba, úgyhogy hagytam egyelőre. :D
  • BEE LEE
    Tisztában vagyok vele, hogy a php-nak semmi köze a css-hez és viszont.

Lehet, hogy félrementem, de az elmúlt 6napban próbáltam megoldani egy működö email formot, ami nem a spam-ben landol, de sajnos még nem jött össze. Nos tegnap leszedtem párat és az a helyzet, hogy a php oldalon van a stílus beágyazva, amit én nem szívesen látok ott. Innen jött, hogy esetleg megpróbálnám külső css-el, ha megy.

Nem az oldal készítéssel van gondom, csupán a már említett formot szeretném működésre bírni. Ennyi.
  • Voyager5
    Nézegetem ezt a kódot, de nemtudok rájönni :)
    Szerintem ennek mennie kéne, esetleg próbáld meg átpakolni a JS-eket a head-be.
  • SzirmosSzisza
    Egyszerűbb lezárni a PHP részt, beírni és nyitni megint ...
    <?php
    ?>
    CSS
    <?php
  • Malakai
    #19261: Ez már a rigojámmá válik, de PHP-hez semmi köze a CSS-nek, a CSS kliens oldal, a PHP szerver oldal.

#19264: Ezzel nagyon félrementél, mivel az első html része linkel egy css-t az oldalhoz, a második pedig egy div elemhez rendel egy class-t, amihez stílust rendelhetsz CSS-ben. A php rész csak annyi, amivel a kimenetbe küldöd (print és az echo).

Ez nem a legkonstruktívabb dolog, de mostmár rá kell kérdezzek milyen indíttatásból készítesz te magad oldalt? Ha egyébként csak egy oldalt végre működésbe akarsz hozni, akkor szerintem vagy inkább kérj meg egy jóismerőst, aki ért hozzá, vagy valami "párat kattintok és van egy blogom" jellegű megoldást válasz. Ha meg is akarod tanulni, akkor meg kérlek, kezd az alapoktól!
  • BEE LEE
    mihogy? :)
  • Voyager5
    hogymi?
  • BEE LEE
    most láttam két megoldást:
    1, print "<link rel=stylesheet href=\"css.css\" type=\"text/css\">";
    2, <? echo <div class=\"divstilus1\"> ?>
  • Curze
    ez a CODE dolog nagyon nem akar nekem menni :(