Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
van egy gombom:
<input type="button" value="szöveg" />
és utána a php kód:
<?php
function veglegesites()
{
$con = ...
$mov1="INSERT INTO kasd SELECT * FROM kkasd";
$mov2="INSERT INTO pasdSELECT * FROM ppasd";
mysql_query($mov1,$con) or die('Error: ' . mysql_error());
mysql_query($mov2,$con) or die('Error: ' . mysql_error());
}
mysql_close($con);
?>

megnyomom a gombot, megnézem phpMyadmin ban történte valami, de semmi. lefuttatom ott a mov1et, és tökéletesen mûködik. MIÉÉRT?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Malakai
Codepage Converter esetleg, bár autómata encoding felismerés azthiszem nincs benne.

Ez meg egy sebtiben összedobott php script, csak saját felelõsségre! 😊
class, példa

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Máté12
Ouch csak nem jó.. :S

mysql_query("UPDATE `fights` SET `end` = CASE WHEN ( SELECT
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) < (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) ) THEN `user1` ELSE `user2` WHERE `id` = 1 END ");

Logitech G25 tulajos!!

Máté12
Bocsi semmi, csak a WHERE lemaradt!

Köszi mind kettõtöknek 😊

Logitech G25 tulajos!!

Máté12
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) > (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) ) THEN `user1` ELSE `user2` END ");

Ezzel mûködik, ám ha > akkor 'barta' ha < akkor 'mate'..

Logitech G25 tulajos!!

Lyukasbogrács
ha nincs mentve az utolsó hozzáférés ideje fájlrendszer szinten, akkor azt nem is fogod tudni használni sehogy. egyáltalán másik képbõl generálsz képet, vagy a semmibõl? mihez akarod hozzáfûzni, hogy mikor nézték meg?

ha lemezen van a fájl, akkor:
$filename = 'elérési/út/a/fájlodhoz';
$mimetype = 'mime/típus'; // image/jpeg, vagy image/png vagy image/gif attól függõen, hogy mit szolgálsz ki
file_put_contents($filename . '.txt', time());
header('Content-Type: '.$mimetype );
echo readfile($filename);

ha generálod a képet, akkor csak a file_put_contents sor a lényeges neked. ez a megadott fájlba írja a megadott adatot.

Persze a where ben össze kellett volna kötni, de nincs kedvem létrehozni a táblát így meg csak ötletet adtam, nem bonyolult megoldani, ha kicsit kísérletezel.

SQL ben minden van amit el tudsz képzelni, és amit nem az is, nem csodálkoznék ha mondjuk kerülne egy õrült aki a mariót megírná mysqlben 😊 olyan szinten hozzá férhet vajon a mysql az erõforrásokhoz, képernyõ... billentyûzet? 😄 érdekes felvetés.
SzirmosSzisza
Esetleg próbáld meg felzárójelezni < elõtti és után részt vagy where id = 1-et hozzáadni mindkettõ lekérdezéshez. csak tipp, eddig nem is tudtam, hogy van case SQL-ben

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Máté12
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) < (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) FROM `fights` WHERE 1 ) THEN `user1` ELSE `user2` END");

Sajnos így sem ír be semmit 😞

Logitech G25 tulajos!!

THEN `user1` ELSE `user2` END

ezt a részt lehagytad a végérõl? a ;t te írtad.
Máté12
Így van csak oda kell beírni.. így próbáltam, de sikertelenül:
(`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + (`user1` = `3`) + (`user1` = `4`)+ (`user1` = `5`)+ (`user1` = `6`)+ (`user1` = `7`)+ (`user1` = `8`)+ (`user1` = `9`)+ (`user1` = `10`)+ (`user1` = `11`)+ (`user1` = `12`) + (`user1` = `13`) < (`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) +(`user2` = `3`)+(`user2` = `4`)+(`user2` = `5`)+(`user2` = `6`)+(`user2` = `7`)+(`user2` = `8`)+(`user2` = `9`)+(`user2` = `10`) + (`user2` = `11`) +(`user2` = `12`) + (`user2` = `13`) FROM `fights` WHERE 1 )");

Nem írt semmi az end-be.. :\
Ezt PHP-val nem lehet valahogy megoldani? Nincs ötleted??

Logitech G25 tulajos!!

ha csak az end oszlopba kell beírni a nyertest én valami ilyennel próbálkoznék

UPDATE tablanev
SET end = CASE WHEN ( SELECT (`user1` = `1`) + (`user1` = `2`) + ... + (`user1` = `13`) <
(`user2` = `1`) + (`user2` = `2`) + ... + (`user2` = `13`) FROM `tablanev` WHERE 1 )
THEN `user1` ELSE `user2` END de ez akkor ha mindenképpen van nyertes ami ha minden mezõ ki van töltve 100% hanem lehet hogy döntetlen áll elõ és akkor meg rossz érték lesz az end mezõbe.
Nem tud valaki egy olyan programot ami batch convertál minden php fájlt utf8 formátumba? Csak tuti tipp érdekel.
Esetleg mûmködõ script.
Köszi

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

SzirmosSzisza
Hát erre szerintem nem nagyon van SQL utasítás szóval PHP-val kell valahogy. Vagy át rendezed az SQL felépítést és csinálsz egy olyat, hogy:
TÁBLA: harcok
- id (ez az ami fent, tehát 1 harc id-je)
- sorsz (1-13)
- nev (ide meg aki épp jön)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Máté12
Üdv!
Van egy táblám ilyen mezõkkel: user1, user2, 1, 2..13, end.
Na most ez egy harc rendszer lesz majd.. ez kész. az 1..13-ig mezõkben tartalmaz egy-egy nevet. Ezekben a mezõkben csak 2 név közül lehet az egyik.
Pl.:
1: mate
2: mate
3: isti
4: mate
5: isti
6..13 így tovább

Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom megnézni, hogy melyikbõl van több??
Ha nem érthetõ bocsi, de azért feltöltök egy képet:

Köszi elõre is az ötleteket!

Logitech G25 tulajos!!

Agy Halott
Lehet ez a baj? Mivel a kep nem kep, hanem php kod, csak kep a kimenete.
Igy lehet nem kepes az utolso betoltes idejet megallapitani?

Egyebkent melyik fuggvenyt kell hasznalnom?
SzirmosSzisza
Mehh, ez jónak tûnik. Esetleg próbáld meg kirakni a {} vagy vizsgáld > 6-tal.

Jim Morrison
megint milyen egyszerû, és megint milyen hülye vagyok... D:

$szamlalo = 0;
foreach (array_rand($jatekosok, 6) as $nev) {
$szamlalo++;
if ($szamlalo == 6) break;
//muveletek
}
//tovabbiak (ja , és ez egy nagy for ciklusban van)

tudom, hihetetlen vagyok...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SzirmosSzisza
Raksz bele egy számlálót és ha több, mint 6 akkor break.

Jim Morrison
egyik foreach ciklusan használom az array_rand fv enyt, megadom melyik tömbbõl szedjen random, meg utána a számot is, hogy 6 ot, de ezzel ugye csak azt mondom meg neki, hogy min 6 ot szedjen, ki ezét vagy 6ot szed ki, vagy annál többet. Hogy lehetne megcsinálni azt, hogy CSAK 6ot szedjen ki, se többet se kevesebbet.

Lyukasbogrács
egyes fájlrendszereken le van tiltva (pontosabban le lehet tiltani), hogy az utolsó hozzáférés idejét módosítsa (teljesítménynövelés, vagy terheléscsökkentés céljából, a lemezre írást tekintve)
szolgáld ki a képet php-n keresztül, és egy txt-t fájlba mentsd el az utolsó hozzáférés idejét (mondjuk hasonló névvel, csak más kiterjesztéssel), vagy adatbázisba is mentheted...

Agy Halott
Hogy lehet leellenorizni egy kepet, hogy hany napja volt megnezve utoljara bongeszoben? Ezalatt azt ertem, hogy mondjuk ma feltoltom a kepet a tarhelyre(5.7.2001) es egy holnap(6.7.2001) vki megnezi a bongeszojeben, akkor a PHP-nak a holnapi datumot kellene mutatnia: 6.7.2001
Nezegettem a fileatime() es stat() fuggvenyeket de kiprobalva nem azt adja vissza amit keresek.
Lazarus
Hát végülis témába vág szal:
Keresek programozót alkalmi munkára, sos-be kéne nekik szal munkanélküliek elõnyben 😛 Nekem sajnos nincs idõm. Egy személyre szabott webshopot kellene összerakni, szerkeszthetõ aloldalakkal, kép+info termékfeltöltõs admin oldallal.

Akit érdekel küldjön refkót és mutatom mirõl lenne szó.
FlDutchman
mûködik! blog.hu-n is. huh.
köszi a tippeket!

Agy Halott
Ez szep volt. Koszi.
Ranezesre erre mit mondasz, ebbol is ki lehet hagyni a ciklust?

$fr=0;
while($fr<count($tl)) {
$zq<$fr> = $ir+(18*$fr)+1;
imagestring($by, $f, 20, $zq<$fr>, $tl<$fr>, imagecolorallocate($by, $tr, $tg, $tb));
imagecopyresized($by, imagecreatefrompng('circle.png'), 0, $zq<$fr>, 0, 0, 16, 16, 16, 16);
$fr++;
}

Egy kis optimalizalas nem art. 😊
MerlinW
Nem kell ciklus..

if($ln>=0 and $ln<=8){
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se<1>/$se<0>)+($ln*18));
}

Egyébként a több feltételhez case (swich)-t használunk, nem ciklust, mert nem pocsékoljuk feleslegesen a processzoridõt😊

[merlinw.org]

FlDutchman
lehet. 😄

Agy Halott
Ez a lenyeg. Szuksegem van 9 fele meretu imagecreatetruecolor();
Mivel a felhasznaloknal az $ln erteke valtozo, a felhasznalo beallitasai adnak erteket neki.

Ha mondjuk jozsi $ln erteke 4, akkor a $vt=4; altal letrehozott imagecreatetruecolor(); jelenik meg nala. Ha bela $ln erteke 0, akkor a $vt=0; altal letrehozott imagecreatetruecolor(); jelenik meg nala.
STB.
SzirmosSzisza
<!-- --> nem kell bele, ez a komment, de szerintem nem fog menni.

FlDutchman
Illetve most nézem dreamweaver-ben a </script> befejezésre syntax errort ír ki.

SzirmosSzisza
De a vt ugyanannyi, mint az ln nem ? Legalábbis csak akkor akarod, hogy lefusson ez az if-ek alapján.

Round: http://php.net/manual/en/function.round.php 😊

Agy Halott
$ln erteke valtozo, mely lehet: 0,1,2,3,4,5,6,7,8.

Szoval ha kerekitem, utana jo lesz? Nem latsz hibat a while ciklusban? Azt jol irtam?

A floor() lefele, a ceil() felfele kerekit, de ez a round a kozepet nezi es vagy le, vagy fel kerekit?
Agy Halott
Hogyne kellene, mivel az ff hatarozza meg, hogy melyik erteket jeleniti meg:

$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se<1>/$se<0>)+($vt*18));

Itt ha a $vt=0, akkor 0*18=0, ha $vt=1, akkor 1*18=18; STB.

Ezert kene while vagy for ciklus, hogy ne kelljen 9X beirnom a kodba az if ellenorzest.
FlDutchman
Köszi, css-t lehet külön is feltölteni, azt le tudja hivatkozni gond nélkül.
Kipróbáltam beleírni a js-t az egyik oldaldobozba custom módon, totál hazavágta azt a boxot, gyakorlatilag csak törölni lehet, és egy újat csinálni helyette. 😄

Elõször így kereteztem:

<script type="text/javascript">
(function(E,😎{function ka(a,b,d){if(d===B&&a.nodeType===1){d=a.getAttribute("data-"+b);if(typeof d==="string"){try{d=d==="true"?true:d==="false"?false:d==="null"?null:!c.isNaN(d)?parseFloat(d):Ja.test(d)?c.parseJSON(d):d}catch(e){}

(...) (hosszú a kód.)

</script>

utána így:

<!--
(function(E,😎{function ka(a,b,d){if(d===B&&a.nodeType===1){d=a.getAttribute("data-"+b);if(typeof d==="string"){try{d=d==="true"?true:d==="false"?false:d==="null"?null:!c.isNaN(d)?parseFloat(d):Ja.test(d)?c.parseJSON(d):d}catch(e){}

(...)

//-->
</script>

még valami tipped van esetleg? 😊

Lyukasbogrács
$ln-nek van értéke?
$se<1>/$se<0> ez nagy valószínûséggel nem egész szám lesz, ezért ajánlott kerekíteni round() mivel az imagecreatetruecolor() egész számot fogad el. ha jobban belegondolsz, fél pixel nem létezik.

SzirmosSzisza
Minek kell ide ciklus vagy egyáltalán IF ? $vt * 18 egymagában annyit csinál, mint az elõzõben a sok IF-ed 😊

#18396: script taget elvileg az oldalon bárhol beszúrhatsz, a CSS-t meg simán másold bele abba amit tudsz szerkeszteni (szerintem van ilyen blog.hu-n, de nem 100 %)

FlDutchman
és szerinted lenne rá mód, hogy magába a sablonba írjam bele a js kódokat?

Agy Halott
Ezeket az IF ciklusokat probaltam igy while ciklussal leegyszerusiteni:

$vt = 0;

while($vt<8) {

if($ln==$vt){
$by=imagecreatetruecolor(150, 150*($se<1>/$se<0>)+($vt*18));
}
$vt++;
}

Miert nem mukodik? Koszonom.
FlDutchman
na ott még nem.
az viszont lehet, hogy nem lehet.. 😊 bár mindenre van megoldás. ahol a txt-s megoldást olvastam ott @font-face-re használták ezt a trükköt. nem képnézegetõhöz.

SzirmosSzisza
Az oldalon is <head></head> között van ? (ctrl+u a forráskód)
Szerintem blog.hu-n nem nagyon lehet ilyet.

FlDutchman
az egyik egy WOW slider js és ezzel együtt egy shadowbox, képnézegetésre lenne. persze ez a kód saját szerveren mûködik tökéletesen másik oldalnál, és wordpress motornál is.

FlDutchman
köszi! txt felment szerencsére, de még nem akar beüzemelõdni.

most ezt raktam be a sablon fájlba egy <head></head> keretbe (nem tudom kell-e egyáltalán ez a keret):

]<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/engine/style.css" media="screen" />
<style type="text/css">a#vlb{display:none}</style>
<script type="text/javascript" src="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/engine/jquery.txt"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/shadowbox/shadowbox.css">
<script type="text/javascript" src="http://----.blog.hu/media/skins/colors_of_web_2_1/shadowbox/shadowbox.txt"></script>
Shadowbox.init();

SzirmosSzisza
Elvileg igen (nekem régebben ment .jpg-ként feltöltött fájlra), de blog.hu-ra szöveges fájlt sem lehet feltölteni nem ?

FlDutchman
Hi!
Olvastam valahol, hogy txt fájlokba írt javascriptek mûködhetnek, ha pl. az adott szerverre (ez esetben blog.hu) nem lehet .js fájlokat tölteni.

Lényegében ez azt jelenti, hogy a "<script type="text/javascript" src="engine/jquery.js"></script>" helyett írjak "<script type="text/javascript" src="engine/jquery.txt"></script>"-t?

köszi a választ!

moyothomas
Régen is mindig Te mondtad meg a megoldás, ez esetben is így történt!

nagyon köszönöm!

SzirmosSzisza
<input type="szöveg" value="Üzenet elküldése" name="submit" class="submit" />

mehh type="submit" inkább

moyothomas
http://moyo.atw.hu/kapcsolat.html

moyothomas
köszi.

sokmindent láttam, de ezt nem.

sajnos ez megoldotta, hogy nem kiabál, de az üzenetet nem tudom elküldeni.
amikor az elküldés gombra kattintok, az nem is küld, hanem a kurzor villog a szövegben.

megnéznéd, mi lehet ez a görcs? 😊

köszi

Voyager5
Amúgy meg használjatok PHPMailer-t, egyszerû mint a faék, van a weblapon csomó példakód.
Voyager5
részletkérdés 😄