22786
Html-, css- és php-help
-
#19502 Rakd be a képet háttérbe és rakj rá pl egy p taget :P -
#19501 Sziasztok!
Egy (szerintem) elég komplikált dologban kérnék segítséget. Adott egy adatbázis és egy kép amit úgy szeretnék megoldani hogy ami az adatbázisban változik az legyen kiírva a képre szövegként. Például először egy 1-es aztán ha az adatbázisban változik az 1-es, az automatikusan cserélődjön le a képen is.
Remélem érthető volt :p
Előre is köszönöm. -
#19500 setInterval-nak van valami alternatívája ? Konkrétan olyan kéne, amiben menet közben lehetne váltani az időközöket. Láttam, hogy van valami RequestAnimationFrame, de úgy értelmeztem, hogy az egyből vált, amint tud újra "rajzolni". Vagy rosszul értelmezem ? -
#19499 köszi mindenkinek!
alap fúrum meg is, még kicsit finomítani kell rajta. Kicsit könnyebben ment mint amire számítottam :D -
BladeW #19498 Előbb utóbb mindenki lecseréli a jó öreg notepadot, aki kicsit is komolyan akar PHP-zni. OOP-hez pedig kötelező egy jó IDE(szvsz).
Én Netbeans-t használok ingyenes, és a jobbak közé tartozik. (Bár most pont van egy idegesítő bug a mellé adott java7 SDK-ban , ez mondjuk nem az IDE hibája.) -
#19497 Nem is az, hogy szamit vagy sem, ( egyebkent igen :) ) csak nem tudtam sehogy megoldani es gondoltam jovok ide sirni hatha vki tudja a valaszt.
Amugy az adatbazis novekedese miatt egyre tobb ido a 0.00%-tol a 1.00%-ig eltelt ido. -
#19496 Ennyire sokáig tart a frissítés, hogy 0.1 % ennyit számít ?
Amúgy számokkal kell szórakozz szerintem. Pl felszorzod 100-zal és akkor a 0.19231-ből lesz 19.23100, ezt kerekíted simán aztán visszaosztod. (de lehet van egyszerűbb módja, akkor nem szóltam) -
#19495 Sziasztok.
jQuery-vel frissitem az adatbazisomat es van benne egy szazalek kijelzo a success functionban:
...
success: function(){
var szazalek = (100/max)*id;
$(".szamol").html(id);
$(".szazalek").html(Math.ceil(szazalek));
$(".entry_bar").css({ width: szazalek+"%" });
}
...
Ez a szazalek classu divbe irja ki, hogy eppen hany szazalek kesz a teljesbol. Am az a baj, hogy ha Math.ceil(szazalek) formaban irom, akkor felkerekiti a szazalekot, igy a 0.19%-ot is 1%-nak irja.
Ha Math.ceil() nelkul irom, akkor pedig olyan szamsort general, hogy nem latom a veget.
A keredesem, hogyan lehetne megadni, hogy mondjuk ket tizedesig mutassa?
Pl. igy gondolom: 12.48%
Koszonom. -
#19494 Köszi! -
#19493 $user_agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
if (preg_match('/opera mini/i',$user_agent)) $res = 'opera mini';
és a többi, és a többi...
android: preg_match('/android/i',$user_agent);
ipod: preg_match('/ipod/i',$user_agent);
iphone: preg_match('/iphone/i',$user_agent);
ipad: preg_match('/ipad/i',$user_agent);
blackberry: preg_match('/blackberry/i',$user_agent);
palm: preg_match('/(iris|3g_t|windows ce|opera mobi|windows ce; smartphone;|windows ce; iemobile)/i',$user_agent);
Tele van a net adatbázisokkal és kész scriptekkel. Keress rá a "user-agent mobile detection" kulcsszavakra. -
#19492 Sziasztok! Van egy mezei weblapom, annak van egy mobilokra optimalizált nyitóoldala is. Hogyan tudom elérni, hogy ha mobilos böngészőből látogat meg valaki, akkor automatikusan azt a mobilos kezdőlapot kapja? (hispan.hu/m) -
#19491 Rég volt publikus munkám, így nem tudtam mutogatni őket, de íme a mostani munkám bétája
Jó tanács mindenkinek, ha fel akarjátok futtatni SEO szinten az oldalatokat, hitelesítsétek Alexa-val (basic csomag 10$/hó). Nagyon sokat dob a dolgon. Google/Bing Webmaster tools + sitemap, Analytics pedig ugye alap.
Alexa-val 2 hét alatt 3 millió helyet ugrott előre az oldal. -
#19490 Én task/todo webappot írtam, abban is van felhasználó kezelés, jogosultság rendszer, email küldözgetés (értesítések), file megosztás (csatolmányok taskokhoz), ilyesmi, sztenderd akkor még php4, meg mysql lapokra. :) -
#19489 PHP Storm 3, Zend Studio 9, Notepad++, Sublime Text 2 -
#19488 Írd formázva, nem egy nagy tudomány, sőt a legtöbb írás közben segít. -
#19487 rájöttem nekem IDEs editor kell. Olyan kell mint a Visual Studio, gombnyomásra formázza a kódot. Mindegyik tud ilyet, vagy ez nem alapfunkció? -
#19486 ó köszi, jónak hangzik :D és akkor oop php val csináljam?:o -
#19485 Én fórumot készítettem magamnak. Teljesen jó gyakorló feladat, van benne minden. adatbázis írás, olvasás, módosítás, dátumkezelés, stb.
Próbálj csinálni egy saját kis SG-t. Nem nagy feladat, viszont sokat tanulsz belőle. -
#19484 mikor alapszinten voltatok php ból milyen feladatok csináltatok 'ujjgyakorlat' gyanánt? -
szecsko #19483 Köszi szépen.
Bocs az OFFolásért de ezerszer átnéztem és azthittem rendben van. -
#19482 .jar az Java, nem Javascript.
Google segít. Először próbáld parancssorból elindítani saját gépen majd az a parancsot kell beírni az PHP exec() függvényébe. (remélhetőleg támogatva lesz a webszervereden :)) -
#19481 Webadmin -> .jar elindítása.
A webadminokban milyen folyamat van, hogy elinuljon pl. egy Minecraft szerver.
Saját gépemen oké, entert nyomok és elindul, de PHP-/HTML-en keresztül hogy indul el? -
#19480 Nincs véletlenül BOM karakter a fájl elején? -
#19479 Valahonnan hiányzik valami, vessző, pontosvessző, zárójel, ilyesmi. -
#19478 Egyrészt a meta tagben a content-et pontosvesszővel zártad véletlen és nem macskakörömmel. :)
A 28-ik sorban az onValue-ba raktál egy szóközt, ami nem kéne.
A végén a 36-ik sorban pedig cseréld fel a kapcsos és a kerek zárójelet, fontos a sorrend. -
#19477 Wat ? PHP szerveroldali nyelv. Javascript kliensoldali. Pontosan mire gondolsz ? -
szecsko #19476 5.7 Toggling an Atribute ,100 oldal.
Erről a példáról lenne szó.
http://www.harryvanbavel.be/webanimatie/jquery/jQuery%20Cookbook.pdf -
szecsko #19475 Sziasztok!
jQuery könyvből kimásoltam egy példát és nem működik.
A program lényege az volna ,hogy a jelölőnégyzeteket lehessen csoport szerint is ki-be kapcsolni és egyenként is.
Az én esetemben be kéne kapcsolja egy csoportot. $('.toggleme').toggleCheck( true ) .
A Consol hibaüzenete: Uncaught SyntaxError: Unexpected identifier
A kódom : http://pastebin.com/qMgdM1Mq
-
#19474 Hellotok!
Ez lenne a kérdésem:
Hogyan lehet php-ból elindítani egy javascript alkalmazást? -
szecsko #19473 A crome-ban a Console ezt a hibaüzenetet dobja:
Uncaught SyntaxError: Unexpected identifier
Mit kellene keresnem? -
BladeW #19472 plusz néhány info, amit efelejtettem: ebben a formában máshol sem működik (tehát nem az atw-vel van a gond).
Ha még az elején állítok egy session változót, akkor az továbbmegy, csak a foreachben implementált session-ök nem mennek tovább. -
BladeW #19471 Helló, egy olyan problémám van, hogy valamiért, hogy session kezelésnél valamiért nem kapja meg a process.php a session tömb adatait.
test
A sorokban látható, és az oldal alján is, hogy a session tömb feltöltődik.
itt a forrás:
<?php
session_start();
/* DEFINING TEST CONSTANTS */
define('DS', DIRECTORY_SEPARATOR);
/* INCLUDE APPLICATION FILES */
require 'classes' . DS . 'Config.php';
require 'classes' . DS . 'baseDAO.php';
require 'classes' . DS . 'productDAO.php';
try {
Config::setConfig('config.ini');
$products = new productDAO();
$productDetailsArray = $products->fetch();
// $updates = array('id' => 2, 't_key' => 'newkey111', 't_value' => 'ujertek22');
// $products->update($updates);
} catch (Exception $ex) {
echo $ex->__toString();
}
?>
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset=iso-8859-2 />
<title>Axelpro</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles/style.css" media="screen" />
<!-- <script type="text/javascript" src="scripts/jquery.js" ></script>
<script type="text/javascript" src="scripts/jquery_validate.js" ></script>
<script type="text/javascript" src="scripts/messages_hu.js" ></script>
<script type="text/javascript" src="scripts/script.js" ></script>-->
</head>
<body>
<div id="container">
<h1>Üdvözöljuk online termékkatalógusunkban!</h1>
<div id="left">
<form id="order_form" class="cmxform" action="process.php" method="post">
<?php
foreach ($productDetailsArray as $resultform) {
$i = ($resultform["product_id"]);
$_SESSION[$i]["product_name"] = $resultform["product_name"];
$_SESSION[$i]["product_q"] = $resultform["product_q"];
$_SESSION[$i]["product_price"] = $resultform["product_price"];
print_r ($_SESSION[$i]);
?>
<p class='fieldset'>
Terméknév: <span class="product_header"><?php echo "{$resultform['product_name']}"; ?> </span>
<br />
Darabszám: <?php echo "{$resultform['product_q']}"; ?>
<br />
Ár: <?php echo "{$resultform['product_price']}"; ?> Ft
<br />
Ennyi darabot szeretnék rendelni:
<input type='text' name='<?php echo "{$resultform['product_id']}"; ?>' class='q_field' />
</p>
<?php } ?>
<p id='order_data'>
<label class="section_label">E-mail: </label><input type="text" name="email" class="large" />
<label class="section_label">Név: </label><input type="text" name="order_name" class="large" />
<label class="section_label">Szállítási cím: </label><input type="text" name="address" class="large" />
<input type="submit" id="order_button" name="order" value="Megrendelés!">
</p>
</form>
<pre>
<?php print_r ($_SESSION); ?>
</div>
<div id="right">
<div id ="basket">Kosár</div>
</div>
<p class="clear"></p>
</div>
</body>
</html>
------------------------------------------------
a process.php:
<?php
session_start();
print_r ($_SESSION);
print_r ($_POST);
-----------------------------------------------------
Mivel atw-n van, tmp mappám van.
Köszi előre is, ha valaki tudna segíteni. -
#19470 CSS alapjai I. · Weblabor
A CSS gyorsan változik, de a kérdésed a nagyon alapokra vonatkozik és teljesen félreértetted a működését, úgyhogy a fenti cikk nagyon is releváns. -
oregharcos #19469 Üdvözöllek benneteket!
Elöre gocsátom, hogy csak tanulgatom a programozást.
A multiply oldalakon már évek óta foglalkozok CSS-kódok-al.
Sikerült sok mindent megtanulni, de vannak még hiányosságaim,
de azért már elég jól boldogulok.
Most viszont a NING-es oldalon felakadtam.
Pár napja keresgélek egy CSS-parancsot, de nem találok.
Az oldalon használják az "#xg_navigation" parancsot.
A navigátionnal nincs is gondom, az "xg" -re nem találok magyarázatot.
Ez milyen CSS-ből származik?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
#19468 Gportal, mindenkilapja ? Ilyeneket ? :/ -
#19467 Tudnátok ajánlani valami ingyenes weblapkészítő oldalt ahol azért van valamennyi tárhely is? -
#19466 Köszönöm azért a segítséget, egyébként a LIKE nekem nem akart működni, akármilyen formában próbáltam, ezért használtam REGEXP-et -
#19465 fuuh bocsánat a fölös postér :)
A MySQL kódomat php változóban rakom össze, a szűrési feltételeknek megfelelően, ott pedig a zárójelezést kifelejtettem, majd kiakartam próbálni egy példa lekérdezéssel a dolgot(amit alul írtam) csak a személy auto-t rövid ó-val írtam :)
hosszú volt ez a nap már :) -
#19464 Ha így próbálod jó ? Illetve pontosan ezek az adatok ? (kis és nagybetű, vessző, pont)
AND (fo_tonna LIKE '%személy auto%' OR fo_tonna LIKE '%7,5t%') -
#19463 kimenet nem megfelelő :S