Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Tehat ha vki kattint a 4-es lapszamra akkor az eltero szinu legyen?
Demo Megtekintese
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com
Ismét egy kérdésem lenne.
Van egy fix 960px szélességû oldal.
Valahogy kb így épül fel:
<body>
<div id="container">
<div id="header"></div>
<div id="primari-nav"></div>
<div id="content">
<TABLE>Itt van egy táblázatom. Ezzel van a bajom, de természetesen csak IE-ben problémás xasxaslfhewuin....
</TABLE>
</div>
</div>
Az egész konténernek adtam egy 10%-os left margint-t, de a biztonság kedvéért a többi elem is kapott (header,primari-nav,content)
Ezzel semmi gond, szép is, jó is. A gondom ott kezdõdik, hogy a tartalommal nem volt kedvem szöszölni mivel egyszerû a felépítése mint a bot, ezért 2sorra és 3 oszlopra osztottam fel, táblázattal. Ide bele pakolgattam az elemeket, szépen arányosa, majd mikor a táblázat szélességét formáztam 960px-re jött az álleesés, ugyanis a jobb oldali oszlopok egészen az oldal végéig tartanak, de csak IE-ben. Próbáltam, közvetlen a TD-ket állítani és a stíluslappal is,de az IE nem reagált rá. Nem mintha azt használnék, de hát ugye még sokan....szóval mit tudok tenni, hogy az a fránya IE is felfogja ,hogy a container szélessége az bizony 960px, akkor is ha táblázat van benne??? Valamit elnézhettem? Nem tudom, de akkor a firefox és a chrome miért veszi a lapot?
Ha kell adok forráskódot is,csak nem akartam ömleszteni addig, hátha csak valami amatõr dologról van szó...
Köszi elõre is, mert már tépem a hajamat...
</body>
foreach($fajl as $sor)
{
$darabok = explode('|', $sor);
// mysql_query("INSERT INTO table VALUES('".$darabok<0>0>."', '".$darabok<1>1>."')");
// a $darabok tömbben ott lesznek a || belüli részek
}
(igaz hosszabban)
hogy tudnám a legegyszerûbben feltölteni vele a mysql táblámat? mondjuk hogy az id=után a | jelig tartó részt ebbe a mezõbe tegye, és így végig az egész soron, majd következõ sort új sorba.
nekem ez megy...
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Amúgy az egész oldal beszúrás nem para, mert könnyen ki lehet venni a kódot belõle ami neked kell, vagy csinálhatsz külön php fájlt a lapozásra is akár. (vagy a sablonban egy egyszer if elágazást)
Ezzel a resszel van baj, hogy a friss adatok nem cserolodnek le a regiekkel. Ha a kodot megnezed ket resze van:
1, elso divben a sablon.php adatait cserelem le (mukodik)
2, masodik divben szeretnem lecserelni a lapozo adatait (nem mukodik)
Amikor az AJAX kuldi el az adatokat ujra a PHP-nak kattintas utan akkor CSAK az alert ablakban (teszt celjabol beiktatva) latszik a frissult adat.
Amit most te irtal es fent bekopiztam az a #result ID-ju elembe tolti be az eredmenyt. Ez nem jo, mivel az eredmeny az egesz oldalt tartalmazza es CSAK a lapozo valtozasa kellene.
$.ajax({
url: "valami.php?param=" + $js_valtozo,
cache: false,
success: function(html){
$("#results").append(html);
}
});
Miután a js kliens oldalon fut, míg php a szerveroldalon, sok más alternatíva nincs.
[merlinw.org]
Keszitettem egy ujabb kodot:
pagination.php
Ebben mar van ajax is ami a JS lefutasa utan ujra elkuldi az adatokat a PHP-nak de csak az alert ablakban jelenik meg jol a generalt kod, maga a szulo oldal nem frissul.
Ket napja szenvedek ezzel es amit eddig talatam neten peldak (sokat a prog.hu oldalon) legtobb az ajaxos megoldashoz vezet.
Nekem van egy olyan erzesem, hogy azzal nem lehet baj, hogy egy filerol van szo? Tehat van a pagination.php es minden kod ebben van es az elvegezendo "JS es PHP melot" is ebbe a fileba kell betoltenie egy kattintasra?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Sürgõsen mûködésre kéne bírnom ezt az email küldõ rendszert, egyelõre egy sima kódot dobtam bele, amit a neten találtam, de még ez sem akar mûködni.
Itt a cím, gondolom ki tudjátok lesni a forráskódot.
http://gokartbaja.hu/lavitamoda/ajanlatkeres.php
Remélem valaki tud segíteni! Köszi! 😊
Ez ugyanugy nem mukodik mint az eddigi enyemek.
Viszont, kiprobaltam, hogy ha az alert-tel megjelenitem azmit kap adat, akkor mit mutat; lass csodat az alert ablakban minden ugy van, ahogy kellene lennie. Azt hogyan tudom betolteni a pagination.php-ba?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ajax alatt jQuery ajax-ra gondoltam ezt pl könnyen át tudod magadnak alakítani szerintem 😊
http://oldal.hu/pagination.php?pg=4
ekkor frankon mukodik, a lapozok szama ugy jelenik meg, mint kattintas eseten kellene.
Ajax-ot egy peldat probaltam az sem volt jo, egyebkent tul hosszuak a kodjaik.
jQuery eseten egy sor lenne es az szimpibb...
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
$("#lapozo tt:first")
.css({'color' : '#FF0000'})
.css({'border' : 'none'});
$("#content").load("sablon.php?pg=1");
$("#lapozo tt").click(function(){
$("#lapozo tt")
.css({'border':'solid #B2b2b2 1px'})
.css({'color':'#B2b2b2'});
$(this)
.css({'color':'#FF0000'})
.css({'border':'none'});
var lap = this.id;
$("#content").load("sablon.php?pg="+lap);
// igy is probaltam
$("#contents").load("pagination.php?pg="+lap);
// es igy is probaltam
$.post("pagination.php", {pg:lap}, function(data) {
$('#contents').load("pagination.php?pg="+lap);
});
});
});
</script>
MINDHIABA! Ketfele modon is probaltam betolteni az oldalba a valtozot, hogy a PHP megkaphassa de remenytelen.
😞
Mondjuk igy:
$lap = <script> var lap = this.id; </script>;
Amikor a kattintasbol megkapja a js lap a szamot, akkor az a PHP-ban is megjelenjen.
Ezt próbáld át írni: $("#objectID").load("test.php", { 'choices[]': ["Jon", "Susan"] } );
lapozo.php:
$("#content").load("sablon.php?pg=" + lap);
Itt a lap valtozot kene kiirnom PHP-ban.
Koszi.
[merlinw.org]
CSS:
.menu {} / .menu:hover {}
illetve ez is jó: .menu a {} / .menu a:hover{}
CSS kérdésem lenne.
Van egy fõmenüm. Azt szeretném elérni, hogy az "a"-hoz az "a:hover"-hez is mindíg más háttérképet töltsön be. Ezzel nincs is gond, csak azzal, hogy innentõl kezdve, minden linkem az oldalon ilyen lesz, pedig ezt nem akarom.
Hogyan tudnám megoldani, hogy csak ezekre a linkekre legyen érvényes a beállításom és a többi linkeket máshogyan tudjam kalibrálni?
Valamit a class-okkal kell esetleg variálni, de nem tudom, hogyan tudom css-ben megadni, hogy mondjuk class="fomenu" linkjeinek hátterét és hover-ét is megadjam...
Bocs, ha nem érthetõ amit kérdeztem.