Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
IDE-nek meg ott van a PHPStorm, PHP Expert Editor, stb.
[merlinw.org]
A leirtak alapján bepipáltam a php plugint, de abbol is van több a simát bepipáltam, de sehol nincs a php projekt választás után other-other opcio.
A CSS-t sem találtam meg sehol.
Kerestem a neten YT videokat ott is valami zed1.2-es kieget telepitett még fel pluszba hogy legyen html neki.
ÉS akkor még ott nem is tartok hogy hogyan küldjem fel a serverre.
Ha nem találok rá egy egyzserü leirást vagy tutort akkor lehet inkább visszamegyek a DW ujabb verziojára talán a CS5 verzioja jobb lesz mint amit most használok.(DWMX2004).
Bementem a toolsba és kiválasztottam a PHP-t, de nem volt other választás utána sem .
Az index is PHP kiterjesztésü maradt. a kiegészitéseknél sem jelent meg semmi használható hiába irtam hogy background nem adott fel választási lehetöségeket vagy hogy mint DW-ben hogy a szinekhez palettát, hogy ne kelljen fejböl nyomnom a szinek hex kodjait.
Ennél egy kicsit egyszerübb átláthatóbb progi kellene nekem ez még tul nagy falat.
Csak sima html, CSS, javascript oldalakat akarok késziteni , a többi még kinai nekem. ezekhez is kell a segitség, hogy a képek beszurásához legyen browser és szinpaletta, és kodkiegészités.
New->Other->Other->HTML file
Vizuális szerkesztési mód meg nincsen, mert ez nem kattintós varázslós csodaprogram hanem IDE. CSS formázásoknál belehet kapcsolni (alapból azthiszem be is van) egy kis ablakot ami megjeleníti az éppen írt kód "kinézetét." Meg talán van valami web preview is, de azt sosem használtam, mert nekem speciel egyszerre 5 böngészõ van nyitva mikor dolgozok, és azokon szoktam nézni a végeredményt.
nincs elõnézet, de van rá plugin (You have to install two plugins: "Web Preview" and "Embedded Browser UI - XUL Runner")
Illetve esetleg nézz valami text expandert
ebben is van azért valamilyen vizuális szerkesztési mod vagy meg lehet nézni a lapot még azelött hogy egy browserbe megnyitnám ?
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Szerintem erre gondolsz. Még valószínûleg kell majd az img-nek egy border="0" is.
Szóval ez:
<a href="http://www.sg.hu"
target="_blank">IDE</a>
Úgy jelenik meg mint egy linkelt text ide felírattal.
Ezt hogyan változtassam meg úgy hogy ne text legyen ott hanem egy linkelt kép?
Ne text editor-t keress, hanem IDE-t.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Egyenlöre DW-t használok, de ha lehet váltanék egy jobbra, néztem a notepad++ de az nem segit a kodbeiráskor és még nem vagyok annyira jó hogy minden a fejembe legyen, pedig eléggé átláthatonak tunik a kod szinezése.
Egyébként létezik CSS-hez is olyan program ami segit a kodszavak keresésében?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
elsõ, második, harmadik
ha chrome-ot használsz, akkor ctrl+shift+i, network fülön pedig megnézed, hogy honnan tölti le (jó hosszú csíkot húz maga után, a típusa meg video/x-flv), ha firefoxot használsz, akkor FireBug kiegészítõben is hasonlóan kell eljárni, meg akármelyik böngészõben is. ezzel a módszerrel pedig bárhonnan lehúzhatsz akármilyen videót, csak tudd, hogy mit keresel (youtube-on már .mp4 lesz, nem flv, ha esetleg ott is próbálkoznál)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
elso: http://blip.tv/play/gcMV1_8IAA
masodik: http://blip.tv/play/gcMV2IUwAA
harmadik: http://blip.tv/play/gcMV2IVfAA
jobb klikk mentesre mennie kell.
line 2409 column 48 - Error: document type does not allow element "table" here; missing one of "object", "ins", "del", "map", "button" start-tag
Xhtml1-strictben a fenti hibat, hogyan lehet javitani?
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
imap_search($inbox, 'ALL', SE_UID);
paranccsal le tudom kérdeni az üzenetek UID-jét (...,15, 16, 17, 19, 21 a sorrend 😉 ).
Haladunk, haladunk... <#nevetes1>#nevetes1>
Az a furcsa, hogy a 18. levél lényeges dolgokban nem tér el a többitõl (700 Byte és 2 kByte közötti méret, többnyire ISO-8859-2 karakterkódolás, szimpla szöveges tartalom, PHPMailer-rel támogatott hírlevélküldõ-rendszerrel küldött levelek).
A 19. levélnek más a karakterkódolása (utf-8), csatolmányt tartalmaz.
"Ha 5 olvasatlan levél van és köztük az a bizonyos utolsó kettõ, akkor is ugyanez van? 😊"
Hogy a levél olvasott, vagy olvasatlan, az lényegtelen.
Szóval nem tudom, de azért kipróbálnám hátha -1 az elsõ levél indexe, ki tudja <#idiota>#idiota>
Ha 5 olvasatlan levél van és köztük az a bizonyos utolsó kettõ, akkor is ugyanez van? 😊
És ha másik 20 levél van? 😊
[/spam]™
levelezõfiókból szeretnék leveleket lekérni (majd a csatolmányukat lementeni, de arra majd késõbb visszatérünk) IMAP-on keresztül.
A postafiók egy Debian Lenny+Postfix+Dovecot levelezõszerveren fut, 19 olvasatlan levél van benne.
Csináltam az alábbi tesztkódot:
<?php
error_reporting(E_ALL);
$hostname="{mail.szolgaltato.hu:143/imap/tls/novalidate-cert}";
$username="[email protected]";
$password="[email protected]";
$uid = 18;
print("=== OPEN MAILBOX ===\n");
$inbox = imap_open($hostname,$username,$password,OP_READONLY) or die('Cannot connect to mail: ' . imap_last_error());
print_r(imap_errors());
print("=== GET MSG NUMBERS ===\n");
print(imap_num_msg($inbox)."\n");
print_r(imap_errors());
print("=== GET STRUCT (UID: $uid) ===\n");
print_r (imap_fetchstructure($inbox,$uid,FT_UID));
print_r(imap_errors());
print("=== GET HEADERS (UID: $uid) ===\n");
print_r(imap_rfc822_parse_headers(imap_fetchheader($inbox,$uid,FT_UID)));
print_r(imap_errors());
print("=== THE END ===\n");
?>
Ha $uid>=1 és $uid<=17 intervallumon belül van a levél lekérése sikeres.
Viszont a 18. és 19. levél lekérésekor az alábbi kimenetet kapom:
=== OPEN MAILBOX ===
=== GET MSG NUMBERS ===
19
=== GET STRUCT (UID: 18) ===
Warning: imap_fetchstructure(): Bad message number in /srv/www/szolgaltato.hu/imapdl/asd.php on line 32
=== GET HEADERS (UID: 18) ===
Warning: imap_fetchheader(): Bad message number in /srv/www/szolgaltato.hu/imapdl/asd.php on line 35
stdClass Object
(
)
=== THE END ===
Levelezõklienssel (Thunderbird, Roundcube, Horde), Telneten keresztül mindegyik levél lekérése sikeresen lezajlik.
Szóval a kérdés: miért nem tudja lekérdeni a PHP-kód a két utolsó levelet (a többit igen!)?