Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szoval ez a jelenlegi kod:
var yOffset = -390;
var xOffset = -25;
$(".dtt").hide();
$(".helpp").click(function(e) {
var preid = $(this).attr("id");
var proid = preid.split('-');
var id = proid<1>1>;
$("#v"+id).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#k"+id).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").slideToggle("slow");
});
Hova kene mit tenni, hogy ha mar van nyitott cucc, akkor kattintasnal az tunjon el es csak amire kattintva lett az nyiljon meg?
Termeszetesen ugy, hogy ha a nyitottra kattint, akkor az csukodjon be.
Szoval miert hal be a slideDown()?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
var yOffset = 9;
var xOffset = -25;
$(".dt").hide();
$(".help").click(function(e) {
var preid = $(this).attr("id");
var proid = preid.split('-');
var id = proid<1>1>;
$(".dt").hide();
$("#f"+id).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#i"+id).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").slideDown("slow");
$("#i"+id).delay(6000).slideUp("slow");
});
Az a baj, hogy amikor rakattintok mondjuk az elsore akkor megjelenik a cucc. Ha meg egyszer rakattintok az elsore akkor eltunik de vmiert 6 masodperc mulva ujra megjelenik es ujabb 6 masodperc mire eltunik magatol.
Szoval az is jo lenne, ha a megjelent cuccra kattintva eltunne es ugy is maradna.
$("#k"+y).hide();
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Jelenleg csak beraktam egy .delay() 6 masodperces kesleltetest a .slideUp()-ra.
Illetve ez nem tuti, de egy var y ?
var yOffset = -390;
var xOffset = -25;
for (var y = 0; y < 3; y++) {
$("#k"+y).hide();
$("#o"+y).click(function(e) {
$("#v"+y).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#k"+y).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").css("position", "absolute").css("padding", "10px").css("font-size", "1.2em").css("z-index", "9998").css("background-color", "white").css("border", "1px solid #a6c9e2").css("width", "210px").slideDown("slow");
$("#k"+y).delay(6000).slideUp("slow");
alert(y);
});
}
Igy az alertban csak egy 3 szam jelenik meg. Szoval belep a click funkcioba de nem az lesz az y erteke aminek lennie kellene.
A var y-t is bele tettem.
Mondjuk nem lenne egyszerûbb azonos classt adni nekik, mind minden id-n végigmenni ?
Nem mert kell az ID szama, az alapjan jelenitem meg a tartalmat, ui. a tartalomnak is ugyanaz az ID-je.
Illetve ez nem tuti, de egy var y ?
var yOffset = -390;
var xOffset = -25;
for (y = 0; y < 3; y++) {
$("#k"+y).hide();
$("#o"+y).click(function(e) {
$("#v"+y).css("top", "2px").css("left", "-9px").css("position", "absolute").css("z-index", "9999");
$("#k"+y).css("top", (e.pageY + xOffset)+"px").css("left", (e.pageX + yOffset)+"px").css("position", "absolute").css("padding", "10px").css("font-size", "1.2em").css("z-index", "9998").css("background-color", "white").css("border", "1px solid #a6c9e2").css("width", "210px").slideDown("slow");
$("#k"+y).delay(6000).slideUp("slow");
});
}
Egy egyszeru kattintasra elotuno cucc lenne.
Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.
a képen látható módon kellene elhelyeznem 2 kisebb képet, 1 nagy alá, ami középre van helyezve. html kódban mivel tudom behúzni oda õket? térközzel próbáltam, azzal az egyik kép mindig új sorba ugrott.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nem vagyok túl jártas a php nyelvben,de lenne egy kérdésem.
Egy autós iskola weblapjára lenne szükség egy olyan renszerre, amelyben a tanuló ki tudná választani, hogy melyik autón akar vezetni és mikor. A rendszer természetesen csak azokat az idõpontokat ajánlaná fel amik még szabadok, majd a beérkezett foglalásról egy levelet küldene a megadott email címekre. Lényegében mint egy mozis jegyfoglalás, csak tanulóvezetõ autókra.
Nincs esetleg erre egy már kész szabadon felhasználható "motor", amit kis módosításokkal át tudnék konfigurálni a magam szükségére? 😊
Köszi a türelmet srácok... <#banplz>#banplz>
Egyebkent megoldottam Voyager5 kodjat modositottam es mar jo.
if(undefined.test($('#online:checkbox:checked').val())){var;}
else{var>
Mivel ha be van pipalva egy checkbox, akkor annak value erteket adja at am ha nincs pipa, akkor "undefined" szoveget adja at es a PHP-nak ez nem jo mert:
online = 1; vagy;
lehet csak a kimenet.
8 checkboxom van es igy kell leellenoriznem mind a nyolcat... szerintem ez nem szep; nincs vmi jobb megoldas erre?
Van az urlap, kitoltik a text inputokat, a dropdown menukbol kivalasztjak amit akarnak es a checkboxokat kipipaljak amelyiket ki akarjak majd elkuldik a cuccot es ha a PHP error-t dob a beviteli ertekekre akkor azt megjeloli pirossal am az osszes adatot amit bevitt a felhasznalo azt ugyanugy visszatolti tehat nem kell az egesz urlapot ujra kitoltenie.
Ez igaz a checkboxokra is, ami ki volt pipalva az az elkuldes utan is jo lenne ha kipipalva lenne, ami meg nem volt kipipalva az az elkuldes utan se legyen.
$.ajax({
type: "POST",
url: "test.php",
data: "1="+torr+"&2="+uid+"&3="+szin,
success: function(response) {
$("#creator").html(response);
var rege = /span-b/;
if (!rege){ // betoltom a file-t }
}
});
Vegre foglakozhatok az utolso problemaval, remelem az nem lesz ilyen nehez. Az inputok kozott van 8 checkbox, annak kipipalasat vagy eppen ellenkezojet kell meg megvizsgaltatnom es ugy elkuldetnem a jQueryvel. Ez meg konnyen is hangzik (var elso = $("#elso checkbox:checked").val();) de megint jon majd szerintem az, hogy a cucc postolasakor meg kell jegyeznie melyik volt kipipalva es melyik nem, mert ha errort dob a PHP akkor annak allapotat kellene betoltenie.
Ez mar nehezen hangzik...
Regexp-nel nem egyszerubb a .find()? Most talaltam a doksiban es azzal lehet egyezest keresni csak nem tom, hogy a return databan is?. Pl. vhogy igy gondolom:
$.ajax({
type: "POST",
url: "test.php",
data: "1="+torr+"&2="+uid+"&3="+szin,
$("#creator").html(response);
var error = $(response).find("span-b");
if (error === 1){ // nem kell betolteni semmit }
else{ // be lehet tolteni a masik filet }
}
});
A span-b csak akkor jelenik meg a response-ban, ha hibat dobott a php.
Am igy nem muxik, mert ha alertozom akkor csak ez van benne:
Ertem ezalatt, ha mondjuk a response egyenlo error_megvalami_blabla, akkor mar a if(response === 'error_blabla') alert("baj van, megpedig: " + response); resz nem is teljesulhet soha?
Ami kene, hogy vhogy keresni kellene a response tartalmaban, mert akkor be tudnam allitani, hogy ha van egyezes akkor if(response === 'error_blabla') alert("baj van, megpedig: " + response);
ellenkezo esetben else { /* ami alapból lenne */ }
tests.php
if (!$siker) echo "error_blabla"; else echo $ami_kell;
js:
if(response === 'error_blabla') alert("baj van, megpedig: " + response);
else { /* ami alapból lenne */ }
Ez lenne az szerintem amit keresek, mivel a success mindenkeppen lefut, mivel minden rendben, am o azt nem tudja, hogy nem az ajax keres alapjan kellene futnia, hanem az test.php inputjainak helyes bevitele alapjan.
Sajnos JS-bol nem vok vmi nagy szam ezert kicsit konkretabban meg tudnad fogalmazni azt a belas dolgot? Esetleg egy link ahol ezzel foglakoznak mivel googleban sem tok hogyan rakeresni.
Koszonom.
DEMO MEGTEKINTESE
Ha megnezitek lathato, hogy onmagat es egy masik filet POST-olok.
Jelenleg ha kivalasztok egy szamot az elso legorduloben es kattintok mar el is kuldi a test1.php-nak.
Azt hogyan allithatom be, hogy a test1.php-nak csak akkor kuldjon adatot, ha a test.php-ban helyesen lett elkuldve a tabla?
A test.php inputjait PHP ellenorzi es hiba eseten kiirja azt.
Koszonom.
Koszi.
$("#content").html(response);
}
Ez ugyebar ujra tolti friss adatokkal a cuccost igy ez a beallitas mar nem kepese hatast gyakorolni a kivant reszre.
Vagy nem tudom....
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Jim: inner shadow ?. Amúgy ez ilyen canvas cucc, azzal tuti lehet homályosítani.