Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
jaja figy asszem jo a rekláncsikos koddom
csak szerintem valamit ki kéne törölnöm akkor lsz hosszabb sor...nem?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

SzirmosSzisza
Meg lehet, de komolyabb, kvázi annyi kell, hogy X idõnként checkolni van-e új kép és ha van, akkor meghívni valamit, de ez már 1-2 fokkal komolyabb.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

DarkSector
thx erre a célra elég nekem. 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
de figy az eredeti elképzelés az hogy ezek cod4 szerverrõl pb shotok, és a html egy olyan kodban van megirva hogy ahogy létrejönnek a képek megjelennének.
Szóval ehhez kéne egy program ami automatán átküldi mondjuk én szerveremre...de ezt meglehetne oldani? 😊

SzirmosSzisza
Ez a futós szöveg hülyeség szerintem, de ez ?példa

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

SzirmosSzisza
Képet rakjad SG galériádba, annál gyorsabb nem nagyon lesz 😊

DarkSector
Nah tudsz akkor egy faszábbat pls? 😊

nem kell szájbarágósan elég egy minta a netrõl majd megcsinálom magamnak annyira nem vagyok elveszve. 😊
Csak ezt nem tudtam megoldani...:S

DarkSector
Igen ez a baj, ahol a képek vannak oda téve a html fájlt meg a képeket, sokkal lasabb mintha nem lenne elég idõ betölteni az összes képet.

Nekem a freeweb-re átraktam a HTML fájt, és a képeket a mappával együtt, és onnan futattva meg bejön normálissan. 😊

SzirmosSzisza
Úristen, ilyen nem nagyon használunk már 😄

DarkSector
A másik gondom könnyebben megoldható asszem:

Beraktam egy jobbról ballra futó szöveget az MW3 topikba, de nekem a futtatáskor a végén nem írodik ki az egész szöveg mi lehet a baj?
ITT a kód

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

<MARQUEE style="FILTER: Alpha(Opacity=500, FinishOpacity=100, Style=1, StartX=0, StartY=30, FinishX=0, FinishY=0)" scrollAmount=2 direction=left width=780 height=15><FONT face=verdana color=#000000><CENTER>

<font color=red><font face ="Courier"><font size="3"><-HÍREK-> </font></font></font>
<a href="http://www.gamestar.hu/call-of-duty-modern-warfare-3-lesz-lan-support.html" target=_blank></a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/cod-modern-warfare-3-pc-lesznek-dedikalt-szerverek.html" target=_blank></a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/osztott-kepernyos-es-offline-multiplayer-a-modern-warfare-3-ban.html" target=_blank></a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/modern-warfare-3-coop-mode-survive-trailer.html" target=_blank></a>
-
<a href="http://www.gamestar.hu/cod-modern-warfare-3-zombikkal-nem-kompatibilis.html" target=_blank></a>

SzirmosSzisza
Meh ? Nézd meg hol van a kép és onnan linkeld....

DarkSector
Nah közben annyira jutottam hogy a képek url-je eddigaz eredeti szerverre mutattak.
És ahogy a képeket átettem az én Freeweb-es host-omra egybõl betöltötte mindet!

OMG lehet lassú a szerver, mert a képek egy olyan szerveren vannak amihez hitelesités is kell.

Nem lehetne specifikussan egy megoldást, hogy a képeket átirányitsam az én szerveremre egy mappába?? 😊

SzirmosSzisza
Rossz az elérési út ? Ékezetet, szóközt ne nagyon használj.

DarkSector
üdv.

nekem az lenne a kérdésem, hogy ha egy weboldalra felteszek sok képet kicsibe, TD cellákba, leméretezve, miért van az hogy egy ftp-ról linkelt képek összevissza jelennek meg?

nem jelenik meg az összes kép...:S

Agy Halott
Raadasul a egyik tarhelyemen mukodik ez, szoval mar 100%, hogy a masik tarhey a ludas. 😞
Agy Halott
Lehet nem tudom... da ha ez mukodott nalad akkor nagy az eselye, hogy a tarhely a hibas.
SzirmosSzisza
Anno nekem ez mûködött, nem lehet, hogy a tárhelyeden nem lehet állítani vagy valami ?

Agy Halott
Hogyan lehet egy idozonat beallitani a php-ban, hogy annak megfeleloen szamitsa a datumot?

Probaltam, hogy berakom ezt: date_default_timezone_set("Europe/Budapest");

Gondoltam, hogy ezutan a php-ban levo date('Y.M.d H:i'); fuggveny a default time zone szerint fog szamolni... de nem.

Otlet?
Jim Morrison
megvan, Ability segített 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Agy Halott
Ha azt a reszt kiszedem a kododbol akkor hozza sem nyul a script a text filehoz.
Jim Morrison
7éve létrehoztam megint egyet, mert akkor csináltak mások is, de én jótét lélek vagyok és azóta nem akartam megölni szegénykét 😄 néha elfelejtem etetni, ilyenkor is jönne jól. mondjuk este 11kor etesse meg mindig, mert én 11után nem hiszem hogy fogok már etetni, de ne maradjon éhen... 😄
am most lehet még teszek egy utolsó próbát 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Voyager5
Na nehogy már script etesse a tevét 😄
Jim Morrison
nah, igazából a tevém etetését/taniitását akartam volna automatizálni, de sajnos nem megy 😄

RoD
Szerintem, ha kiszeded belõle az alább részt, akkor azt fogja csinálni, amit szeretnél, mert ezek szerint én is egy kicsit félreértettelek.

// Ha a fennmaradó rész kisebb, mint $maxsize
if ($offset < $maxsize)
{
$offset = $maxsize;
}

Helló, mi? ;-)

Jim Morrison
na sajnos nem nagyon haladok, majd jövõhéten... vagy ha tud valaki valami jó tutort, azt megköszönném, sajnos doksiból nem megy valami könnyen 😊 gugli meg nem ad értelmeset 😞

Jim Morrison
mikor volt egy kis dolgom drupállal, ott is volt ilyen cron futtatása, ezek szerint jól emlékeztem 😄

cURL el már éppen hogy csak találkoztam, ideje beleméjedni 😊 Köszi !

Malakai
Curl-el (pl) tudsz sütiket küldözgetni, szóval azzal mászkálhatsz oldalra, amit akarsz és akár formokat küldözgethetsz, és nem egy bonyolult library.

Az, hogy minden nap lefusson az meg cron (linux alatt), vagy task scheduler (windows alatt).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
Hali !
Engem az érdekelne, hogy hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy mondjuk amit lefuttatok php fájlt minden nap reggel 6kor (ezt még nemtom hogyan), az szépen jelentkezzen be egy oldalra, megadott névvel, jelszóval, és ott csináljon ezt azt, majd jelentkezzen ki? Talán bot nak hiivják nem tudom. Remélem érthetõ mit akarok 😊

SMGBAS
Hogyan tudom lekerekíteni a karakterek szélét? Arial black-et használok, de eléggé pixeles a széle.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Agy Halott
Akkor viszont a tied miert nem mukodik?

Tessek igy nez ki a file es ezek ismetlodnek:

<div class='info'>elso adat</div><div class='break'></div><div class='b1'></div><div class='b2'></div><div class='b3'></div><div class='b4'></div><div class='chat'><div class='msg'><div class='time'>masodik adat</div><div class='name'>harmadik adat</div><div class='mess'>negyedik adat</div></div><div class='clear'></div><div class='corner'></div></div><div class='break'></div>

A zold reszt keresem a fileban es az azelotti reszeket szeretnem torolni.
SzirmosSzisza
Egyszerûbb lenne használni egy tailt 😄

Lyukasbogrács
Jogos!
Akkor csak annyi kell, hogy az utolsó n karakterben még leellenõrizni, hogy az elsõ, div nyitótag-hosszúságú részben van e '>', ha igen, akkor törölni addig és utána már nem kell új divet keresni, mert a méret kisebb, és nem tartalmaz "törött" html tagot. Persze attól még maradhatnak megnyitatlan zárótagok, ha bonyolultabb forrást kell csonkolni. Ehhez jó lenne látni egy forrásfájlt, mert a "specifikáció" nem szól ilyenrõl :]

RoD
Ezzel viszont az a baj, hogy eleve azt feltételezi, hogy a div benne van az utolsó n karakterben, ami viszont nem felel meg az eredeti specifikációnak.

Tehat levagja az elejerol a ket nyito divet is. At lehet varialni a kodot ugy, hogy egy bizonyos rendszer alapjan nyirbalja a file elejet? Ertem ezalatt, hogy mondjuk egy bizonyos div elotti dolgokat torolje?

Helló, mi? ;-)

Agy Halott
<#worship>

Zsir. Ez ugy "vagja" ahogy kell. Koszonom a segitseget mindkettotoknek.
Agy Halott
Nem tudom miert de nem a <div id='b1'> elotti dolgokat torli, hanem meret szerint mindent.

Ugyan az a kod mint amit leirtal csak ezt valtoztattam:

$searchdiv = '<div id=\'b1\'>';

Ezt rontom el vagy mi a baj?
RoD
Jogos. Egyszerûsítettem rajta és ki is próbáltam. Nekem mûködött.

<?php
// Lekérdezed a file méretét
$filename='file.txt';
$filesize=filesize($filename);

// Beállítod a paramétereket
$maxsize = 20000;
$searchdiv = "<div id=\"dsa\">";

// Ha nagyobb, mint $maxsize
if ($filesize > $maxsize)
{
// Mert felesleges addig megnyitni a fájlt, amég nincs rá szükség, és minek kétszer, ha egybõl lehet írásra és olvasásra is
$filehandler = fopen($filename, "a+");

// Beolvasod a fájlt
$buffer = fread($filehandler, $filesize);

// Megkeresed benne hol kezdõdik a dived
$offset = stripos($buffer, $searchdiv);

// Ha a fennmaradó rész kisebb, mint $maxsize
if ($offset < $maxsize)
{
$offset = $maxsize;
}

// A dived elejére ugrasz a fájlban
fseek($filehandler, $offset, SEEK_SET);

// Beolvasod a fennmaradó részt
$buffer = fread($filehandler, ($filesize - $offset));

// Üríted a fájlt
ftruncate($filehandler, 0);

// Beleírod az új tartalmat
fwrite($filehandler, $buffer);

// Lezárod a fájlt
fclose($filehandler);
}
?>

Helló, mi? ;-)

Agy Halott
Sajnos nem a megadott div elejetol torli a fajlt ez a kod sem. 😞
SzirmosSzisza
Verziókövetõ rendszert élesíts be és nem para, ha törlõdik (bár persze nem kellemes 😄)

MerlinW
Olyat, mint hogy nyitnék egy div tag-et, és a < után néha beszúr nekem <a></a> vagy hasonlót, mikor semmi oka nem lenne rá😊 Nem mindig csinálja és csak apró kellemetlenség, de néha idegesítõ. Az jobban idegesít, mikor php kódban pl. ' karakterek beszúrásakor mp-eket gondolkodik.

[merlinw.org]

Malakai
Storm nálam spec még mindig gyorsabb NetBeans-nél pl, bár az eleve elég lassú.
Kivétel pár release, ahol nagyon lassú volt (meglepõen css alatt volt a legnagyobb halál azoknál a buildeknél), de azt elég hamar javították.

A valami baromság alatt mit értesz? 😊
Persze nem gyõzködés miatt kérdezek vissza, csak érdekel. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
Komodo is nagyon jó lenne, csak FTP része egy rakat sz*r..
Nekem az meg fontos, mert nagyon sokszor kell belenyúlnom 1-1 siteba.
Np++-t azóta hanyagolom, hogy ezt megcsinálja néha. Kiélesített siteoknál annyira nem egészséges ha kinullázódik a file.

IDE-t NetBeanst használok, az tökéletes, csak az a fene nbproject directory nem kéne 😄
Stormot azthiszem kipróbáltam 1x, de akkor le is vágtam mikor FTPrõl elkezdte leszedni a komplett struktúrát..

#18834 - Na ezt kipróbálom, bár lehet, hogy már néztem. Köszi
MerlinW
Jó a Storm, de néha baromi lassú, fõleg, mikor egy adott sorba akarok beszúrni valamit. Illetve a < után mindig beilleszt valami baromságot.

[merlinw.org]

Malakai
Ja, érthetõ, persze.
Csak gondoltam rákérdek hátha. 😊
Azért remélem VCS-ben, vagy valahol volt (korábbi) verzió.

Kérdésedre peidg egyébként ha text editor, akkor én is Notepad++, bár ezt gondoltam kitaláltad. 😊
IDE-bõl meg egy ideje mostmár PhpStorm-on kívül nem nyúltam máshoz.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
v5.9.3-van
Idõnként szoktam, de ez nemrég óta van és nem is mindig, csak természetesen a több ezer soros fileoknál 😄
Malakai
Ez biztos nem feature. 😄
Én még konkrétan nem is találkoztam vele. Updatelni szoktad a programot?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Voyager5
Convert to utf-8 without BOM után kiürítette az egész file-t 😄
Nem 1x megcsinálta.. és undo-zni sem lehetett.
Malakai
Mi azaz igen fura? 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lazarus
Nekem Editplus eddig bejött
RoD
Elnézést! Fáradt voltam már picit:

$filesize=filesize($filename);

Helló, mi? ;-)