22786
Html-, css- és php-help
-
#19742 select * from tabla LIMIT 10 OFFSET $aktualis_oldal
tehát a "limit 10 offset 0" az első 10 rekordot fogja neked adni. a "limit 10 offset 10" a második 10 rekordot (második oldal). Az $aktualis_oldal változót/tartalmát pedig tárolod session-ben, vagy adogatod paraméterben. -
Norbi779 #19741 Tovább/Vissza gombot hogyan kell csinálni? Úgy hogy van nekem az oldal ott a mysql táblából a legfrissebb 10 adat van kiolvasva és olyat akarok, hogy ha több mint 10 adat van akkor legyen egy Tovább gomb és akkor oda meg a többi-t írja ki. És legyen Vissza gomb is.
Ezt már többször próbáltam de nem jött össze. -
#19740 pontosan ugyanúgy ahogy lent írtam, csak a második részében nem select-et nyomsz, hanem insert-et. -
F1re #19739 Köszi szépen
nem csináltam még ilyen több táblás dolgot azért nem gondoltam erre, de már értem köszönöm!
Esetleg még arra tudnál válaszolni, h Adott egy festmény hozzáadó oldal
kilistázza a festő neveket és amelyikre rányomok annak az ID-ét fogja hozzá rendelni a festmény táblán belül a festo_idhez. Ezt hogyan valósítanád meg, vagy milyen eljárást alkalmaznál nem muszáj így ahogy leírtam ? -
#19738 Két tábla. Festő és festmény.
1. tábla:
id - int 11 - autoincrement - primary key
festo_neve - varchar 100
egyéb_mezok_amelyek_a_festohoz_tartoznak
2. tábla:
id - int 11 - autoincrement - primary key
festo_id - int 11
festmeny_neve - varchar 100
ar - float
leiras - text
---------------------
Mikor a festőket listázod:
$festok_arr = mysql_query('select * from festok');
while ($festok = mysql_fetch_array($festok_arr))
{
print '<a href="festmenyek.php?festo=" '.$festok[id].' ">'.$festok[festo_neve].'</a>';
// az aposztrofok és macskakörmök között nincs space, csak az átláthatóság miatt vannak ott.
}
---------------------
Mikor a festmenyek.php-ban a képeit listázod, a festmény táblában rákeresel a festő azonosítójára:
$festmenyek_arr = mysql_query('select * from festmenyek where festo_id = '.$_GET['festo'].' '); -
F1re #19737 Egy kis help kéne, hogyan építenétek fel az adott oldal adatbázisát ill hogyan mukodtetnetek legegyszerűbben ill röviden.
Az oldal: Pl mondjuk egy festményes oldal minden festményhez lenne ár,leírás, festő neve, kép neve rekord. A lényeg az lenne hogy kilistázza az összes festőt és azok szerint lehessen szűrni, tehát amelyik testőre rányomok annak hozza ki az összes festményét. A festmény csak példa más nem jutott eszembe de felolem helyettesithetitek(irÁsomér elnézést telorol vok) -
#19736 - Akár tarthatod egy php config fileban is, public elérésen kívül persze.
- IETester / spoon.net féle IE / van még pár standalone ie alternatíva / virtualizálás. -
#19735 Sziasztok, lenne két kérdésem
- ha van egy admin felületem, összesen 1 admin loginnal, azt hogy érdemes tárolni ? Simán 1 PHP fájlban $user, $pw, $user valami minimális titkosítással (balrashiftelés vagy hasonló), $pw meg md5/sha1 vagy valami visszafejthetetlen elég ?
- illetve IE6-ot honnan lehetne win7-re operálni ? :D -
#19734 //megoldottam. A facebook javascripjét odébb pakoltam. És már nem jelenik meg a keret.// -
#19733 Helló!
Blogunkon előjött egy elég furcsa jelenség. A blog.hu-n található az oldalunk, beépített facebook like/updates box, és like/send gombok is vannak, amik véleményem szerint a gondot okozzák.
A probléma két keret, amely a tartalom fölé jelenik meg, és a posztok méretével együtt dinamikusan változik a helye a legfelső poszt hosszától/magasságától. (illetve a posztokat egyenként megnyitva is tapasztalható a hiba)
kép1
kép2
Szándékosan linkeltem a képeket és nem illesztettem be, mert túl nagyok.
Az az érdekes, hogy az oldal forrását böngészve nem találtam meg konkrétan a "fb_xdm_frame_https" lelőhelyét, de most, hogy kivettem a like gombot a posztok aljáról, biztosan állíthatom, hogy azok okozzák a hibát.
Ez lehet valamilyen átmeneti hiba a facebook részéről, ami megoldódhat? Cak mert eddig nem találkoztam vele, ma reggel jelentkezett először. -
szecsko #19732 Sziasztok!
Kép előtöltést szeretnék csinálni az oldalamon.
http://vbence.web.elte.hu/css_preload.html
Itt a lenti megoldással próbálkoztam de nem működik valamiért.
Hogy lehet ezt a legegyszerűbben megoldani? -
#19731 http://www.asual.com/jquery/address/samples/tabs/#Overview -
#19730 Csináltam egy admin felületet amin a különböző menük tabokkal vannak széttagolva (jQuery+CSS).
Olyan megoldást keresek aminél meg tudja jegyezni,hogy épp melyik tab volt megnyitva miután lezajlik vmi dinamikus cselekmény pl: egy form elküldése,mert most visszaugrik az első lapfülhöz.
Ötlet? -
szecsko #19729 Megoldódott. Sok helyen el lett irva a kiterjesztés JPG-re(jpg helyett) ezért nem ment.
Bocsi a felesleges postokért.És köszi a segitséget. -
#19728 Ha a kép felkerül a tárhelyre nem. -
szecsko #19727 Feltöltéskor feldob egy hibaüzenetet ,hogy Port parancs hibája.
Ez miért lehet? Okozhat valami gondot? -
szecsko #19726 Igen.
Most letörlöm az egész images mappát és újra feltölöm.
Ha akkor se megy akkor eret vágok...
-
szecsko #19725 Köszi az épitő jellegű észrevételt majd megpróbálom orvosolni( nem tom hogyan...) -
#19724 Biztos ? Végigkattintgattam a képeken és elég sok 404 volt. -
#19723 A footer alatti resz peldaul nem idomul a kepernyo magassagahoz. Ha pedig lekicsinyited a bongeszo ablakat, akkor elkezd szetesni az egesz. Osszecsusznak a div-ek alul es jobb oldalon. -
szecsko #19722 Legelső weblapom....
A képek fent vannak a szerveren ezért nem értem ,hogy miért nem működik.
A href-es scriptel mi a gond? -
#19721 Nincs fent a szerveren a kép ami kéne neki. (sok szerencsét a debugoláshoz, href tag-be nagyon nem illik javascriptet írni :D) -
szecsko #19720 Sziasztok!
Valami baj van a galériámmal sok képet nem tölt be és nem értem ,hogy miért. :S
http://kakpuszta.hu/galeria.html -
#19719 Nem értem, hogy mi nem jó. -
#19718 http://rince.comyr.com/framework.html -
#19717 Rakd fel 000webhost.com-ra, mert az elméletet nehéz debugolni -
#19716 Nem teljesen errol van szo. A responsive webdesign a teljes tartalmat a kepernyo meretehez igazitja. Ez azert nagyon tulmutat a kepessegeimen. :)
Ezert szeretnem csak a hatteret dinamikussa tenni, de maga a content az sima 900 pixel szelessegu es tartalomtol fuggo magassagu lenne. Ezt egyebkent tobbe kevesbe sikerult is megcsinalnom. A problema akkor kezdodik, ha elkezdem csokkenteni a kepernyo meretet, ugyanis ilyenkor az addig fixnek hitt div-ek elkezdenek atlogni egymasba es ezzel mar nem tudok mit kezdeni. Pedig mar azt is sikerult elerni, hogy Safaritol kezdve IE-ig mindenhol ugyanugy mutasson... :/ -
allinignath #19715 Tudom, nem ide tartozik de gondoltam megosztom: http://kmdholding.com/huebfp8
10 mailből álló sorozat, akiket érdekel iratkozzon fel.
-
#19714 Ebből így nemsok minden derül ki, de ha valaminek fixed width-je van akkor az már gyanús :)
Mostanában eléggé "menő" lett ez dinamikus template rendszer, nem véletlenül. Viszont nem egyszerű összepakolni ilyet.
Google a barátod, a kulcsszó pedig a responsive web design. -
#19713 Szukseg eseten a kodot tudom mellekelni, de magat az eddigi munkamat tarhely hijan nem tudom feltolteni sehova sajnos. -
#19712 Hali,
Szuksegem lenne egy kis CSS helpre. Probalok felepiteni egy website frameworkot, ami dunamikusan idomulna a felhasznalo kepernyofelbontasahoz, de egyszeruen nem boldogulok vele. Valahogy igy kellene kineznie:
Ugy ahogy mar sikerult megcsinalnom, de ha elkezdem csokkenteni a kepernyo meretet, akkor torzul a kep; egyszeruen nem tartja meg a beallitott mereteket. -
#19711 Van egy formot, abban text input, abba beírod a számot, elküldöd önmagának.
Szerveroldalon pedig veszed a 60-nal való elosztás utáni maradékot (x % 60), ez az óra, utána pedig elosztod 60-nal az egészet és lefele kerekítesz, ez lesz az óra érték. Másodpercet nem tudom, hogy tudsz perből csinálni, leginkább sehogy :D Aztán ezt csak ki kell írni. -
lotattila #19710 Következő dolgot szeretném megcsinálni, de nem ismerem hozzá eléggé a php-t.
Egy táblázatban van 2 cella. Az A1-be beírok egy számot(X), a php elvégzi ezt a műveletet: 480/100*X, majd az eredményt(ami perc érték), idő formátumba(óó:pp:mm) átszámolva írja be az A2-be.
Hogy lehet ezt megoldani? -
#19709 nemtudom, nem használok személy szerint ilyeneket :)
Csak azért javasoltam, mert így biztos nincs semmifél korlátozás. És gondolom azzal sem amit te ajánlottál :)
A lényeg, hogy tesztelésre, egy saját gépre feltelepített webszerver a legalkalmasabb. -
karajjj #19708 én appserv-et használok, az se bonyolult -
#19707 Uniserver, xampp nem egyszerűbb? Előbbit még telepíteni sem kell. Kitömörít, indít, ott a webszerver. -
#19706 Ha csak tesztelgetni szeretnél magadnak: EZT nézd meg esetleg. Ez biztos nem baszik ki veled :D
Vagy virtuális gépen felteszel, egy ubuntu szervert, az alapból felkínálja a szükséges programok telepítését. -
#19705 Vhol máshol volt a hiba* -
#19704 a megoldásom tökéletes volt vhol máshol volt most mégis működik xD -
#19703 tud valaki ingyenes tárhelyet, ahol lehet tesztelgetni joomlát? atw nem az igazi, ahogy olvasgattam fórumokon (és tapasztaltam), eléggé problémás