Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha egy üres array-t kapsz vissza, akkor szimplán nincs találat. Ha kiveszed a $cucc-ot, akkor a függvénynek 1-et kell visszadnia, ha van egy találat, vagy 0-át, ha nincs.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
A masodik kerdesre biztos tudod valaszt segitenel legy szives?
A másik, hogy viszont a verziód jó lenne, csak éppen még rá kell érezz a helyes regex syntaxra. 😊
A piros rész helyesen: (<0-9>0-9>{1,9}\.<0-9>0-9>)
Amit [] közé teszel ott a megadott karakterekbõl próbál válogatni, néhány X-tõl Y-ig shorthand módszerrel, ilyen a 0-9, vagy az A-Z, stb. A {}-ben lévõ számok egy x és y közti meghatározott multiplier, tehát a számokat akarod többször. Ha csak egyet akarsz felesleges a {1}, mivel ha nem adsz semilyen multipliert, akkor egyszer matcheli csak a []-ben lévõ valamely karaktert.
És ha tényleg pontot akarsz, akkor azt máshol se felejtsd el escapelni.
És egy plussz tipp, ha több / jelre számítasz, mint @, akkor akkor a kezdõ és végsõ / jelet cseréld @-re, ugyanúgy mûködik.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
preg_match('/<strong>Oldal: <\/strong><a href=".\/oldal.php">([0-9{1,9}.<0-9>0-9>{1}])/', $out, $szam);
Masik kerdes, mar kicsit nehezebb:
preg_match('/<div><span>cucc: <\/span><a href=".\/cucc.php">'.$php_valtozo.'</a><\/div>/', $out, $cucc);
Miert nem mukodik ez az osszeallitas? Szoval php valtozot teszek a preg_match-ba am a $cucc erteke ures lesz.
Olvastam a php.net-en, hogy igy kell kulso valtozot betenni, de megsem mukodik. Miert?
STRING:
<strong>Oldal: </strong><a href="./oldal.php">135.7
IGY PROBALKOZOM:
preg_match('/<strong>Oldal: <\/strong><a href=".\/oldal.php">(.*?)/', $out, $szam);
EZT EREDMENYEZI:
array(1) {
<0>0>=>
array(2) {
<0>0>=>
string(51) "<strong>Oldal: </strong><a href="./oldal.php">"
<1>1>=>
string(0) ""
}
}
Az a baj, hogy a 135.7 resz utan nincs tobb fix karakter ami meg segitene megtalalni ezt.
Am amiota kivettem a lastrun='$rut' a $upd = mysql_query("UPDATE stations SET status='$ety' WHERE id='$row
Szoval tegyuk fel, hogy van egy 200-as statuszu, tegnapi datumu radio, ha az ellenorzeskor szinten ugyanaz a radio stausza mint tegnap, akkor ugyebar nem frissiti a datumot, mivel a statusz ugyanaz. Szoval szeintem kell bele a lastrun='$rut':
$upd = mysql_query("UPDATE stations SET status='$ety', lastrun='$rut' WHERE id='$row
Vagy ra kellne venni a kodot, hogy mindenkeppen irja bele a kapott statusz kodjat, igy mivel ir a kod az adatbazisba ezert annak datuma is frissulne.
vagy fordítsd meg a relációt a lastrun elõtt, mindig összekeverem 😄
where '.time().'-lastrun < 86400
Lehet a mysql tablaban levo formatum nem jo?
Amúgy neked nem fordítva kéne ? Vagy azokat akarod frissíteni, ami 1 napnál fiatalabb ?
//persze ha a lastrun time()-os timestamp 😊
MySql Tabla
Otlet?
where '.time().'-lastrun < 86400
//persze ha a lastrun time()-os timestamp 😊
Amúgy neked nem fordítva kéne ? Vagy azokat akarod frissíteni, ami 1 napnál fiatalabb ?
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
<?php
MYSQL():
$res = mysql_query('SELECT * FROM stations WHERE DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 DAY) < lastrun') or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($res)){
CURL();
$upd = mysql_query("UPDATE stations SET status = $ety WHERE id= $row") or die(mysql_error());
}
?>
Meg mindig rossz a lekrdezes, szerintem ez nem teljesul:
WHERE DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 DAY) < lastrun
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Jelenleg igy van es ugy nez ki (meg mindig fut a kod), hogy atirja az adatbazist, viszont meg mindig az osszest, szoval nem csak az egy napnal regebbieket irja felul.
ha nem ír ki hibát, akkor írasd ki az sql mondatot és futtasd le a phpmyadminban. vagy lehet a WHERE id = '$row
Ez igy am meg nem jo, mivel mint irtam, nem irja az adatbazisba az uj adatokat, mivel kiszedtem a lastrun = '$rut' reszt.
minden sor egy rádióállomásnak felel meg, a statusban az van, hogy elérhetõ e az oldal/rádióállomás (http státuszkód), a lastrun meg hogy mikor volt utoljára ellenõrizve. ez így ok?
PONTOSAN!
és úgy kell mûködnie, hogy ha valaki kiválaszt egy rádióállomást, akkor ha 1 hétnél régebbi, akkor ellenõrizze, hogy elérhetõ és frissítse a sort. ez így ok?
Nem egeszen, mivel ez az admin feleulten van es csak en futtatom es en kuldom a $_POST
1 napnal vagy regebbi radiok statuszat kellne frissitenie a kodnak. Szoval ahogy te is irtad a mysql-nek csak ennek az idointervallumnak megfelelo radiokat kellene futtatnia a while() ciklusban, nem az osszest.
minden sor egy rádióállomásnak felel meg, a statusban az van, hogy elérhetõ e az oldal/rádióállomás (http státuszkód), a lastrun meg hogy mikor volt utoljára ellenõrizve. ez így ok?
és úgy kell mûködnie, hogy ha valaki kiválaszt egy rádióállomást, akkor ha 1 hétnél régebbi, akkor ellenõrizze, hogy elérhetõ és frissítse a sort. ez így ok?
Szoval lehet, hogy kellne az a datetime? Bar a lekerdezes is rossz, mivel az osszes radion vegigfut.
Ha pedig teheted a station táblában a dátumok mezõinek elég ha DATETIME típust adsz meg...
Erre ertettem, hogy akkor megsem kell atirni a tablaban levo lastrun tipusat, mivel jelenleg nem DATETIME hanem TIMESTAMP.
`lastrun` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
Ezt modositanom kell a timestamp tipust, ha az update reszt atirom?
$upd = mysql_query("UPDATE stations SET status = '$ety' WHERE id= '$row
UPDATE stations SET status = '$ety' WHERE id= '$row
ezt csak úgy megemlítettem
<?php
MYSQL();
$rut = date("Y.n.j. H:i:s", time());
$ger = mysql_query("SELECT MAX(id) FROM stations") or die(mysql_error());
$max = mysql_result($ger, 0, 0);
$postid = (int)$_POST;
if(isset($postid)){
$res = mysql_query("SELECT * FROM stations WHERE id = $postid AND DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 DAY) < lastrun") or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($res)){
CURL();
if(curl_errno($cir)){
$ety = curl_errno($cir);
}
else{
$ety = curl_getinfo($cir, CURLINFO_HTTP_CODE);
}
$upd = mysql_query("UPDATE stations SET status = '$ety', lastrun = '$rut' WHERE id= '$row'");
curl_close($cir);
}
}
?>
Igy gondoltad? Bar most akkor az sql tablat is szerkesztenem kell?
if(date("j") != $lac && date("j") >= $ner){}
Ha mai nap (1) nem egyenlo az utolso frissites datumaval (26) ES a mai nap (1) nagyobb vagy egyenlo a kov. frissites datumaval (2) akkor a kod lefut.
Tehat ha holnap (2) futtatom a kodot, akkor az if ag mindket resze igaz, mivel van olyan radio aminek az utolso frissites datuma (26) nem az aznapi nap (2) ES az aznapi nap (2) nagyobb vagy egyenlo a kov. frissites datumaval (2).
Igazam van? Mar csak az mysql-t kellene ugy lekerdezni, hogy ne az osszes radiot frissitse, hanem csak azokat, amik megfelelnek az if ag kovetelmenyeinek.
SELECT * FROM stations WHERE id = $_POST
utána nem kell a while ciklusban semmi feltétel, mert csak azok fognak szerepelni, amik 1 hétnél régebben voltak frissítve. while ciklusban meg végigzongorázod a frissítéseket.
Ha pedig teheted a station táblában a dátumok mezõinek elég ha DATETIME típust adsz meg, attribútumként pedig beállítod, hogy "on update CURRENT_TIMESTAMP" (phpmyadminban valahogy így van), így ha frissíted a sort, akkor automatikusan a jelenlegi idõre fogja módosítani. Ez csak akkor hasznos, ha kizárólag frissítési céllal módosítod/módosítanád a sort (értem ezalatt, hogy a curl-lel visszaadott adatokat írod vissza). Jól jön akkor ha, nem akarsz a dátumfrissítésekkel szenvedni.
és egy protip: biztonsági szempontból a $_POST
$id = (int) $_POST<'id'>'id'>;
ha valaki szöveget ír be, akkor 0 lesz az értéke.
Illetve lehet úgy egyszerûbb, hogy ha úgyis linux timestamp, akkor nem datezel, hanem megnézed, hogy a time()-"a te idõd" > 604800 és kész.
http://pastebin.com/19dDkdpg
A lenyeg az lenne, hogy ugy kellne lekerdezni a mysql-t, hogy ha a $_POST
if(date("j") != $lac && date("j") >= $ner){}
teljesul akkor tortenjen meg ez:
$upd = mysql_query("UPDATE stations SET status = '$ety', lastrun = '$rut' WHERE id= '$row
Jelenlegi lekerdezesem ez:
$res = mysql_query("SELECT UNIX_TIMESTAMP(lastrun) as lat, stations.* FROM stations WHERE id = '$_POST
Am nem mukodik, nem teljesul az if ag, pedig van olyan radio az adatbazisban aminek az utolso frissitese 1 hettel ezelott tortent.
Ha kiveszem a lekerdezesbol ezt:
UNIX_TIMESTAMP(lastrun) as lat, stations.
akkor termeszetesen minden radiot frissit attol fuggetlenul, hogy mar tortent frissites.
Van otlet? Koszonom.
$max = mysql_result($res, 0, 0);
felesleges átpaszírozni a mysql és a php között az összes sort, ha neked csak egy sor kell, vagy éppen egy érték.
$sql = "SELECT MAX(id) FROM stations";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$max = mysql_num_rows($res);
Igy a $max erteke 1 lesz, pedig 1236-nak kellene lennie.
ha az utolsó id-jû sor kell akkor SELECT * FROM tablanev ORDER BY id DESC LIMIT 1
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
$sql = "SELECT * FROM tablanev";
$res = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$max = mysql_num_rows($res);
Ezzel csak azt tudom meg, hogy mennyi ID van a tablaban, de ugyebar ha torlok egy ID-t es vele a tartalamat es hozzaadok egy ujabb cuccot, akkor a $max erteke nem lesz jo.
Szoval nekem mindig az utolso, legnagyobb ID-ju elemet kellene megtalalnom.
Koszonom.
Legjobb, hogyha padding-ot leveszed ezekrõl az elemekrõl és helyette mással oldod meg, hogy beljebb kerüljön a szöveg.
Egy megoldás, persze ez csak css, pseudo selectorral:
Persze mégjobb, ha pl másik class-t kapnak ezek, hisz egészen más stílusú elem.table.penz:first-child td,
table.penz:last-child td { padding: 0; line-height: 46px; }
Másik, hogy ezt a felsõ-alsó háttérképes dolgot felesleges már táblázattal erõltetni, tehát én inkább cserélném pl egy-egy div-re.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Meg közben most nézem a bemásoltban:
<td height='80px' colspan='8' background='frames/fejlec2.jpg' valign='top'><font color='#FFFFFF' size='4'>MEGVÁSÁROLT TERMÉKEK</font></td>
ebben a sorban a height='49px' volt eredetileg, ahogy elõtte is írtam, csak egy teszt verziót másoltam be véletlen.
annyi a lényeg hogy a 49 és 46 px magas táblázat méretéhez hozzá ad a Chrome 20px-t. Úgy jeleníti meg, hogy 69 illetve 66px magasak, viszont a többi böngészõ hibátlanul mutatja 49 illetve 46 px-nek.
http://pastebin.com/miUKgk7V
kimásoltam, a tetejébe a CSS-nek a táblára vonatkozó részét, meg egy php részletet ami kreálja a táblát, de nem várom, hogy bogarásszatok benne, csak gondoltam megkérdezem hátha tud valaki egy egyszerû választ 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Miért lehet, az, hogy a táblázatom alatt és felett van egy ugyanakkora táblázat, mert ezek a fejléc és alja képeit tartalmazzák háttérkép ként a középsõnek. Be van állítva, hogy 49px illetve 46px magasak, firefox, IE, Opera prímán mutatja, viszont Chrome a 49,46-hoz hozzá ad 20px-t. A chromeba van beépített tervezõ, vagy nem tudom, hogy hívjam, ahol megtudom nézni a táblázatok megjelenített(renderelt) magasságát és 20-al többet ír mind2-re, viszont ha átírom 29,26-ra a htmlbe akkor a Chrome mutat rájuk 49,46-ot, de csak ott jó. :/
A 2 képnek ekkora a magasság, ott nincs gond, és mivel a chrome széthúzza így csúnya lesz és nem passzolnak meg ismétlõdnek :S
😄DD
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
az a baj hogy a szöveg olyan széles lehet amekkora maga az balak a futó szövegnél...😄 de ha feljebb teszem az egész banner megy minden széthúzódik fuck...😊