22786
Html-, css- és php-help
-
#19863 ISPConfig. A telepítéshez nem kell esőembernek lenni, de a használatához nem árt, ha van komolyabb tapasztalatod. -
#19862 tudnak vki mondani egy cms rendszert szerver konfiguráláshoz linuxra ? (előny ha nem kell a telepítéshez esőembernek lenni) -
#19861 Ha szerverhozzáférés nélkül elérhetnénk a PHP, JSP, ASP, stb fájlokat, nem lenne egyetlen biztonságos oldal sem:) Nem lehetnének online bankok, felhasználókezelés, facebook, fórum, chat, semmi. Csak pure statikus oldalak:)
Tehát a PHP fájlokat csak FTP, SSH és egyéb szerver-fájlrendszer elérési jogokkal lehet letölteni, megtekinteni. -
#19860 Mivel a php szerveroldalon fordul maximum a kimenethez tud hozzáférni ilyen módon, esetleg még az fopen függvénnyel tud mahinálni -
#19859 elvileg a böngészőkben van hogy forrás megnézése, és azt kimásolod, jobbgomb és ott valahol. -
#19858 *elmagyarázták -
#19857 A válaszokban nem volt semmi offenzív, csak elmagyarázni hogyan működik.
Vagy letöltöd ftp-n, vagy a szerveren kitallózod a filet, vagy kinyírod az apacsot hogy ne fordítsa le a php scripteket -
BEE LEE #19856 Köszönöm mindenkinek az értelmes hozzászólást. Pont ez a fórum lényege. Ha az ember kérdez, akkor inkább ne mondj semmit, mint hogy hülyeséget írj. Hogy mit nem lehet, azzal tisztában vagyok. Az volt a kérdés: hogyan lehet, nem az, hogyan nem. Egy oka van, hogy lementenék vmit, mégpedig az, hogy nem működik egy script és másnál hasonló igen. -
#19855 thx! -
#19854 Akkor inline
<style type="text/css">
ide jön a CSS
</style> -
#19853 uh nem tudom feltenni a css-fájlt sehová...:D -
#19852 Köszönöm ez az. :) asszem. -
#19851 Szia.
Legegyszerűbb CSS-el.
A HTML rész:
<a id="valami" href="#">asdf</a>
A CSS rész:
#valami
{
display: block;
width: xpx; /* Ahol x= a kép szélességével pixelben */
height: ypx; /* Ahol y= a kép magassága pixelben */
background: url(a-kep-elerese.jpg) 0 0 no-repeat; /* Ide kerül annak a képnek az
elérése ami alapból fog megjelenni */
text-indent: -9000px; /* Az url szöveget (példában asdf)
csak azok láthatják akiknek extra nagy monitorjuk van ;) */
}
#valami:hover
{
background: url(a-mouseoveres-kep-elerese.jpg) 0 0 no-repeat; /* Ide kerül annak a képnek az elérése ami
akkor jelenik meg ha felévisszük az egeret */
}
-
#19850 üdv, már elfelejtettem van egy parancssor, ahol belinkelek mondjuk 2 képet, és az egyik kép alapból látszik amire ha ráviszem a kurzort beadja a másikat.
Ez melyik script is? -
#19849 Az a nagy probléma, hogy alapvető hiányosságaid vannak a témában ha ,, lementenéd" se érnél nagyon vele semmit.
A php file szerver oldalon található ami futás közben állít elő vmit, ezt te vagy észleled a böngésződ által pl össze ad neked 2 számot és kiírja az erdményt, vagy sem, pl csinál egy munkamenet változót. A lényeg te maximum a script által generált végterméket tudod lementeni ismétlem, csak akkor ha van. Bocsi a hozzáértéktől tudom, hogy elnagyolt, de nem akartam csak oltani... -
#19848 Még szép, hogy nem megy úgy. :) -
#19847 Fel kell lépni ftp-vel a webtárhelyre.. -
BEE LEE #19846 Sziasztok.
Hogyan tudom egy weboldal php részét lementeni? Az oldal mentésével sajna nem megy. Köszönöm. -
#19845 index.html:
<frameset cols="20%,80%">
<frame name="menu" src="menu.html" />
<frame name="tartalom" src="fooldal.html" />
</frameset>
menu.html:
<div><a href="fooldal.html" target="tartalom">Főoldal</a></div>
<div><a href="tartalom1.html" target="tartalom">1. menüpont</a></div>
<div><a href="tartalom2.html" target="tartalom">2. menüpont</a></div>
-
bigbigle #19844 Egyszerre válaszolva: Igen szakirányú, és mikor mi is kérdeztük h miért pont ezt akkor csak annyit mondott hogy ez van a tantervben.
CattiBrie: nagyon nem mert ennyit idáig is tudtam viszonylagosan, tehát akkor inkább részletezném: van alapvetőleg 5 html (ezeknek van egy felsorolásos része ahol azokat írja le és ezek linkként odavisznek, ez menne egy oldalsó menübe)aztán ezeknek van 5 galériás html-jeés úgyanúgy van egy felsorolásos ami úgy szint linkes (de ez nem menübe megy), de ennek a felsorolásosnak van egy egyszóbol álló külön html-je ami linkes és az menne menübe, és van még egy olyan ami a főoldalra visz vissza és ezt az egészet úgy elég lenne hogy 2 oszlop (20% és 80% elég) és a 20%-os lenne a menü a 80%-os pedig az amiben megnyilnak a dolgok.
Remélem nem cifráztam nagyon túl, és ha van megoldás fram-mel akkor megköszönném ha le írná valaki:) -
#19843 Nem tudom szakirányú-e a suli, mert ha nem, el nem tudom képzelni mi köze van a html-nek az általános intelligenciához...:) -
#19842 Ez milyen suli? Érettségire készültök? Vagy csak sima agymenése van?
Báj dö véj, segített a w3schools-os leírás?
Ha nem, részletezd, mit szeretnél, vagy mi nem megy. :) -
#19841 Igazi naprakész tanár, biztos van haszna annak is, hogy erről is tanultok, de inkább tanítani meg vmi alap css fogást a frame helyett. Btw amit küldtünk benne van minden, copy+paste és mehet is tesztre. :D -
bigbigle #19840 Az-az. (És még mielőtt megkérded, a tanár nem magyarázza el rendesen, csak hivatkozik egy ppt-re amiből szintén nem derül ki semmi. Mondjuk volt hogy sikerült felosztani a weblapot, de a html fájlokat nem tudtam elrendezni, de van hogy a felosztás se nagyon megy.) -
#19839 Iskolai feladat? -
bigbigle #19838 Köszi mindkettőtöknek.
Tudom hogy manapság már nem igazán használatos, de sajnos nekem jelen pillanatban ez a feladatom. -
#19837 link itt találsz normális leírást a framekről, de manapság nem nagyon használják inkább css + jqueri -
#19836 frame
iframe
Inkább az utóbbi használatát javasolnám, bár attól függ mihez kell. :) -
bigbigle #19835 Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek,ha esetleg rossz helyre írom.
Kéne egy kis segítség html-ben és azon belül is frame-ben, mert azt nagyon nem értem és ott akadtam el (és sajnos nem találok olyan oldalt ahol rendesen le lenne írva).
(ha kell infó hogy konkrétan mire kéne akkor szóljatok és azt is leírom)
Ha valaki tudna segíteni annak megköszönném. -
#19834 <Files ~ "\.cfg$">
De ne használj abszolút url-eket a php kódban sem. De ha hozzáférésed van a public root (www/htdocs, stb) feletti részekhez, legjobb ha oda rakod az ilyen fileokat (meg úgy álltalában bármit, amit nem kell elérni a böngészőnek közvetlen).
Order allow, deny
Deny from all
</Files> -
#19833 kicsit lehet off, dew. Az megoldható valahogy, hogy ne tudjanak megnyitni egyes file-okat a szerveremen, az emberek? tehát, pl a .cfg file-ok, ne legyenek megnyithatóak, vagy letölthetőek a weboldalról. .htacces-el próbáltam vólna valamit, de csak elrejteni tudtam őket, közvetlen linken továbbra is elérhetőek... -
#19832 Header után mindig rakjál exit()-et. -
#19831 Ott volt igen, de most valamiért megjavult. Nem tudom, hogy jutott el a null ágba mikor a header elvileg nem engedi neki :/ -
#19830 Ugye a feldolgozás feltétel a php fálj legtetején van, legalábbis az értékadás fölött?:) -
#19829 Lenne egy érdekes kérdésem.
Van egy PHP fájlom, ami önmagának küldi a dolgokat, elején feldogozás, végén kiírésok.
if($sql) {
$_SESSION['waat'] = "siker";
header("Location: edit.php");
} else
Ez van minden feldolgozás végén és így kezelem
<?php if(isset($_SESSION['waat']) && $_SESSION['waat'] == 'siker') {
echo 'Sikeres szerkesztés!';
$_SESSION['waat'] = null;
}
?>
Node az a baj vele, hogy a session mindig üres, ha kiveszem a null-t akkor jó, de elvileg el se kéne a feldogozás alatt odáig jutnia. Mitől lehet ez ? -
#19828 Teljesen üres.
Arra már nem emléxem, hogy a $_POST mindig létezik, vagy csak akkor, ha történt valami, ami miatt létrejön. Mert ha az utóbbi, akkor kap valamit, amitől maga a $_POST megszületik, csak az értékek nem kerülnek bele.
Ha lesz rá időm majd kiloggolom a cURL-t, de most egy ideig jó, ahogy van iframe-mel. -
laliking #19827 print_r-es listázásnál a $_POST kulcsai megvannak, csak az értékük nem? vagy úgy komplett üres? -
#19826 'estét!
Feladtam.
Élesben az adatokat fogadó fél formját használom egy iframe elemben, amíg rá nem jövök, hogy mi a gond. Így ugyan több hasznos dolgot elveszítettem (oldalba illő megjelenés, adatellenőrzés client/server oldalon, választható többnyelvűség, normálisan működő back gomb, stb.), de ez van, üf. elfogadta.
Köszönöm az agyalást! -
#19825 A $_POST egy tömb, tehát lekérdezhető kulcs/érték nélkül is, hogy üres-e. -
#19824 'reggelt!
Sablonnak készült, de ha nem az lenne, sajnos akkor sincs eredménye az azonosító használatának, mert print_r-rel kiíratva a $_POST létezik, de üres.