Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
2. Én is gondoltam az IP vizsgálatra, de minden csatlakozásnál más IP-t kapunk, cookie-t meg ugye lehet törölni. Gondolkodtam még MAC cím ellenõrzésen, hogy ha az lehetséges PHP-ban, hanem akkor erre is köszönöm a segítségedet
[O_O] (.)(.)
2. IP vizsgálat és cookie elhelyezés.
[merlinw.org]
1) Az hogyan oldható meg, hogy ha feljön egy látogató a weboldalra Magyarországról akkor magyarul jelenjen meg a weboldal neki, ha feljön mondjuk Spanyolországból akkor spanyolul jelenje meg neki az oldal, de ha mondjuk Izraelbõl jön fel akkor meg angolul? Elég csak annyit írni, hogy milyen php paranccsal lehet vizsgálni azt hogy honnan van.
2) Olyanra van lehetõség hogy ha valakit kitiltunk a weboldalról, akkor az ne tudjon semmit se csinálni a weboldalon(ha új felhasználót csinál akkor se), csak annyit hogy olvasni?
[O_O] (.)(.)
<head>
<title>Alpinist</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/jquery.vegas.css" />
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript" src="jquery.vegas.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
$.vegas('slideshow', {
'backgrounds' : <
{ src: 'images/bg1.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg2.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg3.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg4.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg5.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg6.jpg', fade: 1000 }
>
{ src: 'images/bg1.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg2.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg3.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg4.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg5.jpg', fade: 1000 },
{ src: 'images/bg6.jpg', fade: 1000 }
>
})('overlay', {
src: 'overlay/06.png'
});
});
</script>
<style type="text/css">
#footer {
background:#fff;
width:100px;
height:200px;
margin-top:150px;
}
</style>
</head>
<body>
</div>
</body>
</html>
Mutasd az oldalt, vagy egy replikációt, ahol úgyszintén jelentkezik a probléma.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Készitettem egy weboldalt aminek a hátterét egy jquer plugin (Vegas) váltogatja bizonyos idõintervallummal.
A problémám az ,hogy semmilyen tartalmat nem tudok elõtte megjeleniteni.
Ha valamit irok és frissitem az oldalt akkor felvillan egy pillanatra aztán eltûnik.
Valakinek van valami ötlete?
[O_O] (.)(.)
köszi
(\__/) ( X.x) ( } . { )
van ez az oldalam: http://etyekfilm.hu/
aminek a háttere szép sötétzöld operában, chrome-ban meg "kóderzöld"
ezzel van a baj, de mi????
<BODY BGCOLOR=#1a2c1a">
Amúgy az escapelés \" \", nem fordítva :!
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Van egy kis bibim :S
Ide:
'.$dsp->input_field("comment","","width:350px;","text",true,"",1000).'
kellene ezt:
onKeyUp="'.Contar("comment","sBann","Hátralévõ karakterek:{CHAR}" , 1000).';"
Bele rakni, úgy, hogy mûködjön is 😄 (Próbáltam már: 'comment', "comment", "\comment"\-verziókat is, de nem megy :S valami ötlet?)
Üdv Krisz 😊
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
select,from,where,group by,order by, ez fix sorrend SQL-nél 😊
A másik meg több okból is lehet.
- PHP fájlod nem utf-8-as (notepad++ és lesd meg)
- HTML-be nem állítod be charsetet
- Ha ezek után se jó, akkor MySQL csatlakozás után egy ilyet írj még be
$k = "SET NAMES UTF8";
mysql_query($k);
szerk: van egy ilyen querym:
SELECT nickname,pont FROM tabla WHERE tabla.ertek='1' ORDER BY RAND() LIMIT 6 NOT IN (SELECT nicknev FROM tabla2)
azt szeretném hogy azokat a rekordokat szedje ki a tabla-ból amik nincsenek a tabla2-ben és a tabla-ban valamelyik értéke (tabla.ertek) =1. na de most ez valamiért nem akar így menni :s
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Akik rendszeresen készitenek weblapokat azok megtanúlnak egy CMS-t és azzal készitenek mindig weblapot vagy csak bizonyos esetekben használják?
A CMS-ek funkciójával nem vagyok teljesen tisztában...
Szeretnék megtanúlni egy CMS kezelõ rendszert.
A WordPress az túl egyszerûnek tûnik.
Talán a Drupál ami szinpatikus.
Ha tud valaki segiteni nekem ,hogy milyen irányba indúljak el azt megköszönném.
Üdv.
Sz.G.
Amit meg sikerult megtudnom, hogy egy aldomainon belul a /exports/embed/ mappaban vannak a bannert tartalmazo fajlok. Mar csak azt kene tudni, hogy a EmbedPlayerV2.swf fajlhoz kepest hol helyeszkednek el ezek es akkor mar mukodne is az oldaladon.
Lehet probalkozni, hogy mappakba rakosgatod, az en otletem nem mukodik, hogy:
1, gyokerben van a EmbedPlayerV2.swf es ide keszitek egy exports mappat, majd ebbe egy embed mappat es ide teszem a 816db42e75e67074589ae0bdb3560303.swf fajt.
2, gyokerben van a EmbedPlayerV2.swf es ide keszitek egy banners mappat, majd ebbe teszem a 816db42e75e67074589ae0bdb3560303.swf fajt.
INNEN LETOLTHETED
[merlinw.org]
Talán sticky footer? Arra talán ez a legjobb verzió: link
Ha nem adsz meg positiont, akkor sosem fog mukodni magatol a bottom, vagy barmi mas.
http://1000mester.atw.hu
a kódok:
<div id="container">
<div id="top"></div>
<div id="center"></div>
<div id="bottom"></div>
</div>
----------------------------------
#container {position: absolute; height: 100%; width: 100%;
background: url(image/1.jpg) top center}
#top {float: left; width: 100%; height: 100px; background-color: #909}
#center {float: left; width: 100%; height: 300px; background:}
#bottom {clear: both; width: 100%; height: 100px; background-color: #909}
----------------------------------
a kérdés az, hogy a "bottom" részt az oldal aljára szeretném állítani, de nem megy. próbáltam így: bottom: 0, de semmi.
köszönöm.
[merlinw.org]
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
a véleményeteket szeretném kérni.
szeretnék egy egyszerû weboldalt összerakni, ami igazi sügéreknek szólna.
tehát azoknak, akiknek van számítógépük és még be is tudják kapcsolni 😊
namost láttam jó jQery pluginokat, csak nem tudom, hogy érdemes e ilyen embereknek js kódos oldalt készíteni. Arra gondolok, hogy esetleg letiltják, vagy izé...😊
köszi a segítséget elõre is.
[merlinw.org]