22786
Html-, css- és php-help
  • Malakai
    És mi is ezen a probléma? 1000px széles, ahogy kell.
    Vagy azt mondod, hogy ilyen barack színre színezi az egész body-t két oldalt? Az a margin, amivel középre helyezted. :)
  • SzirmosSzisza
    Link. (így lecsupaszítva is ilyen)
  • passatgt
    linkt
  • SzirmosSzisza
    A CSS maradt természetesen, a Chrome ki is írja, hogy 1000px széles, de a sáv, ami mutatja, hogy mekkora szélesebbnek mutatja.
  • passatgt
    ha nem adsz meg neki semmit, akkor mivel blokkszintű elem, 100% széles:)
  • SzirmosSzisza
    De mi lehet ami felülírja ? Kitöröltem a teljes oldalt, úgy, hogy csak az a div legyen benne és így is akkora volt :D
  • passatgt
    elírtál valamit
  • SzirmosSzisza
    Mitől lehet, hogy van egy konténerem, aminek meg van adva, hogy 1000px széles legyen, de ha Chromeban fölé viszem az egeret, akkor 100% széleset mutat :/ (van alatta egy gomb, ami kilóg belőle és arra kéne kattintani, de így nem megy)
  • tutituti
    köszönöm,sajnos le kellett adnom.
    de kipróbáltam és jó is lett.
  • SzirmosSzisza
    Valahogy megjavult (li-k túl szélesek voltak talán)

Maradtam a text-align-nál, az egyszerűbb, mint átvalidálni :D
  • Voyager5
    kódot:)

IE alatt középre rendezés margin: 0 auto; megy IE6-al is ha valid a html.
    Van még egy hack, amit szoktak használni, body { text-align: center; }, aztn utána egy wrap div-nek visszaadják a text-align: left-et.
  • Voyager5
    Szia!

Ne opacityvel trükközgessél, hanem vágjál ki egy 1px x 1px-elest részt a háttérből (de csak az átlátszóságot), mentsd ki png-be, és azt repeat-eld háttérként.

De ha mindenképpen opacityvel akarod akkor passatgt írta jól, példádban:
    background: rgba(16,16,16,0.5); mehet pl. a #szovegdoboz1-nek.
  • F1re
    "text-align:center" -el
  • SzirmosSzisza
    Olyan problémám lenne, hogy van egy menüm, sima lista, benne az li-knek float left, de valamiért IE alatt így néz ki. Illetve IE alatt, hogy is kell középre vinni a dolgokat ? fix szélesség és margin: auto nem nagyon megy IE8/9-cel se.
  • tutituti
    megpróbáltam és nem jött össze nekem.
    Esetleg ha ideje engedi valakinek eddig jutottam:
    link
  • passatgt
    background:rgba(0,0,0,0.8)
  • tutituti
    ez alapján akarok egy honlapot elkészíteni,de külön divet csináltam a szöveghez és a felette lévő boxhoz is.
    viszont ahogy állítom az átlátszóságot úgy a szöveg is halványodik.egybeágyaztam a két divet és úgy se jó.valakinek van valami ötlete?
  • CattiBrie
    ha a dotrollnál veszel egy domaint (3k körül van), akkor van hozzá ingyen tárhely
  • SzirmosSzisza
    Tud valaki olcsó tárhely szolgáltatót ? Konkrétan csak annyi kéne, hogy legyen egy normális email címem (domain), illetve pár MB tárhely bőven elég, PHP se kell.
  • Voyager5
    Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy az új panda ezt a módszert még benyalja.
  • peti193
    Ha mégis leszeretnéd cserélni képekre a szöveged SEO szempontokat is figyelembe tartva.Rakd be a képet és a szövegeket is ,majd a szövegnek a stíluslapon add meg ezt:

text-indent:-9999px;

• CattiBrie
    attól függ, mennyire releváns szöveget kellene képpel felírni, mert ha nem az, akkor SEO szempontból is éppen ez is lehet megoldás :)
  • Andyka19
    Hát úgy néz ki, hogy sikerült így kisakkoznom!!
    El se hiszem, az egész neten azt írták, hogy inkább cseréljem le a szöveget képre. Az persze SEO szempontból nem lett volna valami jó...
    Legalább másfél órát szenvedtem vele mire rájöttem h ezt kell csinálni.

Még úgy is jó, ha nagyítgatni kezdek.
    Majd kiváncsi leszek, mi lesz majd ha még 1 pár gépen megnézem, csak nehogy pofára essek...
  • Voyager5
    Persze.
    Pl:
    A product_text-nek adsz position: relative-ot.
    A buy_button-nak pedig position: absolute; bottom: 0; right: 0;
  • Andyka19
    Most éppen azt próbálom, hogy az alap betűméretet jóval kisebbre vettem az eredetinél, és így végre nem esik szét! Úgy néz ki, ez jó megoldás lesz, csak ki kell sakkozni, mi az ami még olvasható, win7be, de xpn nem esik szét.

Miért jobb az em, mint a px? olvastam már máshol,hogy így kellene, mindjárt kipróbálom ezt is.
    megkérhetlek, hogy leírnád a 100%-ot hogy írod be a bodyba (kódsor)?

köszi

Andi
  • SzirmosSzisza
    A képet le lehetne vinni valahogy alulra ? Azért próbálgattam így, hogy ott legyen, de most ugye felül van.
  • Voyager5
    Én ezeket a font-os dolgokat úgy szoktam megadni, hogy a body-nak adok
    font-size: 100%-ot, és utána már mindent em-ben adok meg, nem pixelben.

De nálad szerintem csak szimplán az a probléma, hogy a böngészőben fel van nagyítva a betűméret.

• Voyager5
    Ja azthiszem értem :D

a .product-text-et kéne float: leftezni, de ebben az esetben kell neki valami szélesség is.
    A buy_buttont- pedig a szöveg felé kell hozni.

<div class="buy_button"></div>
    Blabla <br />
    Blabla <br />
  • SzirmosSzisza
    Itt van pastebinen képekkel, konkrétan az a baj, hogy clear:both nélkül lecsúszik az alsó div-be a kép.
  • Andyka19
    Sziasztok!

Van 1 kis problémám, remélem valaki tud segíteni.
    Megcsináltam a weboldalam 1. próbaoldalát.
    Photoshopban rajzoltam meg, majd feldaraboltam és webre mentettem a képeket. itt megformáztam cssben, és betettem a szöveget.
    Laptopon, win7 mellett minden felbontásban és nagyításban tökéletes.
    Azonban régi kockamonitoron, xp-nél, szétesik az oldal a képek mentén, mert a betűk nagyobbak lesznek. Hogy fixáljam le a betűk méretét, vagy azt, hogy ne lehessen nagyítani? :( Ugye cssben megadtam a betűméretet, nem is értem, hogy miért nem akkora a betű, ami be van állítva.
    Az lenne a cél, hogy minden felbontásnál jól jelenjen meg, vagy legalább abban a méretben, ahogy eredetileg megcsináltam.

Előre is köszi!

Andi
  • Voyager5
    Nem teljesen értem, hogy mit akarsz, de ha jól tippelek akkor egy képet jobbra, és közvetlen a kép mellé balra szöveget.

Ha így van akkor nem kell semmi extra, a képnek float:right, meg valami margin-left.
    Ha mindenképp 2 div-vel akarod, akkor pl. az elsőnek megadsz float:left-et, a másodiknak float: rightot (ebbe rakod a képet), beállítasz valami szélességet mindkettőnek (amiknek az összege <= mint a nagy div-é), és elvileg ennyi.
  • SzirmosSzisza
    Olyan problémám lenne, hogy van egy 2 div-em egymás alatt egy nagy div-en belül. A felsőn berakok egy képet, float right-ban, de ilyenkor valahogy a kép átlóg az alatta levő div-be félig (ha rakok alá egy clear:both os üres div-et, akkor jó helyre kerül, de balra tőle üres hely van (szóval nem a szöveg mellé folyik, hanem alá kerül, de legalább jobbra :D)
  • Agy Halott #19911
    Amugy meg egyszer koszi, mukodik az amit mutattal.
  • Agy Halott #19910
    Ez egy kep linkje, ami adatokat ir ki shoutcast-rol. Az URL-ben kell definialni, hogy milyen adatok jelenjenek meg. Pl. title, kbit/s, genre; stb.
    Szoval ennti az egesz, ezert eleg ez a .htaccess rewrite.
  • bracsek #19909
    Az tényleg baj, de megköszönte s a többi nem számít. :))
  • MerlinW
    Kockaviiiccc:)

Két webfejlesztő beszélget:
    - Milyen az új csajod?
    - 90/60/90
    - Sötétlila?

• MerlinW
    Világos, az a baj, hogy még mindig nem tudjuk mire szeretné használni.

Egyébként én valahogy így csinálnám a dolgot:

index.php:

<?php
    $parameters = '
    param1=ertek1;
    param2=ertek2;
    param3=ertek3
    ';

$params = base64_encode($parameters);

?>

<a href="index2.php?p=<?=$params?>">kuldes</a>

-------------------------------------------------------

index2.php:

<?php

if (isset($_GET['p'])) {
    $paramdecoded = base64_decode($_GET['p']);
    $params = explode (';', $paramdecoded);
    foreach ($params as $value) {
    $actualparam = explode('=', $value);
    $parameters[trim($actualparam[0])] = trim($actualparam[1]);
    }

print $parameters['param1'];
    print $parameters['param2'];
    print $parameters['param3'];
    }
    ?>
  • bracsek #19906
    Ha fontos hogy akárhol a linkről érkezve ezek az éppen linkelt értékek legyenek akkor egészen bizonyos hogy nem. Ha munkamenetenként nem számít ha más és mások ezek az értékek linktől függetlenül akkor nagyon jó megoldás a munkamenet változók használata.
  • Agy Halott #19905
    Ez jo megoldasnak tunik, ha hazaertem ki is probalom.
    Koszonom.
  • Agy Halott #19904
    Ertem mar mire gondolsz, csak itt a lenyeg pont az URL!
    Mivel ehhez a projectemhez nincs felhasznaloi felulet, igy az URL-ben lehet megadni a dolgokat.
    A biztonsagi resze PHP-ban van, attol nem kell tartani. :)