22786
Html-, css- és php-help
-
#20303 http://postmarkapp.com/ -
#20302 Lehet picit off: de nem tudtok olyan e-mail szolgáltató, ami enged naponta több, mint 500 e-mailt küldeni ? [akár fizetőst is..]
Köszönöm. -
Matty01 #20301 Sikerült!
Az előbb biztos elnézhettem valamit!
-
Matty01 #20300 Akkor még próbálkozom, köszi!
Majd írok, ha nem sikerülne.... -
#20299 HTML5 még messze nincs kész, szóval arra én nem alapoznék. -
phoenix1 #20298 Figyelembe ajánlanák egy hasznos kiegészítőt a WCAG Contrast checkert Firefox-hoz. -
phoenix1 #20297 Egy <small> problémába ütköztem.
[WCAG v1 3.3 (AA)] Use CSS for presentation effects, use <em> or <strong> for emphasis: <small>© 2012 Oldalam. Minden jog fenntartva.</small>
HTML 5 a <small> tagot ajánlja az ilyen esetekre. Ezáltal egy kicsit megnehezítik az ember munkáját, mert most ugye dobjak ki egy szemantikailag megfelelő taget csak azért, hogy megfeleljek a WCAG előírt szabályoknak vagy fordítva?
Ez valami olyasmi amikor bemész valahová és mind a két feléről két véreb vicsorog de csak egy csont van a kezedbe. -
#20296 Textareat használj az van több sorosra kitalálva. Az input text az 1 sor lesz, teljesen mindegy milyen magasra állítod. -
Matty01 #20295 Ez valamiért nem működik :( -
#20294 Az
<input type="text" class="inputtext" name="szoveg">
helyett használj textarea-t:
<textarea name="szoveg" class="inputtext" cols="20" rows="20"></textarea>
az .inputtext -be meg add meg a padding:0; -t. -
Matty01 #20293 Sziasztok!
Készítettem egy egyszerűbb űrlapot, árajánlat kérés céljából:
<form name="Formular" method="POST" action="/kuld.php">
<input type="text" name="Neve">
<input type="text" name="cime">
<input type="text" class="inputtext" name="szoveg">
<input type="submit" value="Küldés">
</form>
A legfőbb problémám az, ha a szöveg bevitelénél enter-t nyomsz, egyből elküldi a levelet! Van erre valami, ami ezt kiküszöböli, és küldés helyett új sorba megy a kurzor?
A másik pedig, a legalsó "szoveg" résznél megnöveltem a kitöltendő rész méretét az üzenethez egy css styleban : .inputtext { width: 254px; height: 100px; }
A nagyság megvan, de sajnos a kurzor a box közepén áll, s nem a bal felső sarokban.
Megköszönném, ha tudnátok erre is mondani valamit!
Matty
-
#20292 így biztos működik ie-ben is -
#20291 Legördülő menüt hogy érdemes írni? Valaki itt nemrég segített nekem és annak
<li>....</li>
<ul><li></li></ul>
<li>...</li>
Lett az eredménye és JS alatt onclick-re a next ul-t kinyitja. Sajnos ez IE alatt nem igazán (értsd sehogy :D) megy. Hogy érdemes csinálni ilyet? -
#20290 közben megvan. -
#20289 <iframe src="oldalad.htm" style="width:400px;height:300px"></iframe>
megadtam az elérést a serveren, de a tárhely szolgáltató által feltüntetett error ablak jött ki..(000webhost)
segíts :SS -
#20288 Valami olyan kód kellene, aminek ha megadnám, hogy a Serverre felmásolt .htm-et ágyazza be..(és akkor mellette lesznek a fájlok) így tuti jó lenne.
Tudsz ilyen kódot ? -
#20287 Valami CSS részt is másolj ki az elejéről (<styel></style> között, vagy esetleg link rel és ott a CSS fájl elérése) -
#20286 helyesbítek: most már csak egy htm van.. illetve az elemei mappában egy themedata.thmx, colorshememapping.xml és egy filelist.xml van..
akár ezt az egész mappát valahogy csak be lehet ágyazni a weboldalra, aztán úgy már simán megjeleníteni, nem ?:SS -
#20285 Szóval!
A helyzet az, hogy a Word alapból készített 2 htm fájlt. Az egyik a formázott, szép fajta, a másik a sima legalapabb táblázat. Illetve létrehozott egy mappát a dokumentum elemei néven, ami tartalmaz: stylesheet.css, sheet001.htm, sheet002.htm, filelist.xml fájlokat.
Nos, a szép, formázott htm-et notepad++ segítségével kimásoltam, és beraktam a weboldalra..de össze-vissza kuszaság jön ki. Nem tudja megjeleníteni.
Segítenétek úgymond 'beágyazni' akár ezt az egész mappát, hogy el tudja érni a server, s meg tudja jeleníteni ?:S -
#20284 Gondolom, de nem tudok CSS-ben programozni.. :SS -
#20283 CSS-el elég szépen meg lehet variálni, hogy formázás nélküliből formázott legyen. nth-child pl ilyenekre tökéletes. -
#20282 Köszönöm a segítséget, de pont ezt szeretném elkerülni.. nem szeretném újragépelni.:)
Btw a különféle formázásokat HA a word tudja menteni HTM-ben, az már bőven jó.. de kérdés tudja-e. -
#20281 Word tud HTML-be menteni. Ezt is esetleg megnézheted, nem tudom a PHPWord mennyire kezeli mondjuk a táblázatokat. (Excelt biztos, Word táblázatot talán át lehet nyomni Excel táblává) -
#20280 a Word nem tud html-be menteni? azt tudom, hogy szörnyű az Office programok által generált html, de egy próbát talán megér. -
#20279 Üdv..
Tudtok olyan programot, ami MS Word táblázatot konvertál HTML táblázatba ?:SS
Valahogy meg kellene oldani, hogy ne kelljen újra begépelni a 12*32(sor)*6(oszlop)ot..:SS
Bármi ötletet szívesen fogadok..//honlapra kellene ugyebár//
kb ilyen..
-
#20278 Oh, végül is logikus, köszi :D
#20276: hogy hogy ? Így szerintem könnyebb átlátni mi mi alatt van. -
#20277 font-size:0px; vagy overflow:hidden; -
#20276 Habár itt nem para, de érdemes leszokni arról is, hogy text nodeba ennyi whitespacet raksz, tageket oké, hogy szépen beúhol indentel, de a szöveget inkább ne.
A problémára majd talán később. :) -
#20275 A vonal_1px miért nem border? -
#20274 Itt az oldal. -
#20273 a betűméretet is állítani kell -
#20272 szerintem padding :) -
#20271 float-olod? -
#20270 Az mitől lehet, hogy megadom a div-nek, hogy legyen 10px magas és IE alatt csak azért 19~20px magas lesz ? :D -
#20269 Oké, de - ha nem vagyok indiszkrét - melyik oldalról van szó (ha nem szeretnéd publikussá tenni elküldheted privát üzenetben is nekem), melyikről mondja a Pagespeed Insights hogy a képeknek nincs megadva a lejárati dátuma? -
#20268 Sziasztok!
PHP frameworkökkel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata?
Érdemes velük foglalkozni, komolyabban elmélyedni valamelyikben? Esetleg van kedvenc? -
Andyka19 #20267 Pagespeed insights mondja még mindig azt, h a képeimnek ezek után sincs megadva a lejárati dátuma:
"következő gyorsítótárazható erőforrásoknak rövid a frissességi élettartamuk. Adjon meg egy legalább egy héttel későbbi lejárati időt a következő erőforrásokhoz:" - a képek
és még ezt is írja:
Használja ki a böngésző gyorsítótárazását
"Lejárati idő vagy maximális kor beállítása a statikus erőforrásokhoz a HTTP-fejlécekben arra utasítja a böngészőt, hogy a korábban letöltött forrásokat a helyi lemezről töltse be, ne a hálózaton keresztül."
Itt írja le, hogyan kell beállítani, bár szerintem vmi ilyesmit csináltunk itt az előbb:
https://developers.google.com/speed/docs/best-practices/caching#LeverageBrowserCaching -
#20266 Más: alfanumerikus karakterek alfanumerikus karakterek nélküli előállítása Javascriptben - cikk olvasható itt >>
Online példa itt >>
Kód elérhető innen >> -
#20265 "CSSben lehet gyorsítótárazni?"
Nem. A gyorsítótárazás szabályozását a webszerver által küldött HTTP-fejlécekkel lehet elérni. Ezeket a webszerver konfigurációs állományaival (ilyen a htaccess is) vagy szerveroldali nyelvvel (PHP, ASP, Ruby, Perl,...) lehet módosítani.
A HTML oldalra vonatkozó HTTP-fejlécek módosíthatóak a <META> tagekkel, de ez csak az adott HTML oldalra vonatkozik.
Lehet olyan trükköt csinálni hogy Javascripttel vagy CSS-sel előtöltöd a képeket - de ez a böngészőben jelent eredményt.
"ám a google még mindig sípol, hogy a képeimnek nincs megadva a lejárati dátuma, és ez szerinte lassítja az oldalbetöltődést. Mit tegyek? "
Melyik oldalról van szó, és a Google melyik eszköze sípol? -
Andyka19 #20264 Mostmár ez szerepel: <META content=max-age name=cache-control>
<META content="1 month" name=expires>
a pragmás cuccot kitöröltem.
fent van a htaccess fájl, a kódsorral.
A dolgok betöltik funciójukat, semmi nem frissül, a gépemről töltődnek be a képek, ám a google még mindig sípol, hogy a képeimnek nincs megadva a lejárati dátuma, és ez szerinte lassítja az oldalbetöltődést. Mit tegyek?
Vagy ez hosszú hetek mire észreveszi amit módosítottam??:(