Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(SELECT * from tabla1)
UNION
(SELECT * from tabla2)
UNION
(SELECT * from tabla3)
.
.
.
ORDER BY datum DESC LIMIT 5
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Ha a táblák megfelelnek a követelményenek, akkor egyetlen lekérdezéssel (JOIN) is megkaphatod az adatokat. Megoldások
[merlinw.org]
$row_dates = array();
$t1_row = mysql_query('select * from tabla1 order by date desc limit 1');
$t2_row = mysql_query('select * from tabla2 order by date desc limit 1');
..
$t8_row = mysql_query('select * from tabla8 order by date desc limit 1');
$t1 = mysql_fetch_array($t1_row);
$row_dates[] = $t1<'date'>'date'>;
$t2 = mysql_fetch_array($t2_row);
$row_dates[] = $t2<'date'>'date'>;
..
$t8 = mysql_fetch_array($t8_row);
$row_dates[] = $t8<'date'>'date'>;
arsort($row_dates);
foreach ($row_dates as $val) {
echo "$val\n";
}
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
SELECT amikell FROM táblanév order by dátum limit 5
Ezt minden táblára. (mondjuk biztos van valami amivel egyszerre lehet mind a 9 táblát nézni 😊
[merlinw.org]
Ez alapján beillesztettem mindent az oldalba css-t js-t de igy sem mûködik.
A példamanual 12 id-jû sort is beraktam.(oldal legalja)
És a hibakonzol ezt dobja:
Uncaught TypeError: Object function (i,r){return new b.fn.init(i,r)} has no method 'fancybox'
Tud valaki ebben segiteni?
Ha jól értem thumbnélekké méretezi át az eredeti képet? 😄
class cropImage{
var $imgSrc,$myImage,$cropHeight,$cropWidth,$x,$y,$thumb;
function setImage($image)
{
$this->imgSrc = $image;
list($width, $height) = getimagesize($this->imgSrc);
$this->myImage = imagecreatefromjpeg($this->imgSrc) or die("Hiba: Nem találom a képet!");
if($width > $height) $biggestSide = $width;
else $biggestSide = $height;
$cropPercent = .5;
$this->cropWidth = $biggestSide*$cropPercent;
$this->cropHeight = $biggestSide*$cropPercent;
$this->x = ($width-$this->cropWidth)/2;
$this->y = ($height-$this->cropHeight)/2;
}
function createThumb()
{
$thumbSize = 250;
$this->thumb = imagecreatetruecolor($thumbSize, $thumbSize);
imagecopyresampled($this->thumb, $this->myImage, 0, 0,$this->x, $this->y, $thumbSize, $thumbSize, $this->cropWidth, $this->cropHeight);
}
function renderImage()
{
header('Content-type: image/jpeg');
imagejpeg($this->thumb);
imagedestroy($this->thumb);
}
}
$image = new cropImage;
$image->setImage($_GET<'src'>'src'>);
$image->createThumb();
$image->renderImage();
[merlinw.org]
http://jquery-plugins.hu/demo/57/fancybox.html
Itt is be vannak kicsben szúrva a képek.Nekem csak 1 darab kép kéne ami feldobja a nézegetõt.
Szükségem lenne egy olyan képnézegetõre ami úgy mûködik ,hogy egyetlen képre ráklikkelek és a felugró ablakban tudok lépegetni a képek között de nincsenek kis thumbnailek . Ezt ,hogyan lehet beállitani esetleg egy lightboxban? Vagy ,hogy lehet abszolválni másképpen?
Van egy formom ami mûködik tökéletesen, a hét napjaiból minden napra más szöveget dob ki. Az lenne a célom hogy egy menüvel ki lehessen választani hogy 'A' vagy 'B' és ezekre változzon a kiírt szöveg. Úgy oldottam meg hogy
amit a formba beírunk azt beküldi a $days-be és ez alapján if, ifelse cuccokkal írattam ki amit kellett. (Lehet hogy egyszerûbben is meg lehetne oldani, de még elég kezdõ vagyok) Tehát most ott tartok hogy van egy dropdown menüm, de nemtudom hogy oldjam meg hogy külön vegye az A és a B értékeket, majd onnan írja ki az információt.
Elnézést, ha érthetetlen volt, de 2 napja kezdtem jobban foglalkozni a PhP-val :|
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
<input type="email" name="email" placeholder="E-mail cím" />Mûködik ez bármilyen text typeal, de persze html5, tehát JS fallbacket érdemes használni.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Van egy form-om és annak egy default 'value' adva. Ezt most ugye ott marad és ki kell törölni ha használni akarom. Találtam Javascript kódot arra hogy 'onclick'-re kitörölje.
Az lenne a kérdésem hogy máshogy meg lehetne-e oldani? (Amihez nem kell JS persze :p )
Elõre is köszi.
\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"
Remélem jó helyre írok,egy kis segítségre lenne szükségem!
Még kezdõ vagyok a Házigazda szerepben itt az sg-n!
A banner alá szeretnék egy linket kitenni,ha valaki tudna ebben segíteni annak nagyon örülnék!
Elõre is köszönöm!
\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
A szerver esetleg gyorsabban szolgálja ki, hisz nem kell a php-t indítani és mûveleteket végrehajtani, csak egy file tartalmát küldeni.
Vagy ha a prioritásra gondolsz az meg szerverbeállítás.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Windowsra pedig ott a portable 20MB-os Uniserver.
[merlinw.org]
Egyébként nekem utóbbi idõben a WAMP új verziója is szimpatikus, ha vindóz és *AMP pakkról van szó.
Ha meg már eszközök, egyre többet veszem észre, hogy reflexszerûen sublime textet indítom rendes IDE helyett. Igaz utóbbit nem lehet még mindig nélkülözni, vagyis lehetne, de kényelmesebb azért ott debuggolni. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Bár én inkább XAMPP-ot telepítenék (feltéve ha window$ról van szó)
Be enbedeltem egy youtube videót az oldalra és amikor le akarom játszani ezt irja ki:This video contains content from WMG. It is restricted from playback on certain sites. Mit tudok vele csinálni ,hogy kicsiben is nézhetõ legyen?
De gondolom eléggé lekorlátozták.
(\__/) ( X.x) ( } . { )