22786
Html-, css- és php-help
  • passatgt
    http://postmarkapp.com/
  • dragon11
    Lehet picit off: de nem tudtok olyan e-mail szolgáltató, ami enged naponta több, mint 500 e-mailt küldeni ? [akár fizetőst is..]

Köszönöm.
  • Matty01
    Sikerült!

Az előbb biztos elnézhettem valamit!
  • Matty01
    Akkor még próbálkozom, köszi!

Majd írok, ha nem sikerülne....
  • SzirmosSzisza
    HTML5 még messze nincs kész, szóval arra én nem alapoznék.
  • phoenix1
    Figyelembe ajánlanák egy hasznos kiegészítőt a WCAG Contrast checkert Firefox-hoz.
  • phoenix1
    Egy <small> problémába ütköztem.

[WCAG v1 3.3 (AA)] Use CSS for presentation effects, use <em> or <strong> for emphasis: <small>© 2012 Oldalam. Minden jog fenntartva.</small>

HTML 5 a <small> tagot ajánlja az ilyen esetekre. Ezáltal egy kicsit megnehezítik az ember munkáját, mert most ugye dobjak ki egy szemantikailag megfelelő taget csak azért, hogy megfeleljek a WCAG előírt szabályoknak vagy fordítva?

Ez valami olyasmi amikor bemész valahová és mind a két feléről két véreb vicsorog de csak egy csont van a kezedbe.
  • SzirmosSzisza
    Textareat használj az van több sorosra kitalálva. Az input text az 1 sor lesz, teljesen mindegy milyen magasra állítod.
  • Matty01
    Ez valamiért nem működik :(
  • Voyager5
    Az
    <input type="text" class="inputtext" name="szoveg">
    helyett használj textarea-t:

<textarea name="szoveg" class="inputtext" cols="20" rows="20"></textarea>
    az .inputtext -be meg add meg a padding:0; -t.
  • Matty01
    Sziasztok!

Készítettem egy egyszerűbb űrlapot, árajánlat kérés céljából:

<form name="Formular" method="POST" action="/kuld.php">
    <input type="text" name="Neve">
    <input type="text" name="cime">
    <input type="text" class="inputtext" name="szoveg">
    <input type="submit" value="Küldés">
    </form>

A legfőbb problémám az, ha a szöveg bevitelénél enter-t nyomsz, egyből elküldi a levelet! Van erre valami, ami ezt kiküszöböli, és küldés helyett új sorba megy a kurzor?

A másik pedig, a legalsó "szoveg" résznél megnöveltem a kitöltendő rész méretét az üzenethez egy css styleban : .inputtext { width: 254px; height: 100px; }

A nagyság megvan, de sajnos a kurzor a box közepén áll, s nem a bal felső sarokban.

Megköszönném, ha tudnátok erre is mondani valamit!

Matty
  • Guren
    így biztos működik ie-ben is
  • SzirmosSzisza
    Legördülő menüt hogy érdemes írni? Valaki itt nemrég segített nekem és annak
    <li>....</li>
    <ul><li></li></ul>
    <li>...</li>

Lett az eredménye és JS alatt onclick-re a next ul-t kinyitja. Sajnos ez IE alatt nem igazán (értsd sehogy :D) megy. Hogy érdemes csinálni ilyet?
  • dragon11
    közben megvan.
  • dragon11
    <iframe src="oldalad.htm" style="width:400px;height:300px"></iframe>

megadtam az elérést a serveren, de a tárhely szolgáltató által feltüntetett error ablak jött ki..(000webhost)

segíts :SS
  • dragon11
    Valami olyan kód kellene, aminek ha megadnám, hogy a Serverre felmásolt .htm-et ágyazza be..(és akkor mellette lesznek a fájlok) így tuti jó lenne.

Tudsz ilyen kódot ?
  • SzirmosSzisza
    Valami CSS részt is másolj ki az elejéről (<styel></style> között, vagy esetleg link rel és ott a CSS fájl elérése)
  • dragon11
    helyesbítek: most már csak egy htm van.. illetve az elemei mappában egy themedata.thmx, colorshememapping.xml és egy filelist.xml van..

akár ezt az egész mappát valahogy csak be lehet ágyazni a weboldalra, aztán úgy már simán megjeleníteni, nem ?:SS
  • dragon11
    Szóval!

A helyzet az, hogy a Word alapból készített 2 htm fájlt. Az egyik a formázott, szép fajta, a másik a sima legalapabb táblázat. Illetve létrehozott egy mappát a dokumentum elemei néven, ami tartalmaz: stylesheet.css, sheet001.htm, sheet002.htm, filelist.xml fájlokat.

Nos, a szép, formázott htm-et notepad++ segítségével kimásoltam, és beraktam a weboldalra..de össze-vissza kuszaság jön ki. Nem tudja megjeleníteni.

Segítenétek úgymond 'beágyazni' akár ezt az egész mappát, hogy el tudja érni a server, s meg tudja jeleníteni ?:S
  • dragon11
    Gondolom, de nem tudok CSS-ben programozni.. :SS
  • SzirmosSzisza
    CSS-el elég szépen meg lehet variálni, hogy formázás nélküliből formázott legyen. nth-child pl ilyenekre tökéletes.
  • dragon11
    Köszönöm a segítséget, de pont ezt szeretném elkerülni.. nem szeretném újragépelni.:)

Btw a különféle formázásokat HA a word tudja menteni HTM-ben, az már bőven jó.. de kérdés tudja-e.
  • SzirmosSzisza
    Word tud HTML-be menteni. Ezt is esetleg megnézheted, nem tudom a PHPWord mennyire kezeli mondjuk a táblázatokat. (Excelt biztos, Word táblázatot talán át lehet nyomni Excel táblává)
  • QuippeR
    a Word nem tud html-be menteni? azt tudom, hogy szörnyű az Office programok által generált html, de egy próbát talán megér.
  • dragon11
    Üdv..

Tudtok olyan programot, ami MS Word táblázatot konvertál HTML táblázatba ?:SS

Valahogy meg kellene oldani, hogy ne kelljen újra begépelni a 12*32(sor)*6(oszlop)ot..:SS

Bármi ötletet szívesen fogadok..//honlapra kellene ugyebár//

kb ilyen..
  • SzirmosSzisza
    Oh, végül is logikus, köszi :D

#20276: hogy hogy ? Így szerintem könnyebb átlátni mi mi alatt van.
  • passatgt
    font-size:0px; vagy overflow:hidden;
  • Malakai
    Habár itt nem para, de érdemes leszokni arról is, hogy text nodeba ennyi whitespacet raksz, tageket oké, hogy szépen beúhol indentel, de a szöveget inkább ne.
    A problémára majd talán később. :)
  • CattiBrie
    A vonal_1px miért nem border?
  • SzirmosSzisza
    Itt az oldal.
  • passatgt
    a betűméretet is állítani kell
  • CattiBrie
    szerintem padding :)
  • grizzly21
    float-olod?
  • SzirmosSzisza
    Az mitől lehet, hogy megadom a div-nek, hogy legyen 10px magas és IE alatt csak azért 19~20px magas lesz ? :D
  • Dj Faustus #20269
    Oké, de - ha nem vagyok indiszkrét - melyik oldalról van szó (ha nem szeretnéd publikussá tenni elküldheted privát üzenetben is nekem), melyikről mondja a Pagespeed Insights hogy a képeknek nincs megadva a lejárati dátuma?
  • Curze
    Sziasztok!
    PHP frameworkökkel kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata?
    Érdemes velük foglalkozni, komolyabban elmélyedni valamelyikben? Esetleg van kedvenc?
  • Andyka19
    Pagespeed insights mondja még mindig azt, h a képeimnek ezek után sincs megadva a lejárati dátuma:

"következő gyorsítótárazható erőforrásoknak rövid a frissességi élettartamuk. Adjon meg egy legalább egy héttel későbbi lejárati időt a következő erőforrásokhoz:" - a képek

és még ezt is írja:

Használja ki a böngésző gyorsítótárazását

"Lejárati idő vagy maximális kor beállítása a statikus erőforrásokhoz a HTTP-fejlécekben arra utasítja a böngészőt, hogy a korábban letöltött forrásokat a helyi lemezről töltse be, ne a hálózaton keresztül."

Itt írja le, hogyan kell beállítani, bár szerintem vmi ilyesmit csináltunk itt az előbb:

https://developers.google.com/speed/docs/best-practices/caching#LeverageBrowserCaching
  • Dj Faustus #20266
    Más: alfanumerikus karakterek alfanumerikus karakterek nélküli előállítása Javascriptben - cikk olvasható itt >>
    Online példa itt >>
    Kód elérhető innen >>
  • Dj Faustus #20265
    "CSSben lehet gyorsítótárazni?"
    Nem. A gyorsítótárazás szabályozását a webszerver által küldött HTTP-fejlécekkel lehet elérni. Ezeket a webszerver konfigurációs állományaival (ilyen a htaccess is) vagy szerveroldali nyelvvel (PHP, ASP, Ruby, Perl,...) lehet módosítani.

A HTML oldalra vonatkozó HTTP-fejlécek módosíthatóak a <META> tagekkel, de ez csak az adott HTML oldalra vonatkozik.

Lehet olyan trükköt csinálni hogy Javascripttel vagy CSS-sel előtöltöd a képeket - de ez a böngészőben jelent eredményt.

"ám a google még mindig sípol, hogy a képeimnek nincs megadva a lejárati dátuma, és ez szerinte lassítja az oldalbetöltődést. Mit tegyek? "
    Melyik oldalról van szó, és a Google melyik eszköze sípol?
  • Andyka19
    Mostmár ez szerepel: <META content=max-age name=cache-control>
    <META content="1 month" name=expires>
    a pragmás cuccot kitöröltem.
    fent van a htaccess fájl, a kódsorral.

A dolgok betöltik funciójukat, semmi nem frissül, a gépemről töltődnek be a képek, ám a google még mindig sípol, hogy a képeimnek nincs megadva a lejárati dátuma, és ez szerinte lassítja az oldalbetöltődést. Mit tegyek?
    Vagy ez hosszú hetek mire észreveszi amit módosítottam??:(