Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
IE alatt középre rendezés margin: 0 auto; megy IE6-al is ha valid a html.
Van még egy hack, amit szoktak használni, body { text-align: center; }, aztn utána egy wrap div-nek visszaadják a text-align: left-et.
Ne opacityvel trükközgessél, hanem vágjál ki egy 1px x 1px-elest részt a háttérbõl (de csak az átlátszóságot), mentsd ki png-be, és azt repeat-eld háttérként.
De ha mindenképpen opacityvel akarod akkor passatgt írta jól, példádban:
background: rgba(16,16,16,0.5); mehet pl. a #szovegdoboz1-nek.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
viszont ahogy állítom az átlátszóságot úgy a szöveg is halványodik.egybeágyaztam a két divet és úgy se jó.valakinek van valami ötlete?
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
[/spam]™
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
text-indent:-9999px;
Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??
[/spam]™
El se hiszem, az egész neten azt írták, hogy inkább cseréljem le a szöveget képre. Az persze SEO szempontból nem lett volna valami jó...
Legalább másfél órát szenvedtem vele mire rájöttem h ezt kell csinálni.
Még úgy is jó, ha nagyítgatni kezdek.
Majd kiváncsi leszek, mi lesz majd ha még 1 pár gépen megnézem, csak nehogy pofára essek...
Pl:
A product_text-nek adsz position: relative-ot.
A buy_button-nak pedig position: absolute; bottom: 0; right: 0;
Miért jobb az em, mint a px? olvastam már máshol,hogy így kellene, mindjárt kipróbálom ezt is.
megkérhetlek, hogy leírnád a 100%-ot hogy írod be a bodyba (kódsor)?
köszi
Andi
font-size: 100%-ot, és utána már mindent em-ben adok meg, nem pixelben.
De nálad szerintem csak szimplán az a probléma, hogy a böngészõben fel van nagyítva a betûméret.
a .product-text-et kéne float: leftezni, de ebben az esetben kell neki valami szélesség is.
A buy_buttont- pedig a szöveg felé kell hozni.
<div class="buy_button"></div>
Blabla <br />
Blabla <br />
Van 1 kis problémám, remélem valaki tud segíteni.
Megcsináltam a weboldalam 1. próbaoldalát.
Photoshopban rajzoltam meg, majd feldaraboltam és webre mentettem a képeket. itt megformáztam cssben, és betettem a szöveget.
Laptopon, win7 mellett minden felbontásban és nagyításban tökéletes.
Azonban régi kockamonitoron, xp-nél, szétesik az oldal a képek mentén, mert a betûk nagyobbak lesznek. Hogy fixáljam le a betûk méretét, vagy azt, hogy ne lehessen nagyítani? 😞 Ugye cssben megadtam a betûméretet, nem is értem, hogy miért nem akkora a betû, ami be van állítva.
Az lenne a cél, hogy minden felbontásnál jól jelenjen meg, vagy legalább abban a méretben, ahogy eredetileg megcsináltam.
Elõre is köszi!
Andi
Ha így van akkor nem kell semmi extra, a képnek float:right, meg valami margin-left.
Ha mindenképp 2 div-vel akarod, akkor pl. az elsõnek megadsz float:left-et, a másodiknak float: rightot (ebbe rakod a képet), beállítasz valami szélességet mindkettõnek (amiknek az összege <= mint a nagy div-é), és elvileg ennyi.
Szoval ennti az egesz, ezert eleg ez a .htaccess rewrite.
Két webfejlesztõ beszélget:
- Milyen az új csajod?
- 90/60/90
- Sötétlila?
<#zavart1>#zavart1>
[merlinw.org]
Egyébként én valahogy így csinálnám a dolgot:
index.php:
<?php
$parameters = '
param1=ertek1;
param2=ertek2;
param3=ertek3
';
$params = base64_encode($parameters);
?>
<a href="index2.php?p=<?=$params?>">kuldes</a>
-------------------------------------------------------
index2.php:
<?php
if (isset($_GET<'p'>'p'>)) {
$paramdecoded = base64_decode($_GET<'p'>'p'>);
$params = explode (';', $paramdecoded);
foreach ($params as $value) {
$actualparam = explode('=', $value);
$parameters[trim($actualparam<0>0>)] = trim($actualparam<1>1>);
}
print $parameters<'param1'>'param1'>;
print $parameters<'param2'>'param2'>;
print $parameters<'param3'>'param3'>;
}
?>
[merlinw.org]
Mivel ehhez a projectemhez nincs felhasznaloi felulet, igy az URL-ben lehet megadni a dolgokat.
A biztonsagi resze PHP-ban van, attol nem kell tartani. 😊
http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_rewrite.html
Ez azt írja le, hogy a $ után 0-9 ig jöhet 1 számjegy. szóval a $10az $1 és egy 0 lesz.
Szóval én ajánlanám az egészet jelöld ki és add át egy változónak... pl
RewriteRule ^(textcolor(.*))$ index.php?vars=$1
majd php ban a get tömben megjelenõ vars-t szétdarabolnád pl explode függvénnyel majd a megmaradt tömbelemeket az egyenlõség segítségével tovább darabolnád így elérnél minden változóhoz... Ez tûnik a leglogikusabb módszernek szerintem.
Továbbá úgy szokás ezt csinálni konstansok esetében, hogy csinálsz egy init.php-t amiben deklarálod a konstansokat:
$BACKCOLOR = 'masodik';
$TEXTTYPE = 'harmadik';
stb, majd ezt include-olod az indexeid tetejére. Máris nem kell paraméterezés.
Ha változó, akkor meg
$_SESSION<'backcolor'>'backcolor'> = 'masodik';
és az indexek tetejére beszúrt session_start(); után mindenhol eléred, módosíthatod a $_SESSION<'backcolor'>'backcolor'> értékét. Ismét nincs paraméterezés.
Lehet olyat is (bár csúnya és nem szokás), hogy formokban hidden inputokba töltöd az anyagot és postolod (pl. onclick-re submit) a másik oldalnak, ahol $_POST<'backcolor'>'backcolor'> -ként átveszed. Szintén nincs paraméterezés az url-ben.
Emellett ott a JSON, az AJAX és még számtalan szép megoldás.
A fentiek használata mind a céltól függ, mit, hogyan szeretnél csinálni. Nem menõ az url paraméterezés. Nem is szép, nem biztonságos.
htaccess-es short url-es cumóhoz meg itt van ez:
<ifModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1
</ifModule>
Ez a "valami.hu/aloldal" esetén $q változónak 'aloldal' értéket ad.
[merlinw.org]
/textcolor=elso/backcolor=masodik/texttype=harmadik/ip=negyedik/port=otodik/noc=hatodik
ahelyett, hogy
?textcolor=elso&backcolor=masodik&texttype=harmadik&ip=negyedik&port=otodik&noc=hatodik
Ilyen linkeket senki se olvas el, htaccess-t nem ilyenekre szoktak küldeni.
echo $_GET;
irja ki, hogy elso a
echo $_GET;
irja ki, hogy tizenhatodik.
Nem kell csinálnod semmit sem, csak helyesen kitölteni ezt a 4 sort.
Az adatbázison azon kivûl ,hogy létrehoztam és be tudok lépni kell még valamit állitani? Esetleg nekem kéne hozzáadni új táblákat?
Túl sok lehetõség nincs.
Vagy a mysql felhasználónévvel, vagy a mysql jelszóval, vagy a mysql eléréssel, vagy a mysql adatbázissal van gond.
Ellenõrizd, hogy a wp-config.php-ba a megfelelõ adatokat írtad-e.
példa:
/** Adatbázisod neve */
define('DB_NAME', 'ide jön az adatbázisod neve');
/** MySQL felhasználóneved */
define('DB_USER', 'ide jön a mysql user neved');
/** MySQL jelszó. */
define('DB_PASSWORD', 'ide jön a mysql jelszavad');
/** MySQL kiszolgáló neve */
define('DB_HOST', 'localhost'); //Ez általában localhost.
Arra is figyelj, hogy wp-config.php legyen a file neve!
Alapból azthiszem wp-config-sample.php van a WP packageben. Ezt át kell nevezni wp-config.php-ra.
Adatbázis hibát ir ki.
http://szecsko.freebase.hu/
A 10. es ezt koveto parameterek az elso parametert jelenitik meg + a masodik karaktert. PL igy:
HTACCESS:
RewriteEngine On
RewriteRule ^textcolor=(.*)/backcolor=(.*)/texttype=(.*)/ip=(.*)/port=(.*)/noc=(.*)/reqfile=(.*)/streamtitle=(.*)/streamtype=(.*)/streambitrate=(.*)/streamlisten=(.*)/streammaxlisten=(.*)/streamgenre=(.*)/streamsong=(.*)/streampeak=(.*)/picfile=(.*)$ index.php?textcolor=$0&backcolor=$1&texttype=$2&ip=$3&port=$4&noc=$5&reqfile=$6&streamtitle=$7&streamtype=$8&streambitrate=$9&streamlisten=$10&streammaxlisten=$11&streamgenre=$12&streamsong=$13&streampeak=$14&picfile=$15
LINK:
hxxp://oldal.hu/textcolor=elso/backcolor=masodik/texttype=harmadik/ip=negyedik/port=otodik/noc=hatodik/reqfile=hetedik/streamtitle=nyolcadik/streamtype=kilencedik/streambitrate=tizedik/streamlisten=tizenegyedik/streammaxlisten=tizenkettedik/streamgenre=tizenharmadik/streamsong=tizennegyedik/streampeak=tizenotodik/picfile=tizenhatodik
EREDMENY:
elso
masodik
harmadik
negyedik
otodik
hatodik
hetedik
nyolcadik
kilencedik
elso0
elso1
elso2
elso3
elso4
elso5
elso6
Szoval akinek van otlete kerem segitsen. Koszonom.
wp-config.php -ba beírod az adatbázis adatokat, aztán böngészõben megnyitod a domaint. Szerintem így jónak kell lennie.
Tud valaki ebben segiteni?
Lehet ,hogy a serveren direkt le van tiltva?
Adott egy script mondjuk ab/cd/ef/valami.php, illetve egy másik ab/xy/z/lista.php
Utóbbi tartalma: link
Ennek az eredményét szeretném megjeleníteni a valami.php-val, próbáltam include-al, de akkor a valami.php mappájának tartalmát listázza.
Ha a lista.php a valami.php mappájában van és az
if ($handle = opendir('.')) sort átírom
if ($handle = opendir('../../xy/z/'))-re, akkor a fájlok méretét nem írja ki.
Van erre valami ésszerû megoldás, hogy minden flottul mûködjön?<#zavart1>#zavart1>
Mielõtt megkérdeznétek, azért csinálom így, mert máshogy nem tudom. (most tanulgatok autodidakta)