22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #20503 Én szíves örömest mondanék, de soha nem flasheztem, és most már nem is igen fogok.
Talán, de mivel nem értek hozzá valami ilyenre gondolnék.
http://www.actionscript.org/forums/showthread.php3?t=270313 -
#20502 Megneztem es van API lehetoseg. -
#20501 Nem tudom van-e API-ja de az imageshack.us nem toroli egyhamar a cuccokat. Lattam 8 eves kepet forumra belinkelve. Eleg szep ido sztem... -
#20500 Tudtok valami képfeltöltő oldalt aminek van API-ja és nem törli a képeket X idő után ? (imgur törli sajnos, meg az új API-ja ehh :D) -
#20499 Itt latszik, hogy nem ertek hozza. Mondj egy "kalapacsot" legy szives.
...amugy kozben felraktam az Adobe Flash CS6-ot de abban sem talaltam ilyen opciot. -
bracsek #20498 Hogyan lehet összerakni egy Decompiler-el :) Ez szilveszteri viccnek is elmegy kocka körökben. Amúgy lehet de úgy hangzott, hogy hogy lehet szeget beverni egy szeghúzóval? hát be lehet mert általában van súlya, de kalapács lehet jobb a célra. -
#20497 Sziasztok,
Kellemes unnepeket kivanok mindenkinek.
Olyan problemem lenne, hogy a Sothink SWF Decompiler programmal egy flash (swf) fajlt szetbontottam osszetevoire (as) es az egyik ilyen fajlt szerkesztettem ahogy szerettem volna.
A problemam, hogyan lehetne ujra elkesziteni a flash fajlt (swf), hogy minden olyan legyen mint az eredeti, kiveve a modositasomat?
Magyarul a sok .as kiterjesztesu fajlt hogyan lehet osszeallitani egyetlen .swf fajlla?
Ha lehet, maradnek ennel a programnal, az Adobe Flash CS akarhanyadik szerias programjaba nem szeretnek belemerulni.
Koszonom. -
#20496 SSL Certificate-hez ért valaki? Érdemes-e ilyet vásárolni hogy a vásárlók bizalmát könnyebben elnyerjem. És ha igen hol érdemes venni, milyet és mennyiért? -
#20495 lynx helyett hasznalhatod a wget vagy a curl parancsokat is. Probald meg oket, neten talalsz leirast a parameterezesukrol. -
laliking #20494 Köszönöm szépen :) -
#20493 Ha az első sort + cront mögé írod elég sok Google találat van. Esetleg próbálj meg lynx helyett /usr/bin/lynx -et írni, de lehet, hogy egy Linux topikban több szerencsével jársz (vagy esetleg MerlinW karácsonykor is sg-zik :D) -
laliking #20492 Sima "lynx url" ezt dobja vissza:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Your Terminal type is unknown!
Enter a terminal type: [vt100]
TERMINAL TYPE IS SET TO vt100
(B )0 [1;24r [m [?7h [?1h = [H [J [21B [0;7m Getting http://www.xy.com/xy.php [m
[0;7m Looking up www.xy.com [m [22;26H
[0;7m Making HTTP connection to www.xy.com [m
[0;7m Sending HTTP request. [m [22;22H
[0;7m HTTP request sent; waiting for response. [m
[24;1H
[?1l >
-
#20491 Sima lynx url -nek jónak kéne lennie, én is úgy használtam. (-dump szerintem nem kell neked)
Vagy pl csinálhatsz egy scriptet, ami meghívja neked a fájlt és azt hívogatod, de imho lynx elég lenne
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
home-odba raksz egy ilyent pl xml.py
import urllib
urllib.urlopen("http://blabla.hu/blablba/yay.php").read()
Elmented, aztán ezt írod a cron fájlba: python ~/xml.py
-
laliking #20490 Sziasztok!
Egy elég egyszerűnek tűnő problémával fordulnék hozzátok. Eddig nem kerültem közelebbi kapcsolatba a cron jobokkal, viszont most úgy alakult, használnom kell. Egy XML-t generáló php fájlt kéne lefuttatnom fél óránként a szerveren, viszont a linuxhoz vajmi keveset konyítok.
Addig sikerült eljutnom, hogy az időintervallumot beállítom, viszont a konkrét parancsot nem tudtam helyesen megadni. Google a barátom, találtam egy "lynx -dump http://URL" formát, amit kipróbáltam és kértem rá email értesítést is az eredménnyel. Ez viszont olyan, mintha csak a megadott url gyökerét nyitná meg és figyelmen kívül venné a .hu/ utáni részt. Segítsetek, kérlek. :) -
#20489 Egy kezdő ismerősömnek próbáltam egyszerűen elmagyarázni a jQuery/AJAX alapjait, rejtelmeit ezt a példát hoztam össze neki magyarázat közben, gondoltam bedobom ide, talán másnak is hasznára válik.
A függvény egy paraméterezhető alap POST/GET funkció, indikátorral. Hibakezelés nélkül. -
#20488 Nálam preview elég bugos volt, de én már elég rég próbáltam, azt meg látom, hogy sok a commit. :)
Egyelőre megvagyok Sublime Textel, de erre is érdemes odafigyelni, márcsak azért is mert open source. :) -
#20487 Brackets
Open Source code editor, HTML, CSS és JavaScript alapokon. Most nyomkodom, szerintem igen fasza lesz ha kész lesz. Quick Edit meg Live Preview imádni való :D -
#20486 Itt is azt írja, hogy nem lehet külföldiként (restriction alatt, io alatt nincs restriction) -
#20485 http://www.101domain.com -on tudsz elvileg, legalábbis én itt vettem .io domaint -
#20484 A .ca végződés miatt kéne csak :/ -
#20483 De ezek nem általános, nemzetközi törvények, hanem a helyi adott országéi, tehát nemzeti domain válogatja. Így vannak ugye olyan nemzeti domainek, amik ebből ki kívánnak lépni és általános tld-nek beállítani magukat. Mint pl a .me a személyes oldalakhoz, ami ugye Montenegro, vagy .io ami Brit Indiai-óceáni területé, stb. A wiki oldalak nem olyan rosszak ezen a téren általában ott van a sidebarban, hogy worldwide használat van-e második szinten (harmadikon nem szokott lenn, pl *.co.me). -
#20482 Törvények korlátozzák a nemzeti domain-ek külföldön való regisztrálását, szóval nem hiszem. Én is próbáltam anno osztrák domain-t regisztrálni, nem lehetett, így maradt az .eu
Regisztrálj .net, ,org vagy .com-ot. -
#20481 OFF: valaki tudja esetleg, hogy lehet magyarként kanadai domaint vásárolni? Nincs valami shady közvetítő cég aki vállal ilyet ?:D -
#20480 Köszi, ennek a MongoDB nek utánaolvasok !
szerk: btw: foursquarehez hasonló kis projectet akarok csinálni, Gugli Mapssel. (kis project semmi komoly cél) -
#20479 UTF-8-nak egyetlen titka, hogy mindenhol az legyen.
Alap, hogy a böngésző UTF8-nak kezelje, tehát html-be meta content-type;charset állítsd UTF-8-ra.HTML5:
Ha már nem statikus oldal mégjobb, ha eleve http headerbe is bedobod.header('Content-Type: text/html; charset=UTF-8');
És akár apacheban pl .htaccessben:AddDefaultCharset UTF-8
Lehetőleg fileok is UTF8 BOM nélkül (legtöbb IDE abba ment, amennyiben egyetlen nem ansi karakter is van a fileban, npp-ben lehet bele konvertálni is, egy batch konverter is lézeng valamerre).
MySQL kapcsolat is UTF8 legyen:mysql_query('SET NAMES utf8');
Vagy beállítások, my.cnf/my.ini:[client]
default-character-set=utf8
[mysqld]
default-character-set=utf8 -
#20478 Gondolom a betöltött adatokat nem utf-8ban raktad bele, hanem még latin2-ben. -
Norbi779 #20477 Köszönöm most jó lett. A Collation nekem utf8_hungarian_ci -re van állítva, és mégis � jeleket ír. -
#20476 Van több tábla és kulcsokkal össze vannak kötve. Közép infó érettségin szinte mindig van ilyen példa ha érdekel esetleg. (mondjuk az Access, de SQL nyelv az ugyanaz nagyrészt) -
#20475 Általában nosql adatbázist használnak az ilyen rendszerhez, Foursquare pl MongoDB-t használ.MySQL-ben gyorsan növekednének az adatok, de egyébként igen, egy intermediate/pivot/stb táblába kerülnének az adatok. users
Egy Jon Hoffman előadás. :)
id, email, password, ...
places
id, lat, long, name, addr, ...
checkins
id, place_id, user_id, checkin_at
@Norbi779: Nézd meg az adatbázis kezelődben, hogy azonos nevü oszlopok coallitionje, karakterkódolása nem különbözik-e. Tehát ha pl van többen is vicc, vagy cim, vagy hasonló oszlop azokból nincs-e olyan, hogy az egyik pl ISO-8859-2, a másik valamilyen UTF-8 pl. Azok legyenek azonosak (UTF8 ajánlott). -
#20474 Szerintetek az ilen checkinelős appokban (pl Foursquare) hogyan olják meg adatbázis szinten, hogy számolja hol voltunk és mikor, vagy legalább hogy hányszor? Van egy Places tábla gondolom ahol vannak a különböző helyek és akkor lehet még egy tábla ahova felírja hogy |asd| user |itt| volt |ennyiszer|? Vagy ezt hogyan oldják meg ? :o -
Norbi779 #20473 Na ezt most nem értem :D -
#20472 Azonos field neveknek nincs sehol különböző coallitionja a táblákban? -
Norbi779 #20471 Üdv. Az oldalamon van nekem egy ilyen:
$parancs = mysql_query("SELECT * from anyos
UNION
(SELECT * from cigany)
UNION
(SELECT * from iskola)
UNION
(SELECT * from orvos)
UNION
(SELECT * from szoke);")or die(mysql_error());
és a weboldalon, nem listázza ki a dolgokat, hanem ezt írja ki: Illegal mix of collations for operation 'UNION'
Mi lehet ahiba: -
#20470 Igen,CSS-el:
background-attachment: fixed; -
#20469 Szaisztok.Azt sima HTML-el és CSS-el meg lehet oldani, hogy a háttér ne mozduljon csak a content rész. Mint itt? -
#20468 Itt az idei phpadvent, álltalánosítva webadvent lett.
Idén is elcseszték és rss-en kint az egész anyag, vagy lehet napiban nézni, ahogy eredetileg tervezve lett. :)
Hátha mondok még ezzel valakinek újat. :) -
#20467 Ja tudom, de ha valamit nem írok le heti legalább egyszer azt elfelejtem :D -
#20466 kuguglizol? pedig nem nehéz ám megjegyezni:
<!DOCTYPE html> -
#20465 Én meg csak magamnak írom a hülyeségeimet. Ott meg általában kiguglizok valami html5-ös doctypeot, aztán abban bármit le lehet írni és valid lesz :D -
#20464 Nem, mert tudom jól, hogy valid kódot írok