Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Voyager5
kódot😊

IE alatt középre rendezés margin: 0 auto; megy IE6-al is ha valid a html.
Van még egy hack, amit szoktak használni, body { text-align: center; }, aztn utána egy wrap div-nek visszaadják a text-align: left-et.
Voyager5
Szia!

Ne opacityvel trükközgessél, hanem vágjál ki egy 1px x 1px-elest részt a háttérbõl (de csak az átlátszóságot), mentsd ki png-be, és azt repeat-eld háttérként.

De ha mindenképpen opacityvel akarod akkor passatgt írta jól, példádban:
background: rgba(16,16,16,0.5); mehet pl. a #szovegdoboz1-nek.
"text-align:center" -el
SzirmosSzisza
Olyan problémám lenne, hogy van egy menüm, sima lista, benne az li-knek float left, de valamiért IE alatt így néz ki. Illetve IE alatt, hogy is kell középre vinni a dolgokat ? fix szélesség és margin: auto nem nagyon megy IE8/9-cel se.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

tutituti
megpróbáltam és nem jött össze nekem.
Esetleg ha ideje engedi valakinek eddig jutottam:
link

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

passatgt
background:rgba(0,0,0,0.8)

tutituti
ez alapján akarok egy honlapot elkészíteni,de külön divet csináltam a szöveghez és a felette lévõ boxhoz is.
viszont ahogy állítom az átlátszóságot úgy a szöveg is halványodik.egybeágyaztam a két divet és úgy se jó.valakinek van valami ötlete?

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

CattiBrie
ha a dotrollnál veszel egy domaint (3k körül van), akkor van hozzá ingyen tárhely

[/spam]™

SzirmosSzisza
Tud valaki olcsó tárhely szolgáltatót ? Konkrétan csak annyi kéne, hogy legyen egy normális email címem (domain), illetve pár MB tárhely bõven elég, PHP se kell.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Voyager5
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy az új panda ezt a módszert még benyalja.
peti193
Ha mégis leszeretnéd cserélni képekre a szöveged SEO szempontokat is figyelembe tartva.Rakd be a képet és a szövegeket is ,majd a szövegnek a stíluslapon add meg ezt:

text-indent:-9999px;

Miért van a Coca-Colás napocskán napszemüveg?Mi süt a szemébe??

CattiBrie
attól függ, mennyire releváns szöveget kellene képpel felírni, mert ha nem az, akkor SEO szempontból is éppen ez is lehet megoldás 😊

[/spam]™

Hát úgy néz ki, hogy sikerült így kisakkoznom!!
El se hiszem, az egész neten azt írták, hogy inkább cseréljem le a szöveget képre. Az persze SEO szempontból nem lett volna valami jó...
Legalább másfél órát szenvedtem vele mire rájöttem h ezt kell csinálni.

Még úgy is jó, ha nagyítgatni kezdek.
Majd kiváncsi leszek, mi lesz majd ha még 1 pár gépen megnézem, csak nehogy pofára essek...
Voyager5
Persze.
Pl:
A product_text-nek adsz position: relative-ot.
A buy_button-nak pedig position: absolute; bottom: 0; right: 0;
Most éppen azt próbálom, hogy az alap betûméretet jóval kisebbre vettem az eredetinél, és így végre nem esik szét! Úgy néz ki, ez jó megoldás lesz, csak ki kell sakkozni, mi az ami még olvasható, win7be, de xpn nem esik szét.

Miért jobb az em, mint a px? olvastam már máshol,hogy így kellene, mindjárt kipróbálom ezt is.
megkérhetlek, hogy leírnád a 100%-ot hogy írod be a bodyba (kódsor)?

köszi

Andi
SzirmosSzisza
A képet le lehetne vinni valahogy alulra ? Azért próbálgattam így, hogy ott legyen, de most ugye felül van.

Voyager5
Én ezeket a font-os dolgokat úgy szoktam megadni, hogy a body-nak adok
font-size: 100%-ot, és utána már mindent em-ben adok meg, nem pixelben.

De nálad szerintem csak szimplán az a probléma, hogy a böngészõben fel van nagyítva a betûméret.

Voyager5
Ja azthiszem értem 😄

a .product-text-et kéne float: leftezni, de ebben az esetben kell neki valami szélesség is.
A buy_buttont- pedig a szöveg felé kell hozni.

<div class="buy_button"></div>
Blabla <br />
Blabla <br />
SzirmosSzisza
Itt van pastebinen képekkel, konkrétan az a baj, hogy clear:both nélkül lecsúszik az alsó div-be a kép.

Sziasztok!

Van 1 kis problémám, remélem valaki tud segíteni.
Megcsináltam a weboldalam 1. próbaoldalát.
Photoshopban rajzoltam meg, majd feldaraboltam és webre mentettem a képeket. itt megformáztam cssben, és betettem a szöveget.
Laptopon, win7 mellett minden felbontásban és nagyításban tökéletes.
Azonban régi kockamonitoron, xp-nél, szétesik az oldal a képek mentén, mert a betûk nagyobbak lesznek. Hogy fixáljam le a betûk méretét, vagy azt, hogy ne lehessen nagyítani? 😞 Ugye cssben megadtam a betûméretet, nem is értem, hogy miért nem akkora a betû, ami be van állítva.
Az lenne a cél, hogy minden felbontásnál jól jelenjen meg, vagy legalább abban a méretben, ahogy eredetileg megcsináltam.

Elõre is köszi!

Andi
Voyager5
Nem teljesen értem, hogy mit akarsz, de ha jól tippelek akkor egy képet jobbra, és közvetlen a kép mellé balra szöveget.

Ha így van akkor nem kell semmi extra, a képnek float:right, meg valami margin-left.
Ha mindenképp 2 div-vel akarod, akkor pl. az elsõnek megadsz float:left-et, a másodiknak float: rightot (ebbe rakod a képet), beállítasz valami szélességet mindkettõnek (amiknek az összege <= mint a nagy div-é), és elvileg ennyi.
SzirmosSzisza
Olyan problémám lenne, hogy van egy 2 div-em egymás alatt egy nagy div-en belül. A felsõn berakok egy képet, float right-ban, de ilyenkor valahogy a kép átlóg az alatta levõ div-be félig (ha rakok alá egy clear:both os üres div-et, akkor jó helyre kerül, de balra tõle üres hely van (szóval nem a szöveg mellé folyik, hanem alá kerül, de legalább jobbra 😄)

Agy Halott
Amugy meg egyszer koszi, mukodik az amit mutattal.
Agy Halott
Ez egy kep linkje, ami adatokat ir ki shoutcast-rol. Az URL-ben kell definialni, hogy milyen adatok jelenjenek meg. Pl. title, kbit/s, genre; stb.
Szoval ennti az egesz, ezert eleg ez a .htaccess rewrite.
Az tényleg baj, de megköszönte s a többi nem számít. 😊)
MerlinW
Kockaviiiccc😊

Két webfejlesztõ beszélget:
- Milyen az új csajod?
- 90/60/90
- Sötétlila?

<#zavart1>

[merlinw.org]

MerlinW
Világos, az a baj, hogy még mindig nem tudjuk mire szeretné használni.

Egyébként én valahogy így csinálnám a dolgot:

index.php:

<?php
$parameters = '
param1=ertek1;
param2=ertek2;
param3=ertek3
';

$params = base64_encode($parameters);

?>

<a href="index2.php?p=<?=$params?>">kuldes</a>

-------------------------------------------------------

index2.php:

<?php

if (isset($_GET<'p'>)) {
$paramdecoded = base64_decode($_GET<'p'>);
$params = explode (';', $paramdecoded);
foreach ($params as $value) {
$actualparam = explode('=', $value);
$parameters[trim($actualparam<0>)] = trim($actualparam<1>);
}

print $parameters<'param1'>;
print $parameters<'param2'>;
print $parameters<'param3'>;
}
?>

[merlinw.org]

Ha fontos hogy akárhol a linkrõl érkezve ezek az éppen linkelt értékek legyenek akkor egészen bizonyos hogy nem. Ha munkamenetenként nem számít ha más és mások ezek az értékek linktõl függetlenül akkor nagyon jó megoldás a munkamenet változók használata.
Agy Halott
Ez jo megoldasnak tunik, ha hazaertem ki is probalom.
Koszonom.
Agy Halott
Ertem mar mire gondolsz, csak itt a lenyeg pont az URL!
Mivel ehhez a projectemhez nincs felhasznaloi felulet, igy az URL-ben lehet megadni a dolgokat.
A biztonsagi resze PHP-ban van, attol nem kell tartani. 😊
MerlinW
Nem lenne egyszerûbb ezt az egészet egy session-ben elvégezni?😊

[merlinw.org]

"RewriteRule backreferences: These are backreferences of the form $N (0 <= N <= 9), which provide access to the grouped parts (in parentheses) of the pattern, from the RewriteRule which is subject to the current set of RewriteCond conditions.. "
http://httpd.apache.org/docs/2.2/mod/mod_rewrite.html
Ez azt írja le, hogy a $ után 0-9 ig jöhet 1 számjegy. szóval a $10az $1 és egy 0 lesz.

Szóval én ajánlanám az egészet jelöld ki és add át egy változónak... pl

RewriteRule ^(textcolor(.*))$ index.php?vars=$1

majd php ban a get tömben megjelenõ vars-t szétdarabolnád pl explode függvénnyel majd a megmaradt tömbelemeket az egyenlõség segítségével tovább darabolnád így elérnél minden változóhoz... Ez tûnik a leglogikusabb módszernek szerintem.

MerlinW
Esetleg ott a SESSION vagy a POST és máris nincs paraméter az url-ben.

Továbbá úgy szokás ezt csinálni konstansok esetében, hogy csinálsz egy init.php-t amiben deklarálod a konstansokat:

$BACKCOLOR = 'masodik';
$TEXTTYPE = 'harmadik';

stb, majd ezt include-olod az indexeid tetejére. Máris nem kell paraméterezés.

Ha változó, akkor meg
$_SESSION<'backcolor'> = 'masodik';
és az indexek tetejére beszúrt session_start(); után mindenhol eléred, módosíthatod a $_SESSION<'backcolor'> értékét. Ismét nincs paraméterezés.

Lehet olyat is (bár csúnya és nem szokás), hogy formokban hidden inputokba töltöd az anyagot és postolod (pl. onclick-re submit) a másik oldalnak, ahol $_POST<'backcolor'> -ként átveszed. Szintén nincs paraméterezés az url-ben.

Emellett ott a JSON, az AJAX és még számtalan szép megoldás.

A fentiek használata mind a céltól függ, mit, hogyan szeretnél csinálni. Nem menõ az url paraméterezés. Nem is szép, nem biztonságos.

htaccess-es short url-es cumóhoz meg itt van ez:

<ifModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1
</ifModule>

Ez a "valami.hu/aloldal" esetén $q változónak 'aloldal' értéket ad.

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Azt értjük, de miért jobb az, hogy
/textcolor=elso/backcolor=masodik/texttype=harmadik/ip=negyedik/port=otodik/noc=hatodik
ahelyett, hogy
?textcolor=elso&backcolor=masodik&texttype=harmadik&ip=negyedik&port=otodik&noc=hatodik

Ilyen linkeket senki se olvas el, htaccess-t nem ilyenekre szoktak küldeni.

Agy Halott
Ha a hxxp://oldal.hu/textcolor=elso/backcolor=masodik/texttype=harmadik/ip=negyedik/port=otodik/noc=hatodik/reqfile=hetedik/streamtitle=nyolcadik/streamtype=kilencedik/streambitrate=tizedik/streamlisten=tizenegyedik/streammaxlisten=tizenkettedik/streamgenre=tizenharmadik/streamsong=tizennegyedik/streampeak=tizenotodik/picfile=tizenhatodik linket meghivom, akkor a php-ban levo
echo $_GET;

irja ki, hogy elso a
echo $_GET;

irja ki, hogy tizenhatodik.
Mûködik.
Voyager5
Ellenõrizd át újra az adatokat.
Nem kell csinálnod semmit sem, csak helyesen kitölteni ezt a 4 sort.
CattiBrie
azt automatikusan megcsinálja õ

[/spam]&#8482;

Ezeket kitöltöttem és a sample-t is kivettem a nevébõl.
Az adatbázison azon kivûl ,hogy létrehoztam és be tudok lépni kell még valamit állitani? Esetleg nekem kéne hozzáadni új táblákat?
Voyager5
Igen 😊
Túl sok lehetõség nincs.

Vagy a mysql felhasználónévvel, vagy a mysql jelszóval, vagy a mysql eléréssel, vagy a mysql adatbázissal van gond.
Ellenõrizd, hogy a wp-config.php-ba a megfelelõ adatokat írtad-e.

példa:

/** Adatbázisod neve */
define('DB_NAME', 'ide jön az adatbázisod neve');

/** MySQL felhasználóneved */
define('DB_USER', 'ide jön a mysql user neved');

/** MySQL jelszó. */
define('DB_PASSWORD', 'ide jön a mysql jelszavad');

/** MySQL kiszolgáló neve */
define('DB_HOST', 'localhost'); //Ez általában localhost.

Arra is figyelj, hogy wp-config.php legyen a file neve!
Alapból azthiszem wp-config-sample.php van a WP packageben. Ezt át kell nevezni wp-config.php-ra.
Lazarus
rossz a mysql host/felhasználónév/jelszó/adatbázis név
Biztosan valami triviális dolgot basztam el.
Adatbázis hibát ir ki.
http://szecsko.freebase.hu/
MerlinW
Arra hogy semmi sem indokolja azt amit csinálni szeretnél. Mi a konkrét célod?

[merlinw.org]

Agy Halott
Ezzel mit akarsz kozolni? Nem jott at... Bocsi. 😄
SzirmosSzisza
Választ nem tudom, de ha már alapból ilyen ocsmány az url, nem mindegy, hogy van-e ott egy & mindegyik elején ? 😄

Agy Halott
Egy kis htaccess segitseget kernek mivel nem tudok rajonni, hogyan kell rewrite rule-ban 10-nel tobb parametert "irni".
A 10. es ezt koveto parameterek az elso parametert jelenitik meg + a masodik karaktert. PL igy:

HTACCESS:
RewriteEngine On
RewriteRule ^textcolor=(.*)/backcolor=(.*)/texttype=(.*)/ip=(.*)/port=(.*)/noc=(.*)/reqfile=(.*)/streamtitle=(.*)/streamtype=(.*)/streambitrate=(.*)/streamlisten=(.*)/streammaxlisten=(.*)/streamgenre=(.*)/streamsong=(.*)/streampeak=(.*)/picfile=(.*)$ index.php?textcolor=$0&backcolor=$1&texttype=$2&ip=$3&port=$4&noc=$5&reqfile=$6&streamtitle=$7&streamtype=$8&streambitrate=$9&streamlisten=$10&streammaxlisten=$11&streamgenre=$12&streamsong=$13&streampeak=$14&picfile=$15

LINK:
hxxp://oldal.hu/textcolor=elso/backcolor=masodik/texttype=harmadik/ip=negyedik/port=otodik/noc=hatodik/reqfile=hetedik/streamtitle=nyolcadik/streamtype=kilencedik/streambitrate=tizedik/streamlisten=tizenegyedik/streammaxlisten=tizenkettedik/streamgenre=tizenharmadik/streamsong=tizennegyedik/streampeak=tizenotodik/picfile=tizenhatodik

EREDMENY:
elso
masodik
harmadik
negyedik
otodik
hatodik
hetedik
nyolcadik
kilencedik
elso0
elso1
elso2
elso3
elso4
elso5
elso6

Szoval akinek van otlete kerem segitsen. Koszonom.
Voyager5
Nem kell ott install.php-t megnyitni.

wp-config.php -ba beírod az adatbázis adatokat, aztán böngészõben megnyitod a domaint. Szerintem így jónak kell lennie.
Szeretném megtanúlni a WordPress-t de a freebase.hu-n nem sikerûl elinditanom a telepitést. Csináltam hozzá adatbázist beirtam az adatbázis adatait a config fájlba aztán áthúztam a serverre de mikor megnyitnám /install.php-t nem történik semmi.
Tud valaki ebben segiteni?
Lehet ,hogy a serveren direkt le van tiltva?
Toby0501
Tárgytalan, megoldva.

Toby0501
Ismét egy elég érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok.
Adott egy script mondjuk ab/cd/ef/valami.php, illetve egy másik ab/xy/z/lista.php
Utóbbi tartalma: link
Ennek az eredményét szeretném megjeleníteni a valami.php-val, próbáltam include-al, de akkor a valami.php mappájának tartalmát listázza.
Ha a lista.php a valami.php mappájában van és az
if ($handle = opendir('.')) sort átírom
if ($handle = opendir('../../xy/z/'))-re, akkor a fájlok méretét nem írja ki.
Van erre valami ésszerû megoldás, hogy minden flottul mûködjön?<#zavart1>
Mielõtt megkérdeznétek, azért csinálom így, mert máshogy nem tudom. (most tanulgatok autodidakta)