22786
Html-, css- és php-help
-
Szeki26 #20103 köszönöm, ezt akkor átnyálazom :) -
#20102 Válogathatsz :)
Az első szerintem elég korrekt. -
Szeki26 #20101 Sziasztok !
Nekem pdf beillesztéssel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
Az oldalon megadom az elérési útját _blank target-tel, de az a problémám vele, hogy pl a firefox nem mutat letöltési csíkot,csak nagy fehérség,amíg tölti. Más oldalakon meg van töltési csík.A másik amit észrevettem pl www.lidl.hu-nál, hogy megjeleníti a pdf-t töltés közben a már letöltött részeket. Milyen beállítások ezeke, és mitől függnek ?
Köszönöm előre is a választ. -
#20100 Valóban, de nem állt szándékomban mindent azokból építeni.
Viszont egy nagyon érdekes Firefox BUG-ra bukkantam :S
Chromeba nem jelentkezik.
Ha van az oldalamba fixed pozíciójú DIV akkor a kikapcsol az élsimítás.. :S
-
#20099 használhatsz képeket is vagy flasht -
A görbe felületek olyan csúnyák a betűimen. Valami élsimítási trükk nincs CSS-ben? Vagy bármi amivel ez eszközölhető? Mert kisebb betűknél ez még csúnyább :S -
#20097 reszponzív -
#20096 Szerencsére a jquery ui moduláris, tehát ha csak ez kell, akkor csak azokat a classokat kell használd, ami kell hozzá.
Érdekesség, hogy az alap JQuery 1.8-as verziója is moduláris lesz build toolal. -
#20095 akkor marad a jquery ui. köszi. -
#20094 Nem rész az alap JQuerynek, egy másik library/plugin/api használatával lehet csak. -
#20093 tudja valaki hogy kell jquery-ben elemeket megfogni (drag), jquery ui kiterjesztés nélkül? például scrollozáshoz. -
#20092 persze, de túl megy a látható tartományon és ha nem fix pozícióban van egy div, hanem abszolútban, olyankor az oldal tartalmának tekinti a böngésző és scrollozhatóvá válik az oldal vízszintesen is, mivel kilóg belőle :) -
#20091 amit mutattál oldalt ott nem lógnak ki a divek az oldalról, hanem a mértani közepétől balra és jobbra 50% szélesek. A benne lévő háttérképek pedig úgy vannak pozicionálva hogy a fix pixelszámú középső részhez igazodjanak lehetőséget adva az oldalsó kilógáshoz.
a baloldali fehér 500 pixeles rész a tartalom mögé kerül -
#20090 probléma megoldva:)
position:fixed esetén nem veszi az oldal tartalmának a DIV-et ilyen módon, így scroll sincs :) -
#20089 nem a fixálással van a gond.
Hanem mikor beteszek egy DIV-et úgy, hogy van olyan része ami kilóg a képből. Még ha elrejtem az overflow-ot, akkor is az egér középső gombjával, vagy a kurzor gombokkal, lehet scrollozni, jobbra vagy balra az oldalt és így kicsúszik középről a site.
Amit küldtem oldalt, a háttér jobb és bal div-be van téve, és egyre nagyobb felbontás esetén látszik csak a tartalma, kis felbontás esetén attól, hogy kilóg a képből nem lehet sehogy el görgetni az oldalt vízszintesen. -
#20088 Így ? -
#20087 ha egy divet rakok háttér gyanánt egy oldal mögé, hogyan tudom letiltani a scrollt, hogy ne érzékelje az oldal, hogy hátul van egy pléduál 500px-el kijebb lógó div, de ennek csak a közepét szeretném érzékeltetni.
http://konzolokszervize.hu/
Például itt ha Ctrl+görgővel távolítjátok a nézetet akkor látni, hogy hátul 2 div-ből áll a háttér, viszont mikor közel vagyok az oldalhoz, nem reagál az egér középső gombjára se ha kiakarok menni az oldalból vízszintesen, így nem csak overflow:hidden-el van eltüntetve -
#20086 Köszi a válaszokat! Xrefresh jónak tűnik -
#20085 Hát ezt az oldalt picit macerás lenne így felbontani, de köszönöm válaszaitokat :)
Összeszűkítettem inkább végül :) -
#20084 Ja jólvan átsiklottam az automatikus felett :D
Mea Culpa. -
#20083 Chrome dev toolsban van ehhez spéci cucc. (Firebugban nemtudom, nem használom)
Úgy tudod előcsalogatni, hogy dev toolsban (F12) jobb oldalon a styles résznél átírogatod amit kell (ezt ugye már közben látod is, hogy mit csinálsz).
Ha megvagy a szerkesztésekkel akkor ugyanezen a panelen (styles) kiírja, hogy honnan kapja a stílust (pl. style.css 1000. sor) ezen kattintasz, ekkor megnyitja a resources fület és ott pl a style.css-t, ha ezt kinyitod a kis lenyíllal, akkor láthatod, hogy egy mini verziókezelő van beépítve időre lebontva, illetve legalul az original file. Amelyikre szükséged van, arra jobb klikk és save as.
Pofás is dolog. -
#20082 JetBrains IDE-khez (PHP Storm, Web Storm, IDEA, stb) CSS-X-Fire egy firebug plugin. Ennek előnye, hogy nemcsak file változáskor frissíti a böngészőben, hanem a firebugban való matatást átviszi az IDE-be is. Én ezt használtam, elég jól működött.
Firefoxhoz van egy kieg az XRefresh, ez nem függ egy bizonyos IDE motortól, viszont nem fogod tudni firebugból frissíteni a fileokat, csak a file frissülésekor frissíti a böngészőben.
Windowson talán egyszer majd a LiveReload is menni fog, XRefreshez hasonló, plusz pár egyéb jósággal, de egyelőrre elég lutri ha nem almás géped van.
Ugyanakkor Chrome devtoolst is be lehet lőni, hogy a böngészőben szerkesztett változásokat fileba mentse autómatikusan. @github -
#20081 Van arra megoldás hogy a css-t "on the fly" tudjam módosítani? Jelenleg úgy csinálom hogy firebugban átírkálom a stílus attribútumokat aztán bemásolom az egészet a css fileba és lementem. Ezt az utóbbi macerát szeretném megspórolni, tehát ha valamit módosítok azt mentse bele magától a stílus fileba. -
#20080 Szerintem jól néz ki.
Hogyha a keresést a fekete sávon helyezed el akkor simán összébb lehetne még csúsztatni az egészet -
#20079 mostanában az a trend, hogy 1280-ra optimalizálják az oldalt, de ha kisebb felbontás van akkor picit átrendeződik a tartalom/design, hogy elférjen még 1024-ben is
itt egy példa:
http://cssgrid.net/ -
#20078 Designba nem nagyon vagyok otthon, webprogramozó vagyok, viszont egy munkát el vállaltam, de a designerem hála az istennek visszamondta a végére a munkát.. :/
Az lenne a kérdésem, hogy csináltam én magamnak egy külsőt 1280*1024-es monitor felbontással, pont megy full screenbe, viszont azon gondolkozok, hogy kisebb felbontás esetén, mit javasoltok, hogyan rakjam össze az oldalt? Mert akkor a bal felső sarok kicsúszik a képből :S Az általam készített külső nem lesz megfelelő emiatt? :S (ez csak egy kép még)
http://specialpromotion.hu/m-konzol3.png
Kritikát is szívesen várok, hiszen úgy tanul az ember :)
-
F1re #20077 -
#20076 1. mysql_real_escape_string($_POST['textarea'])
2. TinyMCE -
F1re #20075 Hogy lehet egyszerűen(már ha lehet úgy) megcsinálni azt, hogy form-ba írok, majd elmentem azt adatbázisba és miután lekérdeztük a szöveget a szöveg teljesen ugyan úgy jelenjen meg mint ahogy megírtam, tehát sörtörések, bekezdések stb ?
2. Pl némelyik oldal hogy csinál ilyen fasza szövegszerkesztő formokat ? -
#20074 Csináljatok egy user akihez mindenkinek van hozzáférése és szerkesszétek az első hozzászólást.
Illetve sima képfeltöltés az ennyi kb. -
#20073 Sziasztok, az alábbiakban kérném a segítségeteket:
Van egy mini-közösségünk, eddig sgforum-os ingyenes oldalon dumáltunk, de most beüzemeltünk egy saját oldalt, phpbb3-as fórummal (meg bloggal, meg sokminden mással, lényegtelen). A lényeg: van egy filmes játék (kép alapján kell kitalálni az adott filmet), és én azt szeretném megoldani, hogy egy (már meglévő) gombra kattintva a júzer megnézhetné az aktuális képet.
Tehát: kellene nekem egy gomb, amire rákattintva az aktuális emberke (aki kitalálta az előzőt, az tehet új feladványt) feltölt egy képet a szerverre, amit majd ugye a többiek a gombra kattintva nézhetnek meg. Tehát a feltöltött képnek a neve mindig ugyanaz kell, hogy legyen és mindig ugyanoda kell feltölteni (ennyit én is összeraktam fejben :). Olyannal nem kell foglalkozni, hogy kinek lehet jogosultsága a feltöltésre, meg ilyenek, senki nem szórakozna ezzel.
Remélem érthetően fogalmaztam és veszi valaki akkor kihívásnak a kérésem, hogy foglalkozzon vele.
Ui: majd' kihagytam, hogy én nem vagyok programozó. Tanultam, értem is, csomó dolgot megvalósítottam az oldalon, de nem ez a szakmám, ez nekem már túl nagy falat :\ -
Nagyapi #20072 Köszönet, ez a fejlesztéshez tökéletesen megfelel, ad egy linket, rákattintva bejön a lap. -
#20071 index.html:
<a href="urlap.php">urlap</a>
urlap.php:
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
//feldolgozás
...
}
?>
<form method="post" action="urlap.php">
<div>beviteli mezo 1 <input type="text" name="mezo1"></div>
<div>beviteli mezo 2 <input type="text" name="mezo2"></div>
<div><input type="submit" name="submit" value="Küldés"></div>
</form>
-
Nagyapi #20070 Nem ez lenne a cél, és elnézést ha rosszul magyaráztam.
Egy másik lapot - nevezzük "Űrlapnak" - szeretnék meghívni, ami a képernyő teljes felületén jelenne meg, a rajta lévő mezőkbe adatokat tudnék beírni, amiket, ha a bevitel megtörtént, feldolgozok, kiértékelek.
Egy meglévő, és sajnos rosszul működő program leváltására szeretnék írni egy másikat, amit kedvem szerint alakíthatok, tesztelhetek. -
#20069 A meghívás alatt mi értendő?
Beágyazáshoz:
<iframe src="könyvtár/tetszőleges.html" style="border:none;"></iframe> -
Nagyapi #20068 Üdv !
Segítséget szeretnék kérni egy valószínűleg nagyon egyszerű probléma megoldásához, amire én több mint két napja keresem a megoldást.
Html szerkesztővel írnék egy olyan programot, amiből a gép tetszőleges könyvtárában lévő másik Html lapot szeretnék meghívni. Próbáltam rákeresni a neten található leírásokban, nem találok megoldást rá.
Egy nagy tudású úr, ha idepöttyintené a megoldást, nagyon megköszönném, mert már lassan beleőrülök a próbálkozásba. -
#20067 Arra en sem latok semmi eselyt, hogy gyokeresen megvaltozzon. -
#20066 A hátrányai léteznek, de őszintén szólva nem tudom hogyan lehetne sikeresen bevezetni egy új leíró nyelvet.
Mégha feltételezzük is, hogy a teljesen új szabvány a nagy böngészőgyártók egyetértésével jön létre és mindegyik pikk-pakk implementálja annak ugyanazt a verzióját (mint ahogy most is kéne az új draftoknak), akkor is ott van a html 20+ éves előnye. Ez az előny ott van a szakmában, adaptáltságában és abban, hogy mennyi időnek kellene eltelnie mire annyi böngésző támogatja, hogy használható legyen.
Talán majd onnantól lehet egyáltalán elgondolkozni ilyen mértékű változtatásokon, amikor lényegében minden webböngésző teljesen autómatán a háttérben frissíti magát. Ez a jó ötlete volt a guglinak a chromeal. -
#20065 Az egesz strukturajan latszik, hogy arra lett kitalalva, amire eleinte hasznaltak: szovegek egymas alatt, minimalis style.
Azota sok minden valtozott, amivel persze valtozott a html is, de attol meg ugyanolyan kotott. Nem veletlen, hogy pl egy olyan pofonegyszeru dolog is, hogy 2 v 3 oszlopos layout "trukkozessel" kell megoldani. Nem veletlen, hogy a honlapok 90%-a fixed szelessegu layout-ot hasznal, hogy ne kelljen szivni a kulonbozo bongeszomeretekbol adodo problemakkal.
Az is sokat mond, hogy a bongeszogyartok a szabvanyokat mind mashogy ertelmezik es sokszor a szabvanyban nem is letezo dolgokat hoznak letre, ami a szabvanyban kesobb persze megjelenik.
Egyszerubb oldalaknal nincs nagy gond, kisebb nagyobb kompromisszumokkal mukodik minden, de minnel komolyabb interaktivitas/flexibilis layout a cel, annal tobb a problema is.
Ha irtal mar gui-t szinte barmilyen nem html nyelven (Java, c#, akarmi) akkor tudod hogy mennyivel logikusabb es egyszerubb sokszor.
Nagyjabol erre gondoltam. De meg egyszer mondom, mukodik a html, mindig talalnak megoldasokat a gondokra, de attol meg nagyon latszik szerintem hogy azalapjan amire ma hasznalva van, ha ujrairnak nullarol teljesen mas lenne. -
#20064 most, hogy már értem a problémát: a belső listaelem ugyanúgy része a főmenüelemnek, ezért a html-en kell változtatni.
például így: http://jsfiddle.net/2hGPW/