22786
Html-, css- és php-help
-
#20463 Újabb közkérdés, j4f.
Validáljátok még a html-t, css-t? :)
Hogy a saját korábbi kérdésemre #20449 én is írjak, win alatt Git, Git for Windows, ST2 Git + Console2
@Lazarus: #20368 #20369 #20380 -
#20462 Tudnátok jó VPS-t ajánlani? vagy szerver terembérlés is érdekel magyarországon. Minél olcsóbban, de elfogadható supportal.
VPS-ből csak windowsos érdekelne 2003 vagy 2008, anno a serversanddomains.com-on béreltem VPS-t 9 dodóért, de rettentő kicsi kapacitás jutott a felhőből, lassabb már nem is lehetett volna.
Most saját szerón futnak az oldalak DIGI-ről, de néhány hónapon belül lelépek és ha gáz van a hardwerrel nem tudom javítani. Ezért a terembérlés is érdekelne úgy havi 5000 körül.
Legvégső esetben webhost (curl, php, htaccess, mysql, cron, imagemagick), ettől a megoldástól csak azért félek mert az emaileket körülményes lenne átmozgatni -
#20461 Nem szamit, hogy mit abrazol. A kerdes, hogy van megoldasa a problemanak?
Egybkent itt a link. -
#20460 valami élő linket adjál mert nem tudom felfogni mit ábrázol a kép:D -
#20459 Az a baj, hogy az a 4 kis negyzet nem html object vagy elem, hanem egy szoveg (ami kette van vagva) also reszenek betu-labai.
Tehat az egesz szoveg az object (h1). Igy a negyzetnek nem lehet hatteret allitani, csak "odapozicionalni".
A kerdes, hogy hogyan? -
#20458 css be, vagy két style tag közé:
div.oldal-path-2 table tbody tr td { border:none; }
-
#20457 középre igazítsd a háttereket -
#20456 Sziasztok
Ebben a topikban hogyan tüntethetném el a banner körüli fehér keretet? Mert most hogy kicsit szerkesztettem a topik kinézetét, így kissé zavaró, hogy ott van. -
#20455 Lenne egy vizszintesen pozicionalando problemam.
Igy kellene kineznie minden felbontason (ez egy 1366*768-as felbontas):
Igy nez ki, ha valtoztatom a felbontast (ez mar 1600*900-as felbontas):
Ha az asztal felbontasat valtoztatom, akkor a kepen lathato 4 kis lilas teglalap (kurzoros) vizszintesen elmaszik jobbra vagy balra abbol a kek keretes reszbol. A fuggoleges pozicionalast sikerult fixalnom.
Mit kellene hova irnom a css-ben, hogy megoldodjon ez a problemam?
Koszonom.
CSS es HTML kod -
#20454 Munkahelyemen git-et hasznalunk es konzolbol. De en szeretem a source tree nevu klienst hozza, ingyenes es profi. Bar 95% ban konzolbol hasznalom. -
#20453 Jogos, látom. Próbáltuk így is, de nem megy. Beállítom, hogy Te fájl, most ignorolva vagy, majd commitnál azt írja, hogy törölni fogja. Commit után meg nem történik semmi. Nem törli a fájlt, de nem is hagyja ki. Lehet, hogy itt valami hiba van a rendszerben. :) Na, mindegy, majd az okosok megoldják. :) Köszönöm! -
#20452 git + putty:) -
#20451 Az elég fapad erre a célra azért. :) -
#20450 Dropbox -
#20449 Tényleg, ha már itt tartunk ki milyen verziókezelő rendszert használ (git/svn/mercurial/cvs/bazaar, stb), esetleg ahoz milyen segédeszközt (tortoisesvn/cvs/git, vmi ide plugin, xcode, simán terminál, stb)? :) -
#20448 A masodik linken ott van szorol szora. Ha ugy se mukodik akkor massal lesz a hiba. -
#20447 Akkor mégsem velem van a hiba. Hasonlókat én is találtam, de mivel én egy egyszerű user vagyok, így semmiképpen fogalmam nincs, hogy ezeket a parancsokat hol kellene kiadni.(+?) Én csak a mappákat látom (mondjuk intézőben) és amelyiken zöld pipa (vagy éppen piros !) azokat tudom nyomkodni. Vagy így nem is lehet, de mondjuk command-ban igen? Vagy spec jogosultság kell? -
#20446 Huh, rég nyúltam már svn-hez (git/mercurial ftw), de itt egy svn cheatsheet, vagy a TortoiseSVN help. -
#20445 Sziasztok!
Remélem, van köztetek olyan, aki jól ismeri az SVN-t (TortoiseSVN). Felmerült egy olyan probléma, hogy nem tudjuk beállítani, hogy a checkout-olt könyvtáron belül megmondjuk egy (vagy több) könyvtárnak, hogy azokat ne vegye figyelembe a commitnál.
projekt (checkoutolt könyvtár)
- css (mappa)
- frontend (mappa)
- js (mappa)
- media (mappa)
- var (mappa)
A példában mondjuk a var mappába kerülnek a localhost használata közben olyan fájlok, melyeket nem szeretnénk soha fel-committolni.
És nem az 'Unversion and add to ignore list', mert azt már próbáltam (persze lehet, hogy elcsesztem). :D
És egy weboldal is jó, ahol leírják hogyan kell vagy akár az, hogy mire keressek Google-ben, mert eddig béna voltam ehhez.
Köszönöm,
Catti -
#20444 gportal -
#20443 Esetleg még Joomla. Mondjuk ahhoz képest, hogy a wordpress elvileg blogmotor egész szép oldalakat lehet vele csinálni.
De amúgy itt ki tudod próbálni az összes nagyobbat. -
#20442 koszi -
#20441 Wordpress-hez van rengeteg fizetős(themeforest.net) és ingyenes (wordpress.org) téma -
#20440 Sziasztok letezi elore megirt oldal amit testre lehet szabni es utanna laikusok egyszeruen tudnak ra feltolteni dolgokat (kepeket, linkeket es szoveget)? -
#20439 Már megint belefutottam valami hülyeségbe :D
Van egy canvasom amibe gomb nyomásra rajzolok. FF alatt jó, Chrome alatt nem. Node ha Chrome alatt a canvasra nyomok egy jobb klikk / Elem megtekintését mielőtt a gombra kattintok akkor jó!:D -
bracsek #20438 Igen, ezeket elolvastam én is, de még mindig nem tartalmaz eleget. -
#20437 ja értem már.
Utána olvastam, és ebben a like counterben csomó baromság benne van:
- The number of times someone clicks the Like button.
- The number of times someone shares the blog post URL on Facebook.
- The number of comments that shared blog post gets on Facebook; across all shares.
- The number of comments on the blog post if the user is using the Facebook comment system.
- The number of times someone has sent the blog post URL to a friend via Facebook’s messaging system.
Nemtudom, hogy ezt valahogy kilehet-e szedni apiból, de olyat is olvastam, hogy sokszor bugos a counter (csak, hogy minden jó legyen) :d -
bracsek #20436 A lájk gombom mellett ír 12-őt, ez meg total countba is csak 11-et mutat, vagy másiknál:
<share_count>0</share_count>
<like_count>19</like_count>
<comment_count>1</comment_count>
<total_count>20</total_count>
<click_count>0</click_count>
És a gombb mellett nem 26 van? És kipróbáltam a total countba az nincs benne ha lájkolom az adott linket, és felmegyek facebookra, és ott azt is lájkolom, hogy lájkoltam, az megjelenik a gomb mellett hogy lett még egy lájk, de a total countba az nem szerepel. -
#20435 aha
akkor próba:
http://api.facebook.com/restserver.php?method=links.getStats&urls=AZ_URLED -
bracsek #20434 A likebutton egy iframe valójában, ami más domain része... esélyem nincs js-el hozzá férnem, és 850 lájkgombom van 42 oldalon oldalanként 20 lévén szavazás, szóval csak appival kellene megoldani. -
#20433 Jqueryvel nem lehet kiszedni? -
bracsek #20432 az egyedi azonosító megvan, az url amit lájkolok az az egyedi azonosító, és le is tudom kérni hogy hányan lájkolták az adott linket, csak ez a szám legtöbb esetben kevesebb mint a lájk gomb mellett lévő, mivel a lájk gomb számolja azt is ha valaki lájkolta azt hogy valaki lájkolta a linket ... de azt már nem tudom lekérdezni, hogy hányan lájkolták a lájkolást, és direkt lekérdés nincs(legalábbis nem találtam), hogy a like button mellett milyen szám van. -
#20431 Nincs valami egyedi azonosítója a like gombnak?
Én még régebben FQL-eztem, de igazából az egész FB API dokumentáltsága eléggé wtf :D -
bracsek #20430 Hali
Most lenne nekem is egy kérdésem, beillesztettem egy pár lájk gombot egy oldalba, eddig rendbe is volt, szavazásképpen használtam, csak le szeretném kérdni a lájkok számát, api segítségével sikerül is lekérnem, de mind a graph mind az FQL api segítségével hamis értéket kapok vissza, kilistázza azokat a likokat amik maga a gombra kattintva lettek, de a gomb melletti szám ennek a számnak és a lájkolást lájkolók számának az összege, azt hogy lehetne lekérni, hányan lájkolták a lájkolásokat? vagy van valami megoldás, hogy azt a számot kérjem le ami a like button mellett van megjelenve?
Választ előre is köszönöm. -
#20429 köszönöm! -
#20428 Itt nagyobb eséllyel kapsz szerintem választ. -
#20427 Valaki? :/ -
#20426 -
#20425 En alkalmazas fejlesztesben gondolkodom. Persze nehez lenne meghuzni a hatart az 'alkalmazas' es 'weboldal' kozott.
Az meg regen rossz ha egy ceg elvarja egy adott FW ismeretet...
Az oke, hogy esetleg elonyt jelent, de sztem egy jo programozo (magas szintu nyelvekkel foglalkozo) akinek van par evnyi webes (php) tapasztalata is meg fogja tudni allni a helyet barmilyen keretrendszert is hasznal a ceg.
Amugy sztem ott rontja el pont sok ceg a toborzast, hogy ahelyett, hogy egy jo programozot keresnenek (ami ritka mint a feher hollo) olyan embert probalnak meg keresni ami az o igenyeikhez 100% ban igazodik -
#20424 Amíg az ember csak weboldalakat készít, addig nem kell, vagy elég a saját fw is. Akkor kell profi fw, ha alkalmazást fejlesztesz illetve, ha többen dolgoztok egy adott projekten.
Nekem ezzel egyébként egyetlen bajom van, mégpedig, hogy minden cég mást követel meg... tele van néha a tököm, hogy azért nem kapok meg egy melót, mert nem jó neki a Zend, vagy a Symfony stb, neki a CakePHP kell. Ráadásul az esetek 90%-ban nem azért mert 20-an dolgoznak ugyanazon a projekten, hanem azért mert a vezetőség azt hallotta, hogy az a menő.