Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
amugy thx.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Tudnátok mondani egy helyet ahová a behívható scripteket feltölthetném?
Mert a Freeweb ugye már nem ingyenes...
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Most úgy próbáltam, hogy van egy konténer (yay 😄) abban egy float left és egy float right div. Eddig igazából megy is faszán, de amint berakom az egész alá a láblécet, az felkerül a kettõ fölé valamiért.
Ha a div-re kattintasz, akkor csak az fut le amit te irtal, ezert jol mukodik, viszont, ha a checkbox-ra kattintasz, akkor egyreszt lefut az is amit te irtal (event bubbling, a div a checkbox szuloje) es mivel a checkbox-ra kattintottal ezert az is valtozik egyet (alapbol).
Meg tudod gatolni az event.stopPropagation-nel, hogy tovabbmenjen az altalad irt kezelore a fuggveny igy:
$('.offer').find('input:checkbox').click( function(e) {
e.stopPropagation();
});
(jquery szintaxist lehet hogy lehet szebben irni, nem nagyon hasznaltam meg)
Igy nem fog ketszer valtozni a checkbox, viszont a te fuggvenyed sem fog lefutni, tehat nem fog szint valtani a div, ezert ez nem jo.
Ami erdekes (illetve fura...), hogy ha csak hozzaadok 2 ures jquery fuggvenyt a toggle-hez, mar az is eleg arra, hogy ne tudj kattintani a checkbox-okra..gondolom a jquery mahinal valamit a hatterben ilyenkor, pedig hat ez nem tul szep (megvaltoztatja a viselkedeset, pedig csak esemenykezeloket adok ra...).
Mindenesetre irtam egy verziot amivel mukodik:
http://jsfiddle.net/ctVD8/
Ez annyit csinal, hogy ha a div-en kattintottal akkor megvaltoztatja a checkbox-ot (egyebkent nem, mert magatol valtozik), majd a checkbox aktualis allapotatol fuggoen beallitja a hatterszineket.
Ha a div-re kattintok minden okés, viszont ha a négyzetre, akkor nem pipál. Ötlet?
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Tehát a PHP fájlokat csak FTP, SSH és egyéb szerver-fájlrendszer elérési jogokkal lehet letölteni, megtekinteni.
[merlinw.org]
Vagy letöltöd ftp-n, vagy a szerveren kitallózod a filet, vagy kinyírod az apacsot hogy ne fordítsa le a php scripteket
<style type="text/css">
ide jön a CSS
</style>
Legegyszerûbb CSS-el.
A HTML rész:
<a id="valami" href="#">asdf</a>
A CSS rész:
#valami
{
display: block;
width: xpx; /* Ahol x= a kép szélességével pixelben */
height: ypx; /* Ahol y= a kép magassága pixelben */
background: url(a-kep-elerese.jpg) 0 0 no-repeat; /* Ide kerül annak a képnek az
elérése ami alapból fog megjelenni */
text-indent: -9000px; /* Az url szöveget (példában asdf)
csak azok láthatják akiknek extra nagy monitorjuk van 😉 */
}
#valami:hover
{
background: url(a-mouseoveres-kep-elerese.jpg) 0 0 no-repeat; /* Ide kerül annak a képnek az elérése ami
akkor jelenik meg ha felévisszük az egeret */
}
Ez melyik script is?
A php file szerver oldalon található ami futás közben állít elõ vmit, ezt te vagy észleled a böngészõd által pl össze ad neked 2 számot és kiírja az erdményt, vagy sem, pl csinál egy munkamenet változót. A lényeg te maximum a script által generált végterméket tudod lementeni ismétlem, csak akkor ha van. Bocsi a hozzáértéktõl tudom, hogy elnagyolt, de nem akartam csak oltani...
Hogyan tudom egy weboldal php részét lementeni? Az oldal mentésével sajna nem megy. Köszönöm.
<frameset cols="20%,80%">
<frame name="menu" src="menu.html" />
<frame name="tartalom" src="fooldal.html" />
</frameset>
menu.html:
<div><a href="fooldal.html" target="tartalom">Fõoldal</a></div>
<div><a href="tartalom1.html" target="tartalom">1. menüpont</a></div>
<div><a href="tartalom2.html" target="tartalom">2. menüpont</a></div>
[merlinw.org]
CattiBrie: nagyon nem mert ennyit idáig is tudtam viszonylagosan, tehát akkor inkább részletezném: van alapvetõleg 5 html (ezeknek van egy felsorolásos része ahol azokat írja le és ezek linkként odavisznek, ez menne egy oldalsó menübe)aztán ezeknek van 5 galériás html-jeés úgyanúgy van egy felsorolásos ami úgy szint linkes (de ez nem menübe megy), de ennek a felsorolásosnak van egy egyszóbol álló külön html-je ami linkes és az menne menübe, és van még egy olyan ami a fõoldalra visz vissza és ezt az egészet úgy elég lenne hogy 2 oszlop (20% és 80% elég) és a 20%-os lenne a menü a 80%-os pedig az amiben megnyilnak a dolgok.
Remélem nem cifráztam nagyon túl, és ha van megoldás fram-mel akkor megköszönném ha le írná valaki😊
[merlinw.org]
Báj dö véj, segített a w3schools-os leírás?
Ha nem, részletezd, mit szeretnél, vagy mi nem megy. 😊
[/spam]™
Tudom hogy manapság már nem igazán használatos, de sajnos nekem jelen pillanatban ez a feladatom.
Elõre is bocsánatot kérek,ha esetleg rossz helyre írom.
Kéne egy kis segítség html-ben és azon belül is frame-ben, mert azt nagyon nem értem és ott akadtam el (és sajnos nem találok olyan oldalt ahol rendesen le lenne írva).
(ha kell infó hogy konkrétan mire kéne akkor szóljatok és azt is leírom)
Ha valaki tudna segíteni annak megköszönném.
<Files ~ "\.cfg$">De ne használj abszolút url-eket a php kódban sem. De ha hozzáférésed van a public root (www/htdocs, stb) feletti részekhez, legjobb ha oda rakod az ilyen fileokat (meg úgy álltalában bármit, amit nem kell elérni a böngészõnek közvetlen).
Order allow, deny
Deny from all
</Files>
(\__/) ( X.x) ( } . { )