Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Úgy, de ennyi idõ alatt regisztrálhattál volna már vagy 50 uw vagy atw-s accountot😊

[merlinw.org]

DarkSector
Ja most úgy érted hogy pl egy js fájlnak adjak jpg kiterjesztést és töltsem fel? 😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

SzirmosSzisza
Ugyanúgy, átnevezed, de nem tudom, hogy SG mostanában mennyire figyeli, hogy tényleg kép-e. Amúgy a legegyszerûbb inline (ha van még elég helyed), illetve mondom, uw.hu vagy 000webhost esetleg, talán még atw.hu is szóba jöhet.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

MerlinW
Neked is köszi😊

[merlinw.org]

DarkSector
A jpg oké, de egy css fájlt hogy? 😄
amugy thx.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

SzirmosSzisza
uw.hu ? Illetve én anno csináltam azt, hogy átneveztem .jpg-re és feltöltöttem ide a galériába <#idiota> Nem tudom megy-e ez még 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

DarkSector
Hali.

Tudnátok mondani egy helyet ahová a behívható scripteket feltölthetném?
Mert a Freeweb ugye már nem ingyenes...

SzirmosSzisza
Ráraktam, jó lett, ty.

QuippeR
clear: both; van a lábléc elõtt vagy rajta? más ötletem így látatlanban nincs.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

MerlinW
Áhh, szuper, köszönöm😊 <#worship>

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Hogy kéne olyat csinálni, hogy logo, két részre osztott tartalom, lábléc ?
Most úgy próbáltam, hogy van egy konténer (yay 😄) abban egy float left és egy float right div. Eddig igazából megy is faszán, de amint berakom az egész alá a láblécet, az felkerül a kettõ fölé valamiért.

grizzly21
Na igen, de csaltal mert atirtad a html-t is 😛 Persze ehhez a peldahoz ugy a legtisztabb ahogy te irtad, de lehet hogy div-re is szukseg lenne kesobb.

grizzly21
Az a baj, hogy ketszer is lefut a checkbox valtasa, ha a checkbox-ra kattintasz, ezert ugy tunik mintha egyszer se futna le.
Ha a div-re kattintasz, akkor csak az fut le amit te irtal, ezert jol mukodik, viszont, ha a checkbox-ra kattintasz, akkor egyreszt lefut az is amit te irtal (event bubbling, a div a checkbox szuloje) es mivel a checkbox-ra kattintottal ezert az is valtozik egyet (alapbol).

Meg tudod gatolni az event.stopPropagation-nel, hogy tovabbmenjen az altalad irt kezelore a fuggveny igy:

$('.offer').find('input:checkbox').click( function(e) {
e.stopPropagation();
});

(jquery szintaxist lehet hogy lehet szebben irni, nem nagyon hasznaltam meg)
Igy nem fog ketszer valtozni a checkbox, viszont a te fuggvenyed sem fog lefutni, tehat nem fog szint valtani a div, ezert ez nem jo.

Ami erdekes (illetve fura...), hogy ha csak hozzaadok 2 ures jquery fuggvenyt a toggle-hez, mar az is eleg arra, hogy ne tudj kattintani a checkbox-okra..gondolom a jquery mahinal valamit a hatterben ilyenkor, pedig hat ez nem tul szep (megvaltoztatja a viselkedeset, pedig csak esemenykezeloket adok ra...).

Mindenesetre irtam egy verziot amivel mukodik:
http://jsfiddle.net/ctVD8/

Ez annyit csinal, hogy ha a div-en kattintottal akkor megvaltoztatja a checkbox-ot (egyebkent nem, mert magatol valtozik), majd a checkbox aktualis allapotatol fuggoen beallitja a hatterszineket.

passatgt
MerlinW
Van egy ilyenem
Ha a div-re kattintok minden okés, viszont ha a négyzetre, akkor nem pipál. Ötlet?

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Köszi!

Voyager5
float: left; ?
SzirmosSzisza
Van egy div-em amiben van sok box, de valamiért a boxok nem egymás mellé kerülnek, hanem egymást alá. Megnéztem a Chrome debuggerében és látja, hogy fix méret van, de mikor mutatja, hogy "mekkora" is az elem, akkor a szélességek kiviszi 100 %-ig. Valami ötlet rá ?

Skynet85
köszi

MerlinW
ISPConfig. A telepítéshez nem kell esõembernek lenni, de a használatához nem árt, ha van komolyabb tapasztalatod.

[merlinw.org]

Skynet85
tudnak vki mondani egy cms rendszert szerver konfiguráláshoz linuxra ? (elõny ha nem kell a telepítéshez esõembernek lenni)

MerlinW
Ha szerverhozzáférés nélkül elérhetnénk a PHP, JSP, ASP, stb fájlokat, nem lenne egyetlen biztonságos oldal sem😊 Nem lehetnének online bankok, felhasználókezelés, facebook, fórum, chat, semmi. Csak pure statikus oldalak😊

Tehát a PHP fájlokat csak FTP, SSH és egyéb szerver-fájlrendszer elérési jogokkal lehet letölteni, megtekinteni.

[merlinw.org]

Lazarus
Mivel a php szerveroldalon fordul maximum a kimenethez tud hozzáférni ilyen módon, esetleg még az fopen függvénnyel tud mahinálni
DarkSector
elvileg a böngészõkben van hogy forrás megnézése, és azt kimásolod, jobbgomb és ott valahol.

Lazarus
*elmagyarázták
Lazarus
A válaszokban nem volt semmi offenzív, csak elmagyarázni hogyan mûködik.

Vagy letöltöd ftp-n, vagy a szerveren kitallózod a filet, vagy kinyírod az apacsot hogy ne fordítsa le a php scripteket
Köszönöm mindenkinek az értelmes hozzászólást. Pont ez a fórum lényege. Ha az ember kérdez, akkor inkább ne mondj semmit, mint hogy hülyeséget írj. Hogy mit nem lehet, azzal tisztában vagyok. Az volt a kérdés: hogyan lehet, nem az, hogyan nem. Egy oka van, hogy lementenék vmit, mégpedig az, hogy nem mûködik egy script és másnál hasonló igen.

DarkSector
thx!

SzirmosSzisza
Akkor inline
<style type="text/css">
ide jön a CSS
</style>

DarkSector
uh nem tudom feltenni a css-fájlt sehová...😄

DarkSector
Köszönöm ez az. 😊 asszem.

Voyager5
Szia.

Legegyszerûbb CSS-el.

A HTML rész:

<a id="valami" href="#">asdf</a>

A CSS rész:

#valami
{
display: block;
width: xpx; /* Ahol x= a kép szélességével pixelben */
height: ypx; /* Ahol y= a kép magassága pixelben */
background: url(a-kep-elerese.jpg) 0 0 no-repeat; /* Ide kerül annak a képnek az
elérése ami alapból fog megjelenni */
text-indent: -9000px; /* Az url szöveget (példában asdf)
csak azok láthatják akiknek extra nagy monitorjuk van 😉 */
}

#valami:hover
{
background: url(a-mouseoveres-kep-elerese.jpg) 0 0 no-repeat; /* Ide kerül annak a képnek az elérése ami
akkor jelenik meg ha felévisszük az egeret */
}
DarkSector
üdv, már elfelejtettem van egy parancssor, ahol belinkelek mondjuk 2 képet, és az egyik kép alapból látszik amire ha ráviszem a kurzort beadja a másikat.

Ez melyik script is?

Skynet85
Az a nagy probléma, hogy alapvetõ hiányosságaid vannak a témában ha ,, lementenéd" se érnél nagyon vele semmit.

A php file szerver oldalon található ami futás közben állít elõ vmit, ezt te vagy észleled a böngészõd által pl össze ad neked 2 számot és kiírja az erdményt, vagy sem, pl csinál egy munkamenet változót. A lényeg te maximum a script által generált végterméket tudod lementeni ismétlem, csak akkor ha van. Bocsi a hozzáértéktõl tudom, hogy elnagyolt, de nem akartam csak oltani...

Malakai
Még szép, hogy nem megy úgy. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CattiBrie
Fel kell lépni ftp-vel a webtárhelyre..

[/spam]&#8482;

Sziasztok.

Hogyan tudom egy weboldal php részét lementeni? Az oldal mentésével sajna nem megy. Köszönöm.

MerlinW
index.html:

<frameset cols="20%,80%">
<frame name="menu" src="menu.html" />
<frame name="tartalom" src="fooldal.html" />
</frameset>

menu.html:

<div><a href="fooldal.html" target="tartalom">Fõoldal</a></div>
<div><a href="tartalom1.html" target="tartalom">1. menüpont</a></div>
<div><a href="tartalom2.html" target="tartalom">2. menüpont</a></div>

[merlinw.org]

Egyszerre válaszolva: Igen szakirányú, és mikor mi is kérdeztük h miért pont ezt akkor csak annyit mondott hogy ez van a tantervben.
CattiBrie: nagyon nem mert ennyit idáig is tudtam viszonylagosan, tehát akkor inkább részletezném: van alapvetõleg 5 html (ezeknek van egy felsorolásos része ahol azokat írja le és ezek linkként odavisznek, ez menne egy oldalsó menübe)aztán ezeknek van 5 galériás html-jeés úgyanúgy van egy felsorolásos ami úgy szint linkes (de ez nem menübe megy), de ennek a felsorolásosnak van egy egyszóbol álló külön html-je ami linkes és az menne menübe, és van még egy olyan ami a fõoldalra visz vissza és ezt az egészet úgy elég lenne hogy 2 oszlop (20% és 80% elég) és a 20%-os lenne a menü a 80%-os pedig az amiben megnyilnak a dolgok.

Remélem nem cifráztam nagyon túl, és ha van megoldás fram-mel akkor megköszönném ha le írná valaki😊
MerlinW
Nem tudom szakirányú-e a suli, mert ha nem, el nem tudom képzelni mi köze van a html-nek az általános intelligenciához...😊

[merlinw.org]

CattiBrie
Ez milyen suli? Érettségire készültök? Vagy csak sima agymenése van?

Báj dö véj, segített a w3schools-os leírás?
Ha nem, részletezd, mit szeretnél, vagy mi nem megy. 😊

[/spam]&#8482;

Skynet85
Igazi naprakész tanár, biztos van haszna annak is, hogy errõl is tanultok, de inkább tanítani meg vmi alap css fogást a frame helyett. Btw amit küldtünk benne van minden, copy+paste és mehet is tesztre. 😄

Az-az. (És még mielõtt megkérded, a tanár nem magyarázza el rendesen, csak hivatkozik egy ppt-re amibõl szintén nem derül ki semmi. Mondjuk volt hogy sikerült felosztani a weblapot, de a html fájlokat nem tudtam elrendezni, de van hogy a felosztás se nagyon megy.)
CattiBrie
Iskolai feladat?

[/spam]&#8482;

Köszi mindkettõtöknek.
Tudom hogy manapság már nem igazán használatos, de sajnos nekem jelen pillanatban ez a feladatom.
Skynet85
link itt találsz normális leírást a framekrõl, de manapság nem nagyon használják inkább css + jqueri

CattiBrie
frame
iframe

Inkább az utóbbi használatát javasolnám, bár attól függ mihez kell. 😊

[/spam]&#8482;

Sziasztok!

Elõre is bocsánatot kérek,ha esetleg rossz helyre írom.
Kéne egy kis segítség html-ben és azon belül is frame-ben, mert azt nagyon nem értem és ott akadtam el (és sajnos nem találok olyan oldalt ahol rendesen le lenne írva).
(ha kell infó hogy konkrétan mire kéne akkor szóljatok és azt is leírom)
Ha valaki tudna segíteni annak megköszönném.
Malakai
<Files ~ "\.cfg$">

Order allow, deny
Deny from all
</Files>
De ne használj abszolút url-eket a php kódban sem. De ha hozzáférésed van a public root (www/htdocs, stb) feletti részekhez, legjobb ha oda rakod az ilyen fileokat (meg úgy álltalában bármit, amit nem kell elérni a böngészõnek közvetlen).

(\__/) ( X.x) ( } . { )