22786
Html-, css- és php-help
  • Bercy #20423
    A framework szep es jo :) Szerintem.
    Aki meg mindig abba a hitbe el, hogy neki nem kell fw mert majd o jol megirja ami neki kell az vagy nagyon kezdo es allitom rovidtavon fogja ujrairni nem egyszer a remek frameworkjet nullarol, vagy pedig igazan tapasztalt mar es komplett csapat, rengeteg ido es penz all rendelkezesere.
    Persze, hogy a hatalmas FW kinalatbol melyiket valasztja az ember az mar mas kerdes, azon lehet vitatkozni, hogy melyik jobb vagy kevesbe jobb de az is elegge feladatfuggo.
  • Malakai
    Olvastam már régebben róla, de még nem használtam.
    Mostanában (úgy egy éve) Laravelt használok, használgatok még, aminek van saját ORM-je, migration classa is. Habár sokan használják pl ezzel is RedBeant ennek ellenére. :)
    Tudom csúnya, gonosz framework. :D
  • MerlinW
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=Jw0NdcfyRcQ]itt van egy gyors videó "review" is[/URL]
  • Voyager5
    Hát ezt ki is próbálom most :D
  • MerlinW
    RedBean-t ismeritek? Nagyon jó ORM. Konkrétan kinyalja a se**ünket:)
  • Lazarus
    Köszönöm! :)
  • Malakai
    Opera Dragonfly-ban meg van egy listeners tab, hogyha van az oldalon listener, kiemeli ha épp azon az elementen állsz, egyébként listázza az összeset. Firebugban nincs neki külön rész, DOM-ból ki lehet halászni, de macera.
    Vagy van ez a bookmarklet, habár közel sem 100%-os, meg jó egyéb devtoolok mellett már egyre feleslegesebb.
  • Voyager5
    Chrome dev tools:

1 - rámész a <tag>-ra.
    2 - jobb klikk ->inspect element
    3 - a dev tools jobb hasábjában legörgetsz az aljáig, ott lesz egy olyan, hogy event listeners. Az kiírja, hogy milyen események vannak hozzá csatolva.
  • Lazarus
    Fa**ér nem ugrik fel új ablakban a makrók gomb, most írhatom újra a kérdésem.

Na, lerövidítve annyi hogy szeretném megnézni hogy egy <tag> onclickre milyen javascript funkciót fog lefuttatni, a forráskódban nincs onclick tag és javascriptet nyomokban sem tartalmaz, így feltételezem hogy .bind()-elve lett rá egy funkció, de hogyan deríthetném ki hogy micsoda? DOM panelen meg lehet ezt találni olvasható formában?
  • Bercy #20414
    Igen, elegge hasonlo a ket kerdes :)
    De mellesleg igazad van, hogy miutan van egy mentesre varo stringunk ami esetleg html elemeket is tartalmazhat (es mar miert ne tartalmazhatna) akkor szerver oldalon meg adatbazisba mentes elott erdemes escapelni/elkodolni/atalakitani/eldobni a html tagokat (es egyeb dolgokat is).
  • Malakai
    Sry, bekavart az utóbbi téma. :)
  • Bercy #20412
    Nem olvastad el mire valaszoltam, ugye?
  • Malakai
    Szerkesztésre igen, de ha biztonságot akarsz akkor talán ne kliens oldalon akard megoldani.
  • Bercy #20410
    Ahhoz javascript kell.
    Ajánlom, hogy keress rá a javascript rich text editor kifejezése, hátha az még jobb lesz neked.
  • Malakai
    Vagy használj inkább markdown-t (php), vagy bbcode-ot (php), ahogy említetted...
  • Jim Morrison
    köszi, megnézem !
  • Malakai
    Ha jól értem mondjuk te azt akarod, hogy egy mezőben formázni lehessen a megjelenítést. Meg lehet oldani html-el is, de jelentősen problémásabb, mint egy pár egyszerű escape, ahoz már inkább egy előrre elkészített libraryt érdemes használni, pl HTMLpurifier.
  • Jim Morrison
    köszi, elolvasom!
  • Norbi779
    Kösz.

Csináltam egy olyat, hogy ha úgy van beàiva a szöveg a textarea -ba hogy valami akkor azt vastag betűvel írja ki az oldal. de azt hogyan lehet megcsinálni, hogy ha kijelölök egy szöveget a textarea -ba és megnyomok egy gombot akkor betegye közé?
  • SzirmosSzisza
    Ezt itt olvasd el. Lényegében, ha azt megcsinálod ami ott van, akkor simán kiírja a html kódot és nem "fut" le. De amúgy XSS néven utána tudsz olvasni a dolgoknak.
  • Jim Morrison
    Lenne egy kérdésem:
    Ha van egy szöveg beviteli mezőm, amibe írhatok html kódokat, akkor azt hogyan tároljam el, hogy ne okozzon később galibát? vagy a html tagokat szűrjem és bbcode ot lehessen csak használni, és kiíratásnál meg ugye lecserélem a bbcode okat html tagekre?
  • MerlinW
    Az első a felső reklámbannert tünteti el:
    div[style="padding: 5px 0px 5px 0px;"]{display: none;}

A második az alsó, új reklámot:
    div[style="padding:5px 0px 5px 0px;background:white;text-align:center;"] {display: none;}

Mindkettő kell, ha mindkét reklámot el szeretnéd tüntetni. Mondjuk a felsőt az SG plugin és az AdBlock is eltünteti.
  • Kata
    Tökéletes, köszönöm!
  • SzirmosSzisza
    Ezzel működik?

div[style="padding: 5px 0px 5px 0px;"] { display: none;}
    div[style="padding:5px 0px 5px 0px;background:white;text-align:center;"] {display: none;}

Nekem eddig az első volt berakva, azzal alapból nem jelent meg, csak csíkos volt az oldal teteje, de a másodikkal már jó.
  • Kata
    Sikerült már valakinek kiiktatnia az új reklámsávot dizájnolt topikból?
  • MerlinW
    Vagy timer-el ellenőrzöd az adatbázist, vagy a szebb megoldás a JSON response tutorial
  • Norbi779
    Helló. Csináltam egy chatet PHP-ban. De azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha valaki beküld egy üzenetet, akkor mindenkinek aki az oldalon van, frissítse a 'DIV' -et?
  • Jim Morrison
    minden topikban van. Menüpontok és a banner között.
  • SzirmosSzisza
    Mutass rá linket.
  • CroftManor
    Hogy lehet kiszedni az újonnan megjelent reklámot a topikból? Be van állítva, hogy ne jelenjen meg reklám a topikomban. :/
  • 355
    Bakker, nem is ott volt a gond A php script is hibás volt, meg az id: 'id'-nél nem kellett volna aposztrófok közé tenni az változó nevét, így szövegként ment át, hogy id=id. Megyek és .

Azért köszönöm!
  • SzirmosSzisza
    Csinálj egy globális változót, aztán annak add meg az értéket az meg látszik mindenhol. Biztos van jobb módszer is de #gyanyolas4ever :D
  • 355
    HELP! Ez egy gyakorlott js-programozónak biztos nagyon lémer kérdés, de 1xűen nem találtam róla leírást: ha van több egymásba ágyazott function, hogyan kell a "fő" function által kapott változót bejátszani a "belső" függvényekbe? Erről van szó:

A removeNotes kap egy id értéket, ezt kellene a buttons: utáni első sorban kezdődő függvénynek átadni. De hogyan? Mert nem úgy, ahogy próbáltam.

A 2. sorban lévő alert még kiírja az id-t, de aztán az a posttal már nem megy el. Ha az alert(id)-t áthúzom a 'Remove note' alá, ezt írja ki:

[object Object]

És hogy/miért lesz a változómból Object?

Próbáltam úgy is, hogy 'Remove note': function(){, de id nélkül is no luck.
  • 355
    Köszönöm, ezt nem tudtam, h hogy kell. Most már minden OK!
  • Malakai
    Ja nem is az autocomplete a lényeg, nem fog még ma teljesen az agyam. :)
    Próbáltad, hogy amikor a script kitölti a mezőket lefuttatsz egy $('#selectVagyok').trigger('change')-et?
  • 355
    jQuery UI autocomplete (ex Bassistance)
  • Malakai
    Melyik autosuggest script?
  • 355
    Jöhet egy jQuery kérdés?

A tényállás: van egy szöveg mező, ahol autosuggest-tel kiválaszt a júzer egy nevet, és a script a form többi mezőjét feltölti a júzer adataival. Ez megy.

Az egyik mező egy SELECT, erre be van állítva külön egy .change() esemény (mert a formot a júzer is kitöltheti, ha az autosuggest nem hozott eredményt):

$().ready(function() {
    $('#selectVagyok').change(function(){
    do stg.
    });
    });

Ez viszont nem fut le, ha az autosuggest miatt változik, hogy melyik option a selected, csak akkor, ha a júzer változtatja meg. Hogy lehet működésre bírni? Azt próbáltam, hogy a funkciót elnevezem és meghívom a formkitöltő script végén, de ez nem működik.
  • Kata
    Sziasztok,
    Egy dizájnolt topikban most nem működik az a funkció, ahol egy lenyitható divként jelenik meg azok hozzászólása, akik a beállított szavazós ponthatár alatt vannak. Hogyan tudom ezt a funkciót visszaállítani a topikban? Ha jól tudom, a script amit itt készített valamelyikőtök, minden div-et kikapcsol, ezért nem megy a funkció.
  • 355
    Megvan, egy másik hiba volt az okozó.