22786
Html-, css- és php-help
-
#20343 Sziasztok
Most ismerkedek a php-val és nagyon elakadtam. Olyan problémám lenne, hogy van egy php oldal, ahol kiíratom egy mysql tábla értékeit egy másik kis php fájlal(ami echo-val rakja be a sorokat egy táblázatba) . Ezt a kis fájlt include-al hívom be a nagyobb php oldalra.
Az oldalon 2 div van jobb és bal. A jobb oldalival nincs gond, ott egy chat ablak fut, de a bal oldalon, ahol a táblázat kiíratásra kerül, valamiért az oldal figyelmen kívűl hagyja a css stílust és belóg a jobb oldalra az adat. Amíg localhostként csináltam/teszteltem működött. Most hogy feltettem webszerverre itt jön ez a hiba.
Próbáltam pontos linkkel megadni a css helyét, de így sem jó.
így raktam be <head> részbe:
<link rel="stylesheet" href="http://www.***.**/eldercare/styles.css" media="screen" />
Merre keressem a hibát? Esetleg az echo kiíratás a táblába zavar be?
köszi előre is -
#20342 kis off:
van egy "portál" oldal, ahol kisebb hibajavításokat, fixetek kéne csinálni, 99%-ban apróbb html és css módosítások, 1-2 órás dolgok nem olyan sűrűn, esetleg érdekel ez valakit? privit írjatok:) -
#20341 3 megoldást kaptál, válaszd azt, amelyikhez van jogosultságod.
Ha nem saját szerver, az Apache megoldás teljesen felejtős, a htaccess pedig 99%-ban. De tényleg az a legkevesebb macera, ha a domain-regisztrátorral beállíttatod a www hostot, és kérsz rá egy átirányítást az A recordra. Ráadásul ha máshol lesz később a tárhelyed, akkor is működni fog. Amúgy pedig: egy egyszerű problémán ne pöcsölj fél napot, addig is fejleszthetnél. -
Matty01 #20340 beletettem a htaccess-be, de nem látok változást -
#20339 .htaccess megoldás:
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domain.hu$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://domain.hu/$1 [R=301,L]
vagy az apache megoldás:
<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /var/www/weboldal-konyvtara
ServerName domain.hu
ServerAlias *.domain.hu
</VirtualHost>
-
Matty01 #20338 Köszi a választ, kipróbálom! -
#20337 http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=23
Azt a módszert válaszd, amelyikhez van jogosultságod. -
#20336 Az apache configjában is be lehet valahol, de a domained regisztrációs felületén biztos, ha van neki olyan, ha nincs: akkor írsz a domain-regisztrátorodnak és pikk-pakk megcsinálja. -
#20335 Halihó, olyan ügyben kéne a segítségetek, hogy szeretnék rendelni egy vps szervert, csak nem tudom, hogy melyik hosztingtól érdemes. Esetleg akinek van ebben valami tapasztalata tudni tippeket adni, hogy kiknél nézzek szét "ajánlatért" ? Előre is köszönöm a segítséget. -
Matty01 #20334 Sziasztok!
Szeretnék 301-es átirányítást tenni a www.-vel kezdődő webcímemhez, ami a www. nélküli webcímemre mutatna. Hogyan kell? -
#20333 Igen, most hogy megnéztem tényleg mindenhol 20-asával növekszik, nem csak 1 helyen, akkor mindegy :) -
#20332 20-asával, tehát mindig 20-al növekszik 1 helyett?
Mert ha igen az szerver beállítás (auto_increment_increment).
Ha nem úgy érted, akkor ahogy írtam, ha nem üres a tábla a legmagasabb érték alá nem rakja az auto incrementet. -
#20331 Még mindig 20-asával megy, üríteni kéne a táblát? -
#20330 ALTER TABLE mytable AUTO_INCREMENT = 1
De ha van már bent adat, akkor a következő legmagasabb számra állítja. -
#20329 ALTER TABLE tbl AUTO_INCREMENT = 100; -
#20328 Hülye kérdés, de valamiért mikor exportáltam a táblát localhostról akkor az auto_increment ilyen 100-1000 érték körül volt és nem figyeltem rá. Valahol lehet esetleg ezt állítani utólag? :D -
#20327 :target státusszal lehet még, hogy kattintásra tűnjön fel, de akkor az ugye feltételezi, hogy az ottani "gomb" az erre való és nem egyéb navigációra pl. :) -
#20326 Jogos :D Igazából erre hogy eltűnik nem is gondoltam :D billentyűs mozgás lenne, meg akkor az kéne hogy hover után ott is marad a menü, ezt gondolom már jQueryvel kell csinálni mégis. Igazából csak kísérletezgetek :D -
#20325 Css-ben csak úgy tudsz hoverrel szórakozni, ha a megjelenítendő dolog alárendelt elem a :hover-elt elemen belül, vagy közvetlen utána jön. (a + jel jelzi, hogy a következő testvér elem)
Ha az oldal 100% fix méretű, szélesség és magasság egyaránt, akkor esetleg lehet absolute pozícionálással "összehekkelni", de remélem nem akarsz hover után rákattintani arra a jobb alsó sarokban. -
#20324 az megvan hogy hoverre megjelenjen, de én azt szeretném ha a képen jelölt részen jelenne meg : KÉP
kicsit feljebb raktam így könnyebb észrevenni. Az alsó csík egy div (<div id="submenu"></div>) és az is jó lenne ha valahogy rá tudnám erőszakolni hogy abban jelenjen meg ott, vagy legalábbis azon a helyen úgy, hogy ha átméretezem az ablakot ne csússzon el. Úgy sorakozzanak a submenük alul mint a rendes menüpontok baloldalt. -
F1re #20323 gőzöm nincs igazából de nekem html5ben így működött csak, lehet nálam a hiba -
#20322 a + jel miért kell?:) -
F1re #20321 css-ben is meg lehet oldani nem igazán látom át az oldalad, de cssben
A hover-el és a display: none-al tudnád megcsinálni amit szeretnél
#teszt {display: none;}
#gomb:hover + #teszt{display: block;}
így pl a teszt id-vel rendelkező elem alapjáraton none(nem látszik nem is foglal helyet) de ha ráviszed az egeret a gomb idvel rendelkező elemre akkor a teszt block lesz és újra látható.
Azt nem tudom, hogy mennyire helyes megoldás de működik. -
#20320 Ismét kellene egy kis segítség. Újragondoltam a kicsi oldalam és nagy vonalakban a kinézete már meg is van. Csak van egy kis bibi. LINK Azt szeretném, hogy a submenu a content rész alatt legyen abban a téglalapban. Ha rámentek egérrel az első chrome képre akkor megjelik egy másik kis kép és én azt szeretném odahelyezni. Lényegében úgy nézne ki mint a főmenü, csak ott az almenü lesz (lenne). jQuery segítségével szerintem meg tudnám valahogy oldani de én CSS el akarom (ha lehet). Lehetséges lenne megoldani e, és ha igen hogyan? -
#20319 TOR ?
Amúgy ja, ha csak e-mailre kell felesleges saját szervert venni. -
#20318 Ha elég napi 500 levél akkor Google SMTP ingyen. Ha több kell lehet upgradelni is, utána kell olvasni Google Apps-nek -
#20317 Lol..
Nah akkor olyat ajánlj.:) -
#20316 Saját szerverkörnyezetre tudsz telepíteni SMTP-t. De nekem az a tapasztalatom hogy egy ismeretlen új IP-ről érkező hírlevél jó eséllyel a spam mappákban fog kikötni. Ha csak emiatt kell szerver én inkább keresnék egy megbízható smtp szolgáltatót. -
#20315 Kösz szépen. Magyarán bérelnem kell egy vServert, hogy kapjak egy korlátlan tárhelyes e-mailt ?:) Vagy mégis hogy megy ez ? -
#20314 Kicsit off:
paypal pénz visszahúzások ellen mit lehet tenni? Ez így elfogadhatatlan hogy vesznek valamit, fel van adva postán aztán egy mondvacsinált hülyeséggel visszahúzzák a teljes összeget. Vagy milyen alternatívák vannak PayPal-el szemben? Azt akarom hogyha valamit kifizettek az maradjon is kifizetve, hacsak _ÉN_ úgy nem döntök hogy vissza akarom adni a pénzét. -
#20313 http://buyvm.net/, https://vps6.net/vps-openvz.php. Kisebb dolgokra jók ezek is. -
#20312 Itt havi 9$ serversanddomains.com
Viszont a távolság miatt lassú szar, lásd az aláírásomban szereplő oldalak -
#20311 S ilyet hol lehet ?:D -
#20310 Gondolom annyi az egész, hogy mail() helyett amitadnakosztalyneve->mail()-t kell írni. Amúgy bérelsz magadnak vm-et, lehet már évi 12k-ért, aztán azzal azt csinálsz amit akarsz. -
#20309 Aham.. ha már fizetnék, nem akarok bajlódni a dologgal, bajlódjanak Ők a pénzemért.:)
Egy konkrét -akár fizetős- szolgáltató nincs, ami napi több ezer e-mail elküldését engedi? -
#20308 igen, de ez nem teljesen email szolgáltató, hanem egy API, amivel tudsz levelet küldeni, van mindenféle programozási nyelvhez mintakód (php is)
1,5$ / 1000 email -
#20307 Köszönöm. S ez fizetős ? -
#20306 Ha pl az utolsó 50 adatbázis elemhez akarok lapozót adni, hogy érdemes?
Legyen egy belső lekérdezés ami limit 50-el kiszedi az id-ket, aztán egy külső ami egy id in(belső lekérdezés) és ez kap offset+limitet.
Vagy legyen egy sima ami ugyanúgy offset és limites csak az elején van egy top 50 ? -
#20305 az ilyeneket megszokhattad webfejlesztesnel:) Es sajnos ez nem is nagyon fog valtozni - ha konzisztenciat szeretnel azt itt sokszor nem fogsz talalni.. -
phoenix1 #20304 Elnézést nem vitatkozni szeretnék, ... a böngészők se nincsenek kész és mégis használjuk. Hogyha nem használjuk akkor nem fog előrehaladni semmi se úgy mint a gyógyászatban is ha nem kikísérleteznének új dolgokkal a doktor még mindig 3m tűvel adná a szurit ami nem túl kellemes :F
Egyébként Chrome-ba meg volt nyitva egy oldal, spanyolul, de pont a WCAG + HTML5-ről volt szó http://www.fundacionctic.org/servicios/estandares-w3c-y-calidad-web/formacion/workshop-wcag-20-y-html5-barcelona-octubre-2012 szóval ha már beszélnek róla vagyis majd csak fognak akkor az jó dolog. És mondjuk ha belegondolsz tökéletes megoldás, mert eddig mire használták a <small> tagot?, hogy kisebb legyen a betű, szemantikailag nevetséges arra ott a CSS; így pedig nagyon is logikus, hogy small printről van szó.