Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volna egy olyan jellegû problémám ,hogy font-face-el beraktam egy
EB Garamond betûtipus az oldalamba és minden okés csak most vettem észre ,hogy az ékezetes betûket nem kezeli le. Megnéztem a mintát is és nem volt benne egy darab se (ú,û,õ).Ti ,hogyan szoktátok megoldani ezt a problémát?
Vállalkozó szellemû szakemberre lenne szükségem, egy versenynaptár elkészítésében.
Nagy vonalakban: Adott egy kisebb közösség(e-Game), heti négy alkalommal vannak versenyek egy hónapban. Az lenne az elképzelés, hogy a "naptárba" be tudja magát írni a regisztrált felhasználó, abba a csapatba, amibe szeretne lenni/van még hely. A versenyek végén minden játékos neve mellé kikerülne az adott héten szerzett pontja. Lehetne listázni játékosra, pontra, hétre, hónapra, stb...
Mellékelek egy "Móricka" rajzot, úgy talán még érthetõbb a dolog.
A legjobb megoldás egy WordPress plugin lenne(bármikor könnyen átvihetõ máshová), de igazából bármilyen megoldás, ötlet érdekel.
A weboldal egy WP+BuddyPress combo lenne, ebbe kellene mûködnie majd.
Fogalmam sincs mennyibõl, és mennyi idõ alatt lehet egy ilyet megvalósítani, de Ti igen 😊
Elõre is köszönöm, remélem lesz közöttetek olyan, aki tudna egy ilyenben segíteni.
Akit/akiket érdekel a dolog, kérem szépen privátban jelezze nekem.
Szép napot!
Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...
Például ha itt kattintgattok a könyvtárakra akkor az oda vissza history gombbal lehet lépegetni a mappák között, pedig maximum ajaxal kap új tartalmat az oldal, nem történik tényleges oldal újratöltés. Mire keressek rá ezzel kapcsolatban, mert a history kulcsszóra csak az a régi szar history objektum jön csak ki.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
probald ki 😊
<meta property="og:title" content="title" />
<meta property="og:description" content="description" />
<meta property="og:image" content="thumbnail_image" />
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Köszi a választ
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Arra szeretnék megoldást találni, hogy egy oldalon kiírjam, hogy egy idõzített php script mikor futott le utoljára.
Ezzel a megoldással próbálkoztam, sikertelenül:
(az idõzített php fájlba írtam)
if(!tableExists($lastup, $link, $dbname)){
query("CREATE TABLE $lastup (
ID INT UNSIGNED PRIMARY KEY,
date DATE,
time TIME
)", $link);
if(mysql_error() != "")
die("Tábla létrehozása nem sikerült: " . mysql_error());
}
mysql_query("UPDATE `tablanev`.`lastupdate` SET `date` = CURDATE(),`time` = CURTIME() ");
A tábla létrejön, csak üresen marad. Beszúrtam manuálisan egy sort, hátha utána majd frissül, viszont még mindig semmi. Mit szúrtam el?
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Az adott oldalon annyit csinálnak, hogy absolute pozícionálással egymás fölé van rakva a sima meg a hover, konkrétan a hover van valójában alul, a sima pedig rövid animációval kap egy opacity: 0 stílust. Ennek az elõnye, hogy a hoverben ugye nem 1db DOM elemet kellene animálni, hanem többet egyszerre a szöveg miatt, így jobb a pörformansz. Itt konkrétan jquery-vel van megoldva az interakció, meg az animáció.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>
Ha egy kis ablakba, képként egy weboldalt akarok megjeleníteni, azt csak eredeti formájában tudom? vagy lehet lekicsíteni, illetve a legjobb lenne ha megadhatnám pixelben hogy melyik rész legyen az ablakom bal felsõ sarkában.
Lehet ilyet?
Remélem érthetõen írtam le amit szeretnék. 😊 <#help>#help>
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Csak a 19503-ast láttam, amikor az utolsó olvasatlanra kattintottam.
A lényeg az hogy már megoldottam, köszönöm és bocsi hogy nem figyeltem elõször.
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
Miért kell, hogy az írás ténylegesen is rajta legyen a képen?
(Igen, talán nálam nincs sötétebb ember webes téren 😄 )
Egy 'blogger' oldalon lenne egy banner és ott változna a szöveg mindig amikor én úgy gondolom. A kép úgy van megszerkesztve hogy van hely hagyva a szövegnek, tehát ezért lenne fontos, mert ha nem tudom megcsinálni akkor körülbelül minden nap 50-szer kellene szerkesztenem a képet amiatt az egy sor miatt 😛
Köszönöm az eddigieket is.
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
stackoveflow? mert arra ez a válasz jött:
<?php
// Set the content-type
header('Content-type: image/png');
/* Attempt to open */
$im = @imagecreatefrompng('backgroundimage.png');
/* See if it failed */
if(!$im)
{
// Create some colors
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$grey = imagecolorallocate($im, 128, 128, 128);
$black = imagecolorallocate($im, 115, 150, 195);
imagefilledrectangle($im, 0, 0, 399, 29, $white);
// The text to draw
$text = 'My Name';
// Replace path by your own font path
$font = 'AGENCYB.TTF';
// Add some shadow to the text
imagettftext($im, 20, 0, 11, 21, $grey, $font, $text);
// Add the text
imagettftext($im, 20, 0, 10, 20, $black, $font, $text);
// Using imagepng() results in clearer text compared with imagejpeg()
imagepng($im);
imagedestroy($im);
}else
{
//you want to do something here if your image didn't open like maybe fpassthru an alternative image
}
?>
Mindegy, a lényeg az lett volna hogy ezt találtam de valamiért nem mûködik. Jó lenne még ha megoldható lenne úgy hogy egy külön szöveges dokumentumból vagy akármibõl illessze be a szöveget (ami itt 'Testing...') hogy ne kelljen mindig belenyúlni az egész forrásba.
<?php
// Set the content-type
header('Content-Type: image/png');
// Create the image
$im = imagecreatetruecolor(400, 30);
// Create some colors
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$grey = imagecolorallocate($im, 128, 128, 128);
$black = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
imagefilledrectangle($im, 0, 0, 399, 29, $white);
// The text to draw
$text = 'Testing...';
// Replace path by your own font path
$font = 'arial.ttf';
// Add some shadow to the text
imagettftext($im, 20, 0, 11, 21, $grey, $font, $text);
// Add the text
imagettftext($im, 20, 0, 10, 20, $black, $font, $text);
// Using imagepng() results in clearer text compared with imagejpeg()
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Egy (szerintem) elég komplikált dologban kérnék segítséget. Adott egy adatbázis és egy kép amit úgy szeretnék megoldani hogy ami az adatbázisban változik az legyen kiírva a képre szövegként. Például elõször egy 1-es aztán ha az adatbázisban változik az 1-es, az automatikusan cserélõdjön le a képen is.
Remélem érthetõ volt :p
Elõre is köszönöm.
alap fúrum meg is, még kicsit finomítani kell rajta. Kicsit könnyebben ment mint amire számítottam 😄
Én Netbeans-t használok ingyenes, és a jobbak közé tartozik. (Bár most pont van egy idegesítõ bug a mellé adott java7 SDK-ban <#gonosz3>#gonosz3>, ez mondjuk nem az IDE hibája.)
Amugy az adatbazis novekedese miatt egyre tobb ido a 0.00%-tol a 1.00%-ig eltelt ido.
Amúgy számokkal kell szórakozz szerintem. Pl felszorzod 100-zal és akkor a 0.19231-bõl lesz 19.23100, ezt kerekíted simán aztán visszaosztod. (de lehet van egyszerûbb módja, akkor nem szóltam)
jQuery-vel frissitem az adatbazisomat es van benne egy szazalek kijelzo a success functionban:
...
success: function(){
var szazalek = (100/max)*id;
$(".szamol").html(id);
$(".szazalek").html(Math.ceil(szazalek));
$(".entry_bar").css({ width: szazalek+"%" });
}
...
Ez a szazalek classu divbe irja ki, hogy eppen hany szazalek kesz a teljesbol. Am az a baj, hogy ha Math.ceil(szazalek) formaban irom, akkor felkerekiti a szazalekot, igy a 0.19%-ot is 1%-nak irja.
Ha Math.ceil() nelkul irom, akkor pedig olyan szamsort general, hogy nem latom a veget.
A keredesem, hogyan lehetne megadni, hogy mondjuk ket tizedesig mutassa?
Pl. igy gondolom: 12.48%
Koszonom.
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
if (preg_match('/opera mini/i',$user_agent)) $res = 'opera mini';
és a többi, és a többi...
android: preg_match('/android/i',$user_agent);
ipod: preg_match('/ipod/i',$user_agent);
iphone: preg_match('/iphone/i',$user_agent);
ipad: preg_match('/ipad/i',$user_agent);
blackberry: preg_match('/blackberry/i',$user_agent);
palm: preg_match('/(iris|3g_t|windows ce|opera mobi|windows ce; smartphone;|windows ce; iemobile)/i',$user_agent);
Tele van a net adatbázisokkal és kész scriptekkel. Keress rá a "user-agent mobile detection" kulcsszavakra.
[merlinw.org]
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Jó tanács mindenkinek, ha fel akarjátok futtatni SEO szinten az oldalatokat, hitelesítsétek Alexa-val (basic csomag 10$/hó). Nagyon sokat dob a dolgon. Google/Bing Webmaster tools + sitemap, Analytics pedig ugye alap.
Alexa-val 2 hét alatt 3 millió helyet ugrott elõre az oldal.
[merlinw.org]
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Próbálj csinálni egy saját kis SG-t. Nem nagy feladat, viszont sokat tanulsz belõle.
[merlinw.org]
Bocs az OFFolásért de ezerszer átnéztem és azthittem rendben van.