22786
Html-, css- és php-help
  • 355
    Erre én is gondoltam, de úgy se megy. Egyébként a !== használható, arra szolgál, hogy a típust is ellenőrzi, nem csak az értéket.

"3" != 3 = false, az összehasonlításhoz a php a numerikus stringet integerré konvertálja, a két érték megegyezik
    "3" !== 3 = true, nincs konverzió, a két érték nem egyezik meg
  • SzirmosSzisza
    Szerintem az != akart lenni.
  • 355
    Help! Egy 25+ mezős form adatait ellenőrzöm. Itt ez a kód (egyszerűsítve):

foreach ( $form as $id => $val ){
    if ( $id = "curr" && strlen ( $val !== 3 )){
    echo "3-letter currency ID required";
    }
    }

Ha kiíratom, hogy echo strlen ( $val );, az eredmény mindig 3, mégis mindig hibát jelez, akármilyen 3 betűs kódot kap (huf, usd, stb.). De miért?
  • bracsek #20380
    Én megacp-t használok, levelező és backup dns szervernek vettem egyet, a saját szerverem mellé https://megacp.com/ , előnye a magyar felület, a helpdesk késséggel megpróbál segíteni ha valós kérdésed merül fel, árai elérhetőek, nekem tárhely nem kellett, mivel csak dns és mail szerverként üzemeltetem. több mint 1 éve megvan és még én kiesést nem tapasztaltam, maximálisan meg vagyok elégedve velük. Remélem továbbra is így folytatódik :)
  • Matty01
    Köszi a választ! :)
  • SzirmosSzisza
    Curl + PHPQuery párossal végig lehet menni az összes terméken és lementeni.
  • Matty01
    Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem. Nem tudom egyáltalán lehet-e ilyet...
    Webshopunkba töltenénk fel pár száz terméket, de az a helyzet, hogy a partner nem tudott adatbázist szolgáltatni nekünk, így a partner webshopjából kellene egyesével mindent kimásolgatni.
    Van rá valamilyen módszer, amivel ezt fel lehetne gyorsítani, mert ez így egy katasztrófa több hét is lehet, mire sikerül feltöltögetni a termékeket...
  • Malakai
    Gondolom több már nem fog jönni, úgyhogy kösz kettőtöknek! :)
    . #20368 #20369
  • MerlinW

function generatePassword ($length = 6)
    {
    $password = "";
    $possible = "2346789BCDFGHJKLMNPQRTVWXYZ";
    $maxlength = strlen($possible);

if ($length > $maxlength) {
    $length = $maxlength;
    }

$i = 0;
    while ($i < $length) {
    $char = substr($possible, mt_rand(0, $maxlength-1), 1);

if (!strstr($password, $char)) {
    $password .= $char;
    $i++;
    }
    }
    return $password;
    }

• SzirmosSzisza
    Használd a Googlet ilyen kérdésekre. Legegyszerűbb amúgy md5(time()); (vagy sha1, de mindegy, ha csak randomot akarsz generálni)
  • Norbi779
    és azt hogyan lehet hogy generál random szöveget amelyben vannak számok, betűk és 6 karakter hosszú?
  • Norbi779
    igen, az volt, köszönöm
  • SzirmosSzisza
    Valamit nem zársz le. (pl egy div-et)
  • Norbi779
    Csináltam egy page.php -t amivel meg tudom nézni mások profilját az oldalon. de ha az oldalra beteszem azt a php kódot akkor az egész oldal elcsúszik. Ez mitől lehet?
  • Voyager5
    Ez egy korrekt cég, árai sem vészesek:

http://www.leaseweb.com
  • SzirmosSzisza
    Én VPS6-nál vagyok, ennél olcsóbbat nem nagyon találsz. Hetente 1-szer néha meghal a shell, de pl a webszerver az megy hibátlanul mióta elindítottam :D
    Lehet venni rövidebb távra is, ha csak próbálnád, illetve ha emellett döntesz adok ref linket :$
  • Malakai
    Jó ár/érték arányú VPS (linux) szolgáltatókat tudtok ajánlani?
    Nem feltétlen kell nagyban gondolkodni egyelőre, tehát olyan érdekelne, ami korrekt hely, van valami olcsó, alacsony kategóriás csomagjuk, ahonnan ha úgy adódik lehet hova bővíteni persze.
  • Norbi779
    köszönöm
  • kormen
    Szia !

Azért ha bejelentkezés van és nyilvános akkor, ajánlom neked a Cross Site Scripting illetve az Sql Injection elleni tevékenység megvalósítását.
    Sql Injection ellen mit kell tenni:
    http://php.net/manual/en/security.database.sql-injection.php

Cross Site Scripting (XSS) :
    http://www.techchase.in/internet-security/php-xss-cross-site-scripting-filter-function/

Illetve a GET paraméterekenél inkább a 'pretty URL'-lel való megadás.

• SzirmosSzisza
    SELECT * from felhasználók where id = $_GET['id'] valami ilyesmi SQL lekérdezés és kell még egy link a listázásánál: profile.php?id=szám
  • Norbi779
    Csinálom a weboldalamat, már regisztráció bejelentkezés megvan. van olyan menü hogy felhasználók, oda ki van írva minden felhasználó. és azt szeretném megcsinálni hogy onnan meg lehessen nézni más profilját. ezt hogy lehet megcsinálni?
  • F1re
    Ha a domained megengedi aldomainok(subdomain-ek) létrehozását akkor lehet azzal jobban jársz pl: van neked xy.hu domained létrehozol neki egy ftp1.xy.hu és egy ftp2.xy.hu aldomaint a tárhelyen pedig lesz 2db mappa egyik az 1ik aldomainhez másikat meg a másik aldomainhez rendel-ed/ve
    Pontosan nem bírom leírni a menetét de ha így akarnád megoldani akkor majd segítenek akár a domain akár a tárhelyszolgáltatódnál a helpdeskek.
  • Voyager5
    http://mediaqueri.es/
  • passatgt
    még valaki írja be
  • Guren
    mediaquerie.es
  • Jim Morrison
    http://mediaqueri.es/
  • passatgt
    mediaquerie.es
  • kifli
    Üdv, volt ide korábban egy weboldal betéve, ahol olyan weboldalakat gyűjtöttek össze, amik úgy voltak megcsinálva, hogy igazodtak a képernyőfelbontáshoz. Valaki betudja ezt linkelni nekem?
  • Szeki26
    Sziasztok !

Nekem a saját fontok alkalmazásával van egy kérdésem. css-ben @font-face- el beállítok egy saját fontot,ami működik is, csak az a bajom vele, hogy ha először hozza be az oldalt, nem használja a fontot, csak ha kattintok egyet pl a kezdőlapra, akkor már használja.
    Wampserver alatt pedig elsőre mindig a saját fontot használja.
    Ez valami szerver beállítás dolog, vagy mi miatt van ez ?
  • karajjj
    ezt nézted már?
  • hispan2
    Sziasztok! Egy elég furcsa kérdésem/igényem lenne, nem is vagyok benne biztos, hogy erre létezik működő rendszer, de hátha.

Történész volnék, és a könyveimet illetve az azokban szereplő címszavakat akarom digitálisan rendszerezni. Példának okáért egy adott könyvből kiírok pár kulcsszót, ezeket a kulcsszavakat esetleg más könyvekből is kiírom, ebből az egész "hálózatból, hivatkozás-rendszerből" egy kereshető, megjeleníthető valamit szeretnék készíteni (akár úgy, hogy adott könyv milyen kulcsszavakat tartalmaz, vagy fordítva: kulcsszóra keresve az milyen kötetekben >és esetleg hol< szerepel). Nagyjából ez lenne a központi igény, az, hogy ez most php-nyelven, adatbázissal egy weblapon valósul-e meg, vagy más megoldással, mellékes.

Valakinek valami ötlete ilyen rendszerre? Előre is köszi!
  • Andyka19
    Köszönöm a segítséget, megnézem mit tudok tenni!
  • Dj Faustus #20351
    Ha ugyanaz lenne a tartalom, akkor az új (2.) domain regisztrátoránál kell egy CNAME rekordot felvitetni, ami az új (2.) domainről a régi (1.) domainre irányítja a látogatót.

Ha más lenne a tartalom, akkor az új (2.) domain regisztrátoránál egy A rekordot kell felvinni, ami az új (2.) domainről a régi (1.) domaint is kiszolgáló tárhely IP-címére irányítja a látogatót, illetve a tárhely szolgáltatójánál fel kell vinni egy virtuális hosztot, ami az új (2.) domaint a tárhely adott könyvtárához rendeli.

* Virtuális hosztok beállítása Apache webszerver alatt
    * A CNAME rekordokról
  • karajjj
    attól függ, hogy melyik cégnél van regisztrálva, mert ha nem te kezeled, akkor tárhely nélkül nem tudsz mitcsinálni
  • SzirmosSzisza
    Domaint nem lehet simán másik IP címre iránytani ? :o
  • karajjj
    a szolgáltatóval kell megbeszélni, mert te sehogy nem tudod megoldani
  • Andyka19
    Sziasztok!

Van 1000MB-nyi tárhelyem az egyik domainemhez, de alig használom ki.
    Előfizettem egy másik domainre, tárhely nélkül.
    Hogy tudnám azt megoldani, hogy ugyanarról a tárhelyről menjen mindkét domain? Remélem tudtok segíteni!

Andi
  • Jim Morrison
    erről még nem is hallottam, de elég jónak tűnik. Itt írja, hogy unlimited hosting 1700/hó. A gyümölcstárhelynél ahol vagyok ott a dinnye csomag ami a legjobb ~2100HUF per hó. Ráadásul a webonicnál unlimited tárhely meg minden. Ennyire drága helyen vagyok vagy valamit rosszul nézek? :D nem akarom elhinni.
  • ldavid
    webonic.hu-ra van egy 50%-os tárhelycsomag kedvezményem, ingyen vihető ha kell valakinek (pm)
  • SzirmosSzisza
    Nem lehet, hogy a táblázatnak szélesebb, mint a bal oldali div? Ezt így látatlanban elég nehéz orvosolni.