22786
Html-, css- és php-help
-
#77 Ezt nem értem hogy lehet megcsinálni úgy hogy külön fájlban van a bal oldal... :) ugyanaz van abban a fájlban mintha beleírnád az oldalba? és hogy lehet megcsinálni hogy a forráskódot abból vegye aztán ki? -
#76 Nem érdekelnek ezek a hülyeségek, örülök hogy egyben van az oldal :) -
#75 hát a fő oldal csak a fejlécet tartalmazza, a css is bele van szúrva hogyha betöltök valamit akkor arra is rámenjen. erre az oldalra van rászúrva a szöveg ami egy PHP testreszabott nucleus nevezetű hírezőrendszer generál, a baloldali sáv és a banner forráskódja külön file-ban van hogy könnyebb legyen frissíteni.
Nagyjából ennyi -
#74 attól függ mire akarod használni, ha online shopot akarsz létrehozni html-ben az elég szánalmas lenne -
#73 Nem. Kellenek bele képek is, azokat meg nehéz html-ben összehozni ;) -
#71 Status bar: Kész, de az oldal hibás LOL :D -
#70 Tehát megnéztem a honlapod és érdekelne hogy csináltad... Minden :)
Tudod most tanulom csak ezt... -
#69 Én DWből tanultam meg a nyelvet, az MX már kiemeli a különböző cuccokat ami nem csak tanulásra előnyös -
#68 DW annyira nem cseszi el, csak rapszódikusan tördel és ezért nem szeretem :) -
Borg #67 Szvsz pl pont a dreamwaver vagy a frontpage elég csúnya kódot csinál, főleg bonyolultabb dolgoknál, ami utána áttekinthetetlen, és sokszor redundáns is. -
#66 Szerinte maz is 1 jó ötlet, ha pl. vmi 1xűbb szerkesztőben csinálsz pár dolgot (pl. front page) és utána megnézed a hozzá tartozó kódot. Én az alapokat így tanultam meg, meg persze mások forrásaiból :) -
#65 Ez egy egész jónak tűnő oldal, köszi, hogy megmutattad! :) -
#64 Áhá köszi. És magát a program leíró nyelvét kell megtanulni vagy azt hogy lehet mondjuk Dreamweaverben húzkodni a képeket? -
#62 Sziasztok!!!
Én most szertnék megtanulni HTML-t szerkezteni, csak nem tudom hogy kezdjem el... Amit 2XP felrakott azokból meglehet tanulni vagy könyvet kell vásárolni vagy mi? Csak annyit mondjatok hogy mevel kell elkezdeni a tanulást
Előre is köszi -
#61 Találtam jó oldalakat "hozzám hasonló" kezdőknek magyarul:
CSS referencia
HTML referencia
ASP segédanyagok kezdőknek
Bocsi, ha ezek már mindenki által ismeretek lennének ;) -
#60 összevissza irom hogy én/te/ő, meg mi mikor, de tudjátok be a fáradtságnak :) -
#59 már boccccs.. de ha vki nem ért php-hez, ne azt mondjuk már neki hogy könyvet nem érdemes olvasni hozza, hanem üljön le és csinálja .. én megpróbáltam, leültem, aztán nézel ki a fejedből mint a hülyegyerek, hogy most mi a jó francot is kéne nekem csinálnom? kezdem el bogarászni a netet ? de mi után? leírást keresni? alapokat?
MINEK?
hisz ott a könyv, ráadásul magyarul, és még jó is.
ugyhogy én azt mondom hogy fogd meg azt a könyvet, ülj le vele és kezd el olvasni (persze mellette gyakorlás is kell).
Másképp sem lesz könnyebb dolgod, ez még mindig a legkevésbé fájdalmas út. -
Borg #58 Persze kell valami kiindulás.
Ugorj neki, ha elakadsz majd segitünk max:)
De azért angol tudás erősen kell hozzá:) -
#57 ... de azért nem árt egy kis segítség, és már mint említettem párszor, az angol nem az erősségem :(( -
#56 Nem papíron van, hanem gépen :) Én is igy akarom, szertnék csinálni egy 1xű vendégkönyvet. -
Borg #55 Szerintem programozni nem lehet könyvből megtanulni.
Le kell ülni programozni, valamilyen céllal, és a help segitségével apránként előrelépni.
PHP-t, C-t, pascalt,asm-t is igy tanultam meg... soha nem volt türelmem papiron tanulni a programozást. -
#54 A PHP 24h alatt című könyvet érdemes elovasni? Mert én semmi nem értek a php-hez, de szeretném megtanulni. -
Borg #53 Na akkor itt van még egy gond, erre varrjatok gombot:
Szal van egy weboldalam, ugye neten. Minden további nélkül működik a bejelentkezés az admin részbe, a következő PHP segitségével (ugye):
if(!isset($PHP_AUTH_USER)) {
Header("WWW-Authenticate: Basic realm=\"Azonositsd magad!\"");
Header("HTTP/1.0 401 Unauthorized");
echo "Hmm...\n";
exit;
} else {
...
Nade. Felraktam egy gépemre cégnél ezt a phptriad nevezetű cuccot, ami ugye apache 1.3.14 és php4et installál, meg mysqlt de az nem érdekes.
Erre a gépre felrakva az oldalt, minden ok, behozza, PHP megy, stb. Csak éppen amint a bejelentkezésre kattintok a következő történik:
"Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request."
Az apache error.log-ban a következő áll:
[Mon Feb 10 09:10:52 2003] [error] [client 127.0.0.1] malformed header from script. Bad header=HTTP/1.0 401 Unauthorized: /apache/php/php.exe
Szal, van valakinek ötlete, hogy milyen szerver/php beállitás okozhatja ezt? Végigpróbáltam csomo mindent, de no effect...
Még a popup ablakig sem jut el ahol a nevet meg a passt bekérné, rögtön elszáll. -
#52 Köszönöm a rám áldozott időt, de nem oldotta meg a gondomat. Ezeket mind tudtam, csak azt nem, hogy van-e olyan property, ami a kurzor színét állítja. Azóta megtárgyaltam a dolgot másfelé is és arra jutottunk, hogy az IE bizony a kurzor színét mindig a háttér inverzére állítja, ami alapvetően jó ötlet, csak néha jobb lenne - jelen esetben például -, ha lehetne kézzel szabályozni. -
#51 Pheel
Remélem nem csesztem el semmit és jól fog megjelenni :)
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE> New Document </TITLE>
<META NAME="Generator" CONTENT="">
<META NAME="Author" CONTENT="">
<META NAME="Keywords" CONTENT="">
<META NAME="Description" CONTENT="">
<STYLE TYPE="text/css">
body, p, ul, table {
font-family: Verdana;
font-size: 8pt;
font-weight: normal;
color: #000000;
scrollbar-face-color: #BCBCBC;
scrollbar-arrow-color: #000000;
scrollbar-track-color: #BCBCBC;
scrollbar-highlight-color: #DADADA;
scrollbar-shadow-color: #A1A1A1;
scrollbar-3dlight-color: #FFFFFF;
scrollbar-darkshadow-color: #828282;
}
.form {
background-color: #457EB6;
font-family: Verdana;
color: #FFFFFF;
font-size: 8pt;
border: 1px solid #000000;
}
}
A:link { text-decoration: none; color: #000000; }
A:visited { text-decoration: none; color: #000000; }
A:hover { text-decoration: none; color: #000000; }
A:active { text-decoration: none; color: #000000; }
}
</STYLE>
</HEAD>
<BODY>
<input type="text" name="nick" size="20" class="form"> Pheelnek<br>
</BODY>
</HTML>
inkább betettem az egészet, hátha más is hasznát veszi és így egyértelműbb lesz a dolog :) -
Borg #50 Szerintem is inkább egyéb tényező okozza annak elváltozását, mint css:) -
#49 Arra a "villogó kis izére", ja :))))
Ha nem lehet, akkor egy újabb IE anomáliával találkoztam :) -
Borg #48 Szerintem annak a szinét nem lehet változtatni, márha arra a villogo kis izére gondolsz, ami a szövegbevitelt jelzi:) -
#47 Köszi, ezt még nem ismertem. Nekem chm-em van, de az kicsit régi :) -
#46 Aha! Valamiért szürkére változott, de lehet, hogy csak azért, mert a háttér megváltozott mögötte. Mindenesetre nem fekete, pedig az jobban látszana... :( -
#45 Nem erre van szükséged?
CSS Properties and Values -
Borg #44 Kurzorszín? -
#43 Ehhez kapcsolódó kérdés: textarea-textbox kurzorszín állítása css-sel. Na ez nem megy nekem :) Tud vki segíteni? -
#42 Na megcsináltam 1xűbben. de az a gond, h a fület még nem sikerült a helyére varázsolnom, ráadásul az operának így sem tetszik, ugyanis az alsó vonalat (most nem bmp-ből van, hanem sima border) igen furán jeleníti meg. A forrás:
[table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="400" id="AutoNumber1"]
[tr]
[td width="100%"]
[table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="100%" id="AutoNumber2" height="57"]
[tr]
[td width="100%" height="19" style="border-left-width: 1; border-right-width: 1; border-top-width: 1; border-bottom-style: solid; border-bottom-width: 1" bgcolor="#E7E7E7"[]/td]
[/tr]
[tr]
[td width="100%" height="19"][/td]
[/tr]
[tr]
[td width="100%" height="19"][/td]
[/tr]
[/table]
[/td]
[/tr]
[/table] -
Borg #41 Pl igy:
css fileba:
textarea { font-family: Arial; color: #c8c8c8; font-size: 11px; background-color: #003296; border-width: 0px; border-color= #003296; padding-top: 0; border-top: 0; border-left: 0;}
Ez minden egyes textareát a fenti módon formáz, amely fileba csak belinkelik ezt a csst.. -
Borg #40 opera totál kaotikusan kezeli a TD tageket.
Összevissza pozicionál viszintesen, és máshogy pozicionál mint az IE függúlegesen. Valamint ha kell ha nem rak cellpaddingot meg cellspacinget is, olyan neki nem létezik hogy 0... -
#39 Megnéztem a forrást, nálam IE6 alatt jó volt (a helyükön voltak a vonalak).
Amire tippelnék:
-Nem emlékszem pontosan, de úgy rémlik, a html spec. szerint a TD tag-nek hivatalosan nincs 'height' paramétere (a TR-nek van, de annak meg 'width'-je nincs; vagy fordítva :) ), így böngészőtől függ, hogyan kezeli. Ennek utána kellene nézni, bár nem hiszem, hogy ez a gond.
-A 'background' bmp-k kezelése megintcsak eltérő lehet, szerintem inkább gif-re konvertáld át azokat (sokkal kisebbek is lesznek).
-Eltérhet az alapértelmezett karakterkészlet space szélessége, azaz az nbsp esetleg kitolhat, ha nem fér be.
-Ahol nem szükséges, ne használj 'background'-ot, hanem inkább 'img'-t ('align=left' és TD 'valign=top' mellett).
Egyébként a táblázatod - így, szemre - egyszerűbben is létrehozható és vszleg kevesebb zűrt is okozna (nincs szükség beágyazott 'table'-okra). Használj 'colspan'-t, ahol kell!
-
#38 Miért van az, h ha megcsinálok egy 1xű táblázatot, ahol a vonalaknak egymás alá kell esniük, akkor az vagy ie és ns műxik, vagy ie és opera alatt. Eddig még nem volt olyan, h mind a 3 altt ugyan úgy nézzen ki. Erről lenne szó
Azt már észrevettétek, h a bmp-k színe sötétebb ns alatt? -
rutilus #37 És hogyan? -
Borg #36 class nélkül is lehet CSSel formázni
lehet általánosan is átdefiniálni pl az összes input tipust...