22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    kösz petruz! ez a hotscripts kidobott vagy 270 találatot az elsőre :D

ööö hogy kel ezt a hot scriptet használni? regezni kell? :(
  • PetruZ
    Newsletter, mailing list, newsgroup, ilyesmiket keress, de inkább az első az, amit akarsz. :)
  • Max7
    zsír, de nem találom egy szotarban se a hirlevel szot :) bar mondjuk mas hasonlo szavakra se talaltam semmit itt kerestem: hotscripts.com

help meeeeee....
  • chicco
    Köszönöm Batman
  • batman
    a legbiztosabb módja annak, hogy kiderítsd indexelte-e a kereső az oldalad, ha a <title> tag-be írt szövegre keresel rá. Ha az sem jelenik meg, akkor még nem indexelte. A google-nál ez több hetet is igénybe vehet. Amúgy elég sok mindent tudsz tenni az ügy érdekében, de pl. a frame szerkezet, ami egy ingyenes tárhely esetén adottság sajna nem segít az ügyön. Olvasgass itt, sok okos dolog van.
  • chicco
    sziasztok .Hogyan tudnám a weboldalam ami az ultrawebre lett feltéve, a keresők fokuszába állítani.A meta keywordben bent vanna a kulcsszavak mégsem találja meg a google.sajna az egész 1 frame ultrawebes részén jelenik meg
  • SoDI---
    float-tal az a gond, hogy szétbassza a div méreteit
  • cSuwwi
    ez így nem fog menni, több gond is van vele.
    lemaradt valahonnan egy lezárás valószínűleg, de...

mivel ez 1 levélre lett kitalálva, azt küldi el, amit a júzer megad nevét, email címét és üzenetét. különben hibákat dobál, mint látod a kódban.

namost ha csak 1 fájlból olvassa ki a címeket, kell valami névlista, de legalább 1 üzenet, ami mindenkinek kimegy.

most nem állok neki hírlevelet írni (elég volt a múlt héten), jobban járnál egy kész scripttel, ezen még sok apróságot kéne csinálni, hozzáértés nélkül meg nem fog menni.
  • Max7
    jajjaj nagyon elegem van a mai napbó má! hol lehet a hivba? az utolso sora jelez hibát a záró elemre:

kösz a helpet: Max7

<?php
    $file = "hirlevel.txt";
    // file neve
    $file_array = file($file);
    // file tartalmának betöltése tömbbe
    $sorok = count($file_array);
    // tömb sorainak száma = bejegyzések
    echo 'összesen: '.$sorok.'<br>';
    // ellenőrzés, kikommentelhető
    for($i=0; $sorok > $i; $i++){
    // sorok kiszedése egyesével
    $youremail = $file_array[$i];
    // sor átadása $yourmailnek
    $subject = "hirlevel";
    // a levél tárgya
    $thankyou = "sikeresmail.html";
    // sikeres küldés után ez fog megjelenni a küldonek
    if($email == ""){
    ?>
    Nem adtál meg mail címet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
    <?php
    }elseif($name == ""){
    ?>
    Nem adtál meg nevet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
    <?php
    }elseif($message == ""){
    ?>
    Nem írtál be üzenetet, nyomd meg a VISSZA gombot.<br/>
    <?php
    }else{
    $msg = ereg_replace("\\\'", "'", $message);
    $msg = ereg_replace('\\\"', "\"", $msg);
    $message1 = "from: $name\nemail: $email\nmessage:\n$msg1";
    mail($youremail, $subject, $msg, "From: $email\r\nReply-to: $email\r\n");
    ?>
  • Max7
    koszi ez is jo igy ha mukodo kepes a dolog! amit a elso par sorban irtal igazad van bar javitottam eszre vettem en is de nem mukodott most kiprobalom a te verziodat :)

koszi szepen elore is :)
  • cSuwwi
    értek a css-hez valamennyire. float-ról hallottál már? :o
  • SoDI---
    No meg ilyet csak az kérdez, aki nem ért a CSS-hez :)
  • SoDI---
    Egymás mellé lehet úgy rakni kettőt, hogy az egyiket abszolút kordinátákkal határozod meg, a másik helyét mellette pedig úgy, hogy olyan nagy margót adsz meg neki, amilyen az első szélessége.
  • cSuwwi
    Így első ránézésre ez kapásból nemtetszik nekem

$youremail = "$fp";

kicsit hamarabb: $fp = fopen($File,"r");

a $fp csak a nyitási változó, $num = fread($fp, filesize($File));-ba olvassa ki a fájl értékét, látszik is.

$num értéke itt annyi lesz, ami a fájlban van. ha van 25 sor zagyvaság, akkor 25 sor zagyvaságot fog átadni a $yourmailnek, ha azt az ="$fp";-t átírom =$num;-ra

jó elképzelés amúgy, de kell egy soronkénti visszaszámolás is, akkor talán menne

mondjuk én máshogy csinálnám mert felesleges ez a féle beolvasás

$file = "cimek.txt"; // file neve
    $file_array = file($file); // file tartalmának betöltése tömbbe
    $sorok = count($file_array); // tömb sorainak száma = bejegyzések

echo 'összesen: '.$sorok.'<br>'; // ellenőrzés, kikommentelhető

for($i=0; $sorok > $i; $i++){ // sorok kiszedése egyesével

$youremail = $file_array[$i]; // sor átadása $yourmailnek

... <- ide meg a többi rész. annyiszor fog lefutni a for cikus ahány sort talált. persze van egyszerűbb megoldás is, de fáradt vagyok kissé, majd máskor :)

}

• cSuwwi
    na és ahol pl. egymás mellé kell tenni két sort? mint 2 oszlop a táblázatban? :]
    jó a css-s formázás, csak nehéz átszokni róla a táblázatosról, ami sokkal egyszerűbb.
  • SoDI---
    Na, talán mégse.
    Rájöttem a megoldásra.

Ahol csak lehet, az auto értéket kell használni a 100% helyett.

Így már mindháromban ugyanúgy néz ki a cucc.
  • SoDI---
    Nem tudom, miért preferálja mindenki ezt a CSS-alapú kialakítást, mert egy nagy szar.

Megpróbálok egy tök egyszerű oldalkialakítást csinálni, erre ugyanarra a CSS kódra három teljesen különböző dolgot csinál a Dreamweaver, a IE6, és a Firefox.

Gány az egész... Dolgozom táblázatokkal...

A CSS maximum szövegszín megadására alkalmas :(
  • Max7
    két tutorialból összedobtam egy harmadikat :D de valami apró hiba van benne! help me!! (legalább van mind elindulni :)

Bye: Max7

<?php
    $File = "hirlevel.txt";
    # emailcim fájl elérési úttal
    if (file_exists($File))
    # fa létezik a fájl
    {
    $fp = fopen($File,"r");
    # megnyitja olvasásra
    $num = fread($fp, filesize($File));
    # kiolvassa a tartalmát
    fclose($fp);
    # bezárja

$youremail = "$fp";
    // a te mail címed, ahova a levelek menni fognak

$subject = "contact form";
    // a levél tárgya

$thankyou = "sikeresmail.html";
    // sikeres küldés után ez fog megjelenni a küldőnek

if($email == ""){
    ?>
    <?php
    }elseif($name == ""){
    ?>
    <?php
    }elseif($message == ""){
    ?>
    <?php
    }else{

?>
  • Max7
    Tudna nekem valaki adni egy hírlevélküldő tutorialt (php) Az E-mail címeket egy php script egy txt fájlba menti egymás alá--- ez már megvan!

Üdv: Max7
  • trident
    Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni nekem? Vbulletin(3.0.7) to phpbb konvertalót tudtok ajánlani?
    Köszönöm.
  • ivjoe
    Htx nagyon. Értem amit leírtál. (Kis Pascal ismereteim vannak.)
    Egy változóba pakolom őket. Azt hittem bonyolultabb lesz a dolog.
    Htx, könyvet meg majd olvasgatok.
  • cSuwwi
    a mostani állás szerint a $message-ben van az üzenet, ez egy mező neve egy formban. ill. van egy name meg egy email mező is.

az ereg_replace egy funkció, a \\\'-t cseréli le a $messageben '-re. Egy a php "hibája", hogy a \-jelek ha nincsenek kizárva besokszorozza őket, pl. idézőjelekre.

mondjuk szerintem ez elég ratyin megírt script, manapság már nem simán a mezőnevekkel hivatkozunk, hanem kikötjük, hogy honnan várjuk. ill. az állandó lezárás-nyitás is ronda, nincs e-mail cím formátum ellenőrzés, most ha beírnák bármilyen címet, vagy karaktert elküldené rá...

előszőris kell egy form method=POST
    ebbe a mezőket, email, esetleg name, message vagy amiket akarsz

hivatkozni így fogsz rá $_POST["message"] (ez azt jelenti, hogy POST methodussal jött az érték).

minden mezőnéven átfuttatsz egy ilyen karakterellenőrzést, bár lehet egyszerűbben is, de így legalább érthető

$mezom = ereg_replace("\\\'", "'", $_POST[mezom]);

ilyenkor ami a mezomben volt, visszaírja a mezombe, csak már saját formában (post nélkül)

majd a végén ezeket berakod 1 változóba és kiküldeted.
    $x = $mezom1.$mezom2.$mezom3;
    ($x-be rakja egymás után mezom1-2-3 értékeit)

vagy formázod

$x = "Első mezőm: $mezom1<br>Második: $mezom2<br>stb";
    ha idézőjelbe írsz, akkor közben nem lehet más idézőjel, vagy kiütve \"-el

a végén $x-ben van a leveled, ezt nyomod a mail függvénynek
    mail($_POST[email], "valami tárgy", $x);

vagy megnézed a php.net-en a php függvény leírását, magyarul van: http://hu2.php.net/manual/hu/function.mail.php

de tök kezdőnek inkább vmi könyvet kéne forgatnia, vagy rendesen megírt scripteket használnia, mert így sosem fogod megérteni...
  • ivjoe
    Leszedtem a sriptet. Íme: #387
    Na, engem az érdekelne, hogy hogyan hivatkozol rá php-ben.
    Gondolom ez a lényeg:

$message Ezzel hívod meg az adott mezőt? Tehát $mezőnév?
    De gyanítom, hogy ha kiegészítem pár ilyen sorral:
    $msg = ereg_replace("\\\'", "'", $mezőnév);
    nem lesz jó.

Sry, php forráskódot ezen kívül nem láttam túl sokat, nem is olvastam még a témában. Gyanítom, nem úszom meg.
  • cSuwwi
    a másikra meg igen formból megy
    minden mezőnek adsz egy egyéni nevet, és azzal hivatkozol rá a phpn belül
  • cSuwwi
    a form action=emailcim egy nagyon régi, és nagyon tré megoldás, el kéne már felejteni
    a gépeden lévő levelezőklienst használja, márha be van állítva (sokaknál nincs, pl. nálam se, ilyen módon sosem kapnád meg a levelet)
    ahogy említve lett szedj le vmi php-s mail scriptet, egyszerűbb
  • ivjoe
    Szétnéztem, találtam is. Htx.
    Viszont megint van egy problémám:
    Ugye van a csinos kis php script, ami így tud kinézni:

<?php

$youremail = "[email protected]";
    // mailcím

$subject = "* project form *";
    // tárgy

$thankyou = "finish.html";
    // sikeres küldés után

if($email == ""){
    ?>
    <?php
    }elseif($name == ""){
    ?>
    <?php
    }elseif($message == ""){
    ?>
    <?php
    }else{

?>
    <meta http-equiv="refresh" content="0; url=<?echo $thankyou;?>"">
    <?php
    }
    ?>

Ha jól tévedek, akkor ez a script egy formból olvassa be az adatokat. Bemeneti mezők nevei:
    name
    email
    Eddig ok, működik is a dolog. Viszont én a formból több beviteli mező tartalmát szeretném elküldeni. Megoldás lehet az, hogy az összes mezőnek message nevet adom, viszont így csak a mezők tartalmát tudom meg. Tehát, mit módosítsak a kódon, hogy több mező tartalmát küldje el a script?
  • Max7
    php-ba már van tutorial mail küldésre! tutorial.hu nézz szét itt
  • ivjoe
    Írtam egy formot:
    <FORM enctype="text/plain" action="mailto:itten az emilcímem vanik" method="post">
    ...
    <input type="submit" value="OK">
    <input type="reset" value="Del">
    </FORM>
    Namost ha rányomok az ok-ra, akkor szépen lefut, elindul a mail kliens, csak karakterkódolási hibája van. <HEAD>-ben ugye benne van ez:
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
    Kérdés: Hogy tudom megoldani? Állítsam UTF-8-ra és kódoljam újra? Vagy mit akar?
    VAgy legjobb egy php script lenne, tud valaki valami jó mail scriptet, ami kezeli a magyar karaktereket?
  • Max7
    1. az atw-nel alapjaraton a bealitasoknal van egy olyan rublika ahol megadhatod a favicon-t!

2. a try.hu mar mas domain nev es ezert figyelmen kivul hagyja a favicont, de ha ahogy mondtad hogy az atiranyitast hasznalod akkor tulajdon keppen 2 masoderc mulva megnyitja az atw-s neved es felul megjelenik a fav ikonod!!
  • DJviolin
    Köszike. És ha mondjuk a try.hu címátirányítást használom? Úgyse engedi az atw?
  • Vorpal
    Kis ikon a cime elé: google keres :favicon
    htacces feltöltése nem megy mert esetleg ingyenes szolgáltató nem engedélyezi ezt a lehetőséget keress másikat vagy regisztrálj domaint ami engedi.
  • DJviolin
    Sziasztok!

Hogyan tudnék egy olyan picike kis ikont elhelyezni a címsávba a név mellé?
  • jointeer
    mindég azt irja hogy átviteli hiba
  • jointeer
    php-nuke installásánál egyik .htaccess fájlt sem nem akarja feltölteni total commanderem ftpre. mér?:CCC
  • Max7
    egy kezdonek aki meg nem latott html kodot soha annak csak ajanlani tudom a frnt paget! es ez a lenyeg :) a kesobiekben meg ha majd kinovi flytathatja masal....
  • Ice Man
    En Coffecup html Editort használok és hát nekem mind1 hogy milyen program írni lehessen benne az a lényeg
  • Highw@yPos.
    Annyira nem ismerem az új FrontPage-t, a régieket igen... azok nagyon nem jöttek be.
    Bár én nemigazán értékelem az ilyen Microsoft próbálkozásokat, ha office,akkor inkább OpenOffice, mint MS Office, na mind1.
    Csak azért akartam javasolni neki, ha majd 1 kicsit jobban belemélyül,akkor ugyis hozzá fog nyulni 1 kis phphoz,javahoz/vendégszámláló, szavazás stb.../, akkor meg már inkább az expert editor, mert ahhoz nem kell php-t apacsot konfigolni, h 1 kis eccerű szkript lefusson. ;-)
  • Dj Faustus #375
    Kedves tombraider1!

Ajánlom figyelmedbe az NVU-t. Tud magyarul is, ingyenes, és viszonylag könnyen kezelhető.
  • Max7
    akkor nem ismered a front paget! a front pageben is egy gomb es megmutatja hogy fog kinezni bongeszoben! a srac magyar progit keresett es a frontpage nem lelkes amatorok altal lett magyar hanem a microsof alapbol csinalt szal baki sincs benne! az hogy nem tud xmlt meg php az ahogy a sracbol kivettem nem kell neki mert kimondottan html-re keresett magyar progit! amugy van mar valami progi ami bepul a front pagebe es onanntol php-t is tudja :) meg is szereztem de csak demo serial meg nuku hozza :(
  • Highw@yPos.
    fronpage 1 nagy kula, szerintem...én PHP Expert Editort használok, abba lehet HTML-t, XML-t, PHP-t meg mittudomén még mit szerkeszteni, és nagyon jó fordítója is van. ctrl+F9 -el lefuttatja a kódot, szal nem kel hozzá böngésző se, meg apacs se ha phpzol, megold mindent. Mindent ugyanúgy jelenít meg mint explorerbe meg firefoxba(ezt a kettőt használom)
    Emellett számos + funkciója van még, amit én sem fedeztem fel, és absz NEM bonyolult a használata.
    Bár akinek nem teccik a jegyzettömbös beirogatás, hanem inkább egérrel huzza "rá" a cuccokat,akkor nikább Dreamwaever

ez mind saját vélemény volt :-)...