22786
Html-, css- és php-help
  • Max7
    2 milkát 3 tibire? :D háááát :D
  • PetruZ
    Az esedékes két milkámat inkább becserélném három mazsolás, vagy narancsos Tibire, azok szerintem finomabbak. :)
  • Max7
    kofonom! ott a 100 pont meg a tabla milka csoki :) mar csak ez az apro inci finci xar hianyzott az egesz oldalbol :D vegre osszerakhatom ezt az egesz szat :D
  • PetruZ
    A css fájlban mi van a "b4"-nél? A korábbi "td.b4"? Hát úgy nem is fog menni, mivel az csak td esetén fog működni. :) Tehát ha csak ez van a css-ben:

td.b4 { background-image: url("base_01.png"); background-repeat: repeat;}

akkor egészítsd ki így:

td.b4, table.b4 { background-image: url("base_01.png"); background-repeat: repeat;}

Vagy szedd le az elejét így:

.b4 { background-image: url("base_01.png"); background-repeat: repeat;}

(a pont (.) az elején fontos!)
  • Max7
    nya amint mar lent is irtam
    <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="744" class="b4">
    ezt nem fogadja el gondolom ezt igy nem lehet megoldani, de valami megoldas csak van css-ben nem?

ez a masodik table elemem!! ha esetleg valaki tippet adna ezen kivul van meg egy table tehat es annak nem kell hater!

kosz elore is a helpet!

Bye: Max7
  • Max7
    valaki megoldast erre: #324 ?

kosz
  • Max7
    oooo en nem ertem :S
  • keeny
    Helló mindenki
    szóval mint már sok embernek lenne egy kérdésem
    php + mysql egyszerű hírküldés, hírkiolvasás id alapján sorba rendezve, és az lenne a kérdésem hogyha megcsinálom hogy csak a hírek címét írja ki akkor hogy lehetne hogy kattintásra csak annak a hírnek a szövegét jelenítse meg valahogy?
    előre is köszi
  • Max7
    <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="744">

ebbe kene beilleszteni ezt: class="b4"

mar 1 table elemem van amit lezartam es most nyitottam egy masik table elemet.
  • Max7
    <tr>
    <td width="181" height="160" rowspan="3"> </td>
    <td width="4" height="160" rowspan="3"> </td>
    <td width="7" height="22"> </td>
    <td width="469" height="22"> </td>
    <td width="9" height="22"> </td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="560" height="157" colspan="3"> </td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="476" height="21" colspan="2"> </td>
    <td width="9" height="21"> </td>
    </tr>

ezt msold be html-be es az egesznek adj egy hateret hogy igy nezzen ki: LINK

elvileg ez amit ide masoltam html kodot ez a fenti linknek az a resze ahol az 5 proba sorvan "fdg sdfg" sotobo.

• Vorpal
    Megmondom úszintén ezt igy nemértem, látnom kéne.
  • Max7
    oooo ez idaig oke hogy css-be hogy oldaom meg de alul amit irtam #318 ott hogy illeszem be a htmlbe? mert igy csak az egyik keretbe teszi be!
  • Max7
    uhum kiprobalom ezt :) dreamweaver mutatta ezt is meg hasznaltam mar a repeat:yes-t is de nem tudtam mi ez az X meg y mostmar ezt is tom :)

koszi ott a masodik milka csoki meg a 100 pont is ;)
  • Vorpal
    td.b4 { background-image: url(akármi); background-repeat: repeat-y; vagy x és akkor lefele seamless lesz vagy oldalra ez érdekel?}
  • Max7
    petruz meg egy inci finci help..... ( akkor mar 100 pont es 2 tabla milka ) ;]

szal az osszes hateret megoldottam ugy ahogy lent mondtad marmint a bacgroundosokat amiket a valid hibanak latott!

namost van a foelemem ahova a menu kerul es a tartalmi resz! elvileg abban vannak tablazatok cellak ami kb igy nez ki:

<tr>
    <td width="181" height="160" rowspan="3"> </td>
    <td width="4" height="160" rowspan="3"> </td>
    <td width="7" height="22"> </td>
    <td width="469" height="22"> </td>
    <td width="9" height="22"> </td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="560" height="157" colspan="3"> </td>
    </tr>
    <tr>
    <td width="476" height="21" colspan="2"> </td>
    <td width="9" height="21"> </td>
    </tr>

namost ennek a haterebe kene 1 kepet betenni de ugy hogy ne torje meg sehol a kep szelesege 744 magasaga 9 de ha mondjuk karakterek vannak amik nagyobbak akkor ismetelje a kepet amig szukseges elvileg az is css-ben megoldhato! css-emben ez a sor mar benne van:

td.b4 { background-image: url("base_01.png"); background-repeat: repeat;}

de htmlben az istener nem tom beilleszteni ha lezarom a tablet akkor kozepen a foresz es a header kozott terkoz keletkezik :(

gondolom van erre is megoldasod :) lassan mennem kene aludni mert olyan vok mint a mosott sz.r es mar az agyam se fog :)

• Max7
    tok jo egybe raktam a 2 css-em kiszedtem a scrollbart! beteszem majd javaba! css-be nincs tobb hiba! a menumben sincs es ujrakezdtem mostmar 500x-ra az alapokat is remelem nem lesz benne hiba :) halas vok neked petruz ott az 50 pont meg a tabla milka csoki ;)
  • Max7
    es nincs hiba a menu css-eben se :D
  • Max7
    csak azt nem ertem hogy mi más lenne na mind1
  • Max7
    mukodik :) mar csak ezt irja ki: This Page Is Valid HTML 4.01 Transitional! :S
  • Max7
    most olvastam meg csak az irasod, de ha van ilyen megoldas akor te miert nem hasznalod? ::D
  • PetruZ
    A css-ben létrehozol egy új típust, mondjuk így:

td.b1 { background-image: url("index/menu_statisztikak.png"); background-repeat: no-repeat; }

A html-ben meg ezt a sort:

<td width="174" height="233" background="index/menu_stat_felirat.png"> 
    </td>

kicseréled erre:

<td width="174" height="233" class="b1"> </td>

Nem próbáltam ki, de elvileg működnie kell. Itt a specifikáció hozzá.
  • Max7
    petruz figyi csak.....

validator-al megcsinaltam a menumet amiben elvileg nincs hiba! azaz hogy egy hiba van! amire azt mondtad hogy mindenki igy hasznalja! MENUM es arra lennek kivancsi hogy ezt esetleg nem lehet valahogy css-ben megoldani? hogy hivatkozok arra az egy tablazatra es csak annak adok meg hateret? :S vagy valami elfogadott bealitas nincs ra? :S
  • Max7
    igy meg egy masodpercre se moccan meg!
  • Max7
    PROBA5 így: <link rel="shortcut icon" href="./index/favicon.ico">
  • Max7
    reh csak volt egy kis dolgom :) ertem en meg tom mi mit jelent, de elvileg muikodik meg 7 nap mulva websewrverem lesz meg domain nevem es oda vanbeleszolasom elvileg :)de csinalom amit irtal.... proba 5-os mappaba lesz
  • PetruZ
    Könyvtárstruktúra és használata... Vajon mire használod a pontot és a '/' jelet (Win alatt a '\' jelet)? Na, ugyanúgy működik a weben is. :) Azaz a "./index/favicon.ico" azt jelenti, hogy az aktuális könyvtártól (".") kezdve lépjen be az "index" könyvtárba, és ott keresse az ikont. Ha nincs ott a "./", akkor igen valószínű, hogy a gyökérkönyvtáradból indulna ki, ott viszont nem fog találni semmit. Ez webszerver konfigurációtól függ, neked ebbe beleszólásod nincs, csak relatív url-ekkel tudsz machinálni ez ellen.
  • Max7
    mukodik mar mondtam! az atw-nel nem mukodik csak azert mert elvileg ott is kolon be lehet alitani a bealitasokban a icont! elvileg nekem megjelenik firefoxban egy pillanatban ha az users.atw.hu/max7/proba4/index.html - - linket hasznalom csak beepitettek valami vedelmet ami automatikusan kijavitja a hivatkozast!

de kriprobalom amit mondtal de minek rakjak oda pontot a perjel ele? vagy egyaltalan az index ele minek / jel? :S
  • PetruZ
    Letöltöttem az ikont, de továbbra is 24 bitesnek látom. De szerintem nem az a baja (megnéztem néhány egyéb oldalt, és azoknál is van ilyen), hanem az, hogy nem találja az elérési útvonalat. Amit a #302-ben írtam, próbáld már ki.
  • Max7
    mar a proba 4-es mappaban vagyok :) azert latod a regit meg :)

users.atw.hu/max7/proba4/index.html

egy szempillantasig meg is jelent a kis ikonom de eltunt :(

most kivetelesen atmentem az atw-re mert az uw baszakszik de elvileg akkor jo most :)
  • Max7
    ok kosz! 1-es hiba tenyleg javitva a kettes hibat meg nem tudom javitani mert ha megnezed a foelem azaz oda jon majd a tartalom meg a menu ami mar kesz elvileg :) de biztosan lesz meg hiba ezen kivul :) a pocsomet a falhoz verem ha csak ez a ket hibam lesz :D
  • PetruZ
    Most per pillanat 24 bites a színmélység, az biztosan nem lesz jó. :) A másik meg az, hogy a href részben ezt add meg: "./index/favicon.ico". Ha így sem megy, adj meg neki abszolút (teljes) útvonalat.
  • Max7
    16x16x256 colors <---- szal nem az ikonommal van a gond :) favicon.ico <- - - copyztam a nevet :) nya ezek utan nem en vok faradt ;)
  • PetruZ
    A 3-mas hiba még elmegy, mert sokan használják, de az 1-es hibát javítsd (töröld a height paramétert), mivel ilyen nincs és soha nem is volt a table tag-nál. A table background is elég necces, td-vel (2-es hiba) még elmegy kategória...
  • Max7
    baszik ez betenni akarmilyen szinmelyseget is csinalok!
  • Max7
    de megvan a hiba a szinmelysege a hiba!
  • Max7
    ezt viszont meg tudom cafolni! eddig 4-5 bongeszovel volt dolgom es mind megjelenitette :)

amugy nem yo v.miert :(

hibak mar javitva kozben
  • CéZé
    <Link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">

én csak ennyit irok be és jó...asszem a favicon.ico a lényeges
  • PetruZ
    <link rel="shortcut icon" href="index/favicon.ico" type="image/x-icon">

Tudtommal csak 'favicon' névvel működik. Az ikon 16x16 pixeles, 16 v. 256 színű.
    Egyébként ez sem általános dolog, IE találmány, de sok más böngészőben is működik.
  • Max7
    kicsit sok kaposztat ettem :D

koszi a helpet javitottam :) meg egy apro kerdesecske <link rel="SHORTCUT ICON" href="index/dc.ico"> ezzel itt mi a baj ? :S 10 perce ezzel szenvedek hogy megjelenicse vegre :(
  • PetruZ
    Nem a title tag-et (azaz nem <title>...</title> kell neki), hanem a title property-t. Magyarán szólva, ahol a táblában a background képhez alt-ot raktál, ott egyszerűen az alt-ot cseréld ki title-re. :)