22786
Html-, css- és php-help
-
#212 na ha ezek utan ha valaki nem erti hogy mibajom van akkor az soha a budos eletbe nem latott html-t! -
#211 egen :) jajj emberek meg mindig vannak akik nem ertik a problemam!
tessek ez egy tablazat ami kozepre van igazitva! elvileg ami a <center> be van pakolva az mind kozepen van! de ez a megoldas nekem nem jo! mivell tobb bongeszo hibasnak veli ezt a <center> kodot! ezert kene css-be mert abbol mar ki tudnak elvileg olvasni!
<body topmargin="0">
<div align="left">
<div align="center">
<center>
<table border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="#111111" width="150" height="175" id="AutoNumber1">
<tr>
<td width="150" height="175"> </td>
</tr>
</table>
</center>
</div>
</body>
</html> -
#210 Gondolkozz:A browser windowhoz képest pl? -
#209 Gondolkozz! Mihez képest középre?
-
#208 Nem sztem nincs. -
#207 El sem birom képzelni, hogy van összerakva az oldal ill elképzelni eltudom de biztos nemvagyok benne.Egy ilyen designhoz minimum szükséges igazából 1 tábla és 4 5 sor attól függően milyen dinamikus adat megy bele.Szal én itt eleve nem értem az egész CSS t azon túl hogy betüket formázol.Ha odaadod a fájlt középrezárom. -
#206 de nincs semmi olyan css tag ami az egesz body-t kozepre igazitja? ennyi lenne az egesz es megoldodna a problemam! -
#205 Hát akkor csinálj köré egy táblát és kész.Gyakorlatilag 2 tag és egy attribútum.Ha valami gyenge láncsszem 1 weblapon akkor az biztos, hogy nem a tábla lesz.A css sokkal bizonytalan lábakon áll. -
#204 na most ezel az a gond hogy ahoz hogy a desingem igy osszealjon teliraktam mar kerettel! es elvileg semmilyen formazas nincs a html-be css-be van minden! ezert szeretnem az egesz body-t kozepre igazitani! tehat a css-be egy kodsorral ha kozepre igazitanam az lenne az igazi megoldas :) -
#203 Na és most miért nem megoldás erre pl az hogy, ha minden összemosódott már, hogy agész pereputtyot fogod és beleteszed egy TABLE be aminek 1 v 2 sora van és 1 oszlopa és annak az aligmentjét igazitod középre.Végül is a Táblákban végtelen számu nested Tábla lehet és CSS agyaggal együtt.A HTML leirásából kiveszed a doctipeot és középre alignolod a táblát és voila.Nem kell törődni vele mien rendetlenség van a táblán belül az nemszámit sokat. Ill ha az összes content már eleve 1 táblában van ami valószinü ha nem tisztán CSS design a lap akkor csak a tábla propertiest állitsd centeredre de figy arra, hogy a doctipe nem lehet ott mert akkor nem mükszik az atributum szal az hogy HTML blabla meg xhtml blabla.Csak htm head body és html puritánul. -
#202 tessek itt a kep mostmar atw-rol :]
-
#201 szal uw-s oldalam el tudja erni :) -
#200 amugy ezt nem ertem van mas szlovakiai ismerosom es a regi us-s oldalam el tudja erni :S -
#199 hmmm mi az hogy nem erheted el az uw-t? :S
az atw elvileg belfoldon gigabiten van es kulfoldi 100megabiten tehat elvileg azt elered ha oda felnyomom az jo?
-
#198 Megoldjuk sippsupp -
#197 Na mostmár a probléma elejét értem.Ez annyiban merül ki, hogy mivel én szlovákiai vagyok nem érhetem el innét az ultrawebet. Na gratula kikészülök.Nem látom a képet feltennéd vmerre vagy mail? -
#196 hmmmm pedig elegge ertheto voltam de emgprobalom jobban megfogalmazni :) nem az a hibas ugye aki nem tud valaszolni hanem az aki nem tud kerdezni :)
szal a lenti kepen lathatsz egy desinget. a bal oldalon latsz egy sotetebb zoldesszurkes szint ami elvileg a hatterszinem! es ha megnezed a desing balra es fel van igazitva! nekem kozepre es fel kene igazitani! a fentre igazitast mar megoldotam css-ben! elvileg sima html-ben meg tudnam oldani egy centerel az egeszet de nem jo mert azert kezdtem ujra az oldalam tervezeset mert a fele desing css-ben a masik fele meg html-ben volt es oszekavarodott minden! eppen ezert szeretnek mindent css-be atrakni! szal 1 mondatba foglalva az egesz body-t kozepre akarom igazitani centerel!
Bye: Max7 -
#195 Mondok jobbat.
[email protected]
ide irj ha gondok vannak html php css megoldjuk mert ez napok óta nem akar sikerülni,))) -
#194 Nem MAX ez még mindig nem elég érthető számomra... -
#193 igy mar talan ertheto lesz hogy mit akarok kozepre igazitani! tudom a desingben van egy kis hib a a headernel de majd holnap azaz ma javitom :)
az egesz oldalt :) pill mutatok egy ideiglenes desingkepet!
-
#192 Maxi akármennyire is nézem a kérdéseidet napok óta és szeretnék segiteni nem igazán értem mit akarsz középre igazitani.Az egész oldal CSS design vagy micsa?Mi van akkor ha az egész oldalat egy táblába rakod és az értékeket százalékban adod meg? Szal nehéz veletek.a poziciókat százalékra váltani nem pixelre?.v. -
#191 baxik ez kozepre igazitani :( azaz hogy ez nem egeszen igy van! mert explorerben kozepre igazitja de semmilyen mas bongeszoben nem! se firefoxba se operaba!
help me! -
#190 ez hulyeseg hogyha nem talal olyan szot! pl nekem a menujeim mind kepben vannak semmi szoveg nincs rajta tehat a kereso nem talal semmit ra! tehat alapbol letiltana az oldalam!
minek akarsz ket ugyan olyan szot irni egymas melle? ha tobb ugyan olyan szot irsz egymas melle nem lesz jobb helyezesed a keresokben!
Bye: Max7 -
#189 koszonom css-be az akarmi helyedre mit irjak? :D monyuk BODY-t? -
DJviolin #188 Sziasztok!
Vannak html programozásban ezek a metatag-ok. És mondjuk szeretném, hogy a google kereső minél több találatot dobjon ki a honlapomra, akkor ezt kell beírni:
<meta name="keywords" content="kulcsszó1, kulcsszó2, kulcssó3, stb">
Igenám, de azt halottam, hogy nem lehet pogyára beírni bármilyen szót, mert ha akereső a honlapon nem talál egyezést a metatagban beírt szavakkal, akkor letítlja a honlapunkat, hogy nem fogja kilistázni többet. És még akkor is letílthatja, ha azonos szavakat írunk be egymás mellé, de állítólag ezt ki lehet kerülni, ha az azonos szavakat nem egymás mellé írjuk. Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy tudja-e valaki, hogy hogyan működik a google keresőmotorja?
Üdv:
DJviolin -
metaxxa #187 Esetleg <BODY><DIV CLASS="akarmi"> ...oldal forrása... </DIV></BODY>
A css-be meg
DIV.akarmi { align: center; text-align: center }
-
#186 nemar hogy nincs egy profi itt vagy valaki aki tudna ezt az egyetlen egy sort amivel kozepre tudnam igazitani az egesz oldalam css-ben :( -
#185 nem lehet hogy ez megolda a gondom: BODY {center} ? ? ? -
#184 haliho! nem tudna megmondani nekem valaki hogy css-ben melyik kodsorral tudom kozepre igazitani a desingem? koszi :) -
#183 Hi all!
van egy működő megoldás, ami áthidalja a css compatibilitási problémákat a böngésuők között, mert elegem van, hogy néha ég és föld egy Firefox-ban nézett oldal, és egy IE-ben nézett. Ami műxik IE-ben az nem megy Firefox-ban, és fordítva. Nemlehet ezt megoldani basszus?! -
#182 Hi. Lenne egy kis problemam. Keszitettem php-ben egy hirezomodult ami mukodik is rendesen, csak meg szeretnem oldani azt, hogy pl a linkeket egy gombal be tudjon illeszteni az illeto. mint pl itt az SG-n. Ez ha jol tudom java scriptel van megoldva amihez sajnos nem sokat ertek. -
#181 Hai. Kellene nekm egy olyan, hogy "PHP-Nuke Tools" modul.
Ha valakinek megvan akkor küldje már el: [email protected]
Kösz előre is mindent.
-
Bandras2x #180 THX. Ezt még le kell fordítanom.
De azt látom, hogy muszáj lesz hanyagolni a fraem-t.
-
#179 Hááát... Én a css-t tudnám ajánlani, azzal is lehet rögzített területeket csinálni, ha ahhoz kell a frame.
Erre gondolok
Ráadásul többet tud, mint a frame -
Bandras2x #178 Hali! Lenne egy elméleti kérdésem.
Adott egy frame (spec topframe). Van-e olyan megoldás (no php), hogy az ebben szereplő kaszkádmenü (olyan lehulló féle :) ) látható legyen benne, vagy felette akkor is, ha egyébként nem fér bele? Ugyanis nekem a frame levágja azt, ami kilógna belőle. Gondoltam a layerekre, de nemt'om, hogy ezzel megoldható-e. Lehet-e egyáltalán frameből ilyen formán "kilépni"?
Én sajna egyenlőre csak a jscripthez értek (nagyjából) és nem szeretném az egész weblapot átépíteni emiatt. Minden 5letre vevő wok.
András -
Briana Banks #177 http://briana.atw.hu -
#176 Így látatlanban nehéz megmondani, másold be a kiíró kódrészt, hátha egyből kibukik.
-
#175 hi.
vajon miért van az hogy csinálok egy szelekciót adatbázisból php-ben, meg is csinálja rendesen, viszont a kiiratásnál kihagyja az első 2 leszelektáltat és a harmadiktól kezdi...
fuu, remelem erthető volt. -
#174 Dehogynem támogatja, csak épp fizetni kell érte :D -
pauly #173 Hi
Nem tudja valaki,hogy miert lehet az hogy bizonyos weboldalakt nem tudok lementeni?
Csak annyit ir ki hogy a weblap mentese nem lehetseges.
De ugyanazon az oldalon egy masik oldalt meg le tud menteni,tehat nem mindre csinalja ezt.
Lehet ellene tenni valamit?valami az explorer-rel van?
Elore is kosz!