22786
Html-, css- és php-help
-
Highw@yPos. #372 nah fel lett töltve a honlap webserverre, a szolgáltatónak valszeg faszán be van lőve a php+apacs+mysql.
szal valami goxer lehetett a php.ini-ben vagy nemtom...
azé kösz a helpet PetruZ -
#371 nem tudom mi bajod a front page-vel mar elegge jo amit az oficce xp-hez adnak es semmi gondom nincs vele igaz atertem dreamweaverre! -
#370 Namo web editor tök elég -
tombraider1 #369 HI! Nekem is valamilyen html szerkesztő progri! Lehetőleg magyar és egyszerű! Az Ms frontpaget próbáltam de nekem nem tetszik! A válaszotokat előre is THX! -
piamania #368 html szerkesztöt tudtok nekem mondani ha lehetne akkor magyar legyen és zenét is szeretnék alá rakni szoval mindent tudjak vele csinálni
elöre is köszike a segitséget -
#367 nem kell mindenhova feltenni a kerdest! mar valaszoltam a dream weaver topicban! -
DJviolin #366 Sziasztok!
Lehet olyat csinálni atw-nél, hogy letiltani valahogy azt a fenti reklámcsíkot? De nemcsak úgy, hogy nekünk se ne jelenjen meg a honlapunkon, hanem másoknak se. És ha igen, akkor ez milyen büntit vonhat maga után?
Üdv:
DJviolin -
#365 A register_globals-t kapcsold ki, szerintem ott lehet a baj.
Itt azt írja, hogy 4.2.0 óta kikapcsolva kell lennie, hogy a superglobals-okat létrehozza.
-
Highw@yPos. #364 Kösz a linket, de már annyi linket megnéztem,köztük magyart is, 3 napja evvel szaraxom :-S .Már kívülről tudom a setcookie() függvény, és úgy csinálom,ahogy le van irva, de mégse megy. Mostmár műxik is, csak a $_COOKIE[] nem megy.
Amugy meg a $_REQUEST[] sem megy, ami az űrlapból hozná át a változókat, amiket a
textfieldekbe irnak be, mondjuk regisztráláskor. POST- al küldöm el és ugyan az a hibajelenség,mint a $_COOKIE[]-nál.
De amugy az összes ilyen $_XY[] függvény tartalma semmi, tehát ezekel lehet vmi baj. -
Highw@yPos. #363 sajan nem ez a baj, mostmár eléggé leszűkítettema kört :-)
a változók működnek,csak nem a $_COOKIE["userid"]-t kell használni, hanem csak simán a $userid-t. és így megy.
CSAK! ha így használom, akkor a kód kicsit biztonságtalan, mert a $userid tartalmát GET POST-al könyen lehet hackelni a böngésző címmezőjéből, viszont a
$_COOKIE[]-t meg nem.
Vagyis most ott tartok,h a cookie műxik, eltárol, adatot ki tudom szedni, csak nem a $_COOKIE[]-val. Nekem viszont így kéne... -
#362 Találtam neked egy jó tutorialt is, itt van. Használhatnád néha a guglit is, pl. az "use cookie php" kulcsszavakra másfél milliós becsült találat van...
-
#361 A session_start()-ot használod? Minden oldal kódjának legelején ott kell lennie, akkor is, ha cookie-kat használsz. Nézd meg a funkció leírását.
-
Highw@yPos. #360 van 1 login.php fájl, amiben ez a sor van benne:
setcookie( "userid", $userid, time()+3600, "/", DBHOST, 0 );
echo "Bejelentkeztél!<br><br><a href=\"index.php\">Tovább...</a>";
Itt műxik a Cookie, az eltárolt változókat tudom használni, de ha rámegyek a linkre, ami az index.php-ra visz,akkor elvesznek a változóim:
az index.php ezt tartalmazzza:
if (!$_COOKIE["userid"]){
die("Nem vagy bejelentkezve");
require("bejelentkezes.html");
}
//else {
echo "Üdvözöllek!";
//}
itt a $_COOKIE["userid"]; tartalma egy nagy semmi, és nemtudom,h miért.
PLZ segitsen vki
THX
-
Highw@yPos. #359 Beállítottam minden úgy ahogy irta és nem műxik, nemtom miért... :-(
a cookie-t létrehozza, benne vannak az adatok, a session-el kevertem, mert azt is létrehozza és abba nem ir semmit...fura.
De session-t nem használok. fasza, nemtom mi lehet a baj -
#358 Még valami: a cookie-kat a kliensgépen keresd (alapesetben, Windows-nál a windows/cookies-ban, vagy a documents and settings/user_neve/cookies-ban).
-
#357 Ez nem register_globals kérdése, hanem a php.ini-ben van egy pár session.*cookie* paraméter, azokat kell beállítani. Elsősorban a session.use_cookies (=1), és session.cookie_lifetime (=0) paraméterek kellenek. A php.net online doksijában olvasd el, hogyan kell cookie-alapú session kezelést csinálni, részletesen le van írva.
-
Highw@yPos. #356 Sziasztok ,lenne 1 problémám, inkább PHP jellegű.
Cookie-val tárolnám el a belépő ügyfelet, de amikor megtörténik a login,
akkor elvileg sikeres meg minden, de mégse :-((
Ugyanis amikor ellenőrizném a $_COOKIE['userid']; -t, hogy valóban bent van-e, akkor nem veszi ki a cookie-ból a userid változót. Már arra rájöttem,h ahova menti az apache a sütiket serveroldalon, ott a cookie fájl mérete 0, vagyis tök üres. Ez miért van?!? létrehozza,de üresen. Lehet vmit a php.ini-ben kéne átirnom? a register_globals ON-ra van állítva.
Segítségeteket előre is köszönöm -
#355 <object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0" width="32" height="32">
<param name="movie" value="789.sfw">
<param name="quality" value="high">
<embed src="789.sfw" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash" width="32" height="32"></embed>
</object>
nem tom mi az a class id de biztos jonak kell lennie :) a dreamweaver ezt generalja! -
#354 a flash szerkeszto program tudja generalni a beilleszteshez szukeseges kodot.
vagy ha hasznalsz html szerkesztot akkor abba biztos be lehet illeszeteni flash-t. -
#353 ezek valtozok. a nevukbol itelve az adatbazisod adatait kell beirni. -
mury #352 Sziasztok! Valaki segítsen légyszi, nem tudom, hogy hgoyan kell a honlapomra flash felrakni. Milyen html kódok kellenek hozzá? Vagy mit kéna csinálnom? HELP PLÍZ!!! :((:((( -
#351 köszi petruz szerintem erre gondoltam. -
#350 Pl. olvasd el ezt.
-
#349 üdvöletem. előre is elnézést kérek a primitívségemért, valaki meg tudná-e magyarázni nekem a következő sorokba mit irjak:
$dbhost = "";
$dbuname = "";
$dbpass = "";
$dbname = "";
$prefix = "";
$user_prefix = "";
$dbtype = "";
$sitekey = "";
$gfx_chk = 0;
$subscription_url = "";
$admin_file = "admin";
$advanced_editor = 0;
igen, ez a php nyúk config.php-ja, csakhogy és de én nemigazán értem, bár oda is le volt írva. tehát a sorokba mit irjak, ha lehet példával is dobálózzatok, csak ez kellene nekem meg.
előre is htx és elnézést kérek debilségemért. remélem érthető volt -
#348 Sziasztok.Segitségeteket szeretném kérni.Szeretnék 1 weboldalt amin egyedi fontok vannak.Hogyan tudom az oldalal együtt úgy felteni a serverre ,hogy azt majd telepítse az aki nézi.Vagy legalább ugyan úgy lássa mint én??
Köszi -
#347 hamarosan! -
#346 megis mas az eredmeny :) nekem tok mind1 hogy hogy oldom meg csak mukodjon :D -
#345 Ha megnézed, azok az MM_ kezdetű generált script-függvények is ugyanazt az elvet követik, mint amiket írtam.
-
#344 Ok!! Majd szólj ha jó az e-mail! -
#343 de azert koszi a helpet -
#342 na itt volt a zseni :D es megoldotta a dreamnak is van egy beepitett ugyan ezt az eredmenyt hozo javaja :D:D:D en meg szenvedtem mind a 20 menuhoz masolgattam az aegesz szar a dream meg megcsinalja ket sor beirasaval :D es mukodokepes az egesz! :D:D:D -
#341 igen sajnos emg friss a domain nevem es van egy kis gond a maillal de megprobalom elintezni msn-em teli van nem tok felvenni tobb partnert! -
#340 Minden rollover script-nek ez az alapja, 99%-ban így működik az összes, akárhol is nézed.
-
#339 Hello!
Küldtem e-mailt, de mindig visszadobja! Ha lehet esetleg MSN-en beszélhetnénk! Ha jó, akkor küldj már az e-mail címemre egy MSN címet! [email protected] -
#338 az a helyzet hogy ez full ugyan az csak itt meg megadod a headeerben pluszba a kepmeretet ami az elozonel is volt!
egyelore ne keress ujat ugy nez ki erkezik mas megoldas talan php-ra jon egy foszaki hozzam talan o megtudja mondani mi a helyes kiut ;) -
#337 Javascript, nem java. Van különbség...
Akkor itt egy másik megoldás, szintén javascript-re. A folytatását is nézd meg, ott vannak a rollover script- példák, leírások.
-
#336 arrol nem is beszelve hogy tok ugyan ezt a megoldast hasznalom csak a headba nincs semmi!!
raadasul megcsinaltam a kiv kedveert ezzel meg az a baj hogy egybol reagal arra ha raviszem az egeret de ha leveszem rola var 1-2 masodpercet mire viszavaltozik az eredeti allapotba! -
#335 nono ez java! erre mar en is rabukkantam 1x! es a javaval mar meggyult a bayom! -
#334 Gugli legelső találat: katt ide...
-
#333 na yo legen de akkor mondj egy olyan php scriptet vagy java scriptet ami betolti a hivatkozott kepeket elore a cache-be vagy a gyorsitotarba! csak hogy ercsd a dolgot: http://dchelp.hu ott felul a menu elegge lassan reagal ha raviszem az egeret :)
Bye: Max7