22786
Html-, css- és php-help
-
#11661 Nos, if-es dolog megoldódott...
Röviden: a probléma akkor lépett fel, amikor authentikált a felhasználó.
- betöltődött az oldal, kapott a sikeres auth végén egy header( Location:... )-t
- az if felső ágát választotta
- majd miután végére ért az oldalnak és végrehajtott mindent, átirányítódott az oldal önmagára
- amikor is már az else ág volt igaz...
Úgyhogy user error volt -
#11660 Ja, és van-e valami más, egyszerűbb módja a nyelveknek? -
#11659 oksa, megpróbálom, de állítólag nem találja a helyet, ahol van a fájl, vagy csak nem tudja megnyitni. De ez miért van? Ugyanabban a mappában csináltam egy sima fájlt, és azt nyitottam meg a böngészőmmel, de az pedig el tudta érni... -
DruPapi #11658 Ezek szerint kicsit túlbonyolítottam :$
Jópárszor megfordultm ezen az oldalon is, csak azt hittem, valami komolyabb kódba kellene ezeket beépíteni :$
Köszi szépen a segtíséget!
(Esetleg még azt elérulhatnád, hogy a visszakapott SID, LSID, Auth változók melyikéből tudok kiszedni valamit, ami azonosítaná nekem a felhasználót :P - most valami nagyon hosszú (titkosított) kódok vannak ott.) -
#11657 http://code.google.com/intl/hu-HU/apis/accounts/docs/AuthForInstalledApps.html
Sima form, action-be a google url, és a válaszból már tudsz balra jobbra menni -
DruPapi #11656 Valaki ért itt az ilyen API akármikhez? :P
Egy Google Accountos beléptetést kellene megoldanom, de az elmúlt 6-8 órában nem találtam rá a megoldásra. Sok leírás van, de vagy nagyon sok az infó, vagy CMS-hez adható modul, egy rendes mintát nem találtam (illetve, hogy milyen feltételek kellenek hozzá)
Az egész honlapot magam írom, és jelenleg saját gépen tudom tesztelni is (bár megoldható lenne egy teszt-domain) Apache2.2, PHP5 és MySQL fut jelenleg.
Szóval aki okosabb nálam, kiokosíthatna :) -
bracsek #11655 valószíűleg neked a blockok függvények, és nem tudod elérni a kinti változókat a függvényekből, vagy a függvény törzsében includold a php-t, vagy global kucsszóval sorold fel a változókat a függvény fejléce alatt, ezt nagyon megkönnyíti ha tömbbe teszed a nyelvi változókat.
-
#11654 az én kérdésemre nemtudsz valami választ? :) -
#11653 talán írd le a teljes kódot... mert ebből nehéz kitalálni, hogy pontosan miért teszi :) -
bracsek #11652 ez brutál lenne, a programozás alapjai nem működnének ha ez így lenne, csak és kizárólag az történhet, hogy az if előtt van értékadás, vagy a kiértékelés által kap a változód értéket, de az if ben szereplő kifejezés értéke hamis. és ez egy baromi nagy pont.
ha ilyen lehetne, még ma kötné fel magát pár ember, aki php-t fejlesztette. -
#11651 Megoldottam. :P -
Cat 02 #11650 http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1172325655 -
#11649 azt be lehet állítani, hogy a képeket ne a pic mappából szedje ki? -
#11648 Jelzem, hogy ez így működik, mármint valid:
<ul>
<li>Menü1
<ul>
<li>Almenü1</li>
<li>Almenü2</li>
</ul>
</li>
<li>Menü2
<ul>
<li>Almenü3</li>
<li>Almenü4</li>
</ul>
</li>
<li>Menü3
<ul>
<li>Almenü5</li>
<li>Almenü6</li>
</ul>
</li>
</ul>
Már csak bele hekkelem valahogy a lenyílást. :) -
#11647 ezt nemnagyon figyeltem, de más oldalakon működik, egyedül a blokkokban nem... -
Cat 02 #11646 Adtál jogot a php-nak h olvashassa a fájlt ? -
#11645 óóó :D
azon agyaltam, hogy milyen képnézegetőt tegyek a lapra :DD
clearbox oszt csókolom. htx érte =) -
#11644 ilyen márpedig nincsen. (a székely bácsis viccre gondolok, ne értsd félre.) -
Cat 02 #11643 Jajj, hülye vok sry. Azt hittem a lenyíló scriptre mondtad.
Elvileg FF 3.5-el kéne mennie. De nekem se megy :D -
#11642 ie6-tal? az mióta html5 kompatibilis? et nem hiszem.. -
Cat 02 #11641 FFal megy, illetve IE 6 al is :) -
#11640 császtok, nekem az a kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne megoldani a nyelvválasztást? Nekem az az 5letem van, hogy változókat hozok létre, és egy külön nyelvi fájlban tárolom őket. De ha így teszek, akkor akad egy kis gondom... Valami egyéb 5let ilyen téren?
A gond pedig a következő:
Tegyük fel, h magyar nyelvet használok, és a fájl helye a "nyelvek" mappában, az magyar.php -ban vannak dekralálva a változók.
Az index.php egy header(témák miatt), és egy blokkok fájlból tevődik össze(meg néhány fájlból, de ez most nem lényeg). Ott már a legelején a require_once("fájlhelye/neve.php")-val behívom... Eddig működik, de amikor a blokkohoz ér, akkor már nem...
A blokkos php csak abból áll, hogy az adatbázisból kiolvassa a bekapcsolt blokkokat, és lefuttatja az adott fájlokat, de azok nem tudják beolvasni azt a fájlt.
Hogyan lehetne megoldani, hogy azok is a megadott helyről olvassák ki a változókat? -
#11639 Ebben nincs sok list item tag. :) -
#11638 s ez mivel megy? mert nekem ff 3.5-tel sem, opera 10beta2-vel sem... akkor mi a bánattal? Safari 4 belefagy.. :D -
Cat 02 #11637 Ez lenyílós, a kód nem tűnik olyan bonyolultnak, bár azt se tudom, h valid-e. Nagyon régen írta nekem valaki msnen :) -
#11636 Amúgy itt van, működik:
http://catti.uw.hu/menumano/menu.htm
De ha adok neki egy doctype-ot, akkor már nem működik. :)
De ez még akkor is div-es megoldás marad. -
#11635 Na akkor egy kérdés:
Hogyan lehet menüt készíteni? Validan, CSS-sel.
Olyat, mint ami ezen az oldalon van:
http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters
Baloldalon news, about tibia.. stb.
Tehát ha rákattintasz, akkor lenyílik és megjelennek az almenük, ha még egyszer, akkor eltűnik (becsikódik).
Oké, JS. Én már egyszer csináltam egy ilyet, de az még nem volt valid, igaz, működött. :)
Most úgy kéne megcsinálni, hogy ne csak div-ekből álljon, hanem mondjuk ul és li-kből. Illetve ugyanígy rákattintva megjelenik, eltűnik.
Vagy az is jó, ha megmondjátok, mire keressek, mert fogalmam nincs, hogy ezt minek hívják. :(
Előre is köszi! :) -
Cat 02 #11634 Ha megnézed van már html5 demo (mondjuk nekem ff1.5-el nem megy :D). Meg lehet voltak eddig is olyanok amik nem menetek. -
#11633 Értem. Ezek szerint olyan nagy változások fognak bekövetkezni a jutub fejlesztésében? Csak mert jelen pillanatban gondolom működik IE6 alatt. -
#11632 Tudtam, hogy keverem. De a hatás olyan volt, mintha ilyen lenne. Na, ezt is jól megaszondtam. :) -
#11631 nekem is csak 5%-ot tesz ki, de ha nem működne az az 5% aböngészőm miatt, azonnal frissítenék - mint ahogy más is ezt fogja tenni. ezért írtam, amit írtam. -
#11630 Az if-ben megadott az igaz.
Onnan kivesz egy változót (ellenőrizhetően), és semmi mást nem hajt ott végre. Majd bemegy az else-be, ott viszont mindent végrehajt. -
Cat 02 #11629 Úgy tudom nem vagy kezdő, szal azt meg se merem kérdezni, h az if-ben megadott feltétel igaz vagy hamis ? :D
Catti: szerintem break az csak switch-be kellene. -
#11628 Az sajnos nem megoldás...
Ez if nem pedig case. -
#11627 Biztos kéne valami break a végére (első gondolat).
Amúgy nem kell rám figyelni, mert ehhez (is) hülye vagyok. :) -
#11626 Srácok, olyan van:
apache bemászik az
if()
{
egyik szárába,
}
else
{
majd az else-ben leírtakat végrehajtja...
}
2-en sz..punk vele 2 órája
Ugyanezt produkálja a kóddal egy windowsos és egy debianos apache... -
#11625 Nem gondolom, hogy nincs, de a témának nem sok köze van egymáshoz.
Én nem hiszem, hogy jutubból áll az internet.
Az én internetezésem legfeljebb 5%-át teszi ki a jutub.
Természetesen magamból indulok ki.
Nem hiszem, hogy van olyan átlagember, akinek az internetezésének több mint 50%-a jutubból áll. És akkor azt még nem is vettem figyelembe, hogy és az illető IE6-ot használ. -
bracsek #11624 nem a jquery a hibás, hanem én, az csak egy eszköz, de én programozok. -
bracsek #11623 mert mindenki youtubet néz/használ. -
#11622 Szerinted van olyan ember a világon, aki rendszeresen internetezik és még nem látott egy youtube videót sem??