22786
Html-, css- és php-help
  • bracsek #11821
    Hacsak nem akars jsp-t csinálni, akkor hagyjátok már abba a javat nem tudok ozást, nem kell ebben a topikban javat tudni. 99.9% ban semmi köze az egész webhez.

1000+1 tooltip script van, tutorialal meg minden, a googlebe beírod, hogy javascript tooltip, és 2millió találatig meg sem áll.
  • Lazarus
    vedd szemügyre a forráskódját
  • TuxSkajvok
    Nos, a következő érdekelne: Tud-e valaki egy jó módszert, vagy valami mást arra, mint a wowban a talentkalkulátor. Mármint, h ráviszed a kurzort a képre(vagy hiperavatkozásra) és egy új fram-ben, kiírna dolgokat... Ha lehet akkor adnék neki valami díszes keretet, meg valami hátteret is a frame-nek... Java-hoz nem értek, szal valami tutornak, vagy egy komplett sysnek jobban örülnék...
  • Lazarus
    Attól függ mi a célod, ha csak szeretnél összedobni 1-2 statikus oldalt de nem igazán érdekel a téma akkor ezek a szerkesztők ideálisak. Ha viszont komolyabban akarsz foglalkozni vele érdemes lenne elkezdeni html-t tanulni
  • Hackerman
    És ha mondjuk nem nagyon értem a html, php kódokat - az alapok tutorialokból megtanulhatók vagy esetleg vannak olyan vizuális webszerkesztők pl coffeecup vagy egyéb program amivel összefűzhetők az oldalak
  • phoenix1
    köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek. :)
  • Voyager5
    Az oldalt "életre kelteni" kézi kódolással kell, ehhez kell egy szövegszerkesztő mint pl. a notepad++.
    A photoshop csak az oldalon megjelenő grafikák elkészítéséhez szükséges.
  • MerlinW
    save as web:)
  • Hackerman
    És a photoshop képes arra is hogy: oldalakat , menügombokat, összefűzni, tehát életre kelteni az oldalt? vagy erre a célre a notepad
  • Cat 02 #11812
    Aham. Megnyitod az összes fájlt. Csere. Csere az összes megnyitott dokumentumban. Összes fájl mentése. Mindig így változtatom a 30+ html fájlom ha valami gáz van. Régi szép idők :D
  • Voyager5
    Fileokban képes szövegrészeket cserélni.
    De, hogy feltételnek beállítható-e az UTF-8 kódolás azt nemtudom :D
  • phoenix1
    A Notepad++ tud valami hasonlót, hogy egy mappán belül lévő fájlokban keres/cserél szöveg részeket utf8-ban mentet fájlok között? Ha igen, akkor nyomban töltöm is. :)
  • Voyager5
    Hello.

Ha komolyabban akarsz webszerkesztéssel foglalkozni akkor mindjárt az első körben felejtsd el a WYSIWYG programokat.
    Notepad++ lesz a barátod leginkább (vagy valami hasonlóan jó editor).
    Amennyiben csak design-nal akarsz foglalkozni akkor inkább a photoshopot tanulmányozgasd, szélesebb körben elterjedt ezáltal több a magyar forrásanyag is hozzá.
    Ha mindenképp a fireworksnél akarsz maradni akkor szerintem maradnak az angol könyvek...
  • Ability
    != jelentése: nem egyenlő
    !== jelentése: nem azonos

Bár itt tökmindegy melyiket használja ez máshol kell. És amit írtál olyan létezik, lehet vizsgálni hogy a superglobal POST tömbben van-e tartalom. De amúgy űrlapoknál a submit-nak is kéne name attribútumot adni, és a feltételbe meg isset($_POST['submitname'])-t írni. Ez a feltétel több űrlapnál is igazzal tér vissza. Amúgy meg tanulmányozgasd a POST tömbböt, foglalkozni kell vele biztonsági kérdéseknél.
  • Lazarus
    Köszi, igen tovább akarom majd bonyolítani. Kalória számlálót akarok

Leugrólistából kiválasztom a kaját ami egy adatbázisból kiolvassa a kajához társított kalóriát és fehérje mennyiséget. Utána megadom a súlyát, beszorozza a kalóriával, fehérjével és lementi aznapra. Aztán megjeleníti a napi összesítést, a szükséges hátralévő fehérje mennyiséget, stb.

Már látom hogy nem fogom megúszni ezt a Java-t :)
  • Cat 02 #11806
    Ha csak ennyi kell, akkor itt van ez, valahogy le kell csak fordítani.
    Ha meg tovább is akarod majd fejleszteni, h ne csak összeadni tudjon, akkor meg nem szóltam :)

import java.util.Scanner;
    public class olvasas {
    public static void main(String[] args) {

Scanner beolvas =new Scanner(System.in); //helyet foglal le memóriaterületet, hozz. rendel beolvas

/*System.out.print("\nKérem a nevet: ");
    String neve;
    neve=beolvas.nextLine();*/

System.out.print("\nKérem a-t: ");
    float a=beolvas.nextFloat();
    System.out.print("Kérem b-t: ");
    float b=beolvas.nextFloat();

System.out.println("\na: "+a);
    System.out.println("b:" +b);

/*System.out.println("\n"+neve+" itt van amit kértél");*/

/*if (a>b) {System.out.println("\nAz a nagyobb");}
    else if (b>a) {System.out.println("\nA b nagyobb");}*/

float osszeadott=(a+b);
    System.out.println("A terulet: "+osszeadott);

}
    }
  • Lazarus
    Nem tudok javaban pogramozni és nem is szeretném megtanulni ha nem muszáj :/
  • Cat 02 #11804
    Java-ban nem jó ?
    2 számot bekér és kiírja az eredményt.
  • Lazarus
    szóismétlés
  • Lazarus
    Van mobil programozásban jártas emberke köztünk? Egy elég kis primkó kis programot akarok összehozni ami nagyjából egy formból áll és a bevitt adatokat lementi majd összeadja. De e miatt nem akarom megtanulni a java-t, valami egyszerű megoldást keresek amivel ezt össze lehet hozni. Találtam is egy Cascade Breeze nevű progit ami html/css/javascriptes kódot átforgatja j2me-re, de az én nokia6070-esemet valamiért pont nem szereti :( Aki tud rá hasonlóan egyszerű megoldást (wysiwyg, drag'n'drop, stb) ne tartsa magában, thx :)
  • Lazarus
  • bracsek #11800
    mondtam, hogy nagyobb mint zöld :) ez főleg igaz, ha salak.
    Fail.
  • CattiBrie
    :):)
  • Cat 02 #11798
    + szerintem változtasd meg a jelszavad.
  • Cat 02 #11797
    !== helyett !=

$_POST['name'] !== ""
    helyett
    !empty($_POST['name'])

illetve ilyen biztos van ? "if(empty($_POST)){"
  • CattiBrie
    Egy weboldalnak egy titléje van. Ha azt szeretnéd programozni, akkor oda a fejlécbe tedd a kódot.

Amúgy nem tudom, mit szeretnél kiíratni, de ez egy észrevétel.
  • adam555
    valaki segítene ? mi lehet a baj a kódómmal??? nem írja ki amit kellene .. pls help!!
  • adam555
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Untitled Document</title>
    </head>

<body>
    <?php

$conn = mysql_connect("adddam.extra.sql" , "adddam" , "adam555");
    mysql_select_db("adddam");

if(empty($_POST)){
    echo'
    <html>
    <head>
    <title>üzenőfal</title>
    </head>
    <body>';

$query = mysql_query("SELECT * FROM shoutbox");
    while($a=mysql_fetch_assoc($query)){
    echo'
    Név: '.$a['name']. '<br>Dátum: '.$a['date'].'<br>Üzenet: '.$a['message'].'';
    }
    echo'
    <hr>
    <form method="post">
    <input type="text" name="name" /><br>
    <input type="text" name="message" />
    <br>
    <input type="submit" value="küldés" />
    </form>
    </body>
    </html>' ;
    }
    else{
    if($_POST['name'] !== "" && $_POST['message'] !== ""){
    mysql_query("INSERT IGNORE INTO shoutbox (name, message, date) VALUES ('".$_POST['name']."'.'".$_POST['message']."', NOW() ) ");
    header("location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);

}
    }
    ?>

</body>

</html>
  • passatgt
    nem, mert salak
  • bracsek #11792
    nagyobb, mint zöld.
  • MerlinW
    Mi a különbség és a teniszpálya között?:))
  • bracsek #11790
    jól ragzod a magyartot :)
  • Hackerman
    Sziasztok Gondolom ezen az oldalon foglalkoztok webszerkesztéssel.
    Én az Adobe Fireworks-t használom (vagy inkább csak kezdtem használni).
    Kéne hozzá egy magyar nyelvű leírás már sok helyen kerestem de nemtaláltam csak angolt. Talán igy könnyebben menne. Köszönöm a tippeket és a segítséget. Üdv: Hack
  • biomage
    igen, most nincs egyesítve, "a menü a fórumon nem látszódik, és a fórum bejelentkező ablaka meg nincs a weblapon, érteni?
  • bracsek #11787
    egyesítem a fórumot és a weblappal :):):)
  • Cat 02 #11786
    Hát ha csak amiatt csináltál fórumot ^^
  • biomage
    Majd ha megtanultam a PHP programozást, ami valszeg elég sokára lesz, akkor egyesítem a fórumot és a weblappal.

Kipróbálhatóm, ha ennyire megakarsz gyözni :)
  • Cat 02 #11784
    phpbb ? :D
    Ám CuteNews-t igazán kipróbálhatnád >.<
  • biomage
    kösz de maradok a saját fejlesztésnél :D
    Ha tudjam azt mondani, hogy saját kezemmel csináltam mindent, nem pedig program segítségével :D
  • MerlinW
    Ezért kell wordpress-t használni, hamár CMS:)