22786
Html-, css- és php-help
-
bracsek #11821 Hacsak nem akars jsp-t csinálni, akkor hagyjátok már abba a javat nem tudok ozást, nem kell ebben a topikban javat tudni. 99.9% ban semmi köze az egész webhez.
1000+1 tooltip script van, tutorialal meg minden, a googlebe beírod, hogy javascript tooltip, és 2millió találatig meg sem áll. -
#11820 vedd szemügyre a forráskódját -
#11819 Nos, a következő érdekelne: Tud-e valaki egy jó módszert, vagy valami mást arra, mint a wowban a talentkalkulátor. Mármint, h ráviszed a kurzort a képre(vagy hiperavatkozásra) és egy új fram-ben, kiírna dolgokat... Ha lehet akkor adnék neki valami díszes keretet, meg valami hátteret is a frame-nek... Java-hoz nem értek, szal valami tutornak, vagy egy komplett sysnek jobban örülnék... -
#11818 Attól függ mi a célod, ha csak szeretnél összedobni 1-2 statikus oldalt de nem igazán érdekel a téma akkor ezek a szerkesztők ideálisak. Ha viszont komolyabban akarsz foglalkozni vele érdemes lenne elkezdeni html-t tanulni -
#11817 És ha mondjuk nem nagyon értem a html, php kódokat - az alapok tutorialokból megtanulhatók vagy esetleg vannak olyan vizuális webszerkesztők pl coffeecup vagy egyéb program amivel összefűzhetők az oldalak -
phoenix1 #11816 köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek. :) -
#11815 Az oldalt "életre kelteni" kézi kódolással kell, ehhez kell egy szövegszerkesztő mint pl. a notepad++.
A photoshop csak az oldalon megjelenő grafikák elkészítéséhez szükséges. -
#11814 save as web:) -
#11813 És a photoshop képes arra is hogy: oldalakat , menügombokat, összefűzni, tehát életre kelteni az oldalt? vagy erre a célre a notepad -
Cat 02 #11812 Aham. Megnyitod az összes fájlt. Csere. Csere az összes megnyitott dokumentumban. Összes fájl mentése. Mindig így változtatom a 30+ html fájlom ha valami gáz van. Régi szép idők :D -
#11811 Fileokban képes szövegrészeket cserélni.
De, hogy feltételnek beállítható-e az UTF-8 kódolás azt nemtudom :D -
phoenix1 #11810 A Notepad++ tud valami hasonlót, hogy egy mappán belül lévő fájlokban keres/cserél szöveg részeket utf8-ban mentet fájlok között? Ha igen, akkor nyomban töltöm is. :) -
#11809 Hello.
Ha komolyabban akarsz webszerkesztéssel foglalkozni akkor mindjárt az első körben felejtsd el a WYSIWYG programokat.
Notepad++ lesz a barátod leginkább (vagy valami hasonlóan jó editor).
Amennyiben csak design-nal akarsz foglalkozni akkor inkább a photoshopot tanulmányozgasd, szélesebb körben elterjedt ezáltal több a magyar forrásanyag is hozzá.
Ha mindenképp a fireworksnél akarsz maradni akkor szerintem maradnak az angol könyvek... -
#11808 != jelentése: nem egyenlő
!== jelentése: nem azonos
Bár itt tökmindegy melyiket használja ez máshol kell. És amit írtál olyan létezik, lehet vizsgálni hogy a superglobal POST tömbben van-e tartalom. De amúgy űrlapoknál a submit-nak is kéne name attribútumot adni, és a feltételbe meg isset($_POST['submitname'])-t írni. Ez a feltétel több űrlapnál is igazzal tér vissza. Amúgy meg tanulmányozgasd a POST tömbböt, foglalkozni kell vele biztonsági kérdéseknél. -
#11807 Köszi, igen tovább akarom majd bonyolítani. Kalória számlálót akarok
Leugrólistából kiválasztom a kaját ami egy adatbázisból kiolvassa a kajához társított kalóriát és fehérje mennyiséget. Utána megadom a súlyát, beszorozza a kalóriával, fehérjével és lementi aznapra. Aztán megjeleníti a napi összesítést, a szükséges hátralévő fehérje mennyiséget, stb.
Már látom hogy nem fogom megúszni ezt a Java-t :) -
Cat 02 #11806 Ha csak ennyi kell, akkor itt van ez, valahogy le kell csak fordítani.
Ha meg tovább is akarod majd fejleszteni, h ne csak összeadni tudjon, akkor meg nem szóltam :)
import java.util.Scanner;
public class olvasas {
public static void main(String[] args) {
Scanner beolvas =new Scanner(System.in); //helyet foglal le memóriaterületet, hozz. rendel beolvas
/*System.out.print("\nKérem a nevet: ");
String neve;
neve=beolvas.nextLine();*/
System.out.print("\nKérem a-t: ");
float a=beolvas.nextFloat();
System.out.print("Kérem b-t: ");
float b=beolvas.nextFloat();
System.out.println("\na: "+a);
System.out.println("b:" +b);
/*System.out.println("\n"+neve+" itt van amit kértél");*/
/*if (a>b) {System.out.println("\nAz a nagyobb");}
else if (b>a) {System.out.println("\nA b nagyobb");}*/
float osszeadott=(a+b);
System.out.println("A terulet: "+osszeadott);
}
} -
#11805 Nem tudok javaban pogramozni és nem is szeretném megtanulni ha nem muszáj :/ -
Cat 02 #11804 Java-ban nem jó ?
2 számot bekér és kiírja az eredményt. -
#11803 szóismétlés -
#11802 Van mobil programozásban jártas emberke köztünk? Egy elég kis primkó kis programot akarok összehozni ami nagyjából egy formból áll és a bevitt adatokat lementi majd összeadja. De e miatt nem akarom megtanulni a java-t, valami egyszerű megoldást keresek amivel ezt össze lehet hozni. Találtam is egy Cascade Breeze nevű progit ami html/css/javascriptes kódot átforgatja j2me-re, de az én nokia6070-esemet valamiért pont nem szereti :( Aki tud rá hasonlóan egyszerű megoldást (wysiwyg, drag'n'drop, stb) ne tartsa magában, thx :) -
#11801 -
bracsek #11800 mondtam, hogy nagyobb mint zöld :) ez főleg igaz, ha salak.
Fail. -
#11799 :):) -
Cat 02 #11798 + szerintem változtasd meg a jelszavad. -
Cat 02 #11797 !== helyett !=
$_POST['name'] !== ""
helyett
!empty($_POST['name'])
illetve ilyen biztos van ? "if(empty($_POST)){" -
#11796 Egy weboldalnak egy titléje van. Ha azt szeretnéd programozni, akkor oda a fejlécbe tedd a kódot.
Amúgy nem tudom, mit szeretnél kiíratni, de ez egy észrevétel. -
adam555 #11795 valaki segítene ? mi lehet a baj a kódómmal??? nem írja ki amit kellene .. pls help!! -
adam555 #11794 <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<?php
$conn = mysql_connect("adddam.extra.sql" , "adddam" , "adam555");
mysql_select_db("adddam");
if(empty($_POST)){
echo'
<html>
<head>
<title>üzenőfal</title>
</head>
<body>';
$query = mysql_query("SELECT * FROM shoutbox");
while($a=mysql_fetch_assoc($query)){
echo'
Név: '.$a['name']. '<br>Dátum: '.$a['date'].'<br>Üzenet: '.$a['message'].'';
}
echo'
<hr>
<form method="post">
<input type="text" name="name" /><br>
<input type="text" name="message" />
<br>
<input type="submit" value="küldés" />
</form>
</body>
</html>' ;
}
else{
if($_POST['name'] !== "" && $_POST['message'] !== ""){
mysql_query("INSERT IGNORE INTO shoutbox (name, message, date) VALUES ('".$_POST['name']."'.'".$_POST['message']."', NOW() ) ");
header("location: ".$_SERVER['PHP_SELF']);
}
}
?>
</body>
</html>
-
#11793 nem, mert salak -
bracsek #11792 nagyobb, mint zöld. -
#11791 Mi a különbség és a teniszpálya között?:)) -
bracsek #11790 jól ragzod a magyartot :) -
#11789 Sziasztok Gondolom ezen az oldalon foglalkoztok webszerkesztéssel.
Én az Adobe Fireworks-t használom (vagy inkább csak kezdtem használni).
Kéne hozzá egy magyar nyelvű leírás már sok helyen kerestem de nemtaláltam csak angolt. Talán igy könnyebben menne. Köszönöm a tippeket és a segítséget. Üdv: Hack -
#11788 igen, most nincs egyesítve, "a menü a fórumon nem látszódik, és a fórum bejelentkező ablaka meg nincs a weblapon, érteni? -
bracsek #11787 egyesítem a fórumot és a weblappal :):):) -
Cat 02 #11786 Hát ha csak amiatt csináltál fórumot ^^ -
#11785 Majd ha megtanultam a PHP programozást, ami valszeg elég sokára lesz, akkor egyesítem a fórumot és a weblappal.
Kipróbálhatóm, ha ennyire megakarsz gyözni :) -
Cat 02 #11784 phpbb ? :D
Ám CuteNews-t igazán kipróbálhatnád >.< -
#11783 kösz de maradok a saját fejlesztésnél :D
Ha tudjam azt mondani, hogy saját kezemmel csináltam mindent, nem pedig program segítségével :D -
#11782 Ezért kell wordpress-t használni, hamár CMS:)