Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Láblécet többoldalas szövegnél? necces lesz.
Megadhatsz másik CSS-t nyomtatásnál, ott pl be tudod ezeket állítani.

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

pdf az egyik egész jó módszer erre. Más nem igen van olyan ami valamire jó is. :S
passatgt
egyik melónál a megrenelõ azt szeretné, ha kinyomtatják az oldalt, akkor mindegyik nyomtatott lapon a fejlécben és a láblcben szerepeljen a cím, telefonszám logó stb...

szerintetek hogyan oldjam meg?

Vaxi
ahhh köszönöm 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

MerlinW
hosszú és tök felesleges, ha nem vagy kíváncsi a konkrét rekodrszámra...

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
mysql_num_rows() ftw

Ezt tudtuk eddig is, de attól még, hogy nem ad vissza valami eredményt nem hibás, szerintem erre gondolt Vaxi.
Vagy legalábbis én ezt használom a kezdetek óta.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Lyukasbogrács
if (!queryname) { //hiba, vagy üres } else { // nem üres }

Voyager5
megy ja, eppen sql-el szoszolok, gondoltam kiprobalom 😊
Lyukasbogrács
Return Values
For SELECT, SHOW, DESCRIBE, EXPLAIN and other statements returning resultset, mysql_query() returns a resource on success, or FALSE on error.

For other type of SQL statements, INSERT, UPDATE, DELETE, DROP, etc, mysql_query() returns TRUE on success or FALSE on error

link
igen

Vaxi
tehát azt mondod, hogy $queryname = mysql_query("...");
után (!$queryname) mûködik?

Az lesz, de még csak most készülget. Szerintem akkor ha lesz idõm, akkor 2 féle lesz ^^

Lyukasbogrács
sõt, egy ! jel is elég

MerlinW
Szerintem elég oda egy !empty is

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/virtual/silkroadonline.hu/htdocs/guild.php on line 203
mysql_query után mysql_num_rows-zal ellenõrizd le, hogy adott e vissza sorokat és csak az után legyen fetch :]

Lyukasbogrács
ha nagy lesz az oldal, akkor ajax, ha kisebb akkor nem fontos (szerintem).

MerlinW
Jó persze. MySQL injection-nak semmi köze a php-oz. Azzal csak a mysql-ben lehet kotorni. Persze ott is csak akkor, ha engeded/nem véded.

[merlinw.org]

Van egy ilyen oldalam. Az lenne a kérdés, hogy a rendezést / keresést, hogy érdemes csinálni ? Jó így, hogy mindig új oldal vagy jquery-vel valahogy csináljam meg, hogy csak a közepét frissítse és alá valami input-ba berakni, az elérést így rá (ami a mostani lenne) ? (ez az egész be lesz majd ágyazva, most a design nem fontos).

Illetve, az biztonságos ha van egy config.php-m amiben egy $jelszo;$user, etc ami minden php oldalon meg van hívva és onnan csatizik sql-be ? (gondolok itt arra, hogy pl mysql injection-nel nem lehet olyat berakni vhogy h pl print $jelszo ? )

Vaxi
akkor rákeres legalább a kulcsszavakra.
meg lehet ezt érteni szerintem 😊
csak akarás kell hozzá, mint mindenhez 😊

azok alapján, amit leírt, gõze sincs a php-rõl, szóval ezzel nem sokat ér 😄
Vaxi
Alap lépések a loginhoz:
- készítesz egy php oldalt, ami két részbõl áll
van egy form tagja, amiben van 2 input mezõ (user,pass) és egy submit button.
és van egy feldolgozó rész, amiben megnézed, hogy van-e már post adat küldve.

pl:

<?php
include("dao.php");
if( isset($_POST<'username'>) )
{
/* FELDOLGOZÓ RÉSZ */
$getUserInfo = mysql_query("SELECT password FROM usertáblaneve WHERE username = '".$_POST<'username'>."'") or die("Hiba: ".mysql_error());
$userPassword = mysql_result($getUserInfo,0);
/* Lecsekkolod, hogy egyeznek-e, ha igen, beállítasz egy sessiont, vagy headerrel továbbdobod stb. */
.
.
.
}
else
{
?>
ide benyomod a form részt
<?php
}
?>

Ennyi segítség elégnek kell, hogy legyen, a regisztráció is hasonló, csak ott más az SQL utasítás, és több az adat.
Olvass utána 😊

inkkább drupal, szerintem egyszerûbb, mint az e107 és a joomla
e107, ha nem akarsz sokat veszõdni, vagy Joomla, vagy googlizd meg cms-t.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Lyukasbogrács
tudod, semmi nem hullik olyan könnyen az ölünkbe. ha mindenképpen ezzel szeretnél foglalkozni, elengedhetetlen, hogy konyíts a phphoz meg a mysqlhez (legalább alapszinten), ja meg htmlhez, de az már piskóta. javaslom a könyveket, találsz neten annyit mint a rengeteg (magyarul is). megéri pár napot, vagy hetet görnyedni felette/elõtte, úgy legalább érteni is fogod, ha valaki "józan paraszti ésszel" elmagyarázza. abból én sose értettem 😄 meg magyarázni se tudok, ez a másik.

Köszi de amit eddig beleolvastam az elég bonyolult.
Én ugy szerettem volna, hogy valaki elmagyarázza jozan paraszti modon😄
De mindeképp kiértékelem amit küldtél.
Lyukasbogrács
ha lenne egy kis alap, akkor tudnám ajánlani ezt

Nem igen, lényegében annyi megy, hogy NVU progiban megszerkesztettem a honlapot hivatkozásokat..stb de itt elakadtam
az, hogy kezdõ vagy, az konkrétan mit takar? php+sql megy?
Sziasztok valaki tudna nekem segiteni abba, hogy ,hogyan tudok a honlapomra bejelentkezési felületet + regisztrácios oldalt késziteni?
Addig megvan hogy megszerkesztem de nem tudom azokat a lépéseket, hogy miután regisztrált beléphessen....stb...
Remélem valaki érti a zagyvaságom.
Mellesleg igen kezdõ vok a honlapszerkesztésben szóval csak a bõvebben kifejtett infokat bírom felfogni még😄.

Köszi a segitséget.
Vaxi
vagy az sql lekérdezésbe is beleteheti, hogy mysql_query($query_string) or die("Error<$queryname>: ".mysql_error());

Az elsõ egy nem létezõ könyvtár valószínûleg hozd létre.
A második meg egy SELECT írasd ki, az a sor elõtt ahol a hibát dobja, pontosan megmondja hogy hol és php my adminban futtasd le ott megmindja hogy mi a hiba a lekérésben.
Azt szokták mondani 2 dícséret 1 szidás.

Szép és ügyes. Megvolt a két dicséret. A mai napra erre futotta tõlem.

Háttérnek betett nyúlós kép, jónak jó ötlet, csak a böngészõ pixelesen méretez, és nagyon pocsékul néz már ki a pixelességtõl 1024 en is.
A szövegek 1024 es felbontásban már a kéregben kezdõdnek.
A fehér kép zavaró amit elõttem is írtak, hogy sehogy sem illik bele oda, ajánlom, helyette inkább egy rajzolóprogramban, pl photoshop vagy ha ingyenest akarsz gimp, amiket szeretnél abban tervezd meg, és ments belõle egy képet.

Menû hogy js nélkül nem jelenik meg, az igazat megvallva senkit nem érdekel 98% nak van js 90% a flash mégis a flash menükbe se köt bele senki, hogy nem igen írják meg az altot se.

Ha fa színû háttérre írsz linket ajánlom hogy ne legyen kék, olyan nem hozzáértõ hatást kelt.

Az a kis fehér kép megvan egész nagy méretben, ha kiszednéd a hátterét és a háttérre rávarázsolnád lehetne vele mit kezdeni.

Galériában angol szövegek...
Galériában kép átméretezés hiánya.

Frame szerkezet ellenjavalt.

Az egyetlen meta tag a <meta name="generator" content="Namo WebEditor v6.0(Trial)"> ami nem segíti a keresõket, sokkal hasznosabb volna a keywords és description megadása.

Namo WebEditor helyett meg ajánlanám hogy írd meg te, de ezt nem mondom.

Szóval az 5 elérhetõ pontból kapsz egy erõss 2 est, Mert igen weboldal.

A tárhely meg tényleg fontos ha már cégrõl van szó.

Huh megvolt az 1 darab szidás is.

Szóval jó jó ezt ne tedd be a referenciáid közé és következõben ajánlok pár taktikát amivel csak nyerhetsz, az oldal ne legyen nyúlós inkább legyen 1024 re méretezve és két oldalt legyen üres hely amit sima háttérszínnel ki lehet tölteni, ekkor a középsõ részt lehet nagyon szépen pixelmentesen grafikázni, mindenképpen használj képszerkesztõt. A frame szerkezetet felejtsd el. A meta tagokat rakd be. az oldalnak van cím adva, de ha frame be teszed akkor a frameset es oldalon is kell legyen adva. favicon, valid, css, html, design, SEO Ezeknek légyszíves még nézz utána, de amúgy a többi egész jó.

Danny1987
Hi!Ez milyen hibát jelent és hogyan tudnám kijavítani???:

# warning: filesize() : stat failed for sites/default/files/video_thumbs/17/video-thumb-for-17-5.png in /home/iiyrbss7/public_html/sites/all/modules/video/plugins/ffmpeg.inc on line 246.
# user warning: Table 'iiyrbss7_adult.video_rendering' doesn't exist query: SELECT vr.status FROM video_rendering vr INNER JOIN files f ON vr.fid = f.fid WHERE vr.fid = f.fid AND f.status = 1 AND f.fid = 17 in /home/iiyrbss7/public_html/sites/all/modules/video/types/uploadfield/uploadfield_formatter.inc on line 34.

Live for nothing or die for something.

joebacsi
ne tedd be a referenciáid közé 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Vaxi
hááhh igen, a js mentesség kényes pont 😄 olyan szép dolog is az, szoptunk vele rendesen, hogy a webshopban minden funkció menjen js nélkül is, és máshogy menjen js-sel 😊

Voyager5
Szintén vélemény mindenféle negatívkodás nélkül:
1 - Ha lesz idõd, kedved stb akkor szerintem valid kódot írj! Sokan hülyeségnek tartják, de szerintem alap.
2 - Menüt felesleges JS-el csinálni, ez a szerkezet megoldható sima CSS-el
+egykis ie6 hack-el 😊 (Akiknél kivan kapcsolva JS, annak nemlátszik a menü)
3 - Galériánál a kis képeket ne úgy add meg ahogy most van, hanem méretezd le picire (ez a width, height az img-ben nemigazán jó mert lassú)

4 - Tárhely, tudom, hogy valószínûleg nemrajtad múlik, de egy normális domain+tárhely abszolút nem drága manapság. Érdemes lenne oda pakolni. Másrészt szerintem egy UW-s Extra-s stb tárhelyen hirdetõ cég komolytalan.

Elsõnek amúgy nemrossz.
Vaxi
Nekem tetszik, egy pár ötlet [ nem kötekedés, vélemény 😊 ]:
- Title hiányzik, mindenképpen tedd bele [ index.php-ba ]
- arak.php: kicsivel bentebb mehetne a szöveg, belelóg az eleje a fába, így picit zavaró
- talán még a fehéres rajz ez tûnik picit zavarónak
- rólunk egy l
egyébként bejövõs!
grat 😊

Õõõ, thumbnail szónak nézz utána 😄

TuxSkajvok
Elsõ megrendelésre készült oldalam: http://kiri2007bt.uw.hu/index.php a kommenteket várom 😊

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

MerlinW
A megoldás le lett írva. Felhasználónevet/azonosítót js-el vagy curl-al le tudja vadászni. Ha konkrét megoldást kér majd szól, de mióta megköszönte nem kért semmit, ergo vagy megoldotta maga, vagy lemondott a dologról.

[merlinw.org]

Én a hotdog összes mp3 át kértem le, javascripttel mindent meg lehet csinálni, de neki nem a minden kell hanem megoldás a problémájára.
MerlinW
Tudom mi a cross, de ha tudod mi a curl, akkor azt is tudod hogy relatíve semmi köze a cross-hoz, viszont le lehet vele kérni akár post-olással is tartalmat, majd azt kliens oldalon feldolgozni. Így "loptam" le a T, Voda és Pannon komplett online telefonkönyvét is kliensoldalról.

[merlinw.org]

Hi!

Help! Szeretném letölteni egy web oldal tartalmát, egészen pontosan a keresési eredményt. Próbálkoztam wget-el, curl-al, de nem sikerül.
wget-nél a --post-data kapcsolóval tudok adatokat küldeni. Hiába kuldöm az adatokat, csak a keresési oldal jön le, az eredmény nem.

wget --post-data="?as=1&q=Andre+Harris+That+Sax&s_search_precision=any&s_search_type=all&s_search_music=1&s_search_merchandise=1&s_music_product_type=all&s_merchandise_id=3&s_genre_id=0000&s_released=&s_start_date=&s_end_date=" http://www.junodownload.com/search/

post-data-ban azt a string-sorozatot küldöm el, amit a böngészõ ad vissza, mikor manuálisan keresek rá a kiadványra. mit csinálok rosszul?
A cross csak a kliens oldalon lévõ probléma, szerver oldalon nincs cross domain probléma.
MerlinW
curl-al megy a cross.

[merlinw.org]

más domainen a cross domain nem igen fog menni, de megoldja ahogy tudja.
MerlinW
"vagy valahonnan töltöd" - szerintem ez egyértelmû. Én segítettem amennyire tõlem tellett, innentõl megoldja, ahogy tudja. Nem kell belekötni mindenbe...

Egyébként egyedi "profile id" változó van minden juzer linkjében, de a html-ben levõ felhasználónevet is szintén két sornyi kóddal le tudja vadászni az oldalról, akár js-el, akár curl-al.

[merlinw.org]

- felhasználónév változót session-bõl, vagy valahonnan töltöd
más domain-nél még a sessionIDt sem kapod meg nem hogy a felhasználónevet.
Köszi, így megy.