Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Ugye ez a Te oldalad? http://abrion.extra.hu/
És TE írsz ilyet, hogy "tudom mi a mostani weblap dizájn"...
Ar arcocskádon jó vastag a bõr... 😊))
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com
Mert tudod mi hogy müxik még nem biztos hogy jobb vagy nálam 😛
Jó elismerem többet tudsz PHPban mint én, de én meg többet tudok a fórumokról weblapokról, sok sok fórumot láttam már, több mint 100 egyedi weblapon ill. fórumon vagyok jelenleg, tudom mi a mostani weblap dizájn, amit lazarus akar csinálni az egy max. 2002 weblaphoz ill. fórumhoz illene 😊 én csak ennyit akartam mondani, nem kell ez miatt leharapni a fejemet, lehet véleményem nem? <#beka2>#beka2>
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Egyébként ez vmi ismerõs rendszer lesz ? 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
SELECT reg_id, name, connected_id, connected_id AS con_id, (SELECT name FROM users WHERE reg_id = con_id) AS connected_name FROM users
Thx!
Egy fecske nem csinál kolbászból kerítést
reg_id, name, connected_id
Van benne 2 sor:
01, Józsi, 00
02, Pista, 01
Tehát Pista hozzá van kötve Józsihoz és amikor lefuttatom a listázási ciklust és elérek Pistához tudni akarom Józsi nevét is a connected_id alapján, további query nélkül. Ezt hogy lehet megcsinálni? Ezzel próbálkoztam, de nem megy:
SELECT reg_id, name, connected_id, (SELECT name FROM users WHERE reg_id = users.connected_id) AS connected_name FROM users
reg_id helyére ezeket próbáltam de egyik sem jó:
- users.connected_id /visszatérési érték nulla/
- connected_id /visszatérési érték nulla és eleve hülyeség/
- this.connected_id /Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource/
Köszi elõre is :>
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
ez lett: RewriteRule ^eu/(.*)\.html$ felszereles.php?t=eu&item=$1
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Szerettem volna, régóta, egy blogot. Végre találtam, hozzá, tenplate-t, viszont szeretném, átalakítani, 3-oszlopossá, de nem értek hozzá. Tudna nbekem, segíteni valaki??? Elõre is köszönöm!!!
RewriteRule ^EU/(<^/\.>^/\.>+)/?$ felszereles.php?t=eu&item=$1
Így az EU/Spear-rõl 'átirányít' a megfelelõ részre, mit kéne ehhez hozzáadni, hogy az EU/Spear.html-rõl is menjen ? (azt elvileg jobban szereti a google ^^)
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
de ha jól látom most már jó 😊
normál szöveget csak javascripttel lehetne beleírni, de nem sok értelme van
$dbname = 'felhasználóineved';
$dbuser = 'felhasználóineved';
$dbpasswd = 'aktuális jelszavad';
(\__/) ( X.x) ( } . { )
$dbhost = ''; -> ide neked shiwo.extra.sql kell sztem gondolom ezt is változott csak
$dbport = '';
$dbname = 'SilkroadOnline';
$dbuser = 'SilkroadOnline';
$dbpasswd = 'jelszo';
$table_prefix = 'phpbb_';
Nem tudom, jó helyen járok-e..
phpBB3 fórummal lenne problémám...annó találtam valami oldalt, hogy hogyan is kell webtárhelyre ilyet telepíteni, sikerült is, mûködött is..a tárhely extrás amúgy.. ma viszont a következõ fogadott:
General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]
Can't connect to MySQL server on 'shiwo.extra.sql' (4) <2003>2003>
An sql error occurred while fetching this page. Please contact an administrator if this problem persists.
Felnéztem az extra oldalára, ahol a következõt találtam:
"Kedves Extra.hu Felhasználó!
Security problémák miatt az extra.hu felhasználók MySQL hozzáférését szigorítottuk.
Az SQL szerverhez ezután csak azok a felhasználók tudnak csatlakozni akiknél helyesen vannak beállítva a kapcsolódáshoz szükséges paraméterek.
Alkalmazandó beállítások:
MySQL szerver címe (host): felhasználóineved.extra.sql
MySQL felhasználóinév (user): felhasználóineved
MySQL jelszó (password): aktuális jelszavad
MySQL adatbázis név (database): felhasználóineved
CMS rendszereknél - MySQL tábla elõtag (table prefix): ez maradhat alapértelmezett
Joomla konfigurációs file: configuration.php
$mosConfig_absolute_path = dirname(__FILE__);
$mosConfig_db = 'felhasználónév';
$mosConfig_host = 'felhasználónév.extra.sql';
$mosConfig_password = 'felhasználónevéhez használt jelszó';
---------------------------------------------------------------
E107 konfigurációs file: e107_config.php
$mySQLserver = 'felhasználónév.extra.sql';
$mySQLuser = 'felhasználónév';
$mySQLpassword = 'felhasználónévhez tartozó jelszó';
$mySQLdefaultdb = 'felhasználónév';
Drupal konfigurációs file: settings.php
$db_url =
'mysql://felhasználónév:jelszó@felhasználónév.extra.sql/felhasználónév';
WordPress konfigurációs file: wp-config.php
define('DB_NAME', 'felhasználónév');
define('DB_USER', 'felhasználónév');
define('DB_PASSWORD', 'jelszó');
define('DB_HOST', 'felhasználónév.extra.sql');
További segítség: http://extra.hu/front/techfaq
Üdvözlettel,
Extra Support Team
gondolom ez alapján kellene tán átírni valamit..
nahde nálam sima "config.php" van, és olyasmik vannak benne, hogy:
$dbname = 'shiwo'; $dbuser = 'shiwo'; $dbpasswd = '*********'
(persze a pass-t én csillagoztam ki 😊
hasonlít a wordpress félére, de nem egészen ugyanolyan...
szóval akkor most mit lehet kezdeni ? vagy nem is kell átírni, csak épp elbactak valamit az extránál, és lehet holnaptól mûködni fog ?
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Köszönöm szépen a kódot! 😊
Ha jól értem akkor külön el kell készíteni a képet és a feliratot (pl Gimp-el) , és azt kell megadni a kódban?
A szövegdoboz pontos méretét esetleg meg tudnád mondani?
A válaszodat elõre is köszönöm! 😊
Papa01
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
<style type="text/css">
textarea
{
background: #FFFFFF url('http://sg.hu/hatter.jpg') no-repeat left top;
font-family: Arial;
font-size: 12px
}
</style>
background-nál elsõ a színkód (#FFFFFF), ha van kép ez nem is fontos, kihagyható
hatter.jpg ertelemszerûen a háttérkép,
a no-repeat nem engedi ismétlõdni a képet, ha a szövegmezõ méretére méretezted akkor maradhat
left top meg a bal felsõ sarokba pozicionalja
font family/size betû típus/méret - ha ez nem kell, töröld azt a 2 sort
Hogyan lehet a beviteli mezõt(Ahová a hozzászólást írjuk.) módosítani itt az SG fórumon? Sok helyen látom, hogy kép vagy szöveg van betéve. Nehéz megcsinálni?
A válaszokat elõre is köszönöm!
Papa01
Nemtudom mire akarod használni, de talán egy jó megoldás, ha foreach-el végigmész a $_GET tömbön, és a ciklusba írod bele amit akarsz.
pl:
foreach ($_GET as $tomb => $kulcs)
{
echo $tomb.'-vel indult el';
if ($tomb=='csoki') {echo 'megeszlek';}
}
Azt akarom hogy, beírom a címsorba ezt, fájl.php?valami
és elindul egy php sor, mit kell a phpba írnom hogy így hívjak meg 1 php tartalmat?
A linkre ha kattintanak akkor az íródik a címsorba, ha pedig átirányítasz headerrel akkoris.
legalább elárulhattad volna mire keres azon belül
Voyager5: tudod mi a címsor? 😊 ahová írod a weblap címét 😛
Szal amit írtál azt nem tudom oda írni 😊
Más
<?php if ($_GET<'cat'>'cat'>){echo "cat-el indult el";}?>
ezt hogy tudom meghívni címsorba?
Igazából fordítva szeretném 😊, a következõt szeretném megoldani.
Mit írjak hogy így induljon be egy PHP sor? fájl.php?cat
a háttérkép azon részét meg áttetszõvé teszed egy grafikus programmal (radeon topicban is úgy van)
body {background: url('http://www.sg.hu/bg.jpg') center top fixed}
/kontár megoldás, de ez a legegyszerûbb/
Segítséget szeretnék kérni.
Ha itt a fórumban, mint házigazda beillesztek egy háttérképet, akkor a középsõ hosszú táblázat fehér háttere kitakarja a nagyját. Hogy lehet azt áltászóvá tenni? Itt pl megy, de az elkért parancs ezt nem teszi meg nekem.
<style type="text/css">
body {
background-image: url(http://akarmi.jpg);
background-attachment: fixed;
background-repeat: repeat;
background-position: center top;}
</style>
Elõre is a köszi!