Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez egy link. Én szerintem értéke 0. Saját vélemény. Ha ajax mellett akarsz google barát oldalt csinálni akkor biza a nemi szerveden le fog folyni a nedvesség.

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Ajax google ellenesebb mint a frame, framet lehet úgy hogy google beindexelje.
Egy Joomla-val kapcsolatos kérdésben kérném a segítségeteket!
Joomla 1.5-ben véletlenül teljesen töröltem a Felsõ menüt. A lomtár is ürítésre került azóta és a Modulkezelõben sem látom. Hogyan lehetne visszaállítani?

passatgt
direkt írtam, hogy zenés oldalon, azaz zenét lehet rajta hallgatni😄

Gondolom õ se akarja, hogy ne lehessen megállítani ^^
Egyébként egy zenekar/relaxációs oldalon kívül máshol tényleg zavaró lehet. Csak el kell menni egy mindenkilapja/gportalos oldalra és megnézni mennyire 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

TuxSkajvok
Ezért is tanácsoltam a javascriptet, így a látogató megállíthatja, vagy elnyomhatja az adott zenét...

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

Helló. Csak tapasztalatból mondom, hogy nagyon érdekes oldalnak kell lennie mert az emberek többségét "irritálja" a háttérzene, de persze vannak kivételek.

TuxSkajvok
az sz*r! Akkor inkább egy frame-et be kellene dobni az aljára, mondjuk egy készítõk/copyright vagy valami és mellé egy "zeneirányító" javascriptet(pause, stop, next, play, prev)

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

joebacsi
full flash oldal <#zavart1>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

passatgt
egy zenés oldalon a háttérben szeretném a zenéket lejátszani, tehát ha oldalt vált, akkor is menjen
hogy célszerû ezt megoldani? ajax vagy frame?

data:{key:form.mezo.value,key2:form.mezo2.value,stb},

így próbáld meg.
Itt postolj egyet úgy h van benne & jel, emiatt kéne.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Hidd el, ez se kell neked, az élet úgy szép ha nem bonyolítják.

Fõleg ma.
Ez.
"it encodes the following characters: , / ? : @ & = + $ #"

Milyen másik?
A másik kell, de thnx!

amúgy meg http://www.w3schools.com/jsref/jsref_encodeuri.asp de ez csak az élet bonyolítása éljen az utf-8
$("#uzenofal_ajax").load("uzenofal.php", {ujuzenet:adat} , function(){
fix_height_uzenofal();
});

Így kicsit rövídebb, és tisztább, a halál ajaxozon a mai világban mikor vannak ilyen jó kis függvények, Persze ez post al fogja elküldeni, de illik is post-ot használni.

Jah és megjegyzés: Az &-jel sem gond ebben az esetben, és 1 lekérdezéssel megtörténik a beírás és megjelenítés, eredményt meg egyszerû küldeni, mert az eredményt simán <script type='text/javascript'><script> között küldöd hogy most egy alert az eredmény, hogy kcsg beírás megtörtént, vagy kcsg ez nem volt jó stb, és küldesz még egy $('#kuldoformID').reset() et hogy legyen üres a küldõ form, és elküldés elõtt a buttont érdemes disable re tenni, és az eredmény aktiválja újra, hogy 5 ször ne jelenjen meg.
Az adatokat az oldal utf-8 kódolásban küldi el, ott meg vissza kell alakítani iso-8859-2 re vagy mittom miben van az oldalad.

De a legegyszerûbb megoldás utf-8 at használni, mind oldalnak mind adatbázisnak és akkor semmivel nincs gond a javascript is profin mindent kezel.
Nem tudod, hogy ilyenkor, hogy kell 'escapelni' az adatot ?
Mert pl ha beírsz egy &-t akkor borul az egész.

Ability
AJAX utf8-at használ a kommunikáció során, ha az oldal más karakterkódolásban van, akkor konvertálnod kell a küldött adatot. iconv php fv például.
passatgt
mármint az a gond, vagy minden az legyen?

utf8
passatgt
$.ajax({
type: "GET",
url: 'uzenofal.php?ujuzenet='+adat,
success: function(msg){
$("#uzenofal_ajax").load("uzenofal.php", function(){
fix_height_uzenofal();
});
}
});

Üzenõfal js, mûködik, viszont ha firefox-ból ír be valaki, nincs ékezet😞
Ötlet?

JackSparrow88
Ja sorry azt hittem másra érted a sima képeket. Azt én is tom azér h azok flash gombok de most akkor ne is használjak ilyeneket? Mivel a legtöbb oldalon már ilyenek vannak, elég szopacs h nálam nem mûködnek.Pláne h ezek nem is importáltak hanem beépítettek...

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

joebacsi
Hagyd a francba a flash gombokat.

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

CattiBrie
button1.swf - ez nem kép, ez egy flash objektum

[/spam]&#8482;

A Google egy kis "dög", már lassan idestova egy féléve, hogy újból terveztem egy oldal URL struktúráját. 450 oldalból csak 290 oldalt indexelt le. Persze amiket tilt a robots.txt azokat minden nap birizgálja, amit meg le kellene indexelnie azt nagy ívben elkerüli.

JackSparrow88
Ja bocs azt kihagytam h a forráskódban semmiféle link nincs a gomboknál szal ott nem tok piszkálni am sem semmit se.
Egyébként meg h érted h "sima képek? Mer ezek mért ne lennének azok?

Átírtad az elérési útvonalat ?
Ám sztem használj sima képeket, sokkal jobb lenne.

JackSparrow88
Sajnos még mindig azzal a problémával küszködik amit kb 10-12 sorral lentebb írtam. Pedig azóta újra csináltam a gombokat és most csak 7 van amennyinek lenni is kéne, minden fel másolva a szerverre, linkek megadva és még frissítettem is nem egyszer, a CTRL+Shift+R trükkel is de mindhiába. Ráadásul a színben megváltozatatott fejléc is a régi még, annál sem akarja megjeleníteni az újat, frissítések után sem. Nekem már semmi ötletem nincs, ha pedig nem oldódik meg ez a probléma akkor lõttek az oldalamnak is, azt meg nagyon nem szeretném :S

Ability
Amikor én egy oldalnál váltottam rövid webcímekre, akkor több mint egy hónap kellett neki míg tökéletesen átállt. És természetesen 301-es HTTP fejléccel át van irányítva az új címre, tehát a pagerank nem változott, csak nem mindenhol akarta használni. Statikus, minimális látogatással rendelkezõ aloldalakat ugyan azon az oldalon meg rögtön feldolgozott. A többit meg csak késõbb írta át az új címre, de miután meglett ugyan úgy kezelte, sõt, pagerank-ben fentebb is kerültünk. 😛

Ergó: ha nincs neki megtiltva, akkor biztos be fogja indexelni, max várni kell.
passatgt
kb 1 hete em indexelte le google oldalam, pedig elég sok helyen kint van link, a wbmasters tool-ban pedig raktam be sitemap-ot is

ötlet?

Malakai
Ja közös ip miatt említettem az SNI-t, de ha megoldják, hogy külön ip-n legyél, akkor se a közösködésnek, se az SNI-nek nincs értelme.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Helló Hát nem tudom, ahol nekem van weboldal ott úgy csinálják, hogy ha SSL-t akarsz használni akkor külön IP-re van szükség. Ráadásul az SSL ceritfikátoknak elég borsos az áruk. A shared certificate pedig "általában" lejárt vagy/és nem illeszkedik az adott domainhez. :S

Vaxi
aha, köszi szépen!

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Malakai
Maga az átirányítás mehet mod_rewriteal, vagy akár php-ben $_SERVER<'https'>-re legegyszerûbb vizsgálni, vagy le is lehet tiltani a szimpla http csatlakozást SSLRequireSSL-el apacheban.

Intrexnél gondolom shared hoston vagy, akkor vedd fel velük a kapcsolatot, hogy van-e közös certificate, vagy ha sajátod lenne, azzal meg tudják-e oldani (SNI-vel pl)...
Egyébként ez utóbbival látogatók is elõferdülnek, akiknél nem fog menni...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Vaxi
igazából az a problémám, hogy jelenleg nem elérhetõ az ssl kapcsolat =(
ezt a rewriteot köszi, le is mentem

Hello, próbáld ezt, nekem mûködne, ha használnám, de egyenlõre nincsen itt nálunk igény rá.

RewriteCond %{HTTPS} ^off$
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.weboldal\.hu$
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^biztonsagos\.weboldal\.hu$
RewriteRule ^(.*)$ https://biztonsagos.weboldal.hu%{REQUEST_URI}

Vaxi
úgy látom apache beállításokat is buzizni kell 😄
örülni fognak nekem az intrexnél 😄

Vaxi
nem tudom, késõbbiekben biztosan kell bele egy olyan modul is, de a netes fizetéshez asszem van pl az otp-nek elõre kiadott cucca hozzá

Lesz netes fizetés is ? 😊
Ám én így paraszti logikával ráraknék minden olyanra egy átirányítást ami nem tartalmazza a https szót.

Vaxi
nekem most olyan kérdésem lenne, hogy pontosan mit kell tennem, és kinek kell szólnom ahhoz, hogy egy tartomány csak https-sel legyen elérhetõ? 😊

Voyager5
Fõoldalon a menügombok sorrendje:
button2.swf --> mutat a "Képekre"
button4.swf --> mutat a "karakterekre"
button14.swf --> mutat a ??
button15.swf --> mutat a ??
button16.swf --> mutat a ??
button17.swf --> mutat a ??

ehhez képest ha lehívod a képeket akkor a következõ a sorrend:
button2.swf --> mutat a "Képekre"
button18.swf --> mutat a ??
button19.swf --> mutat a ??
button20.swf --> mutat a ??
button21.swf --> mutat a ??
button22.swf --> mutat a ??
JackSparrow88
A lényeg h ha másik menüpontra akarsz menni akkor mindig visszakéne menni a fõoldalra és csak azután lehetne a gombokra kattintani, de ez hülyeség, vhogy biztos meg lehet csinálni, h ne kelljen így...

JackSparrow88
Vagyis csak akkor mûxik ha a fõoldalról kattintok a "karakterek" gombra, ha már ezt azután teszem amikor a "képek" gombra kattintottam, utána már megint nem jó, érthetetlen...

JackSparrow88
H rohadna meg az egész úgy ahogy van, talán kétszer mûködött, aztán most megint csak nem jó, áá, nem értem én ezt az egészet már :S

Vaxi
ez tetszik 😄D

joebacsi