Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Chrome: Ctrl + F5
Így cache nélkül fogja betölteni az adott lapot.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB
0;Feldolgozás alatt;2;1;Feldolgozva;1;2;Becsomagolva;0;3;Futárnál;0;4;Átvehetõ a boltban;0;5;Teljesített;1;6;Törölt;1;
Ez a response text.
a firebugban pedig a getReadyState-ben meg már így van:
get channel
"\n\n \n 0;Feldolgozás alatt;2;1;Feldolgozva;1;2;Becsomagolva;0;3;Futárnál;0;4;Átvehetõ a boltban;0;5;Teljesített;1;6;Törölt;1;"
if(Permissions::getByID($oCurUser)) {
echo 'PERMISSION GRANTED';
} else {
echo 'PERMISSION DENIED';
}
így nem kéne, hogy extra sortörés legyen benne!
ezért állok értetlenül a dolog elõtt 😄
Hiszen semmi mást nem kellett csinálnom csak h kiválasztanom, majd megadni a gomb feliratát és linket oszt kész,ezek után mûködnie kéne de mégse jó...
Van egy ajax requestem, és bármit csinálod a responseTextbe belekerül egy sortörés és pár space. Pedig a php, ami a response-ot készíti rendesen mûködik, szó nincs benne \n-rõl.
Mi lehet ez? 😄
Találkozott már valaki hasonlóval?
gondolom nem lehet nagy kunszt leprogramozni és biztos csináltak már ilyet
dixitque deus fiat lux
Másik dolog windowsos xampp al használj stunel el gmail smtpt ez sem gyors megoldás de legalább megbízható hacsak nincs saját mail smtp szervered, ami becsületes és gyors.
Még az kellene hírlevélnél megvárni míg 500 kiszolgáló megkapja az 1500 levelet, nem, a sendmail megkap 1500 levelet legrosszabb esetben, ha mindenkinek névreszóló a levél, és az be van állítva, hogy mennyi idõnként küldhet ki mennyit és küldögeti.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Vagy rendes webserveren megy majd mint a villám, csak Xampp cseszekszik?
Pont errõl van szó. Localhoston ugye az gyorsan megy amíg szerver megkapja az anyagot, aztán amíg nem véget a PHP addig fogja az oldalt. Szerveren azt is meg kell várni, amíg felmászik a gépedrõl a szerverre.
Szemléltetésként, ha futtatsz kliens oldalon egy php-t amiben végtelen ciklus van, az is kinyírja a klienst, ha nincsen lekezelve, csak a szerver timeout vet véget neki.
[merlinw.org]
A titok nyitja, az hogy háttérben kell levelezned, pl:
exec ("/usr/bin/php mail-szkripted.php >/dev/null &");
A & karakter teszi háttérbe a folyamatot. (apache-ban nem árt ha engedélyezve van az exec, de legalább a php futtatása)
A /dev/null üres kimenetre irányít, azaz nem ír ki semmit se a script, sem a php.
Windows szerver esetén logikusan win-es szintaktikát használj.
Másik megoldás, hogy AJAX-al küldöd a küldés kérelmet, így az szintén a "háttérben" fut, de legalábbis nem állítja be a hullamerevséget a böngészõben.
[merlinw.org]
Jelen esetben az egész cucc localhoston van.
Van ugye egy form aminek az actionje egy mail.php.
A mail.php végez mindent.
Elõször ellenõrzi a beírt adatokat etc, és ha a user csatolt file(okat)
akkor elõször ellenõrzi, hogy max 1MB lehet, ezután átmozgatom egy mappába a file(okat) és jönnek a képellenõrzések ha errort dobna akkor ugye unlink, ha kép a cucc akkor pedig marad a mappában és bekerül egy
$küldendõ tömbbe eléréssel együtt.
Amennyiben megfelel minden, indítom (most épp) a PHPmailer osztályt,
ha van csatolmány akkor végiglépek a $kuldendo arrayen vhogy igy:
if (isset($kuldendo))
{
foreach ($kuldendo as $tomb)
{
$mail->AddAttachment($tomb);
}
}
ezután kiküldésre kerül a levél, és ha elment akkor szépen unlinkelem a fileokat, majd jön egy header vissza a formos oldalra, hogy levél küldés sikeres.
Nemtudom mit cseszhetek el, vagy egyáltalán elcseszek-e vmit.😞
Szerk.: nekem egyszer valami DNS lookup bajom volt, azóta sem tudom hogy mi történt és hogyan lehetséges. Az oldal gyors volt, adatbázis, php szintén gyors volt, DE valamilyen mûvelet utána lemegy a PHP, microtime-mal lemértem, hogy gyorsan lefut, majd amikor töltene újra, akkor Resolving host ....
Akkor lesz csak hosszú a script futásideje, ha csatolom a fileokat (amik ekkor már természetesen a serveren külön mappában vannak).
Emlékeim szerint Te is jártasabb, hozzáértõbb vagy a témában, szóval azt már nem is merem megjegyezni, hogy biztos nem-e a feltöltési idõt veszed bele. <#idiota>#idiota>
Van egy kis problémám, ha valaki tud akkor segítsen pls.
A lényeg:
Egy e-mail küldõ scriptet készítek éppen amellyel a user küldhet csatolmányt is ha akar.
A csatolmányok csak képek lehetnek és max méretük 1-1 Mb.
A probléma akkor van amikor a levelet több csatolmánnyal küldeném ugyanis nagyon-nagyon hosszú idõ míg lefut a script. (5 csatolmány esetén több kb 1-2 perc)
Valaki nemtudja ez mitõl lehet? Illetve, hogy hogyan lehetne az egészet meggyorsítani?
Kipróbáltam kétféle php mail osztállyal is, és vagy 3-4 SMTP szerverrel, az eredmény mindig ugyanaz.<#conf>#conf>
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
[merlinw.org]
Jól van na elfogult vagyok és ti is 😛 😄
npp már majdnem cpp 😄 szóval már csak programozni kell 😄
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Aki mást mond: <#gun>#gun><#gun>#gun><#gun>#gun><#levele>#levele><#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent><#mf1>#mf1><#worship>#worship>
Sok másra is jó még...
A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
elsõsorban nem design-beli észrevételek érdekelnek majd, de persze az is jöhet szépen 😊
igaz, a rendszer lelke az admin felület, ami elég összetett, de a user felületen is akadhatnak hibák, biztonsági rések.
minden érdekel, de tényleg 😄
szóval az lesz majd a feladatotok, hogy szétcincáljátok az oldalt, és szóljatok, ha valami nem oké benne 😄DDD
hálás feladat szerintem 😄