Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de továbbra is fölösleges, mivel 1 query helyett annyit kell csinálni, amennyi hsz-t akarsz. plusz a tömb 😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Az én oldalam sehogyanse valid, pedig így a halálán megadhatnák neki 😞
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Senki sem lehet elég profi, maximum tapasztalt. Mindig lehet tanulni valami újat. Csinálok én is nagyon komplex oldalakat, mindent meg tudok valósítani, mert értek hozzá, de ettõl függetlenül csak lelkes amatõrnek nevezném magam, mert nem oktattak erre, nekem is vannak kevésbé ismert területek. Merlin meg pont a tapasztalt és hozzáértõ rétegbõl való, nekem is szokott segíteni.
"Egy hozzáértõ sosem mondja magáról azt, hogy õ profi" -.-"
2. az oldalt 1999-ben írtam, privát oldal, nem igen foglalkozom vele.
3. kezdõ lehetek, de 12 éve megélek belõle, igen jól.
További próbálkozás? Be lehet fejezni a csipogást, senki sem kiváncsi rá. Menj a gumiba, ha vitázni akarsz.
[merlinw.org]
1 minden & jel mellé rakj amp; at
2 zárj le minden html tagot
3 tegyél minden imgbe altot.
4 ne rakj ki validátort ha van hiba az oldaladon
az én weblapom legalább hiba mentes kezdõ létemre, nem úgy mint a tiéd.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
nincs szerintem egyszerûbb, gyorsabb megoldás a limitnél.
[ aki tud, szívesen fogadom! ]
Nem. Még kezdõ sem vagy...
"2 már mindent fejben megterveztem, fórumra"
Messze vagy te még attól, hogy fejben tervezz. Használj papírt.
A felvázolt táblák amatõr logikai hibákkal vannak tele.
Most általában építõ jellegû tanácsokat, megoldásokat írnék, de én úgyis hülye vagyok, te meg nagyon okos, így nem teszem.
A kedves fórumtársakat is megkérném, hogy gondolkodjanak el mielõtt válaszolnak mesterünknek. Elsõsorban azért, hogy ne válaszoljanak.
Komolyan, mióta itt vagy akkorát esett a topik szinvonala, mint még soha.
[merlinw.org]
Vaxi: hm, gondolkozom rajta, de nem sokra jutottam
for i=1+(lapszám*10)-10;i<lapszám*10;i++
{
sql=mysql_query(select * from tabla where topik_id="");
adatok=mysql_fetch_assoc(sql);
}
Ennyi max, de így ugye ugyanazt a 10et kapja le mindig. Szal kell egy megszámlálás elé és akkor annál az id-nél nagyobb talán, de limit ftw 😄
tényleg nem fogok veled veszekedni, sok sikert a fórumhoz.
2 már mindent fejben megterveztem, fórumra
Forum tábla
mezö:id + infósáv + cím + topikszámláló + hszszámláló + admin + csoport
topik tábla
mezõ: id + forumid + cim + counter + datum + irta + admin
hsz tábla
mezö:id + forumid + topikid + irta + datum + hszszám
Látod nem kell kezdõnek nézned -.-
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
én táblázatban gondolkoztam 😊
azt hiszem adattáblában más módon nem lehetne megoldani egy lapozást.
esetleg még úgy lehetne, hogy tárolod pl egy SESSION-ben a kezdõ id-t és az egy lapon szereplõ postok számát, és lekérdezésben kezdoid<id<kezdoid+egylapon id-jû hsz-eket kéred le 😄
csak ennek nem sok értelme van 😊
Miután leírtam ezt, elgondolkoztam, hogy, hogy a francba csináltam én lapozót limit nélkül, gyors megnéztem és nincs is benne sql, szal úgy könnyû 😄
nem nézlek hülyének, csak fellengzõnek, aki csak kérni tud, aztán pedig nagy rá a szája... most is kérdezel, és úgy kezded:
"Mielõtt bárki írna egy php scriptet, szólok ne írjon, valszeg beletörne a bicskája."
tehát ha te nem tudod, akkor a többi sem igaz? aztán amikor közlöm, hogy utána nézhettél volna a lapozásnak, ami kb. pofon egyszerû, azt írod, hogy ne nézzelek hülyének? hm.
és ezt nem elõször játszod el.
arról nem is beszélnék, hogy egy egyszerû mondatot képtelen vagy leírni helyes, mert ez nem ide tartozik.
nem szeretnék tovább offolni, ha megbántottalak, hát sajnálom.
de nézz magadba egy kicsit...
azért ne néz már hülyének oké, ezt tetted a 14354 hsznél, nehéznek írtál egy kõnyû dolgot, ismerem az iróniát
Te meg az iróniának 😛 elég gyenge volt
Cat: persze kõnyû olyan kilistázást csinálni ami id alapján keres rá 😉
idejössz segítséget kérni, és miután elmondják a megoldást közlöd, hogy ez könnyû, aztán pedig fellengzõ vagy és lenézõ...
gratulálok..
megjegyzem, hogy a LIMIT (egy) megoldás a kérdésedre, így rendesen hülyét csináltál magadból megint.
jah és egyébként a szarkazmusnak is nézz utána, ha már keresgélsz valamikor.
én fél óra alatt csináltam 1 olyat aminek a lapozója könnyen állítható.
select * from tábla where id = $_GET
[merlinw.org]
PHP manual
MYSQL manual
HTML manual
CSS manual
Ha mind átolvasod és értelmezed, nem fogsz többet kérdezni semmit.
[merlinw.org]
A $_GET-re gondolsz, hogy ott csak számok vannak?
Vaxi: manuál? te meg mirõl beszélsz? milyen manuált olvassak el? <#fejvakaras>#fejvakaras>
if (document.getElementById('f1').checked or document.getElementById('all').checked)
A "// vagy == true)" pedig nem kell a kódba, az csak egy komment, ahogy a labelnek sincs "for" tag-ja.
[merlinw.org]
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
inkább linkre tedd be a mindent kijelölt, vagy ha checkboxnak akarod, akkor csinálj rá egy külön funkciót.
VAGY:
function all()
{
//a forciklus ami bepipája mindet és
opener(); // meghívod az openert
}
pl
for(i=1;i<amennyi checkbox van;i++)
{
if (!(document.getElementById('f'+i).checked)) document.getElementById('f'+i).checked = true;
}
ezzel kijelöl mindent [ ha a ! nem mûködne, akkor == false-szal próbáld ]
ezzel lehet játszani még, hogy mindent kijelöl, kijelölés megfordítása stb.
az, hogy oldahato meg, hogy most betettem egy boxot es ha azt kipipaljak, akkor az osszes kipipalodjon? JSben nem vok vmi jo.
if (document.getElementById('f1').checked) // vagy == true)
window.open('http://www.feliratok.org/index.php?nyelv=magyar&tipus=film&option=com_felirat&lista=1&Itemid=110&kereses=Keres%E9s&film_lemez=0&feltetel='+field);
Feltéve, ha jól értettem a feladatot😊
[merlinw.org]
kösz a helpet
beraktam a kodot amit adtal, de hiaba pipalok ki mondjuk 2 boxot, mind a 8 oldalt megnyitja:
http://omvan.110mb.com/test/
😞
forum.php?cat=1&fid=5726&hsz=523#h523
mysqllel lekérded az az utáni hozzászólásoknak a számát:
SELECT COUNT(*) FROM `messages` WERERE `Id` >= '523' AND `Fid` = '$fid' AND `Cat` = '$cat' ORDER BY `Timestamp` DESC
és mondjuk ha 30 van per oldal megjelenítve akkor kiszámolod hogy a hány 30 at tudsz úgy kivonni hogy még maradjon is pl legyen 2
van mondjuk 69 hozzászólás az 523 elõtt
akkor 2x30 at tudsz kivonni hogy még 9 maradjon ami már kisebb egyenlõ mint 30.
innen simmán csak a mostani listázásodba oda kell irányítani egy headerrel hogy hányas oldal amit kiszámoltál és a végére #h523 és a mostani listázásodba egy <a> tagot teszel horgonnyal <a name="h<?=$row<'Id'>'Id'>;?>"> </a> ode ahova az oldalon belül akarsz ugrani.
Ez még nem hogy bicskabeletörõs sincs, de egyáltalán nem is bonyolult.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Azt hogy bírom megcsinálni 1 oldalon hogy van 1 termék aminek az ára mondjuk 100,000HUF- s ha valaki rákattint 1 gombra akkor az ára leugrik 5HUF- fal? Ahhoz mi kell inkább javascript vagy php?
[O_O] (.)(.)
Mielõtt bárki írna egy php scriptet, szólok ne írjon, valszeg beletörne a bicskája.
Fórum: egy topik kap új üzenetet, oldalt kijelzés, link az ucsó nem látott hszhez, na ezt hogy kéne megcsinálni?
Mármint az utolsó nem látott üzenethez ugrást, ha már több oldalas a topik.
A kijelzés úgy lenne hogy amikor belépek a fórum részlegbe, akkor lekéri a legnagyobb id számát a hsz táblában, annak a topiknak, aztán rákeres hogy én ebbõl a topikból melyik id számig láttam, ezt egy külön myql táblába tárolódna, ha belépek a topikba akkor vagy updatelni fogom vagy del az id számra és insertel csinálok egy ujjat, na mindegy eltértem a tárgytól, még1x: hogy kéne az oda ugrást megcsinálni, nem tudok rá módot 😞, gondolom nem kõnyû ilyet lekérdezést csinálni.