Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vaxi
ebben az esetben jó a for ciklus is, mivel meghatározott mennyiségû hsz-t akarsz kilistázni. 😊
de továbbra is fölösleges, mivel 1 query helyett annyit kell csinálni, amennyi hsz-t akarsz. plusz a tömb 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Rájöttem, sima while ciklus és be kell rakni egy tömbbe az összes hozzászólást (php rulz, nem kell neki megmondani elõre mekkora legyen). Utána meg az alant olvasható ciklus.
Az én oldalam sehogyanse valid, pedig így a halálán megadhatnák neki 😞

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Lazarus
Ide is érdemes volt benézni 😊
Ability
Az a vicces, hogy állítólag (mástól hallottam) nem is vagy fiatal, mégis rohadtul olyan a mentalitásod. Írni, fogalmazni nem tudsz. Ha valaki leszól, akkor "ha én kezdõ vagyok, akkor te is" érvekkel jössz. Óvoda szint ...

Senki sem lehet elég profi, maximum tapasztalt. Mindig lehet tanulni valami újat. Csinálok én is nagyon komplex oldalakat, mindent meg tudok valósítani, mert értek hozzá, de ettõl függetlenül csak lelkes amatõrnek nevezném magam, mert nem oktattak erre, nekem is vannak kevésbé ismert területek. Merlin meg pont a tapasztalt és hozzáértõ rétegbõl való, nekem is szokott segíteni.

"Egy hozzáértõ sosem mondja magáról azt, hogy õ profi" -.-"
MerlinW
1. az oldal valid.
2. az oldalt 1999-ben írtam, privát oldal, nem igen foglalkozom vele.
3. kezdõ lehetek, de 12 éve megélek belõle, igen jól.

További próbálkozás? Be lehet fejezni a csipogást, senki sem kiváncsi rá. Menj a gumiba, ha vitázni akarsz.

[merlinw.org]

biomage
jó legyek kezdõ de te is az vagy, ilyen béna hibáknál csak kezdö vét 😛 a weblapján
1 minden & jel mellé rakj amp; at
2 zárj le minden html tagot
3 tegyél minden imgbe altot.
4 ne rakj ki validátort ha van hiba az oldaladon

az én weblapom legalább hiba mentes kezdõ létemre, nem úgy mint a tiéd.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Vaxi
igen ez is jó lehet 😄 csakhát ugye ennek sincs értelme 😄DD
nincs szerintem egyszerûbb, gyorsabb megoldás a limitnél.
[ aki tud, szívesen fogadom! ]

MerlinW
"1 nem vagyok kezdö"
Nem. Még kezdõ sem vagy...
"2 már mindent fejben megterveztem, fórumra"
Messze vagy te még attól, hogy fejben tervezz. Használj papírt.

A felvázolt táblák amatõr logikai hibákkal vannak tele.
Most általában építõ jellegû tanácsokat, megoldásokat írnék, de én úgyis hülye vagyok, te meg nagyon okos, így nem teszem.

A kedves fórumtársakat is megkérném, hogy gondolkodjanak el mielõtt válaszolnak mesterünknek. Elsõsorban azért, hogy ne válaszoljanak.

Komolyan, mióta itt vagy akkorát esett a topik szinvonala, mint még soha.

[merlinw.org]

Vaxi
ne foglalkozz vele, elvégre vér profi!

No offense, de ezt 1 perc alatt meg lehet tervezni, de legalább foglalkoztál vele 😄

Vaxi: hm, gondolkozom rajta, de nem sokra jutottam

for i=1+(lapszám*10)-10;i<lapszám*10;i++
{

sql=mysql_query(select * from tabla where topik_id="");
adatok=mysql_fetch_assoc(sql);
}
Ennyi max, de így ugye ugyanazt a 10et kapja le mindig. Szal kell egy megszámlálás elé és akkor annál az id-nél nagyobb talán, de limit ftw 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Vaxi
😄DDDDDDDDDDDDD
tényleg nem fogok veled veszekedni, sok sikert a fórumhoz.

biomage
1 nem vagyok kezdö
2 már mindent fejben megterveztem, fórumra

Forum tábla
mezö:id + infósáv + cím + topikszámláló + hszszámláló + admin + csoport

topik tábla
mezõ: id + forumid + cim + counter + datum + irta + admin

hsz tábla
mezö:id + forumid + topikid + irta + datum + hszszám

Látod nem kell kezdõnek nézned -.-

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Vaxi
igaz 😄
én táblázatban gondolkoztam 😊
azt hiszem adattáblában más módon nem lehetne megoldani egy lapozást.
esetleg még úgy lehetne, hogy tárolod pl egy SESSION-ben a kezdõ id-t és az egy lapon szereplõ postok számát, és lekérdezésben kezdoid<id<kezdoid+egylapon id-jû hsz-eket kéred le 😄
csak ennek nem sok értelme van 😊

Tábla ? TXT!!!
Miután leírtam ezt, elgondolkoztam, hogy, hogy a francba csináltam én lapozót limit nélkül, gyors megnéztem és nincs is benne sql, szal úgy könnyû 😄

Vaxi
csak javasoltam, hogy ha egy LIMIT nem jut az eszedbe, akkor ne ugorj bele nagy motor írásába, semmi más nem volt. nem baszogatásból írtam...
nem nézlek hülyének, csak fellengzõnek, aki csak kérni tud, aztán pedig nagy rá a szája... most is kérdezel, és úgy kezded:
"Mielõtt bárki írna egy php scriptet, szólok ne írjon, valszeg beletörne a bicskája."
tehát ha te nem tudod, akkor a többi sem igaz? aztán amikor közlöm, hogy utána nézhettél volna a lapozásnak, ami kb. pofon egyszerû, azt írod, hogy ne nézzelek hülyének? hm.
és ezt nem elõször játszod el.
arról nem is beszélnék, hogy egy egyszerû mondatot képtelen vagy leírni helyes, mert ez nem ide tartozik.
nem szeretnék tovább offolni, ha megbántottalak, hát sajnálom.
de nézz magadba egy kicsit...

biomage
te beszélsz? te kezdted -.-

azért ne néz már hülyének oké, ezt tetted a 14354 hsznél, nehéznek írtál egy kõnyû dolgot, ismerem az iróniát

Te meg az iróniának 😛 elég gyenge volt

Cat: persze kõnyû olyan kilistázást csinálni ami id alapján keres rá 😉

Vaxi
jah, csinálsz minden hozzászólásnak egy külön táblát, máris nemkell a LIMIT... 😄

Irónia fuck yeah! Én meg csináltam egy lapozót LIMIT nélkül, na, fasza csávó vagyok ? 😄

Vaxi
arra ki sem térek, hogyha lenne annyi agyad, hogy rákeresel, találsz 120 leírást, illetve egy pici gondolkodással kitalálhatod magad is a megoldást...

Vaxi
és megint beszólsz... te hihetetlen vagy.
idejössz segítséget kérni, és miután elmondják a megoldást közlöd, hogy ez könnyû, aztán pedig fellengzõ vagy és lenézõ...
gratulálok..

megjegyzem, hogy a LIMIT (egy) megoldás a kérdésedre, így rendesen hülyét csináltál magadból megint.

jah és egyébként a szarkazmusnak is nézz utána, ha már keresgélsz valamikor.

biomage
neked biztos <#beka2>

én fél óra alatt csináltam 1 olyat aminek a lapozója könnyen állítható.

Hát mert ellenõrzöm, hogy szám-e. És ha nem szám, akkor nem 😄

Vaxi
nem értem, miért ne tudna pl. stringet írni?

Jó, de pl jelszót nem tud, nem olyat amit nem akarok, mert csak számot tud írni.

MerlinW
Ha az azon számokkal le lehet kérdezni bármit is az adabázisból akkor minden további nélkül.

select * from tábla where id = $_GET

[merlinw.org]

MerlinW
Adatbátistervezés
PHP manual
MYSQL manual
HTML manual
CSS manual

Ha mind átolvasod és értelmezed, nem fogsz többet kérdezni semmit.

[merlinw.org]

Vaxi
ezt hogyérted?
A $_GET-re gondolsz, hogy ott csak számok vannak?

Ha egy oldalon minden címsorból bevitt változó csak szám, akkor onnan lehetetlen a mysqlquery nem ? Maximum a formokból jöhetnek.

Vaxi
tévedtem, igazad van, a LIMIT borzasztó összetett utasítás. fölösleges lenne átnézned bármit is, én kérek elnézést.

MerlinW
Akkor jót írtam.

[merlinw.org]

biomage
A hozzászólás limitálása oldalakra, ere értette

Vaxi: manuál? te meg mirõl beszélsz? milyen manuált olvassak el? <#fejvakaras>

MerlinW
Ciklus nélkül is csinálhatod:

if (document.getElementById('f1').checked or document.getElementById('all').checked)

A "// vagy == true)" pedig nem kell a kódba, az csak egy komment, ahogy a labelnek sincs "for" tag-ja.

[merlinw.org]

mintha hajnalok hajnalán ugyanezt írtam volna (#14336) 😊

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Agy Halott
Sikerult vmit alkotnom, nezd meg legy szives nincs tulbonyolitva?

http://omvan.110mb.com/test/
Vaxi
ja hogy checkboxnak tetted be.
inkább linkre tedd be a mindent kijelölt, vagy ha checkboxnak akarod, akkor csinálj rá egy külön funkciót.
VAGY:
function all()
{
//a forciklus ami bepipája mindet és
opener(); // meghívod az openert
}

Vaxi
for ciklussal.
pl
for(i=1;i<amennyi checkbox van;i++)
{
if (!(document.getElementById('f'+i).checked)) document.getElementById('f'+i).checked = true;
}

ezzel kijelöl mindent [ ha a ! nem mûködne, akkor == false-szal próbáld ]
ezzel lehet játszani még, hogy mindent kijelöl, kijelölés megfordítása stb.

Agy Halott
kiralysag, mukodik! <#worship>

az, hogy oldahato meg, hogy most betettem egy boxot es ha azt kipipaljak, akkor az osszes kipipalodjon? JSben nem vok vmi jo.
Hello. Elküldtem e-mailbe 😊

Vaxi
így próbáld meg:
if (document.getElementById('f1').checked) // vagy == true)
window.open('http://www.feliratok.org/index.php?nyelv=magyar&tipus=film&option=com_felirat&lista=1&Itemid=110&kereses=Keres%E9s&film_lemez=0&feltetel='+field);

Agy Halott
A http://omvan.110mb.com/test/ oldalon levo cucc, nalad ha csak egy vagy ketto boxot pipalsz be, akkor csak azokat az oldalakat nyitja meg? 😮
MerlinW
Az utolsó része nem vlágos számomra - mármint mi célt szolgál a 30-as dolog, de ha jó helyen kapisgálok, a "LIMIT 523,30" vagy "LIMIT 30 OFFSET 523" a legkényelmesebb megoldás😊

Feltéve, ha jól értettem a feladatot😊

[merlinw.org]

MerlinW
Nálam jól mûködik...

[merlinw.org]

Vaxi
gondolkozz néha picit, és mielõtt beleugranál egy fórum motor megírásába, tanulmányozd a manualokat. 😊

biomage
Az egyik ismerõsöm mondta, hogy ez elég bonyolult keresés, de így hogy leírtad a folyamatot, kb. fél nap alatt megtudnám csinálni, vagy még annyi idõ sem kell. szal ez tényleg nem lesz nehéz 😊

kösz a helpet

Agy Halott
hmmmm

beraktam a kodot amit adtal, de hiaba pipalok ki mondjuk 2 boxot, mind a 8 oldalt megnyitja:

http://omvan.110mb.com/test/

😞
mondjuk az 523 astól kell neki megmutatni a fórumot kap egy linket

forum.php?cat=1&fid=5726&hsz=523#h523

mysqllel lekérded az az utáni hozzászólásoknak a számát:

SELECT COUNT(*) FROM `messages` WERERE `Id` >= '523' AND `Fid` = '$fid' AND `Cat` = '$cat' ORDER BY `Timestamp` DESC

és mondjuk ha 30 van per oldal megjelenítve akkor kiszámolod hogy a hány 30 at tudsz úgy kivonni hogy még maradjon is pl legyen 2
van mondjuk 69 hozzászólás az 523 elõtt
akkor 2x30 at tudsz kivonni hogy még 9 maradjon ami már kisebb egyenlõ mint 30.

innen simmán csak a mostani listázásodba oda kell irányítani egy headerrel hogy hányas oldal amit kiszámoltál és a végére #h523 és a mostani listázásodba egy <a> tagot teszel horgonnyal <a name="h<?=$row<'Id'>;?>"> </a> ode ahova az oldalon belül akarsz ugrani.

Ez még nem hogy bicskabeletörõs sincs, de egyáltalán nem is bonyolult.
minden hozzászóláshoz felveszel egy anchor tag-et, ez legyen - úgy, ahogy itt is - maga az id; ugye az utoljára olvasott id-t tudod --> megnézed, hogy a legutolsó hsz id-ja mínusz hányat listáz egy oldalon intervallumban benne van-e ez a szám, ha nincs, akkor következõ oldal (i++), és így tovább... ezután már csak a helyes oldalra kell küldeni, teszem azt: valamiold.al/forum.php?tid=123&p=3#543

Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!

Lazarus
Ha azt akarod hogy el is legyen tárolva az új érték, tehát mások is lássák akkor php.
vafeN
Hellosztok

Azt hogy bírom megcsinálni 1 oldalon hogy van 1 termék aminek az ára mondjuk 100,000HUF- s ha valaki rákattint 1 gombra akkor az ára leugrik 5HUF- fal? Ahhoz mi kell inkább javascript vagy php?

[O_O] (.)(.)

biomage
Hali

Mielõtt bárki írna egy php scriptet, szólok ne írjon, valszeg beletörne a bicskája.

Fórum: egy topik kap új üzenetet, oldalt kijelzés, link az ucsó nem látott hszhez, na ezt hogy kéne megcsinálni?
Mármint az utolsó nem látott üzenethez ugrást, ha már több oldalas a topik.
A kijelzés úgy lenne hogy amikor belépek a fórum részlegbe, akkor lekéri a legnagyobb id számát a hsz táblában, annak a topiknak, aztán rákeres hogy én ebbõl a topikból melyik id számig láttam, ezt egy külön myql táblába tárolódna, ha belépek a topikba akkor vagy updatelni fogom vagy del az id számra és insertel csinálok egy ujjat, na mindegy eltértem a tárgytól, még1x: hogy kéne az oda ugrást megcsinálni, nem tudok rá módot 😞, gondolom nem kõnyû ilyet lekérdezést csinálni.