Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Nem értem az egészet. Egyrészt a $_SESSION szuperglobál változó, mindenhol hozzá lehet férni a tartalmához. Másrészt ne csodálkozz, ha kiíratsz valamit, majd rögtön újratöltöd az oldalt vagy elnavigálsz róla. A munkamenetben levõ hibaüzenet ne az ellenõrzõ fv-ben legyen már kiíratva, hanem az oldalon, a fv-ben értéket adsz neki.

Cat: modern böngészõk a JS-es eseményeket is tudják kezelni a böngészõ "vissza" gombjával, másrészt egy header location után nem sûrûn akarja újra elküldeni a tartalmat frissítéskor. (Illetve vannak valamilyen kivételek is a visszalépkedéskor.)
MerlinW
<#papakacsint>

[merlinw.org]

passatgt
$('#desc').mousewheel(function(){
$('.jScrollPaneTrack').fadeIn('slow');
});

Azt szeretném, hogy ha nem görgetek az egeremmel, akkor valamit csináljon😊

Próbáltam unbind-el, de nem sikerült, ötlet?

biomage
vagy kiveszem a B functiont, de azt most inkább nem teszem meg 😊 mert Regcheck :S

De ha nincs ere megoldás akkor maradok a Return parancsnál

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Igazából mindenképp el lehet küldeni újra, ha visszát nyomsz / frissíted az oldalt, max AJAX-xal nem.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Jim Morrison
Boldog szulinapot ! (kesve, de nem torve...)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

biomage
Közben megtaláltam a hibát 😞 aminek nem örülök
A SESSION után írtam egy Header locot, ha az nincs benne akkor kiírja az üzit, de úgyan ott járok ahonnan elkezdtem :S
Kell a header, hogy ne lehessen újra elküldeni a POST-olt adatot

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ezeket beraknánk info/nyelvtan érettségibe, de akár OKTV-be is, buknának az emberek rendesen 😄

Mit kéne írnom hogy az A functionbe kitudjam echozni ezt a sessiont?
echo $_SESSION; és ez jó esetben egy Arrayt fog kiírni, és az a session.

Nem ezt akartad kérdezni de ezt kérdezted.
biomage
Tanácstalan vagyok, remélem tudtok segíteni.

Na szóval van egy function legyen a neve A és ebbe van még1 function ez legyen B, a B functionbe írtam egy session üzit, $_SESSION<'sessErrorMsg'> = 'valami';
Mit kéne írnom hogy az A functionbe kitudjam echozni ezt a sessiont?
Ezekkel próbálkoztam
echo B($_SESSION<'sessErrorMsg'>);
echo $_SESSION<'sessErrorMsg'>;

a B Function ilyen volt eredetileg
return "Valami";break;

és így volt kiíratva az A functionben
echo B($_POST);

Remélem tudtok segíteni :S

passatgt
igen, közbe leesett, absolute-ba raktam egy relativ-ot és így megy margin:0 10-al

köszi

táblázatot meg táblázatokhoz szoktam használni, sokkal kényelmesebb, mint floatokkal szenvedni, ami ie-ben úgyis szétesik😊

Már arra sem használunk legtöbb esetben, csak ha van fejléce is a táblázatnak, inkább float és clear bottom meg társai, hogy kisebb felbontás meg babám pete... de a táblázat szerkezetnek is jó csak nem kell rá alapozni, Lehet én leszek az elsõ aki kiáll a táblázat mellett, de tudatosan kell használni, és nem a megszokott 3 oszlop kialakításához. De mikor bejön a vízszintes pozíciónálás szerintem simán megéri. stb stb... Csak az ne legyen hogy bejön bal oszlop bal oldalon szélen vagy középen és onnan ugrik be a helyére mikor bejön a második oszlop és még egy kicsit arrébb mikor jön a jobb oszlop, az nem tetszetõs. Éljen a tábla, pusztuljon az explorer 6.
MerlinW
Ez a nem használunk táblázatot, csak az oldalszerkezetre értendõ. Konkrét táblázatokhoz táblázatot kell használni, hiszen arra való😊

[merlinw.org]

Nem tudom hogy ez a "nem használunk tablázatot" megér e ennyi szenvedést... mert táblázattal milyen egyszerûen hangzik ez.. de ha div akkor div absolutes divbe relative div és bele a 3 div én így értem de nem pontosan értem az egészet.
passatgt
és a középsõ?
átlátszó png-k vannak mindhárom divben, szóval nem jó, ha rálóg

QuippeR
float: left, float: right?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

passatgt
van egy nem fix szélességû divem, amibe szeretnék 3 db másik divet csinálni
az elsõ és az utolsó fix szélességû(10-10px), a középsõ pedig nem
a középsõnek adok margint(margin:0 10px), akkor jó, viszont van itt még egy position absolute is, amitõl ez nem jó megoldás😊

ötlet?

biomage
Ne maradjak már ki ebbõl, hisz segítettél a Ajaxban.

Boldog születés napot MerlinW varázsló <#hehe>

MerlinW
Köszi mindenkinek <#integet2>

[merlinw.org]

Ability
BSZ Merlin! :]
Mitõl lehet, hogy itt nekem egyik se olyan amilyennek lennie kéne ? (FF 3.6-om van).

MerlinW-nek hábédét :p

joebacsi
höbödö 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

tugyiti
Boldog Szülinapot <#pias>
MerlinW
Köszönöm srácok <#vigyor2>

[merlinw.org]

Voyager5
Boldog születésnapot MerlinW.<#vigyor2>
És tényleg mûködik így!

De én inkább úgy csináltam, hogy nem a body-ba tettem bele, hanem a #vimeoembed objektumhoz. Így a HTML lapon nem lesz minden alaphelyzetben középre igazítva.

Köszi.

Hát IE 6 alatt anno így lehetett középre pakolni a cuccokat, nézd meg, hogy egyáltalán megy-e 😊 Ha megy, akkor szerintem csináld azt és az összes többinél, ami nem kell középen rakj, be egy text-align: left;-et.

A text-align-ot a szövegre alkalmazzam, vagy az object-re? Nekem a szöveg jó a bal felsõ sarokban, azt nem akarom behúzni. Csak az object-et szeretném a <center> helyett a CSS-ben beigazítani.

Padding szerintem nem kell ide. margin: auto; elvileg berakja középre. Ha nem menne, akkor text-align: center; a body-ba.

Sziasztok!
Kérlek nézzétek meg ezt a két fájlt:
http://jakabszallas.net/jalevimeo/index.html
http://jakabszallas.net/jalevimeo/jalevimeo.css

A beszúrt vimeoembed objektumot próbáltam CSS-ben margin-nal és padding-al is vízszsintesen középre igazítani 50%-al, de mindig a közép helyzettõl eltolta jobbra. Ezért inkább a html-ben a <center></center> parancsokkal igazítottam be középre. Meg tudnátok mondani, hogy mit rontottam el és CSS-ben miért nem sikerült?

MerlinW Boldog születésnapot!
MerlinW
Hát noss...😊 Van 4 szerverem parkban. kettõt kiadtam, azzal nem foglalkozunk. Másik kettõ egy ~100 ezres C2D/2GB RAM ATX, és egy ~600 ezres Dell C2Q/8GB RAM U2-es tálca. A két szerver havonta ~40 ezer pénzbe kerül, havonta 100 ezret fölött termelnek. Ha már egy olyan munkád van ami lenullázza a rezsit, abszolút megéri berakni egy sajátot.
Persze ehhez nem árt érteni a Linuxhoz illetve a szerverüzemeltetéshez. Ha az a tudás hiányzik, akkor bérelni kell, ami havonta 50-80 ezer pénz is lehet, az már húzósabb, de azt is eltartja max 5-6 projekt.

Persze a hobbi webszerelõknek tökéletes az ingyenes tárhely, de üzleti szinten elfogadhatatlan.

[merlinw.org]

Akkor úgy tûnik túl gyorsan lestem meg. Namind1, még nem aktuális úgyse, max majd késõbb.

Ennyiért 99.9 es rendelkezésre állású vpst veszek, hanem meg ott van havi 10 dolcsiért korlátlan szerverek korlátlan tárhely domain forgalom support meg minden.
Meglestem gyors egy szerver hostingot: 190 000 Ft + ÁFA / év
Olcsóbb venni egyet 😄 (bár gondolom itt azért ennyi, mert tudják, hogy itt azt raksz a gépedre amit akarsz)

Nm. Lehet még más tud bõvebb információval is szolgálni, én ennyivel tudtam.
MerlinW
Ez esetben alternatíva lehet még, ha feldobod a gépére localhostra, vagy magadhoz és teszteljétek úgy. Esetleg egy virtuális gépre, hogy ne szemeteljétek össze a rendszert, és úgy még a kliens-szerver életérzés is megvan😊

[merlinw.org]

MerlinW
Még annyit, hogy ahol Windows szerveres szolgáltatást kínálnak, ott többnyire mindenhol van ASP támogatás. Tehát célszerû azt keresni elsõ körben.

[merlinw.org]

tugyiti
Jogos is a felvetés 😊 csak addig nem akartam volna lefoglaltatni a domain-t a megrendelõvel amíg nem teszteltük min. 1 hétig ,de akkor sajna nem marad más úgy látom 😞(((
MerlinW
Olyat nem tudok. Ha magamnak kell valami (tegyük fel, hogy nincs szerverem) akkor php+mysql+ingyens szerver, magamnak ASP-ben nem írok semmit, csak másnak. Másnak pedig fizetõs tárhelyre pakolok, mert az a minimum😊

Ha pedig rendszeres munkáid vannak, megéri bedobni egy vasat egy hosting céghez, és ott a saját kis szervered. Vagy bérelsz egyet, az is jó megoldás. Sok sok õsz hajszáltól kíméli meg az embert😊

[merlinw.org]

tugyiti
Köszi ,ez megvolt kb. 4 órával ezelõtt mindenhol bandwidth restriction van vagy kevés a tárhely (17.9Mb kellene) vagy csak 30-90 napos trial,arra gondoltam hogy esetleg valaki már próbálta is valamelyiket és bevált.
MerlinW

[merlinw.org]

biomage
a MYSQL injectionröl majd Cat nyilatkozik, megtudta e csinálni 😄.

A session lopást meg nem ismerem szal

tugyiti
Üdv,nem tud valaki ingyenes asp.net hostot véletlenül,nem baj ha külföldi?!
lényegében a weboldalak 90% ának ez a szerkezete, ezzel nincs baj, csak az a kérdés hogy a többi php mennyire van bevédve, az admin php mennyire tûri a teszteket és az index php mennyire tûri a teszteket, mysql injection tól a session lopáson át amit csak el tudsz képzelni, ezeknek a rendszereknek az idõ ad választ a helyességükre, és a kikezdhetetlenségükre.
biomage
Lenne még1 kérdés

Jelenleg úgy van megcsinálva a weblapom hogy van egy index.php meg egy admin.php meg még pár más php.
A kérdés, ez így nincs elrontva? mármint hogy az admin.php-ba raktam azokat a dolgokat amit csak admin és moderátor használhat.
indexbe meg azok vannak amit bárki elindíthat.
Esetleg ti hogy csinálnátok? Ja és be van védve az admin.php csak az tudja indítani aki admin és vagy moderátor.

Ability
Köszi a bõ választ, hasznosnak bizonyult! :]
lehetni lehet, de a gmail akkor sem igen jeleníti meg mert elég kcsg.

A lényege, hogy a kép src je cid:valami.jpg
a valami.jpg meg csatolmányként oda van illesztve, általában azért base64 el bekódolva ahogy illik és meg van adva hogy a relációja inline ekkor nem jelenik meg csatolmányként.

Content-Type: image/jpg; name="valami.jpg"
Content-Transfer-Encoding: base64
Content-Disposition: inline

De ennek utána kell nézni és kipróbálni több böngészõben(már megszokásból... nem böngészõ, levelezõprogram) mert én is rég használtam mikor auto respondert kellett írni, és tiny_mce vel szerkesztett szöveget kellett elküldeni 😄

Itt találsz egy leírást és példát de nem tudom mennyire megbízható, ki kell próbálni.
http://www.astahost.com/info.php/Php-Mail-Function-Images-Attachments_t12553.html
MerlinW
Ühüm.

[merlinw.org]