22786
Html-, css- és php-help
-
starpee #16222 Sziasztok!a dw segítségével szerkesztem az oldalam, elhelyeztem 1 menüt(CSS) az oldalon,a dw megjeliníti de a böngésző nem.Ez mitöl lehet??eddig mindig müködött.. Bocsi ha nem ide tartozik a kérdés. -
#16221 jameg most nezem, hogy 2 kulon queryt hasznalsz -
Cat 02 #16220 Where 1 ?
Ám else ágban rakj bele egy print-et és nézd meg, hogy egyáltalán bele lép-e abba az ágba -
Cat 02 #16219 Voltam MS gyors előadáson, aztán ott mutogatták, hogy mennyivel gyorsabb mint a Chrome a hardveres támogatás miatt. Bár azért vicces volt, hogy mikor kérdezte ki használ IE_t, akkor nem volt kéz a magasban :D -
#16218 Hmm hat csinalsz erdekes dolgokat de szerintem:
while($row = mysql_fetch_assoc($query)); -> ide nem kell a pontosvesszo -
#16217 Sziasztok. Egyszer itt segített valaki egy hirdetés feladót csinálni.
Most van egy kis időm, és csinosítani akartam egy olyannal, hogy ha nincs feladva hirdetés akkor azt írja ki pl.:"Nincs feladva hirdetés...".
Na most ha nincs hirdetés akkor ki írja, de ha fel van adva egy hirdetés akkor nem írja ki valamiért a hirdetéseket :( Valakinek valami ötlete? Hirdetés kiíratás...
Feladás... -
#16216 Igen, elég sok css3 fícsört támogat, és közte van a border-radius, rgba, opacity is. -
karajjj #16215 kíváncsi vagyok, hogy a css kerekítést meg átlátszóságot kezeli-e :D -
#16214 Bátor emberek letölthetik az IE9 beta-t innen. -
#16213 így jó volt, köszi szépen mindenkinek :) -
#16212 pontosan :D -
bracsek #16211 mi a francnak az a ? -
#16210 (.*?)= -
#16209 Ja a ^ és a $ a find-ban a sor eleje és végét jelzi, ha ez nem igaz csak szedd ki őket. -
#16208 Find: ^(.*)\=.*$
Replace: $L_\1=IniRead("lang/english.ini","","\1","") -
#16207 így se jó -
#16206 find-ban nem kell escapelni az egyenlőségjelet egy \ jellel?
(*.?)\= -
#16205 Valaki tud segíteni notepad++ regexben?
vannak ilyenjeim:
SZOVEG_VALAMI="Szöveg valami"
SZOVEG_BARMI="Szöveg bármi"
XY_Z="xy zet"
És át akarom alakítani erre:
$L_SZOVEG_VALAMI = IniRead("lang/english.ini", "", "SZOVEG_VALAMI", "")
$L_SZOVEG_BARMI = IniRead("lang/english.ini", "", "SZOVEG_BARMI", "")
$L_XY_Z = IniRead("lang/english.ini", "", "XY_Z", "")
Így próbáltam, de felugrott egy hibaüzenet hogy hülye vagyok :(
Find: (*.?)=
Replace: $L_\1 = IniRead("lang/english.ini", "", "\1", "") -
bracsek #16204 jah, persze hogy megy, és mindig csak arra szoktam a click eventet tenni ami azon belül van amibe töltöttem új tartalmat, és így hatékonyságra ugyanott van kb. -
#16203 Ja, hogyha elkészítesz vele betöltés után újra egy click eventet, akkor persze, hogy megy. :)
A .live() viszont az eventet nem a target DOM elemhez bindeli valójában, hanem a body-hoz (vagy context-hez) és arra tesztel, hogy az event.target az-az elem-e, mint amit kértél.
1.4-es jQuery esetén viszont ott van még a .delegate() is, amiatt jó, mert autómatikusan contextel megy és, hogyha már nem kell .undelegate()-el le lehet kapni (.live()-nak nincs unbindje), pörformansz. :)
Egyébként, hogy melyik módszer a hatékonyabb, az eléggé helyzetfüggő. -
#16202 egy példát írhatnál, mert pont ezt csinálom, és akkor lehet nem a live-ot használnám:) -
bracsek #16201 pedig fog csak a betöltés után kell rátenni a click re az eseménykezelőt és ezen az elven a bind is működik, a livet akkor meg nem kell újra tenni ha ajaxal módosítasz. -
#16200 van 1-2 hülyeség benne :D
én 4-5-öt rontottam el azthiszem, de az egész jó arány ahhoz képest, hogy sosem foglalkoztam a jqueryvel. -
#16199 ott az volt a kérdés, hogy módosított Dom-be melyik funció működik a kattintásra, pl ajax-al betöltesz egy oldalt, akkor azon belül a click már nem fog működni, csak a live:) -
bracsek #16198 Aham ezt rontottam el és volt egy kérdés ahol fel volt sorolva a .click a .bind és a .live, de én még a kérdést sem értettem meg, így jártam :) -
#16197 jQuery is a collection of Ninja techniques -
bracsek #16196 O na 2 őt ellőttem :(( oá :(( -
#16195 Jquery quiz -
bracsek #16194 Kérj meg valakit csinálja meg. :D -
karajjj #16193 php -
lacee1986 #16192 Sziasztok!
Remelem tud valaki segiteni, olyan kerdesem lenne, hogy:
Adott egy oldal termekek felsorolasaval. Egy olyan gombot szeretnek kesziteni amire ha rakattintok elojon egy legordulo menu, hogy hany darab termeket szeretnek latni egy oldalon. (pl.: 5, 10, 20)
Szerintetek ezt, hogy csinaljam meg legegyszerubben?
Elnezest kerek az ekezetmentessegert! -
#16191 Hali!
Újabb keresztkérdésem lenne, kicsit inkább JavaScript kategóriában.
Szóval készülget ez az oldal. Chrome, IE, Opera alatt akadásmentes a panorámakép scrollozása, de Firefox alatt szaggat. Ezzel tudok mit kezdeni? Vagy sok neki már a feldolgozandó kód? Esetleg valahogy "optimalizálni" kéne? -
karajjj #16190 google első találat -
starpee #16189 sziasztok!még kezdő vagyok és abban kérném segítségeteket h h lehet legördülö menüt csinálni 1 weboldalra.pl van 5 menüpont és ha az 1ik fölé megyek a kurzorral akkor legördülnek a további menüpontok.
Előre is köszi -
dadalia #16188 Helló!
Megint .htaccess !! Segítsetek!
Megszünt egy mappa, amiben egyébbként galéria volt.
A hivatkozások csak a mappára irányultak:
http://domainem.hu/mappa/
Ezt próbálom átirányítani a .htaccess ben de nem boldogulok...
Köszi előre is... -
#16187 ide is belinkelem, hátha érdekel valakit, főleg webes leírások, tutorialok lesznek, megpróbálok minden nap valamit alkotni:)
http://blog.i-host.hu -
#16186 Így már jó, köszi szépen :) -
#16185 ie6 nem adja össze a szélességet a paddinggal(vagy fordítva)
a megoldás, hogy a .comment_middle-en belül csinálsz egy másik divet, aminek csak a padding-ot adod meg, szélességet nem
win7-en meg IETester-el lehet ie6-ot nézni, állat -
#16184 Most igyekszem elcsúfítani a kódot hogy IE6 alatt is rendesen megjelenjen a design de elakadtam, alul a komment modul közepe (class=comment_middle) el van csúszva. Tud rá valaki megoldást? oldal
.comment_middle{
width:568px;
background-image:url('images/comment_middle.png');
padding-left:40px;
padding-right:20px;
}
Win7 alatt ti hogyan futtattok ie6-ot? Én most Utilu IE Collection-t használok, de rém lassú és bugos is.
Köszi! -
dadalia #16183 Köszönöm!
Az első kétsoros a tökéletes! (most, ide, nekem :-))) )