Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Ha ragaszkodsz a "csak tartalom" újratöltéséhez, akkor AJAX+PHP párost ajánlom.
- Ha ragaszkodsz a frame-ekhez akkor se frameset-et, hanem az iframe-eket használj.
- Ha a modularitás a lényeg, hogy ne kelljen minden egyes oldalban átírni a változásokat, akkor pedig a PHP include-ot ajánlom. Ma már a szerverek 90%-a támogatja a PHP-t, egy sima include-hoz pedig nincs szükség PHP ismeretekre sem, ennyi az egész:
<?php
include 'fejléc.php';
include 'menü.php';
?>
Tartalom
<?php
include 'lábléc.php';
?>
[merlinw.org]
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Mennyi nagy oldalt látsz, nagy forgalommal, ahol emiatt lenne frame/ajax?
Vagy van valami különálló tartalom a frameben, amit nem akarsz újraindítani/elveszteni azzal, hogy újratöltöd (pl üzenõfal, médialejátszó)?
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha elfelejteném a frame-eket, akkor az oldal minden részét (fejléc, menü)újratölti minden egyes menüpont megnyitásánál vagy van erre valami más megoldás?
Rocközön.com online Rockradio és a Galaktikus Rockfamily otthona
Egy olyan gondom lenne, hogy csinálok egy oldalt, ami 3 frame-bõl áll. Van felül egy vízszintes vékony cím-menü sáv,alatta a bal oldalon egy menü és a jobb oldalon jelennének meg a "hasznos" tartalmak. A címsor és a "fõframe" jobb oldalát szeretném "lezárni"... Valami ötlet?
Weboldalamra szeretnék beágyazni egy google maps-et, mégpedig úgy, hogy egy képre kattintva clearbox ablakban bukkan elõ a térkép.
Megvan hozzá a html kód:
<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=0&msid=118385719301440238311.000481b26a6ad7cc0337a&ll=47.798253,19.132433&spn=0.01009,0.018239&z=15&output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=hu&msa=0&msid=118385719301440238311.000481b26a6ad7cc0337a&ll=47.798253,19.132433&spn=0.01009,0.018239&z=15&source=embed" style="color:#0000FF;text-align:left">Tappancs Kutyakozmetika - Vác</a> nagyobb térképen való megjelenítése</small>
Ez hogyan kivitelezhetõ, mert ahogy próbáltam, hogy href="htmlkód" rel=clearbox, nem nyílik meg.
Köszi
[merlinw.org]
[/spam]™
FF 3.6,
Opera 10.10,
IE 8.0,
Safari 4.0.5,
Avant 11.7,
Chrome 4.0.249,
Netscape 9.0.0.6
A kerdesem az lenne, hogy mukodik a fenti bongeszok regebbi verzioiban is?
[merlinw.org]
És az csak arra jó, hogyha valaki látogatja az oldalt, akkor a Firefox 3.5+, vagy iPhone OS 3.0-ban lévõ Safari rákérdez, hogy megosztja-e a helyzetét az oldallal. Ez egyébként a w3c geolocation-API-ra épül, ami csak az adat lekérdezésére, kliens oldali visszajelzésre szabvány. Utána már mindenki máshogy dolgozhatja fel az adatokat, Mozilla IP-t és WiFi adatokat használ és az említett Google Location Servicenek küldi át. Az iPhonenál nem tudom pontosan hogyan megy, de minden bizonnyal GPS adatok alapján rögtön tudja továbbítani a pontos pozíciót.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
adatbázisból gyorsabb, de csak kevésbé pontos adatbázis van ingyen, ahogy néztem ez a ipinfodb elég pontos
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
pl
megvalósítható valahogy egyszerûen?
KÉP
php: delay,sleep (akári a neve)
aztán meg kiíratnám h script remove
Ilyet lehet egyébként ? Hogy php-val írok ki egy scriptet, hogy remove és akkor törli ?
btw agyhalot: remek tutorial azt se tudom, mi az a javascript, de AJAX-os form küldést már igen 😄 (igaz, hogy kiakasztja bármilyen speciális karaktert, de... )
setTimeout("Init()",5000);
function Init()
{
// init tartalma
}
setTimeout( "Init();", 5000 );
Firebug nevû firefox addon amúgy sokat segít, egybõl kiírja ha hiba van a js kódban futás közben
DEMO Miert?
<script>
var ld=(document.all);
var ns4=document.layers;
var ns6=document.getElementById&&!document.all;
var ie4=document.all;
if (ns4)
ld=document.loading;
else if (ns6)
ld=document.getElementById("loading").style;
else if (ie4)
ld=document.all.loading.style;
function init()
{
if(ns4){ld.visibility="hidden";}
else if (ns6||ie4) ld.display="none";
}
setTimeout( "function(init);", 5000 );
</script>
Igy jonak kene lennie? ...mert nem muxik.
Van egy adatbazisban 100 mondat es szeretnem kiirni az elso 10 leghosszabb mondatot.
<? $mondat = mysql_query("SELECT * FROM mondatok ORDER BY leghosszabb DESC LIMIT 0, 10");
while ( $mondat_ = mysql_fetch_array($mondat) ) {
echo $mondat_<'szavak'>'szavak'>; } ?>
Ez eddig rendben is van, mukodik.
Le lehet roviditeni a 10 mondatot ugy, hogy ne jelenjen meg az egesz mondat (valtozo karakterszamu mondatokrol van szo), hanem csak az elso 20 karaktere?
Gondolkoztam az EXPLODE() fuggvenyen de nem jutottam sokra, lehet nem is jo?
Koszi!
[merlinw.org]