22786
Html-, css- és php-help
-
Culram #18102 Sziasztok! csináltam egy kis blog-ot, amit szeretnék majd folyamatosan tovább fejleszteni. Ötleteim vannak, csak a megvalósítási háttér hiányzik.
Ha majd van valami észrevételetek vagy tudtok segíteni azt szívesen veszem.
Első hozzászólásommal már találkoztam is egy hibával. Az ő betűket nem írja ki, hanem kérdőjelet tesz a helyére. Ez mitől lehet?
html5blog -
#18101 Thx, ezek alapján összeállt a megoldás a fejemben, a ti verziótokat kb annyival bővítve, hogy a css.php a beállított téma alapján még váltogatni is fog a stylesheetek között :) -
#18100 csinálsz egy css.php-t, amibe include-olod a css/css.css-t, és a css.php-t rakd be a head-be
szóval így semmi értelme:D -
Cat 02 #18099 Szerintem ezt maximum szerveroldalon tudod megcsinálni. Pl egy PHP fájlt linkelsz be stylesheetként, aminek átdobod az index.php helyét és úgy "generálod" le a CSS fájlt (ami igazából PHP :D) -
#18098 Khmm, pont ezt szeretném elkerülni. Nem lustaságból, technikai okokból.
Azt szeretném megoldani, hogy a CSS fájl AKÁRHOL van elhelyezve, mindig az index.php (azaz a hivatkozó fájl) gyökeréből indulva keresse relatív módon a fájlokat. -
#18097 Pl:
notepad++ -> css file megnyitása -> search->replace
Find what: background:url(
Replace with: background:url(../
replace all. -
#18096 Help plz, van egy css fájlom, ami eddig a root könyvtárban volt, a képek url-je ahhoz képest van relatív megadva. Most áthelyeztem a css fájlt egy külön erre kijelölt könyvtárba, és onnan akarja betölteni a képeket.
Hogyan tudnám a relatív kép url-ek megtartása mellett megoldani, hogy az url-eket ne a css fájl helyéhez képest relatív vegye, hanem az index.php helyéhez képest relatív? -
Cat 02 #18095 Elvig amúgy ezt így kéne : $_SERVER['PHP_SELF']; -
#18094 Hiába van ; a végén ugyanúgy vissza dob hibával, de ha meg kiveszem akkor működik normálisan. -
Cat 02 #18093 Pontosvessző nem hiányzik onnan ? -
#18092 Jogos, köszi szépen
( A <?php echo $PHP_SELF ?> sem működő képes ) -
Cat 02 #18091 Az utolsó PHP részt próbáld <?php- val nyitni. -
#18090 Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a hiba ebben?
Azt írja hogy a 36. sorban szintaktikai hiba van
De a 36. sor az utolsó sor:
<?php
include("config.php");
if(isset($_POST['submit']))
{
$title = mysql_escape_string($_POST['title']);
$text1 = mysql_escape_string($_POST['text1']);
$text2 = mysql_escape_string($_POST['text2']);
if(!$title){
echo "Error: News title is a required field. Please fill it.";
exit();
}
$result = mysql_query("INSERT INTO news (title, dtime, text1, text2)
VALUES ('$title',NOW(),'$text1','$text2')",$connect);
echo "<b>Thank you! News added Successfully!<br>You'll be redirected to Home Page after (4) Seconds";
echo "<meta http-equiv=Refresh content=4;url=index.php>";
}
else
{
?>
<br>
<h3>::Add News</h3>
<form method="post" action="<?php echo $PHP_SELF ?>">
Title: <input name="title" size="40" maxlength="255">
<br>
Text1: <textarea name="text1" rows="7" cols="30"></textarea>
<br>
Text2: <textarea name="text2" rows="7" cols="30"></textarea>
<br>
<input type="submit" name="submit" value="Add News">
</form>
<?
}
?> -
Cat 02 #18089 Linux o.o -
Cat 02 #18088 Valami lezárás lemaradhatott, vagy pl ""-t nem zártál le. -
#18087 Ennek a kódja valid? -
#18086 Valakinek van ötlete hogy mi okozhat ilyet? -
Cat 02 #18085 Anélkül nem lenne ilyen szép az SG-m :p
div[style="padding: 5px 0px 5px 0px;"] { display: none;}
img[src*="blog.hu/bo/bokkeno"] { display: none;} -
#18084 Malakai: Ehh. :D Hát azt jól kihagytam. :o
És lol, pont ezt akartam írni:
Cat 02: Ez a "a href érték alapján nem tud szűrni"-re volt válasz. :)
De akkor nem írom. :))) -
#18083 Azt hozzáteszem, hogy érdemes idézőjelezni, ahogy az általános példád is volt, tehát:
a[href="http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395[szin=#f90]"[/szin]]]
Valamelyik böngésző így szereti, a többi meg így is úgy is megeszi.
@Cat: Csak a "href érték alapján nem tud szűrni" cáfolata volt. :) -
Cat 02 #18082 Ezt tudom, de ez nem az ami nekem kell :) -
#18081 A href értéke alapján való szűrés CSS3-ban:
E[foo="bar"]
<a href="http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395">sg</a>
a[href=http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395]
Ez azokat az a tageket adja vissza, amelyeknek a href attribútuma http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395.
-
#18080 Nem, css3-ban sincs, sokszor feljött már, hogy legyen de mindig visszadobták. -
#18079 De a CSS3 asszem igen (::parent talán...), viszont a href érték alapján nem tud szűrni.
JQuery kell ide, azzal gyerekjáték. Nem mintha az nem JS lenne, de a szelekció azzal megváltás a nyers JS-hez képest. -
#18078 CSS önmagában nem tud szülő elemre "átmenni". -
Cat 02 #18077 Javascript nélkül kéne az a baj :/ -
zserrbo #18076 javascriptel biztos meg lehet oldani, csak ki kell jelölni az összes "a" elem közül azt(vagy csak az adott táblázaton belül "a" elemek közül), aminek a href tulajdonsága az adott link címe és ekkor nem megjeleníteni a táblázatot melyben szerepel. Erre gondoltál? -
Cat 02 #18075 Lehet olyat, hogy egy elemben egy bizonyos selectorral teszek valamit ? Vagyis izé, példával:
Vagy egy táblázatom, amiben van egy link valahova és azt a táblázatod nem jelenítem meg. -
BEE LEE #18074 Köszönöm a segítséget!! -
#18073 text-align:left nem kell, mert alapból balra van -
#18072 table
{
width: 400px;
border: none;
border-collapse: collapse;
padding: 0px;
}
td
{
width: 100px;
height: 30px;
text-align: left;
vertical-align: middle;
} -
BEE LEE #18071 ezt lefordítaná nekem vki css-re?
<table width="400" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="100" height="30" align="left" valign="middle"> </td>
</tr>
</table>
köszi -
BEE LEE #18070 köszönöm a segítséget!
nekem ez mozzilla alatt is megy. -
#18069 Ratyi a host amin próbálod, admin át tudná állítani, de ingyenesen nem fog segíteni -
#18068 Total Commandert használva FTP-n keresztül megpróbáltam átállítani a mappa attribútumait (777-re raktam), de "Nem cserélhető a távoli fájl attribútuma" hibaüzenetet kaptam. Ezek szerint ezt akkor valamilyen közvetlen kapcsolaton keresztül lehetne csak végrehajtani vagy csak az admin tudná átírni? -
#18067 adj írásjogot a könyvtárra amibe fel akarod tölteni a fileokat. google chmod 777 -
#18066 Tiszteletem!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék beépíteni egy file-input (fájlfeltöltő) rendszert egy ingyen domaines és tárhelyes szolgáltatótól igényelt (jelen esetben uw.hu-s) weblapra?
Ezen a tutorialon lévő kódokat használtam (beillesztetten a kódot a saját html fájlomba, valamint létrehoztam a .php fájlt.) , de eredménytelenül. A probléma forrása szerintem az, hogy a feltöltendő fájloknak nincs hozzáférésük a tárhelyhez, mert ahhoz elvileg csak ftp-n keresztül azonosítót használva lehet csatlakozni. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? (Ha esetleg valamit rosszul értelmeztem/tudok, nyugodtan javítsatok ki! E téren még kezdő vagyok.) -
Cat 02 #18065 Ennek a programnak semmi értelme nincs :D
És azért nem fordul, mert a do az hátul tesztelős ciklus, ezért a végére kell a feltétel.
Amúgy csinálsz egy gyufa nevű változót, addig pörgeted a ciklust amíg >0 és 3 cin-nel beolvasod a ciklusban, hogy ki mennyit húz és mindig levonsz annyit, ha az egyik már nem tud húzni, akkor kiírod, hogy vesztett. -
#18064 Így állok eddig, persze nem fut le, meg mivel eléggé kezdő vagyok, a hibát se nagyon tudom javítani.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
setlocale (LC_ALL, "hun");
double gyufa=25,a,b;
do (gyufa<0);
{
{
if gyufa=0
cout<<"'B' játékos nyert!"<<endl;
}