Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok !
Kellemes Ünnepeket !

Egy kis segítséget kérnék:

Itt ez a honlap, ha rákattintatok, akkor minden ok, megjeleníti a tartalmát, és az ékezetes betûket is helyesen adja vissza.

EZUTÁN: Ezen a fenti honlapon van egy link, ami IDE VEZET, ha erre is rákattintatok, akkor helyesen megjeleníti a Karácsonyos honlapot, itt is mutatja helyesen az ékezetes betûket.

ITT A BAJ: Ezen a karácsonyos oldalon is van egy link, ami VISSZAVEZET IDE.
Ekkor itt a baj, mert visszajöttünk a kezdõ honlapra, de itt már nem mutatja az ékezetes betûket.

Mi a hiba?, miért nem mutatja az ékezetes betûket, miután visszatértünk?
Hogyan kellene javítani?

Elõre is köszönöm szépen.

Üdv.,

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Csinálsz egy news.php-t (vagy ami akarsz, akár lehet az index.php-ban is)

$id = $_GET<'id'>; //ez a hír id-je
//kéne valami sql injection ellen is, biztos ami biztos
if(!is_numeric($id)) {echo 'Ne hackelj meg 😞'; exit()}
//vagy mehet sima $id = mysql_real_escape_string($id); is
$sql = mysql_query('select * from news where id = "'.$id.'"');
$news = mysql_fetch_assoc($sql);

echo $news<'title'>." at ".$news<'date'>."<br />".$news<'content'>;

Valami ilyesmi. Ha az index.php-n belül kell, akkor meg ajánlott nem id néven átadni és meg kell vizsgálni, hogy üres-e, ha igen, akkor írod a többit, ha nem, akkor az elõbb leírt kódrészlet kell.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sziasztok!

Azt hogy lehet megoldani php-ben, hogy vannak hír címeim és ha rákattintok az egyikre a következõ oldalon a hírhez tartozó tartalom jelenjen meg? Ugye az új oldal egy sablon lenne amit a változóhoz tartozó tartalom lesz. Gondolom GET(), de igazából halvány lila ötletem sincs.

moyothomas
azért igényeset szeretnék 😊

szóval bal oldalon linkek lennének egymás alatt a centertõl 30px-re
a jobb oldalon pedig a menü, szintén egymás alatt és 30px-re a centertõl.

passatgt
mert ha hátteret szeretnél, akkor csak simán megadsz egy hátteret az oldalnak, ami mondjuk 800px széles(ha 700px a közepe, akkor balra és jobbra 50-50px-t lóg ki)

passatgt
mire kell ez pontosan?
hátteret szeretnél a két oldalra?

a legegyszerûbb táblázattal, ha annyira nem számít az igényesség😊

<table>
<tr>
<td>bal</td>
<td width="700">közép</td>
<td>jobb</td>
</table>

moyothomas
köszönöm.

hát, ilyen felbontász még igen kevesen használnak nem?

melyik jobb megoldás?
1,
#left, #right {
position: fixed;
left: 0;
top: 0;
width: 50%;
}

2,
#left, #right {
position: fixed;
left: 0;
top: 0;
width: auto;
}

kössssszi

Ha % akkor auto igen. Bár pl egy 1600*1200as felbontáson, a két széle szélesebb, mint maga a tartalom.

moyothomas
nagyon köszi. most, hogy beállítottam, rájöttem, hogy kicsit elrontottam.
így a centert nem tudom, hogy mekkora szélességû, így nehéz vele dolgozni.
tehát, ha azt mondom, hogy a center 700px széles, akkor a left és a right szélessége auto?

köszi

passatgt
<div id="left"></div>
<div id="center></div>
<div id="right"></div>

css:
#left {
position:fixed;
left:0;
top:0;
width:25%;
}
#right {
position:fixed;
right:0;
top:0;
width:25%;
}
#center {
margin:0 25%;
}

moyothomas
itt van egy hasonló, csak 2 hasábos.

ebbõl sajnos nem tudtam összehozni a 3 hasábos megoldást.

moyothomas
Hali!

Nem megoldást kérek, csak egy irányt:
olyan oldalt szeretnék, ami 3hasábból (div) áll,
pl.: left white: 25%, center white: 50%, right white: 25%
a left és a right fix (nem mozdul), mig a center, ha a tartalom úgy adja, görgethetõ.

ennek fényében tud vki ilyen leírást vagy linket?

Már ha egyáltalán kivitelezhetõ ez a megoldás!

köszi!

Malakai
#head tr:first-child { display: none; } is lehet, akkor üres hely se marad a helyén... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CattiBrie
<#kacsint>

Azt nem tudom, hogy melyik böngészõk kezelik ezt (a funkcióját a css3-nak). Ha számít, akkor ennek nézz utána.

[/spam]&#8482;

Köszönöm mindenkinek, végül Catti példája vezetett célra
div { display: none;}

passatgt
table#head ins {display:none;}

Forráskódban én sem találom, szerintem utólag adódik hozzá js-el. Chrome fejlesztõi eszköze mutatja forráskódban.
Hm, megnéztem pontosabban és <ins> tagban van, más viszont nincs ilyenben, hátha így menni fog :%

passatgt
hát inkább valami más szelektorral kéne
hol van ez?

Border csak példa volt 😊
display:inline-table;border:none;height:60px;margin:0;padding:0;position:relative;visibility:visible;width:468px ilyesmire akarom (ebben van a reklám sg-n)

Malakai
Jap, át lehet nézni az attribute selectorokat, habár browser támogatottság is változó és ha különbözõ módon van megadva style tagben akkor szívás, vagy pl selectorban megadott bordert nem kapdos el, csak style attributeot.
Persze ettõl még jó, ha megfelel, akkor inkább ez, mint javascript. ^_^

jQueryben is lehet persze, a trükk, hogy border-bõl nem lehet csoportosított propertyt lekérni, csak közvetlent, tehát border-top-width, border-right-width, stb.
$(akármik).filter(function(i) {
return $(this).css('border-top-width') == '5px';
});

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CattiBrie
Szerintem CSS3-ban van ilyen.

E an E element whose "foo" attribute value begins exactly with the string "bar"

Errefelé nézelõdj: css3-selectors

[/spam]&#8482;

CSS-ben van olyan, hogy olyan dologra értelmezem, aminek x,y tulajdonsága van ? (nem id/class, hanem pl border: 5px😉. Illetve, ha nincs, akkor esetleg jQueryben ? Ha igen, akkor hogy hívják az ilyet ?

Malakai
Helyesbítek, elsõ betöltéskor jó volt, de nem, lehet valamelyik addon a ludas, na mindegy.. 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Hmm, Microsoft készített egy plugint Firefoxhoz H.264 támogatáshoz, fura lépés.
Kár, hogy egy ritkán használható, Mozilla által nem támogatott pluginra nem nagyon lehet alapozni...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

na pont akartam írni, hogy bg, de meg is válaszoltad magadnak 😄
CattiBrie
Á meg is van egy nem táblázatos megoldás: li-nek kell bg-be tenni a képet.

background: url('bigyo.png') no-repeat left 11px;

Persze jobb lenne olyan megoldás, amivel kihasználjuk, hogy lehet adni listitemet a li tag-nek. De még nem elég fejlett a technológia. 😄

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Van valakinek megoldása arra, hogy táblázat használata nélkül az alábbi kódrészlet minden egyes böngészõben ugyanúgy jelenjen meg?

<ul>
<li><a href="#" title="title">szöveg2</a></li>
<li><a href="#" title="title">szöveg3</a></li>
<li><a href="#" title="title">szöveg4</a></li>
</ul>

ul {
margin: 0 10px 15px 10px;
padding: 13px;
overflow: hidden;
list-style-image: url('bigyo.png');
}

Egészen konkrétan a list-style-image-re gondolok. Ez most IE, Chrome, FF és Safariban ugyanolyan, de Operában más.

IE, Chrome, FF és Safari:

Opera:

No nem mintha bármelyik is jó helyre tenné a pöttyöt! 😄

[/spam]&#8482;

moyothomas
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Marad a külön oldal megoldás.

moyothomas
A js-t letiltó felhasználók táboráról lemondtak a programozók, ez tény.
De sajna én nem mondhatok le! Ugyanis az idõsebbek, akiknek (is) szól a weblap, nem piszkálgatják a számítógépet.

Sajnos erre még mindig gondolnom kell!

CattiBrie
Errõl ez jut eszembe: IE9 Bétatesztelõ 😊

[/spam]&#8482;

Voyager5
<#hehe><#hehe><#hehe>

Lyukasbogrács
php-vel meg lehet oldani, statikusan képtelenség js nélkül, de flash-ben is meg lehet. elvégre a html leíró nyelv, nem sok intelligencia szorult bele <#wow3>

SMGBAS
Azt meg lehet csinálni, hogy randomra oldalakat? Tehát van egy link és ha arra katt akkor randomra behoz egy oldalt az x közül. Elég lenne simán a képes random, de akkor meg kéne valami ami a kép sorszámát is megjeleníti (van egy oldal ahol lehet képeket nézni, *elõzõ* *képsorszám* *következõ* *a kép* gombokkal)

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Emiatt pont nincs. De igazából úgy kell kiépíteni az oldalt, hogy mûködjön így is, úgy is. Tehát pl ha nincs js, akkor nyissa meg új ablakban a képet és kész.
Amúgy lesd meg ClearBoxot

pxxl
noscript tag-el lehet figyelemztetni nem, hogy aktiválja vagy átirányítani egy pl flash galérira. persze ha a flash-t is letiltja...

All hail the double x!

Lyukasbogrács
ha a js le van tiltva egy böngészõben, akkor le van tiltva. azokról a felhasználókról már rég lemondtak a programozók. alternatív megoldásokkal kell a js-t helyettesíteni, hogy az oldal funkciói megmaradjanak (valamit, valamiért), szóval ha lightboxba jönne be egy kép és nincs js, akkor dobd át õ egy másik oldalra, ahol a kép van (ez sima html). stb, stb.

moyothomas
u.i.:

Tulajdonképpen egy lightbox galériát szeretnék feltenni, ami js-t használ.

moyothomas
Hello Mindenki!

Szakértõk, van arra megoldás, hogy ha egy js-t rakok az oldalra, akkor az mindenhol mûködjön?
Ugye van aki letiltja, vagy akinek az a kis figyelmeztetõ csík nyílik le, az sem engedélyezi.

köszi a segítséget!

Nah, megleltem a megoldást. Sry a duplapostért.

Kaptam egy táblát, amiben a mezõkhöz elvileg tartozik dátum, gyakorlatilag egy szám ilyen. Ezeket átalakítani rendesen (timestamp nem is kell, elég év/hónap) lehet valahogy automatikusan vagy manuálisan UPDATEeljem ?

köszi, majd a két ünnep közt úgyis szabin vagyok, áttanulmányozom ezeket
Malakai
Esetleg QueryPath-ra érdemes lenne ránézni, annó phpQuery (pQ) gyorsabb volt olvasásra, meg pQ elnézõbb a nem valid html-el is. Ellenben míg pQ fejlesztése most egy éve, hogy csak döcög és nincs release, addig QueryPath jóval aktívabb, lehet azóta fordult a helyzet.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Valaki írt olyat, hogy minden fórumnak végigfutotta az elsõ oldalát és megnézte a nickeket, de sajnos nem emlékszem már a nevére :/ tippre top 10 fórumozókban van.

hoppá, ez tök jó 😄
ezzel ki tudom szedni a tabellát amire szükségem van és nem kell szenvednem a frissítéssel<#eljen><#worship>
Malakai
Én spec phpQuery-t használok html-ben turkászásra, igen rámragadt a jQuerys elkényelmesedés. 😄

De ez eleve egy library, szóval az egyszerûbb kategóriába nem biztos, hogy beleesik. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

CattiBrie
Foglalkozott már valaki olyannal, hogy hogyan lehet egy fórumoldalról leszedni a hozzászólók nevét PHP-vel? Én próbáltam múltkor de nem sikerült teljesen. Különszedtem azt, hogy valaki vipes/nem vipes, van logója, nincs logója, illetve, hogy kicsi vagy nagy fejléce van-e. És így lett egy kis átfedés. :/

Így próbálkoztam, de lehet, hogy rossz ötlet:
http://pastebin.com/sEjgGpTq

Ha valakinek van esetleg valami már megírt egyszerûbb az jöhet! 😊

// Egy-egy nicknév annyiszor kéne, ahányszor hozzászólt!

[/spam]&#8482;

MEdievil
Köszönöm! Akkor majd így megpróbálom.
Persze az az egyszerû megoldás ha csak flash van de itt pont a hibát akartam reprodukálni egyértelmûen 😊

F

passatgt
rakd be a flash objecteket egy divbe:

pl a felsõ 185px magas, akkor:

<td><div style="height:185px;overflow:hidden;"><object blabalabla></div></td>

amúgy ha csak flash van, miért nem 1 nagy flash az egész?

MEdievil
Üdv!
Szerettem volna pár flash darabot berakni egy egyszerû táblába és ami meglepõ számomra hogy IE alatt úgy néz ki ahogy kell.
Viszont pont FF alatt a vízszintes benyom fehér sort minden flash közé.
Itt van hogy mit is szeretnék! Mi nem jó és miért? Dw-n kívûl próbáltam máshogy vagy csak simán notepadban megírni de õszintén szólva nem értem. Gondolom hogy én vagyok a hülye de hát csak egy ilyen kis egyszerû dolgot akartam. Csak annyit szeretnék hogy érintkezzenek egymással a téglalapok.
A segítséget elõre is köszönöm!

F

Malakai
Errorok kezelésére manualban is van egy szép fejezet, ha minden error kezelve van, a php mindig eljut addig, hogy "feloldja a lezárást", akkor elméletileg nem jelenthet gondot.

(\__/) ( X.x) ( } . { )