Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jah hogy arra akartad felhívni a figyelmem hogy egyes böngészõkben van getElementsByClassName... igen van de hidd el nekem hogy ott a jQerry is azt használja ha a beépített gyorsabb mint az amit nekük sikerült írni... a jQerry nem egy mai gyerek hogy ezeket az optimalizálásokat helyettünk ne végezze el. És igen több idõ alatt fut le az az egy sor, de csak azért mert elõbb a selectoron végig megy egy parser és mikor rájön hogy ez classra szûr akkor fog cselekedni ezzel megy el több idõ nem azért mert nem getElementsByClassNamet használna... és én meg ha meg kellene írjam szerintem nem tennék if-t hanem megírnám a függvényt úgy ahogy lennebb leírtam és azt hívnám meg.
moyothomas
Sziasztok!

egy kis segítségre lenne szükségem.
szeretnék egy olyan oldalt, ami "kétsávos".

pl.
<div id="container">
<div id="left"></div>
<div id="right"></div>
</div>

namost, azt szeretném, hogy a left fix legyen, a right pedig scrolloz6ó.

köszi a segítséget!

Malakai
Ha minden optimalizálásra ezzel reagálsz az se éppen a legjobb módszer és nem mintha funkció jelenlétére ellenõrizni nagy cucc lenne.

Persze, ha framework használat pont ezeket adja készen általában (pl jQuery). 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

jQery a fejlesztés menetét növeli meg azokkal az ezred másodpercekkel amiket kliens oldalon elveszítesz, ezt kell megfelelõ arányban tartani hogy a programozó kényelme ne menjen a látogató kárára.
a nativ verzió sokkal gyorsabb ebben igazad van és ha az oldalad tartalmaz sok scriptet akkor érdemes elgondolkodni rajta hogy nativan jobban menne de ha ezzel kell optimalizálj gondolkodj el hogy elbonyolítottad az oldalt, egy ilyen oldalam van ahol ezzel nekem is gondom van, de úgy döntöttem inkább hogy oda írtam alól hogy az oldalt xenon processzorokra 1GB+ videokártyára és 8GB+ RAM ra terveztük, sajnálom de túl nagy volt az ügyfél igénye csak részek lehettek flashbõl egy egész flesh oldal esetén szóval szívtam egy csomót mert fentrõl és lentrõl be kellett jõjjön egy egy nagy felület a háttér meg megelelõen nyújtva kellett arányosan megjelenjen, 3 eléggé processzorigényes flash el... és a tartalom 3 mozgó dobozban van... 1 szóval coptam vele.
chrome explorer 7 firefox 3.5 3.6 safari és operát használok természetesen.
Jim Morrison
köszi szépen, a jqueryssel kezdtem, és jóóóó, mûkszik !! 😄 Szerencse, hogy már betettem elõtte a jqueryt... Köszi szépen, ha használsz chrome-t, akkor megmutatom mit próbálgattam 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Malakai
Natívra érdemes rávizsgálni mielõtt elkezdesz loopot hegeszteni, a cé verzió csak gyorsabb. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

document.getElementsByClassName alapból nincs pár böngészõben

document.getElementsByTagName-t érdemes helyette használni
és egy for ciklusban megvizsgálod hogy van e adott class-a és ha van akkor eltûnteted

Vagy megoldás 2
belinkeled a JQeryt és sima script tagok közé
$(".std1").css({display:'none'});
és ezzel már végeztél is.

Jim Morrison
javascript es cucc, de szerintem elfer:
el tudok tuntetni dolgokat ezzel :
document.getElementById('mainmenu').style.display = 'none';
de, ezzel csak csak ilyen id - s cuccot lehet eltuteni, a class osra is van kulon ugye. Pl.
document.getElementByClassName('std1');
ezzel az a bajom, hogy nem tünteti el erre, az class="std1" be tartozo dolgokat. Mit kene akkor tennem, milyen javascript paranccsal tudnam eltuntetni?

MerlinW
var currentTime = new Date()
var month = currentTime.getMonth() + 1

Innen szerintem menni fog a többi😊

[merlinw.org]

Valaki tud olyan js kódot, ami pl egy scriptet csak akkor szúr be, ha december/január van.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

pxxl
faszás thx<#eljen>

All hail the double x!

Malakai
DOM funkcióval inkább.

var izebigyo = document.createElement('script');
izebigyo.type = 'text/javascript';
izebigyo.src = 'http://www.link.hu/izebigyo.js';
document.getElementsByTagName('head')<0>.appendChild(izebigyo);

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pxxl
így kell meghívni egy külsõ js fájlt egy js fájban?

document.write('<script type="text/javascript" src="http://www.link.hu/izebigyo.js"></script>');

így valahogy nem akar mûködni

All hail the double x!

Szerver címe jól van beállítva ? (gondolom valami CMS, ott meg kell adni a cookie elérési utat vagy nevet vagy valamit)

Üdv mindenkinek!

A következõ probléma áll fenn:

Van 2 teljesen egyforma motorral mûködõ weboldal. Az egyiken a session kezelés jól mûködik, míg a másik weboldalon csak másodszorra mûködik jól. Ez alatt - hogy másodszorra mûködik jól - azt értem, hogy bejelentkezek a weboldalra, majd belépés után bármilyen linkre is kattintok, visszadob a bejelentkezõ oldalra, tehát kidob a rendszerbõl. Újra be kell jelentkeznem, és ezután mûködik csak jól.

Korábban is volt ilyen probléma az elõzõ szerveren, de akkor a rendszergazda megtalálta, hogy hol kell módosítania a beállításokon. Most viszont sajnos már nem emlékszik rá... :S

Tud valaki ebben segíteni, hogy mit és hol kell módosítani a beállításokon?

Kösz szépen elõre is!
TuxSkajvok
És az hogy oldható meg, hogy:
javascript:nph_change_img_src(\'nph_slide1\',\'document\',\'images/Avatars/img_name.jpg\');
ebbõl csak az img_name.jpg-t vegye ki, ami persze mindig változik 😊
Meg ha esetleg az elérési út minimálisan változna, pontosabban kibõvülnek, akkor azt is...
pl:
javascript:nph_change_img_src(\'nph_slide1\',\'document\',\'images/Avatars/Galeria01/img_name.jpg\');

A sikerhez vezető út karbantartás miatt zárva.

pxxl
itt pl megy ha letekersz <#fejvakaras>

All hail the double x!

Igazából csak beadandómba kéne, mert úgyis tél van 😄

Jim Morrison
csinálj jobbat. sziivesen vennenk 😄 am szerintem csak at kene valamit irni, hogy a lap aljatol kezdodjon 😄 na mindegy, inkabb nem nezem meg hogy mukodik D:

Az se megy, ha letekerek :/

Jim Morrison
itt, és ebben a topikban van kúl stuff.

Tud valaki olyan hóesés effektet, ami mûködik akkor is, ha lejjebb görgetek ? (valaki linkelt itt egyet hogy megfordítaná, de kajak nem találom)

Jim Morrison
vissza a régi logód !

Voyager5
"Van egy barátom aki egy olyan weboldal készítõ rendszer oktatója melyet a Google is támogat, több millió weboldal mûködik ezzel a rendszerrel szerte a világon"

Ennél a résznél majdnem lehidaltam. Teccikérteni a google támogatja, véletlenül sem fordítva. Sõt ha a google kideríti, hogy WP, akkor elõrébb rakja a találati listán.
Kíváncsi lennék ha felmerülne a "szemináriumon" valami nagyvállalati igény, akkor azt hogyan wordpressezgetné össze 😄D
ezt most kaptam a céges címre 😄 mekkora reklámfogás...
Lyukasbogrács
holnap meg már december <#idiota>

CattiBrie
<#circling> <#crazya>

[/spam]&#8482;

pxxl
bazz tényleg megnéztem kedd van-e <#idiota> és nem, úgyhogy hazucc <#gonosz3>
na mindjárt alkotok én valamit 😄 hova is raktam az a jó kis slideshow js-t...<#fejvakaras>

All hail the double x!

CattiBrie
kedd van <#wave>

[/spam]&#8482;

pxxl
hát ettõl sem jött meg a kedvem <#idiota>

All hail the double x!

Lyukasbogrács
délután van <#integet2>

pxxl
<#nevetes1> jóvammána 😄

most jut eszembe, hogy képek lennének <#miaz>
vagy mittomén, nincs is kedvem most ehhez :/ ilyen komplikált feladatot megoldani hétfõ hajnali egykor

All hail the double x!

passatgt
sõt még a szélességet is beállíthatod, és akkor text-align:right
vagy padding-right, margin-right szintén text-align right-al
vagy border-right text-align:right-al
vagy right text-align right-al
vagy right float:right-al
vagy padding-right float-right-al
vagy margin-right float-right-al
vagy õõõ más nem jut eszembe😊

pxxl
lol le vok lassulva 😄 tényleg <#banplz>

All hail the double x!

passatgt
css-ben padding-left, margin-left, text-indent, border-left, left

lehetõség végtelen😊

margin-left?
pxxl
ha ferde menü kellene, valami ilyesmi:

azt hogy? space-el elég gány lenne betolni 😄 egyesével bepozícionálni? :S

All hail the double x!

CattiBrie
Köszönöm szépen, azt hiszem ez jó lesz. 😊

[/spam]&#8482;

Lyukasbogrács
valahogy így csinálnám

CattiBrie
Mára már bénáztam egy sort vele, ezért inkább megkérdezem. 😊)
Hogyan lehet egy adott stringbõl kiszedni az adott két string közötti részt?

Példa
Ebbõl:
Izé<i><b>tartalom:<valami foo="bar">és mondjuk ez a szöveg kéne</valami></b>de elõtte meg utána össze-vissza</i>szöveg lehet.

Ezt:
és mondjuk ez a szöveg kéne

És mondjuk tudom azt, hogy a <valami foo="bar"> és </valami> közötti tartalom kell, ami lehet bármi és bármilyen alakban. És ez a rész nem csak egyszer szerepel a szövegben, hanem van sok ilyen és mind kell. 😊

Köszi!

[/spam]&#8482;

Jim Morrison
elnézést :/ IGENIS !

pxxl
há' ne klattyingass a bannerre 😄 csak nézzed

All hail the double x!

Jim Morrison
jó lett 😄 am ha rákkattintok a bannerra, akkor nem szál felfelé a hó 😮

pxxl
teljesen jó 😄 <#eljen>

All hail the double x!

passatgt
nehéz😊
270. sor:
s.o.style.top = s.y+'px'; -> s.o.style.bottom = s.y+'px';

így már majdnem jó, de sokmindent át kéne írni hozzá úgyhogy inkáb lefelé essen😊
vagy fordítsd meg a monitorod

pxxl
csa!

itt is megkérdem 😄

EZT meg tudja valaki forgatni? 😄 hogy alulról felfelé essen a hó 😛 <#idiota><#vigyor5>

All hail the double x!

Jégkocka
Sziasztok! 😊 Van egy saját fejlesztésû oldalam. Ezen szeretném megcsinálni, hogy a látogatók üzeneteket írhassanak, és ezeket "lájkolni" lehessen a facebookra. A problémám a facebook API-val kapcsolatos, remélem ért itt valaki hozzá 😊 A meta részben megadott adatokat (pl weboldal neve, a szöveg ami megjelenjen facebookon) nem jeleníti meg a facebook. Olyannak tûnik az egész, mintha csak az adott url-t lájkolnám. A google nem volt segítségemre, hátha itt lesz valaki. 😊

Levi