22786
Html-, css- és php-help
-
#18262 persze ezzel tisztaban vok, de amikor a pontosvesszo karaktart rakom a php-ban ,ami kesziti majd az uj php-t, akkor erorral elszall, mivel ket pontosvesszo is kerul egymas melle. -
#18261 Ugyanúgy mint bármi más filet.
Ezeket nézd meg pl.: fopen#070">() fwrite#070">() -
#18260 Hogy lehet egy fajt php segitsegevel php-kent letrehozni a semmibol?
Pl. igy akarom, hogy kinezzen a file amit letrehozok a php-val (valami.php):
<?
$f = 'a';
$h = 'b';
include('i');
?>
-
#18259 Trial van, meg open source projektre ingyenes, szóval ki lehet próbálni. :) -
#18258 Ha valóban jó 23 ezer nem sok érte. Zend Studio-t 60-ért vettem. -
#18257 Nekem utóbbi időben PhpStorm vált szimpatikussá, ha php+js+css IDE, csak ez nem ingyenes sajna. -
#18256 Nagyobb dolgoknál azért nyomom Aptanat, pl CSS-nél kiírja, milyen tulajdonságok lehetnek, melyik böngésző támogatja, kijelzi ha nem fordul a PHP kód, meg ilyenek. -
#18255 Régen én is NPP-t, de a beépített projectkezelés és az intelligens élő API súgó miatt már nehezen nélkülözöm a Netbeans-t.
Igaz ma elvoltam azért az NPP-vel is, amikor a nagyobb mobilitással, de sajnos őskövület HW-val rendelkező szervergépet vittem inkább magammal csoportmunkára. Hozzáteszem csak frontend építés volt, a backend programozást szerencsére tudom itthon csinálni egyedül :) -
#18254 Én Aptanat használtam sokáig, de mostanában visszaszoktam Npp-re. -
#18253 Netbeanst használok, kényelmes, van benne integrált ftp, svn. -
#18252 Koszi meglesem, nem veszithetek vele semmit, sot... -
#18251 nem tudom, sosem használtam editplus-t, viszont notepad++ is leginkább csak az egyszerű szerkesztésre jó, ha épp gyorsan át kell valamit javítani. ha gyorsan és hatékonyan akarsz dolgozni akkor fejlesztőkörnyezetet kell használni (IDE-t), Netbeans, Eclipse, Zend Studio, stb. pl.: kódkiegészítés, meg kódformázás legyen benne. (jó, a n++-ban is van kódkiegészítő, de az nem olyan), próbálj ki egy párat, aztán rájössz, hogy melyik kell neked, így elsőre a Netbeans-t "ajánlom", most jött ki a 7.0 -
#18250 melyik ajanlott a ketto kozul php, html, js szerkesztesre? -
#18249 megcsinaltam mindent, utf-8, ob_start es mukodik. :D
nem tom melyik volt a ludas, a lenyeg, hogy megy.
koszonom. -
#18248 valahol a menüben ott van, hogy átalakítás utf8 bom nélküli-re -
#18247 a notepad++ alkalmas erre?
esetleg ajanlott editplus-t alkalmazni? -
#18246 nem erre gondoltam.
a header csak akkor mehet ki, ha még semmit nem küldtél el a kimenetre. viszont ha unicode-ba mentetted a php forrásfájlodat, akkor elképzelhető, hogy a fájl elején, már a <?php tag előtt van egy láthatatlan byte-order-mark karakter. na ezt már elküldted a kimenetre, mielőtt bármit is tettél volna a kódban. szóval úgy kell elmenteni a php fájlt, hogy ez a byte-order-mark ne legyen benne. -
#18245 megnezem pill...
-
#18244 nem hinnem, hogy ilyet teszek. :)
amit ott latsz kod, csak az van a php-ban.
hogy allitom be az output-ot? -
#18243 Gyakorlatban:
<?php
ob_start();
//minden egyéb kód
...
//minden egyéb kód vége
ob_end_flush();
?>
-
#18242 Output buffert kézzel vezérled?
(Én anélkül meg se próbálok semmit, tapasztalat) -
#18241 Ettol mostmar ket warningot is dob:
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); -
#18240 utf-8, byte order mark? -
#18239 Hello!
Adott 3 kep:
-alma.gif
-korte.png
-barack.jpeg
PHP-val akarom 'atkonvertalni' png-be es ugy megjeleniteni:
$gif = 'alma.gif';
$png = imagecreatefromgif($gif);
header('Content-Type: image/png');
imagepng($png);
imagedestroy($png);
Am a Cannot modify header information - headers already sent hibauzenettel elszall a kod. Ha ugy allitom be, hogy az atkonvertalt kepet lementse a szerverre, akkor megfeleloen elvegzi azt:
$gif = 'alma.gif';
$png = imagecreatefromgif($gif);
header('Content-Type: image/png');
imagepng($png, 'alma.png');
imagedestroy($png);
Szoval nem ertem, miert nem jeleniti meg a kepet? -
karajjj #18238 buc, adok neked tárhelyet ha kell -
#18237 000webhost.com ? Picit lassú, illetve a fájlfeltöltés is idegesítő, de viszonylag stabil. -
#18236 valaki nem ismer egy normális ingyenes webtárhelyet? reklámmentes lenne a legjobb, de tudom, hogy ilyen nem nagyon létezik :C a freeweb elég gyakran szarakodik mostanában. -
#18235 Csinálj egy sima táblázatot ami 2 kép széles és 2 kép magas és rakd bele simán a képeket majd igazítsd középre. Ilyenkor a képek maradnak nem átlátszóak és a maradék az lesz.
http://www.css3.info/preview/rounded-border/: lekerekítettdoboz CSS-ben -
#18234 nem egészen ezt akarom, hanem amint látszik a galéria résznél van a háttérnél a 2 repülö na az egy táblázatba van és van egy ujabb táblázat felette 100%-os átfedéssel amin van egy 40%-os opacy és azon vannak a galéria képei amik sajnos igy átlátszaknak.
Azt szeretném hogy megmaradna a háttér(2repülö) és felette egy fátyol szerü ujabb doboz amin a képek vannak, de azok már ne látszodjanak át csak a mellettük lévö terület hogy a háttér látszodjon.
És CSS-ben meg lehet addni, hogy a megadott terület egy lekerekitett sarkú téglalap legyen?Vagy azt hogy kell megoldani, hogy minden egyeselem ilyen keretet kapjon (banner, menü, tartalom stb..) -
#18233 Ha jól értem azt akarod, hogy a táblázat háttere áttetsző, tehát félig átlásztó legyen. A legegyszerűbb megoldás egy alpha channeles áttetsző png kép háttérnek. Ha megelégszel vele, hogy csak a modernebb böngészőkben lesz áttetsző a cucc, akkor ott az rgba(x,x,x,x) css érték a background tulajdonságnak megadva alternatív megoldásként. -
#18232 Azt hogyan kell megoldani ha átlátszora akaron késziteni a weblap táblázatait, hogy alatta látszodjon a háttér, de a táblázatokba betöltött tartalmakra ne vonatkozzon az átlátszoság?
Lehetöleg HTML vagy CSS-ben.
ezt az oldalamat akarom teljesen átdolgozni
Mint láthato a galéria képei is átlátszodnak és valamiért a clearboxon a JScriptes foldgomb is. -
#18231 CCS-ben meghataroztam egy kepnek ezt az attributumot:
max-width:400px;
Igy azt ertem el, hogy ha a kep mondjuk 320px szeles, akkor 320px szelesen jelenik meg de ha a kep 450px szeles, akkor 400px szelesen jelenik meg? -
#18230 Nem tudtok véletlenül valami jó kis leírást/tutorialt/könyvet, ami modernebb megközelítésből tanítja meg a JS-t?
Az a helyzet, hogy fél éve használom már a JQuery-t elég szép sikerekkel, de lassan nem ártana hozzá egy kis felsőszintű JavaScript tudás is, mert kb a szelekciókon, a változó és függvénydeklarációkon, window, document objektumok alapfunkcióin kívül mást nem nagyon tudok. Persze eddig elég volt a JQuery meg ez a kis alaptudás, de komolyabb AJAX megoldásokhoz optimizációs szempontból jobb lenne JS-el legeneráltatnom azokat a dinamikus tartalmakat, amikhez nem szükséges PHP sem adatelérési, sem biztonsági szempontból, pl a regisztrációs formom jelenleg a két jelszó egyezésénék összehasonlítását is PHP-val végzi Persze ez hülye példa, mert JS-ben sem kéne hozzá több, mint egy szelekció, de van 1000 más ellenőrzés, amin átfutnak a formba írt adatok, azokat meg eddig csak PHP-val tudtam megoldani.
A lényeg, hogy eddig amilyen írásokat találtam, azok mind ilyen document.write színvonalú dolgokat tanítanak, elavult DOM kezelési technikákat, amik JQueryvel ma már teljesen kiválthatóak. Olyat keresek, ami nem az ilyen, már feleslegessé vált dolgokra koncentrál, hanem sokkal inkább a JS fejlettebb lehetőségeit tanítja meg, gondolok itt az alap szintaktikai szabályoktól kezdve az adattípusokra, függvényekkel kapcsolatos lehetőségekre, eseménykezelésre, handlerek használatára, stb, szal amik JQueryvel kiegészítve ütős kombót alkotnak manapság. A tutorial jellegű, példákkal szemléltetett írásokat előnyben részesítem, szeretek olvasni, de nem 600 oldalt.
Előre is kösz, ha tudtok valamit ajánlani. -
#18229 Nem teljesen úgy kéne. A gradient kéne a kép tetejére, méghozzá úgy, hogy a kép széleihez közel elkezdődjön az alpha channeles gradient, szép átmenetesen végül teljesen elfeketítve a kép széleit körbe.
De végülis ez mindegy, ha kezeli az alpha channelt normálisan a GD, akkor valóban megoldható :) -
#18228 Javascript hack. :)
http://www.mogyi.hu/crassshgame/toplist.php
-
#18227 rajzolsz photoshopban egy ilyen gradientet, beolvasod phpben és egy kicsit nagyobbra méretezed mint a képed, aztán rárajzolod a tetejére a képet, render.
Már ha nem találsz gradient függvényt :) -
#18226 Amúgy csak arra kéne, hogy van egy feltölteni kívánt kép, azt méretezi+resample (ilyet már csináltam évekkel ezelőtt is), de kéne rá egy ilyen keret is, hogy beleolvadjon a fekete háttérbe. -
#18225 Vagy mégsem, nekem valami GD2 alapú megoldás kell, külső PHP pluginekre nem merek alapozni a prekonfigurált tárhelyek miatt. Virtuális/saját szervert emiatt nem erőltethetek a megrendelőre... -
#18224 Azt GD-vel is lehet. :) -
#18223 Tényleg amúgy ezt az imagemagik-et meglesem majd, remélem lehet vele fekete-átlátszó gradient keretet tenni vele a képekre :)