Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SMGBAS
Van valami java a gépen, és ikont is ad neki, de ha rákatt akkor az az xp hiba hang van. Leszedtem valami ms mv cuccot (ezt dobta ki gugli) de a telepítés befejezése elõtt mini hibaablak, egy ok-kal meg egy piros x képpel. Aztán katt az okra és kiírja, hogy sikeresen telepítve van. De még mindig nem megy.

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Lyukasbogrács
nyisd meg Java VM-mel.

SMGBAS
Ez oké, de ezzel mit kezdjek?

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

pxxl
link 😊

All hail the double x!

SMGBAS
Valaki nem tudja nekem ezt leszedni az oldalról? Flash játékokat tudom, hogy hogyan kell menteni, de ez az istenért se sikerül. (java gém)

Agy Halott
Ertem. Koszonom a segitseget mindenkinek.
Lyukasbogrács
Cat válasza meg azért mûködik, mert számokkal is lehet hivatkozni a SELECT után megadott mezõkre.

Balumann
Jah a DESC -re én is mindig utólag jövök rá.

Balumann
A válasz abban rejlik, hogy:
count(orszag_neve) AS szamlalo
A "szamlalo" a count(orszag_neve) aliasa, miután azt megadod úgy is hivatkozhatsz rá, meg az eredeti függvénnyel is.

Agy Halott
Miert mukodik Balumann megoldasa ugyanugy mint a tied? <#nemtudom>
Lyukasbogrács
és értelmezhetetlenebb 😄

Ha már rövidebb akkor ORDER by 2 desc ;D

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Agy Halott
Bocsi most lattam a megoldasod es az is jo.
...sot rovidebb is. <#eljen>

Koszonom nektek!
Agy Halott
Koszi jo lett csak az ORDER attributumat kellett meg meghatarozni egy DESC-kel mivel forditott defaulton... miert is ne.

$quuery = mysql_query('SELECT orszag_neve, count(orszag_neve) AS szamlalo FROM orszagok GROUP BY orszag_neve ORDER BY count(orszag_neve) DESC') or die(mysql_error());

Koszonom.
Balumann
ja tényleg szamlalo :I

Balumann
SELECT orszag_neve, count(orszag_neve) AS szamlalo FROM orszagok GROUP BY orszag_neve ORDER BY count(orszag_neve)

Próbáld így, bár nem tom hogy order by -nál is lehet-e ilyet írni most így.

Lyukasbogrács
... GROUP BY orszag_neve ORDER BY szamlalo DESC

Agy Halott
Ez nem jo, mivel CSAK egy orszagot jelenit meg es raadasul az osszes orszag osszeget ehhez irja ki. <#fejvakaras>
Agy Halott
Kicsit gondolkoztam es nem a ORDER BY-al tehetem meg? Pl:

$quuery = mysql_query('SELECT orszag_neve, COUNT(*) AS szamlalo FROM orszagok ORDER BY orszag_neve') or die(mysql_error());

Agy Halott
Ok lehet atallitom ut8_unicode_ci kodolasra.
Hogy lehet atallitani, hogy ne ABC sorrendben listazzon, hanem a legtobbet szereplo orszag neve legyen legelol?
nekem úgy átláthatóbb a kód 😄
Lyukasbogrács
jó lesz, próbálj ki mindenféle ékezetet, meg karaktert, hogy jól jelenít-e meg, ha nem, akkor latin1-rõl vagy latin2-re változtasd a kódolást,/illesztést, vagy ut8_unicode_ci-re

Lyukasbogrács
ö, igen, ezért. ha csak egy 10-20 soros valamit írsz, akkor felesleges a felesleges változók, kevesebb hibalehetõség. ha most egy DB osztályt akarsz írni, ami még debuggolja a kéréseket, akkor persze máshogy csinálnám.

egyébként meg, miért lenne jobb külön változóba írni az sql mondatot? 😄

arra
Agy Halott
Igy hoztam ossze. Jo?

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `orszagok` (

`ip` varchar(15) NOT NULL default '',

`orszag_neve` varchar(60) NOT NULL default '',

PRIMARY KEY (`ip`)
)
ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1;

Nem hozol létre felesleges változót.
Márha arra gondolsz, hogy mysql_query($query);

csabi miért jobb magába a querybe írni a lekérdezést a változós kkr-es módszer helyett? 😄 ezt sose értettem
Rincewind
Csak sikerult osszehozni... 😛PP
Lyukasbogrács
ha már világos, akkor jöhet a mysql tanulmányozása <#eljen>

Agy Halott
Gratulalok! Ez ugy mukodik mint ahogy kell. Nagyon popec. Koszonom szepen.
Kicsit tanulmanyozom, hogy tanuljak belole mert nem egy ordongos kod. <#eljen>
na újból az egész...
http://pastebin.com/K1XJHmdg

kép:

...na azt nem engedi

Sziasztok.

ezt
szeretném úgy megoldani, hogy amikor a menüre klikkel, akkor csússzon le a kép, és amikor egy másik menüre klikkel, akkor záródjon be a nyitott (aktív) menü.

képek hozzá:

Lyukasbogrács
egy rövid megvalósítás php-ben adatbázissal: http://pastebin.com/vZwkgfdE

Agy Halott
Meg a sql tablat fel is tudnam epiteni de a hozza tartozo php-t mar nem igen, ugyhogy marad a file alapu cucc. 😞

Osszehoztam egy ilyet. Jo uton haladok? Bar nem tom mi kell a foreach-be!
Csinálsz egy tömböt amin mindig végigmész, hogy van-e benne ilyen elem, ha nincs akkor hozzáadod, ha van, akkor növeled, kb ennyi. (a sorokat meg szétszeded explodedal pl)

De a legegyszerûbb az az lenne, ha mysql-be beleraknád, akkor ennyi lenne:
"select count(*) from tabla group by orszagok"

Rincewind
Blogger (blogspot)
Agy Halott
Boldog Uj Evet Kivanok mindenkinek!

Uj ev, uj problema. 😊

Van egy kod ami a latogatok orszag nevet es IP cimet menti el az alabbi modon: Pastebin URL (1 IPcim egyszer kerul elmentesre)

Mukodik minden, csak a kiiratast nem tom megoldani, hogy pl. szamolja ossze az osszes United States kezdetu sort es jelenitse meg igy: United States 4 times vagy mondjuk igy: Sri Lanka 1 times.
Tehat minden eltero orszagnevet osszeszamoljon es ki is irja a fenti pelda szerint.

A | karakter menten valasztottam szet az orszag nevet es IP cimet de az osszeszamlalas es kiiratasnal elvereztem.

Ha van vkinek otlete megkoszonom.
Milyen blog motor ? Google : 'blogmotorneve' content slider, tuti van hozzá.

Rincewind
Megse jo ez igy; nem lehet a blog modulokban normalisan java-t meghivni (meg nagyon css-t se). Ha lenne valami attribute amivel idoziteni lehetne a sima, mezei marquee parancsot, mar nyert ugyem lenne (annyira egyszeru kellene ugyanis). :/
Rincewind
Pontosan; koszonom szepen! 😊

Malakai
Nekem már az általában elég indok, hogy ne javáljak, hogy egy appletet kell betölteni (ugyanez flashel). 😛

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Rincewind
Java is jo, csak valami nagyon egyszeru legyen.
Malakai
Html kód? Nem.
Javascript / Flash / Silverlight / Java applet / akármicsudi applet.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

javascript?
Rincewind
Letezik valami olyan html kod, ami kepeket valtogat valami egyszeru atfedessel? Voltakeppen egy headlines/recent articles szeru cuccot akarok a blogomra, de nem akarok veszodni widget-ek es hasonlok beagyazasaval. Ezert gondoltam, hogy hatva van valami egyszerubb mod erre.
JS ? Ahhoz nem értek, de onmouseover helyett onclick kell így tippre.

Sziasztok!

Van egy menü, ami fölé érve az egér, lenyílik.

Az lenne a kérdésem, hogy, mit kell megváltoztatnom, hogy ne egérérzékeny legyen, hanem, amikor ráklikkelek, akkor nyíljon ki?

köszi a segítséget

Elsõ: AJAX, jQueryvel próbálkozz, azzal egyszerûen meglehet oldani.
(annyi kell kb, hogy fogod letörlöd amit épp betöltött, ajaxal megszerzed amire a user kattintott és betöltöd)
Második: google: html css menu pl