22786
Html-, css- és php-help
-
Culram #18142 Köszi! Kivettem az autosubmit-ot, a kód anélkül is jól működik, de hiba sajnos még fenn áll. Azóta én is maceráltam a kódot, és azt a megoldást találtam, hogy az adatbázisban a lotszámnak egyedinek kell lenni, ezért beállítottam, így nem post-ol kétszer. De ha hiba van, ha esetleg megpróbálják másodjára is a számokat, akkor a kód nem fut tovább, mert a php hibát kapott. Ezt a hibakódot hogy tudnám megkapatni az ajax-szal? -
#18141 Nem teszteltem, de nekem úgy tűnik a formot feldolgozó script teljesen rendben van. A JQuery-s AJAX lekérésedben viszont az autosubmit: true furcsa, a JQuery API Reference-ben nincs ilyen, nem tudom mit csinál, de a nevéből ítélve esélyes, hogy okozhatja a hibát.
Ja, és a CSS formázásnál meg a gradient kívételével leveheted a -webkit- előtagokat, mert így csak a chrome(+safari) jeleníti meg normálisan, előtag nélkül viszont már minden up-to-date böngésző :)
-
Culram #18140 Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Csinálok egy kis app-ot és jQuery/ajax()-szal automatikusan küldöm el az adatokat oldal frissítés nélkül. De a következő adatnál mindig elküldi megint az előző adatokat is, így többszörösen lesznek az adatok az adatbázisban.
Tudna valaki segíteni? Köszönöm.
A fájlok itt vannak. forrás
Az elküldés akkor sikeres ha a item 5-6 számjegy, a lot meg 6 számjegy és egy nagy H betű. -
#18139 Ja, hogy erre van külön függvény PHP-ban? :D
(Sok-sok éve Basicen és Pascalon kezdtem, sokszor nyers erővel oldok meg dolgokat ) -
Cat 02 #18138 Köszi! Mondjuk a maradékos osztásnál valami túlcsordulás van szerintem, szóval inkább kapott egy floort. -
karajjj #18137 érthető a probléma, de ez nem csak css, szerintem inkább itt kérdezősködj, több sikerrel fogsz járni -
#18136 http://php.net/manual/en/function.strtotime.php -
Cat 02 #18135 Tudsz esetleg egy konvertert, amivel a kezdőnapot lehet konvertálni timestamppé ? -
#18134 $kulonbseg=time()-$kezdotimestamp;
$napok=$kulonbseg/86400; //86400: ennyi másodperc van egy nap
$napok=$napok-$kulonbseg%86400; //Maradékos osztás, maradék kivonása, elvileg kerek napokat kapsz így, lefelé kerekítve
-
Cat 02 #18133 Sziasztok, lenne egy elméleti kérdésem.
Van egy böngészős játék, ami saját idő alatt fut (x idő óta eltelt napok száma). 24 óránként van új nap, fix időben (néha óraátállításkor 1-2 óra csúszás van, de ez nem számít), most vannak kb 2000 napnál. Az lenne a kérdésem, hogy sima timestampből, hogyan tudnám én megállapítani milyen nap van ?
Ha ez segít elég lenne mostantól is számolni, visszamenőlegesen nem kéne tudni megállapítani milyen nap volt akkor, csak, hogy épp most milyen -
thinkpadr500 #18132 Hello!
Joomla alapon szerkesztek egy oldalt. Menüvel kapcsolatosan lenne kérdésem. Az alap menü modult használom, CSS-el formázva. Azt szeretném elérni, ha egy menüre rákattintok (aktív lesz), annak betűszíne eltérő legyen. Eddig ez OK is. Viszont, ha olyan menüpontra kattintok, aminek vannak almenüpontjai is, akkor az összes almenüpont is olyan színű lesz. Hogy tudom elérni, hogy csak annak a menüpontnak a betűszíne változzon meg amelyikre rákattintok (amelyik éppen aktív)?
Remélem érthető a problémám :) -
1Bady #18131 köszi -
#18130 Nem kell napi 24 órában futó script. A legtöbb idő alapú dolog simán megoldható lekéréskor futó scriptekkel, ami meg nem, arra ott a CRON (időzített script futtatás, az ütemezett feladatok linux/unix megfelelője), az ingyenes tárhelyek közűl is sok biztosít ilyen lehetőséget. -
1Bady #18129 Nem tárhelyet akarok összeállítani, hanem egy egyszerűbb online "játékot".
ilyen rendszert már hoztunk létre haverokkal (Igaz ott csak SQL eléréssel szórakoztunk) Nekem már csak az nem világos hogy "melyik szó" jelenti a szerverszolgáltatóknál azt hogy a szervergépeiken futtathatok a nap 24 órájában egy szkriptet.
-
#18128 Ha össze akarsz állítani tárhelyet - amolyan tesztcélból - akkor vagy letöltesz egy webszerver+PHP+MySQL csomagot (ilyesmi a Xampp, vagy a WampServer); de ha még jobban el akarsz mélyedni a dologban, akkor javaslom, hogy virtuális gépbe (VmWare Player, Virtualbox) telepíts egy Linux-disztribúciót (leginkább Debian-t), arra telepíts fel Apache webszervert, PHP-t (de kísérletezhetsz Perl-lel, Pythonnal, Ruby-val, vagy Tomcattel - ami neked testhez áll), meg MySQL-t, a feltöltéshez pureftpd FTP-szervert/SSH-t a távoli adminisztrációhoz. -
1Bady #18127 Azért én megpróbálkoznék összeállítani egy ilyen rendszert már csak kíváncsiságból is. -
#18126 "Nagyon lassú lenne egy ilyet ingyenes tárhelyen futtatni. "
Fejlesztéshez, lekérés alapú játékokhoz, vagy kis látogatottságú valós idejű játékhoz még csak-csak elmegy.
"Hozzá lehet ingyenesen jutni olyan szervertárhelyhez, ahol ilyen szkripteket futtathatok?"
ingyenweb.lap.hu - itt nézz szét. -
Cat 02 #18125 Nagyon lassú lenne egy ilyet ingyenes tárhelyen futtatni. -
1Bady #18124 Hozzá lehet ingyenesen jutni olyan szervertárhelyhez, ahol ilyen szkripteket futtathatok? Ha igen, akkor tudnál ajánlani egyet, vagy hogy hogy keressek rá?
Meg köszi az eddigi infót.
-
#18123 Összetett dolog, sok féle megoldás létezik.
Ami mindenképp kell, az egy adatbázis a szerveren (mmo-ról van szó ugye).
Az adatbázis kezeléséhez, és a játék logikai vezérléséhez minimum egy szerveroldali scriptnyelven (PHP és egyebek) írt backend rendszer kell, de komolyabb játékok esetén különálló szerverprogramok sem ritkák.
A felhasználói felületek (frontend) böngészőben játszható játékok esetén lényegében két csoportba sorolhatóak:
-Lekérés idejűek
-Valós idejűek
A lekérés idejűek alatt azt kell érteni, hogy a játékos és a játék közötti kommunikáció csak akkor történik, illetve akkor frissül a játékos által látható tartalom, amikor a játékos lényegében rákattint valamire, így egy lekérést kezdeményez a http szerver felé. Ha a játékos nem csinál semmit, ugyanazt a képet (html oldalt) látja akár órákig. Általában az ilyen lénynevelős oldalak működnek így, ahol nincs szükség feltétlenül valós idejű információáramlásra. Technikai háttérnek ilyen frontend esetén elegendő egy dinamikusan (pl. php által) generált html oldal.
A valós idejű frontend a felhasználó beavatkozása nélkül képes frissülni, így lehetővé téve a folyamatos információáramlást, aminek köszönhetően lehetőség van sokkal élőbbé tenni a játékot, összehangolt valós időzítéseket alkalmazni, más játékosok tevékenységét folyamatában közvetíteni, stb.
Ilyen frontendekhez 3 féle elterjedt technikai háttér létezik, az AJAX, az Adobe Flash, és a Java. Az AJAX technológia a html oldalak tartalmának utólagos frissítését, változtatását teszi lehetővé javascript használatával, oldalújratöltés nélkül, dinamikusan generált forrásokból. Előnye, hogy az évek óta elterjedt, közismert, és egyszerű webes frontend és backend technológiák összeollózásából szinte akármi kihozható, de annyi féle lehetőség van, hogy néha nehéz eldönteni honnan közelítsünk meg egy megoldandó feladatot, egyes feladatok esetében kevés még a bevált módszer, bár szerencsére az utóbbi 1-2 évben egyre gyorsabban terjed maga a technológia, lassan teljesen kiforrja magát.
Az Adobe Flash, és a Java biztos ismerős, egy-egy böngészőbe épülő pluginról van szó, míg a Flash viszonylag jó grafikai, és multimédiás lehetőségeket biztosít a böngészőben való futás ellenére, addig a Java hivatalosan is egy virtuális számítógép, elvileg akármi leprogramozható benne, csak a futásteljesítménye gyenge kicsit, illetve elég összetett dolog a programozása. -
1Bady #18122 Üdv.
Nem vág teljesen a témába, de azért megkérdezem:
Hogy működik pontosan egy online játék? (pl.: the-west,Travian ,Dark orbit, srb...)
mi szükségeltetik hozzá?
(vannak elképzeléseim róla,de azzal még nem megyek semmire, és a Google nem ad semmi használhatót, csak "vacak" játékokat) -
Cat 02 #18121 Uhh, de gyorsan tolja. -
Culram #18120 Köszi. -
#18119 <!--[if lt IE 9]>
<script src="http://html5shim.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
<![endif]-
Ezt rakd be a <head> tagba, illetve css-ben a blokkszintű elemeket(pl header, footer, article, section stb...) azoknak kell display:block; -
Culram #18118 tud valaki jó fixálást arra hogy az ie kezelje a html5 tagokat? és ha beteszem DOM-ba akkor simán megy vele a css vagy azt is javascripttel oldjam meg? -
Cat 02 #18117 Ha nem UTF-8at használsz akkor nem kell, állítsd vissza vagy használj azt ) -
Culram #18116 Köszönöm. Meg lett a hiba. Volt egy üres sor a config fájlomban is meg a feldolgozó fájlban is.
Az előbbi ajánlatra átállítottam UTF-8-ra BOM nélkülire NPP-ben. De így az ékezetes betűim szálltak el. Itt milyen kódnyelvre állítsam be akkor, ISO-8859-2 -re? -
Cat 02 #18115 Vagy megnyitod Notepad++szal és átkonvertálod UTF-8-ra BOM nélkül (gondolom utf8at használsz) -
#18114 A <? nyitótag előtt lehet olyan adat amit csak bináris módban látsz, én is szívtam ezzel anno. Keress egy olyan text editort amivel meg lehet nyitni a filet binárisan is (pl Vim) -
Culram #18113 Hogyan tudnék róla megbizonyosodni?
Mert szerintem nincs. -
Cat 02 #18112 Van valami kimenet a header előtt, pl lehet ez hibaüzenet is. -
Culram #18111 Hali! Arra tudtok valamit hogy miért van az hogy localhost-on jó minden, de a neten header kiírási hibára hivatkozik? -
#18110 thx! -
#18109 handle -
#18108 jQueryban hogyan lehet úgy draggelhetővé tenni egy objektumot hogy csak a fejléccel tudom mozgatni, a többi részével nem?
Addig világos hogy:
<div id="ablak">
<div id="fejlec">Fejléc</div>
Szöveg
</div>
http://jqueryui.com/demos/draggable - Én itt az appendTo opcióval próbálkoztam, nem túl sok sikerrel
$( "#fejlec" ).draggable({ appendTo: 'body' });
$( "#ablak" ).draggable( "option", "appendTo", 'body' );
Vagy a body helyére kéne írni valamit? Nem értem -
#18107 teljes eléréssel még nem próbáltam mert EasyPHP alatt futtatott "szervernél" csinálom és azért akartam teljes elérés nélkül, hogy ha feltöltöm akkor ne kelljen átírogatni. De ha az úgy jó neki hogy url=http://.../index.php akkor úgy csinálom (most először használok úgy metát hogy nem segítenek benne) -
Cat 02 #18106 Teljes eléréssel nem működik? (http://...) -
#18105 Ismét a segítségetek kéne:
index.php
-ADMIN-
News
Pack
index.php
-=NEWS=-
add_news.php
Ez most a weboldal könyvtári felépítése (a NEWS az ADMIN alatt van).
Ha az add_news.php-nál rányomunk az elfogadásra akkor vissza kéne ugrania a teljesen kint lévő index.php
echo "<meta http-equiv=Refresh content=4;url=index.php>";
Ezzel akarom vissza ugratni oda és annyi baj van vele, hogy ő a NEWS könyvtárba keresné, azt hogy bírom megcsinálni hogy ne ott keresse hanem kint teljesen? -
Cat 02 #18104 Gondolom PHP-ban van. Keress rá erre: header content type (utf8 kell neked) -
#18103 Kódolás :)