22786
Html-, css- és php-help
  • TheLostOne
    A formon található inputok neve nem egyezik a php scriptben lekért POST változók nevével...
  • moyothomas
    hello!

én is pont ilyennel küzdök.
    Van egy, ami jól működik, de szerettem volna css-el formázni így kerestem másikat.

ha megnézné valaki: http://moyo.atw.hu/kapcsolat.html
    az a baj, hogy ha kitöltök mindent, akkor is kiírja, hogy:
    "nem töltöttem ki minden mezőt".

ez a php része:

<?php
    if (isset ($_POST['neved']) && isset($_POST['email']) && isset($_POST['szoveg']))
    {
    $kuldo_neve = $_POST['neved'];
    $kuldo_email = $_POST['email'];
    $kuldo_comment = $_POST['szoveg'];
    mail ('[email protected]', 'Weboldalról',
    "Név: $kuldo_neve
    Email: $kuldo_email
    Üzenet: $kuldo_comment" , "FROM: $kuldo_email Reply-To: $kuldo_email");
    header("Location: kapcsolat.html"); }
    else
    {
    $hiba='Nem töltötte ki az összes mezőt';
    }
    ?>
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="hu" lang="hu">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Windows-1250" />
    <title>Untitled Document</title>
    </head>

<body>
    <?
    echo $hiba;
    ?>
    </body>
    </html>

</body>
    </html>

itt ugyan látom ezt a részt: {
    $hiba='Nem töltötte ki az összes mezőt';
    }
    csak nem értem, ha ki van töltve, miért nem jó neki?

köszi a segítéget!
  • SzirmosSzisza
    http://www.tutorial.hu/email-kuldo-szolgaltatas/
  • BEE LEE
    Sziasztok!

egy kis segítséget kérnék.

szeretnék egy teljesen egyszerű email küldő scriptet.
    név, email cím és üzenet megadásával.

segítene ebben vki? köszönöm.

• NetHuszár
    Igen, úgy vannak, és remekül működik már minden.
    Köszönöm szépen még egyszer a segítséget !
  • SzirmosSzisza
    '$voltmar'

Ez így sántít szerintem, bár attól függ, hogy vannak a kutyanevek. Ha így alma,béla,gazsi akkor rossz, ha így alma','béla','gazsi akkor jó
  • NetHuszár
    Megvan :) a substr-nél néztem el valamit.
  • NetHuszár
    Bár most ezt megcsináltam az első lekérdezés után is, ott is ezt dobta ki hibának, szóval nem ez lesz a ludas. Valami más.
  • NetHuszár
    Megint tévedtem... öregszem. Mindig ugyanazokat dobja ki a második táblában.

$quer = mysql_query("SELECT kutyanev,pontszam FROM kutyaverseny WHERE kutyanev NOT IN ('$voltmar')") or die("SELECT Error: ".mysql_error());

csináltam egy queryt(kiíratás elé, hogy mi lehet a baj):
    $result2 = mysql_query($quer,$con) or die(mysql_error());
    Ezt kapom most:
    Warning: mysql_query() expects parameter 1 to be string, resource given in ...
  • SzirmosSzisza
    És jó adatot ad ki ? Tehát, ha benne van az első táblában, akkor nincs benne a másodikban ? (mert ha az első random, akkor másodiknak is változni kéne)
  • NetHuszár
    Bocsi, most már nem ad ki hibát, valamit kifelejtettem (közben ebéd volt, és telehassal egyszerűbb dolgozni)
    Most azt nem értem, hogy a második kiíratás miért nem frissül. Ugye ahányszor frissítek (F5), az első táblázat természetes mindig mást ad ki, mert randomolgattam. mikor először futattom le az oldalt akkor jó, de ha frissítek, akkor csak az első kiíratás változik (a string tartalma is változik, de a táblázat már nem ahova kiíratom).

NetHuszár
  • SzirmosSzisza
    Másold ide az SQL lekérdezésed.
  • NetHuszár
    Köszi :)
    Öregszem...
    NOT IN $string
    re hibát ir (MySql syntax error)
    Kiírja szépen mindet, csak közben a hibát is kiírja.
    NetHuszár
  • Lyukasbogrács
    $string[] = $valtozo;
    $notin = implode(',', $string);
    ... NOT IN ($notin)
    kis egyszerűsítés, de ugyanaz.
  • SzirmosSzisza
    Csinálsz egy változó ami string lesz és hozzáadod így a dolgokat
    $string .= ",".$valtozo , ez esetben ez id lesz.
    Így valami ilyesmi lesz a végére "1,2,3,4," ugye itt a végén van egy , ami láthatóan nem kell, ezt vagy levágod, vagy hozzátoldasz egy olyan számot, ami biztos nem lesz benne a táblában (pl -1, ha id-vel dolgozol).
    A második lekérdezésed pedig így néz ki: select * from valami where id NOT IN ($string). Ha nincs id-d, akkor elvileg jónak kell lenni kutyanévvel is, akkor a NOT IN-ben valami ilyesminek kell lennie: ('Kutya','Kutya2,'Kutya3')
  • NetHuszár
    Ó én butus :)
    Köszi !
    Azt meg tudnád mondani, hogy amiket kisorsoltam random, és utána megint sorsolok random, akkor a második lekérdezésben ne szerepeljenek az elsőben lévők? Próbálkoztam, de valahogy nekem nem jött össze.

NetHuszár
  • SzirmosSzisza
    Csinálsz egy változót, beállítod 0-ra, mikor írogatod az adatot, akkor mindig hozzáadod a pontszámot ami kell, a végére meglesz az összpontszám. Vagy SQL-ben úgy néz ki, hogy "Select sum(pontszam) from kutyaverseny", de ez nálad nem nyerő, mert random választod ki az adatokat.
  • NetHuszár
    Sziasztok !
    Van egy lekérdezésem, ami a táblából random dobogat ki mezőket:
    $kutyarand = mysql_query("SELECT kutyanev,pontszam FROM kutyaverseny ORDER BY RAND() LIMIT 6");
    és meg lehet azt oldani, hogy hogy a pontszámot összeadja? kiíratom először is oszlopokba a kutyaneveket meg a pontszámukat, de azt hogy tudnám megcsinálni, hogy utána az összpontszámot is összeadja? meg utána egy olyan lekérdezés is kéne, szintén random, de ott ne jöjjenek ki az előbb kiirt kutyák.

NetHuszár
  • kifli
    problem solved

hajnal 4-kor senki ne php-zon/programozzon, mert hatalmas baromságokat csinál, és nem veszi észre :D

amúgy úgy értettem ahogy #18363-ben van leírva :D

• Agy Halott #18363
    En ugy ertelmezem, hogy van egy form 3 text inputtal es 1 submittal es amikor erre kattint akkor a 3 beirt adatok kuldje el a setcalendar1.php-nak es egyben ezt a fajlt toltse be a bongeszo benne 1 submit gombbal, ami szinten formban van, mert arra is kattintani kell.
  • SzirmosSzisza
    Mit küldjön el és hova ?
    Mit nyisson meg ? :D
  • Culram #18361
    mi van a php-ben?
  • TheLostOne
    Lehet csak késő van már és azért, de nem értem :D
  • kifli
    sziasztok, kéne még 1 kis segítség.

Szóval a helyzet a következő:

van nekem egy pár beviteli mezőm html-ben:

<html>
    <body>

<form action="setcalendar1.php" method="post">
    mail: <input type="text" name="mailcim" />
    Jelszó: <input type="password" name="pwd" />
    Ora: <input type="text" name="ora" />
    <input type="submit" />
    </form>
    <br>

</html>
    </body>

A submit gomb megnyomása után, az lenne a feladat, hogy elküldje ezeket a setcalendar1.php, és meg nyissa azt, mert azon az oldalon még lenne egy gombonyomás...
  • Agy Halott #18358
    Talatam egy regexp leirast a neten es addig buheraltam a kodot, hogy mostmar mukodik.
    ..tenyleg nem nehez ez, csak elso ranezesre tunik ertelmezhetetlennek.
  • Easy Rider
    http://code.google.com/p/phpquery/

Egyszerűen ki tudod szedni a Neked kellő adatokat, akár a <td> tag-ek sorszáma (:eq(2), :eq(3), ...) alapján is. Ha jQuery-hez konyítasz, akkor még jobb.
  • SzirmosSzisza
    Írhatsz rá állapotgépet is ja, de a regexp sokkal egyszerűbb :D
  • TheLostOne
    Én régen mikor a regexphez még kevés volt a felfogásom, mindenféle stringfunkciókkal, és iszonyatos mélységű ciklusokkal, szelekciókkal oldottam meg egy hasonló problémát.

Úgyhogy szerintem inkább szeresd meg a regexpet, ha már sikerült valaha valamit megoldanod vele, mert különben 1 sor helyett írhatsz százat :D
  • Agy Halott #18354
    Pontosan 7 adat kell, 7 kulonbozo helyrol. 2 dolog biztos:
    1, 100% <td class="right"></td> tag kozott van ez a 7 adat
    2, a <td class="right"></td> tag kozott sok minden mas is van a kivant adat mellett

Leirom ide a pontos html kodot es szinnel kiemelem ami kell vagy nem:

<td class="right">nem kell (#1 adat ami kell)</td>
    <td class="right">#2 adat ami kell (nem kell) (nem kell)</td>
    <td class="right">#3 adat ami kell (nem kell) (nem kell)</td>
    <td class="right"><font style="color: #nem kell">#4 adat ami kell</font></td>
    <td class="right"><font style="color: #nem kell;">#5 adat ami kell</font></td>
    <td class="right">#6 adat ami kell</td>
    <td class="right">rum: #7 adat ami kell</td>

Mivel a regexp-et masodikkent utalom a legjobban a PHP-ban ezert sajnos nem ertem amit felvazoltal. A fenti html kodbol te hogyan szedned ki az adatokat?
    Nekem vegeredmenykent 6 adatot sikerult kiszednem de a sima <td class="right">#6 adat ami kell</td> sehogysem.
    :(
  • Atika :o)
    :)
  • SzirmosSzisza
    http://www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=php+newsletter

Első link jónak tűnik:)
  • Atika :o)
    Hello nincs valakinek linkje egy jo kis newsletter feliratkozasra amit csak be kell szurni a kodba??
  • Malakai
    @Codepad ( mert ilyen is van :)
  • Malakai
    Egy regexp-ben esetleg?
    Legalább ha jól értelmezem minden <td class="right">-ban lévő <font style="color: #...">-ben lévő szöveg kell, meg a hozzá tartozó szín?

preg_match_all#070">('%(?:<td class="right">.*?<font style="color: #)(?P<szin>[A-F0-9]{3,6})(?:">)(?P<szoveg>.+?)(?:</font>.*?</td>)%i'#070">, $subject#070">, $result#070">, PREG_PATTERN_ORDER#070">);
    echo
    htmlspecialchars#070">(var_export#070">($result#070">, true#070">));
    Működik? :)
  • Zeema007
    Hali
    sajna nem
    Most mindkét ág lefut...
  • Agy Halott #18347
    Egy olyan problemam van, hogy lekerek egy oldalt cURL-al, ahol a nekem kello adatok mind <td class="right">EZ KELL</td> tagok kozott szerepelnek es, hogy ne legyen ilyen egyszeru vannak meg a fenti tagok kozott olyan elemek is amik viszont nem kellenek. Ezek szuresevel van a bajom.

Szoval a stringet lekerem es valtozoba rakom:
    preg_match_all('/<td class="right">(.*?)<\/td>/', $curlout, $aa);

Ezutan 2 foreach ciklussal vegigfutok es probalom szurni, itt egy pelda:
    foreach ($aa as $array => $key){

foreach ($key as $arr => $kulcs){
    preg_match_all('/<font style="color: #(.*?)">(.*?)<\/font>/', $kulcs, $ba[]);
    var_dump($ba);
    }
    }
    ?>

Ez mukodik is de minden karaktert kulon arrayba rak, igy a var_dump() megjelenit nekem vagy 400 arrayt, mindben 1 darab karakert.

Van otletetek miert?
    Koszonom.
  • Jim Morrison
    megcsinaltam.
  • Jim Morrison
    php val hogy tudok egy tábla mezőjének az elemeit kiiratni dropdown listben? egyszer megtaláltam, csak akkor nem azt kerestem, és most nem találom :/
  • Voyager5
    Nem teljesen értem de:

<?php if(strstr($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "Gecko")){ ?>
    <script type="text/javascript">... /* adsense */</script>
    <?php } else { ?>
    <script type="text/javascript">... /*flash cucc*/</script>
    <?php }?>

ez így nem működik?
  • kifli
    így működik, kösz!!