Feladat!!!!!!!!!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A prím számoknak legfeljebb 2. Ha az egynek csak egy osztója van szerinted mi lehet? Helikopter?

Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
"mennyi az esélye annak, hogy 32 pakli összekevert kártyából a 16., a 65., és a 221. kihúzott lap pikk ász?"
és minden idõk nagy kedvence nálam: matekzh VALÓDI kérdése:
"Pistike dobókockát szopogat, és ettõl lejönnek róla a pettyek. A kockán ezek a mennyiségek maradtak: 0,1,2,2,3,5 - hányféleképpen jöhett ki ez az állapot?"
(mondanom se kell, hogy kb 10 percig a társaság a röhögéstõl nem tudott nekikezdeni a feladatoknak 😊)) - aztán kiderült, hogy egy jó nehéz kérdés...)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
[/cserf][/fülünyúl]
meg én azért szeretem ezt, mert az átlag számológép a 70!-tól már kiakad, így meg az ilyen nagyobb értékek is kiszámíthatóak.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
[/cserf][/fülünyúl]
és mert a képlet csudaszép, csak egyszerûbb mondjuk 16000 alatt 4et számolni így, mint végigszórakozni a 16000!/(15996!*4!) -t
így meg 16000*15999*15998*15997/1*2*3*4 és kész.
[/cserf][/fülünyúl]
az n alatt a k-t meg úgy, hogy pl a 9 alatt 4:
9*8*7*6 / 1*2*3*4 (vagyis fentre n-tõl visszafele k db számot, lentre pedik k!) (ez a kifejtése annak a csudaszép képletnek, és ezzel lehet lottónyeremény-esélyt is 😉 )
6+2-1 alatt a 2 = 7 alatt a 2 = 7!/(5!*2!) = 720/(60*2) = 6
[/cserf][/fülünyúl]
ha számít, akkor az elsõ gombóc lehet 6féle, és a második szintén 6féle 6*6=36 és kész.
1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6
2-1, 2-2, 2-3, 2-4, 2-5, 2-6
3-1, 3-2, 3-3, 3-4, 3-5, 3-6
4-1, 4-2, 4-3, 4-4, 4-5, 4-6
5-1, 5-2, 5-3, 5-4, 5-5, 5-6
6-1, 6-2, 6-3, 6-4, 6-5, 6-6
ha nem számít a sorrend, akkor a módszer pedig az, hogy az egyik gombóc legyen az 1-es, amihez 6féle másikat választhatunk
utána legyen az egyik 2-es - ehez viszont már csak 5félét lehet, hiszen az 1-est már kijátszottuk elsõre.
vagyis 6+5+4+3+2+1 - 21
1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6
2-2, 2-3, 2-4, 2-5, 2-6
3-3, 3-4, 3-5, 3-6
4-4, 4-5, 4-6
5-5, 5-6
6-6
n: elemek száma
k: kiválasztott elemek száma
ismétléses kombináció egyenlete: n+k-1 alatt a k
[/cserf][/fülünyúl]
\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"
hányféle összeálllításban kaphatjuk ezt meg?
ez micsoda?
kombináció, variáció vagy mi az izé?
és hogy lehet kiszámolni?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
bááár... biztos beugratós mert így túl egyszerû lenne. 😊 😛
Nem mondtam, hogy nem bízom benned, de azt sem, hogy igen. Pedig nem. Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
1, 2, 3, 5, 7, 11, 13, 17, 19, ...
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Kb 5 mp-t kellett gondolkodni. De lehet, hogy túlzok... 😛P
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

[/cserf][/fülünyúl]
1. sosem láttam, az éttermet nem így jelölik;
2. Ilyen háromszögben csak az "elsõbbségadás kötelezõ" tábla van, egy szélzsáknak nem fogok elsõbséget adni;
3: "Friss tej" tábla? Sztem a "Marhák az úton" tábla háromszögben lenne;
4: a felüljáró miért egysávos?
5: az a nyíl felfelé akart mutatni;
6: ? Aluljáró? Vagy mi ez?
7: az ott egy x, nem egy +;
8: Ezen nem látok semmi szokatlant;
9: ezen sem;
10: ennek háromszögben lenne a helye;
11: fejjel lefelé van;
12: ezt meg nem látom, mert túl kicsi :-)
[/cserf][/fülünyúl]
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."