Feladat!!!!!!!!!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

RelakSfromhome
Gratulálok. Mennyi idõ alatt jöttetek rá? Én 30-40 percet szõröztem vele, persze közben telefonáltak júzerek, meg a fõnöknek is volt kívánságmûsora

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Guest

_____________1. Ház______2. Ház_____3. Ház_____4. Ház_____5. Ház
Szín_________sárga_______kék________piros______zöld_______fehér
Nemzetiség___norvég______dán________angol______német______svéd
Ital_________víz_________tea________tej________kávé_______sör
Cigaretta____Dunhill_____Marlboro___Pall Mall__Rothmans___Winfield
Állat________macska_______________madár______hal________kutya

Gladiator
ÉS MÉRT A NÉMET?

Guest
Hoppá, megelõztél... De tényleg saját megoldás.
Guest
Megvan: a németé a hal.
Dynamic
a németé...
2XP
Nekem ellentmondás jött ki. Biztos, h van megoldás? Most nincs idõm levezetni, mert kicsit bonyolultra sikerült 😊

RelakS
Na, eredmény?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

VinylToy
A munkatársaknak nem is engedik hogy nézzék, még hátha elborzadnak mit csináltak? 😊)

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

RelakS
Én kolegától kaptam, hogy rejtvény. Kemény fél óra vakarózásomba került. Mellesleg nem nézek valóságsót.

Dzsini
"emberiség 98%-a nincs abban a helyzetben, hogy megoldja..." - hát úgy elsõre szerintem sokkal többen, mert nem tudnak 120millióan magyarul... (Einstein tudott? wow...) na majd nekiállok 😊 hátha 2% vagyok...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

VinylToy
Te ez Valóvilágos feladat, ott kellett megoldani ezt??? Bennfentes vagy??? 😊))

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

RelakS
mondom ZÖLD

RelakS
Na ezt nektek:

Nincsen benne trükk, csak tiszta logika.
Tehát: sok szerencsét, ÉS NEM FELADNI!!!

1: van 5 ház, mindegyiknek más a szine
2: mindegyik házban különbözõ nemzetiségû személy lakik
3: mindegyik lakó egy bizonyos italt részesít elõnyben, egy bizonyos cigarettamárkát szív, és egy bizonyos háziállatot tart
4: az 5 személy egyike sem iszik azonos italt, nem szív azonos cigarettamárkát, és nem tart azonos háziállatot, mint a szomszédai

Kérdés: Kié a hal?

Kijelentések:

01: az angol a piros házban él
02: a svéd kutyát tart
03: a dán szivesen iszik teát
04: a zöld ház közvetlenül balra áll a fehértõl
05: a zöld ház tulajdonosa a kávét szereti
06: az a személy, aki pall-mallt szív, madarat tart
07: a személy a középsõ házban tejet iszik
08: a sárga ház tulajdonosa dunhill-t szív
09: a norvég lakik az elsõ házban
10: a marlboro-dohányos amellett lakik, aki macskát tart
11: az a személy, aki lovat tart, amellett lakik, aki dunhillt szív
12: a winfield dohányos a sört szereti
13: a kék ház mellett lakik a norvég
14: a német rothmanns-t szív
15: annak, aki marlboro-t szív, van egy szomszédja, aki vizet iszik

Einstein ezt a feladványt az elmúlt században alkotta. Azt állította, hogy az emberiség 98%-a nincs abban a helyzetben, hogy megoldja...

Sok sikert!

Dynamic
Na igen, középen az a kis négyzet elég gagyi😊
Dzsini
középen látszik is, hogy 'szétcsúszik' a téglalap.... a felsõ 3szögeknek 8/3 aránya van, az alsók háromszögrészének 5/2 ... ez egy picit sem párhuzamos 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

VinylToy
Hogy is van ez???

😊))

2XP
Az úgy nem ér

cSuwwi
Minél többször megoldjuk, annál okosabbak leszünk? 😊 Elõszõr csak 121 pont, majd 132. Ha mégeszer megoldod, már 143 lesz, meglásd. 😊

shit happens

2XP
http://people.inf.elte.hu/qqriq/iq/iq1/iq1.html

Dzsini
:o)

2XP
😄

Bélaazállat! Elmondta már az ember a megoldást?

Dzsini
megoldottam 😊

hát igen... szóval nem véletlenül mondta a teszt elõszóban is, hogy nehéz....

2XP
Köszi, ez tanulságos volt. Ilyenekre nem is gondoltam 😞 Az a baj, h ezzel elrontottuk más próbálkozását ...

Dzsini
nyissszzzz

2XP
még1 nyissz

Dzsini
ha kimásolod ide a képeket, akkor amelyikrõl eszembe jut még arról elmondom hogy _szerintem_ mire épül...

Dzsini
utsó oldalon majdnem mindre találtam logikát...

2XP
Nah, bejött, most 132 pontot kaptam.

Az utosó oldalon ti találtatok vmi logikát is, v csak tippeltetek?

2XP
Ehh, én is megcsinálnám még1x, de: A lap nem jeleníthetõ meg.

cSuwwi
Nem rossz, mármint ez a teszt, én az elsõ 2 oldalt simán megcsináltam, aztán a második 2-n csak úgy véletlenszerûen választottam ki a megoldásokat, vagyis a 2 utolsó oldalt mindössze 10 másodperc alatt csináltam meg, és így lett 127 pont 😊

Na de most megcsinálom rendesen is. Az lesz majd az égõ, ha így kevesebb lesz...

shit happens

Dzsini
152... az utsó 2 oldalon nagyon megszenvedtem vele...

2XP
Grat, nekem csak 121 lett ...

GregSB
Neked mennyi lett az eredmény?

GregSB
Most végeztem el, eredmény: 142. Az utolsó oldalon már iszonyatosan nehéz, 2-re nem tudommal válaszoltam.

Ezek szerint én egy zseni vagyok 😄D

Dzsini
http://tests.queendom.com/necc/culture_fair_iq_r.html

nemsemmi játék...

Dynamic
Régen gyerekkoromban elovastam az összes Sherlock Holmes könyvet.Abban az egyik epizód rajzolt táncoló figurákról szólt, ami titkosírás volt tulajdonképpen.Ekkor kedvet kaptam hozzá és sokat szórakoztunk ilyenekkel.Különbözõ logikai dolgokat figyelembe véve magam is meg tudtam feljteni az egyszerû titkosírásokat, ha legalább 40-50 karakterbõl állt.
Viszont valószínû, hogy ez egy kicsit bonyolúltabb.Nem biztos, hogy egy betû megfelel egy(!) bizonyos jelnek.Lehet hogy a karakterjelek az utánuk következõkön mindig módosítanak valamilyen logika szerint.Tehát hiába van 42 betû az ábécében lehet, hogy összesen több ezer jellel fogsz találkozni.
2XP
Van egy titkosírásról szóló könyvem, ha érdekel, majd berakom, h melyek a magyar abc betûinek elõfordulásának sorrendje. Ha jól emlékszem, az elsõ helyen az É áll.

2XP
Ha hétvégén lesz idõm/kedvem lehet, h kicsit elmélyedek benne, de most elég nekem a suli, az is épp elég fárasztó 😉

Dynamic
Amit én gondolok:
1.a legkisebb fekete rovátkát véve egy egységnek, számomra szinte biztos, hogy egy karakter egy 4x4-es négyzet lehet.
2.Esetleg a 4 fajta kék szín RGB értékeit is bele lehet valahogy kombinálni.

(ezeket ott is én írtam)

De, hogy jön a képbe a sirály?Talán utána kéne nézni valami origami könyvben, de lehet, hogy nem ez a kulcs.

2XP
101.hu: a sirály egy egyszerû alapokon nyugvó grafikus titkosírási forma, amely megfejtése nem igényel különösebb felsõfokú matematikai ismereteket. ez garantált.

Dynamic
Az a baj, hogy abszolút semmi fogalmam sincsen, hogy milyen irányba induljak.Igaz, vagy 2 órát eltöltöttem vele, de hogy napokat,heteket elszarjak vele, hát az szerintem hülyeség.Kíváncsi vagyok hány embert fog ez még érdekelni, mondjuk a jövõ héten.
2XP
Vmi hülye számtechember játéka 😊 Biztos röhög magában, h a sok elmebeteg töri a fejét a megoldáson, hiába, az az 1000 Ft igen sok pénz 😉)

Dynamic
Te jó isten!Mi ez?😊
2XP
Nekem sem sikerült, pedig vagy 1 órát próbálkoztam vele 😉

Dynamic
Ezt szerintem nem lehet megoldani.Már ha abból indulunk ki, hogy csak a belsõ négyzetet a kereszttel, biztos, hogy nem lehet lerajzolni egy vonallal.
Factor_007
mert az északi sark közepén(vagy hogyan mondjam) voltak és lementek 1km-t keletre egy km-t északra 1km-t és ugyanoda jutottak
Teccik érteni??

Factor_007
fehér egyértelmû