Feladat!!!!!!!!
  • I.C.ram
    #433
    Van egy feladat, amiben segítségeteket kérném!

    Tehát:

    Van egy sziget, ahová a kalózkapitány akarja elrejteni a kincset. Van két szikla a szigeten meg egy pálmafa. (Tök mindegy hol). Húzott egy egyenest az egyik sziklától a pálmafáig, és ezt a szakaszt elforgatta 90 fokkal, majd ugyanaezt megcsinálta a másik sziklával is, így kapott ugye kb. egymásra néző derékszöget, ami az egyik végében közbezárt szöget alkot a másik derékszöggel. A másik két dérékszögszárat is összeköti, így kap egy 5. egyenest. Ezt elfelezi, és elrejti ide a kincset.

    Pár év múlva vissza megy, és döbbenten tapasztalja, hogy nincs meg a pálmafa, mert elpusztult. A kérdés az, hogy hogyan tudja megtalálni a kincset a két szikla segítségével??

    Na én arra jutottam, hogy a a pálmafa helye tök mindegy, mert csak a két szikla határozza meg a kincs helyét, de ezt nem tudom sehogy bebizonyítani. Illetve, ha húzunk egy merőlegest a kétsziklát összekötő egyenesre, akkor ez az egyenes metszeni fogja a kincs helyét, de ezt sem tudom bizonyítani sehogy. Ezek szerkesztési következtetések.

    tud valaki valami hasznosat?