51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • sanzik
    LFS ligaban volt olyan ,hogy Freak felirta a neveket egy papirra es kisorsolta kalapbol,hogy ki hol indul... :))
    ez nem lenne jo ? :)
  • Mode
    Ha az utolso 5 verseny atlagat vesszuk akkor nincs oreg motorosok preferalasa.
    Egyebkent te mit talanal ki arra ha nme ferunk be?
  • Alexease
    De az EZHEZ sem az igazi:)
  • Alexease
    Basszus:))) ANAL:)) Az ANNAL akart lenni:)
  • Alexease
    Azert irtam is lent valahol, hogy otleteket tudnek gyartani, de egyik sem az igazi. Valahogy, valakinek mindig "igazsagtalan". Es persze a jateknak sem tesz jot, mert minnel tobben, anal jobb. De ezhez szerver kellene...
  • FREAK
    megértem, azt én sem szeretném

majd ha huszan leszünk, akkor lehet A meg B csoport, de így nem kell

aki hamarabb szól, az játszik, és nincs olyan, hogy JÖVŐ hónapban mindig mennék!
  • Met
    Jó csak mondtam, mert kurvára el tudja venni a kedvemet az egésztől ha hátrányos helyzetbe kerülök azért mert nem megy olyan jól a versenyzés.
    Sajnos volt már alkalmam átélni ezt.
  • FREAK
    pedig nem kizárt, a múltkor nem volt se Atesz se Hazso, és tele voltunk......
  • Met
    Szerintem nem jó ötlet ha az esik ki aki a kvalifikáción az utolsó lett. Mivel mindíg én vagyok az utolsó!
    Mulkor nézegettem a rekordjaimat, az edzés, a kvali és a verseny közül pont a kvalin megyek rosszabb időket. Az sem túl jó ötlet ha az öreg motorosoknak mindíg fix helyük van. Ezzel az erővel azt is ki írhatnátok, hogy egy pályán egy bizonyos idő felett kell teljesíteni különben nem játszhat veletek.
    Különben elég kizártnak tartom, hogy a közeljövőben olyan gondunk lenne, hogy kicsi a szerver mert sokan vagyunk.
  • Mode
    Ja igaz
  • FREAK
    nyilván nem számít, mert a szerver uploadja a lényeg, és akármennyi AI van a pályán, csak 1 usernek kell küldeni az infot...
  • PuMy
    Az AI tuti nem szamit annyit, mert mi Toya-val
    25 AI ellen szoktunk jatszani. En szoktam akkor
    lenni a szerver, es en max 8 embert birok el.
  • ShaiHulud
    mind1 azert ki kene probalni :)
  • Mode
    Mindenesetre 11el semmi gond nem volt.
    Egyszer Alexel mentunk egy csomo AI ellen, es akkor sem volt gond, bar nemtom az ugyanolyannak szamit e mintha rendes jatekosok lettek volna.
  • PuMy
    Mivel 20k kb Alex feltoltesi sebesseg, 11 a max,
    esetleg 12. Nagyjabol olyan 2k/emberrel lehet
    szamolni.
  • ShaiHulud
    elobb ki kell probalni hogy mennyi playert bir a szerver:) mert szvsz amig 80-100 korul van a ping addig meg nem olyan veszes, es irtad hogy 10-11 emberrel 50-70 a ping. szal szerintem +2 embert meg elbir majd a szerver.
  • Mode
    Kicsit bonyolithatjuk ezt ugy, hogy az utolso 5 versenyobl csak 4 eredmenyt veszunk alapul, a legrosszabb pedig kiesik, igy elkerulheto a mas hibajabol tortent baleset altali kieses beszamitasa:)
  • Mode
    Ez jo otlet, mondjuk megadhatjuk hogy az utoslo 5 verseny atlaghelyezese szamit, es az aktualis mezony letszamatol fuggene hogy eppen hany ember kap provisionalt.
    Tehat mondjuk ha 15-en gyulnenk ossze egy versenyre, akkor 7-8-an kapnanak provisionalt, ha 20-an akkor csak 5-en.

Mondjuk eloszor is meg kene hatarozni hogy max hanyan fernek be a szerverre.
  • Alexease
    Talan meg az elozo verseny vegeredmenyebol "szamitott" bejutas a legjobb. (pl. az elso 6-7 marad). Igy mar a lefutott verseny utan, lehet tudni, hogy ki keszulhet konkretan a kovetkezo versenyre. (Bar, itt is lenne gond boven. Pl. ha valaki onhibajan kivul esik ki stb.)
  • Alexease
    Valami egyszeru, korrekt, atlathato, egyertelmu megoldast kellene kieszelni. Olyat, amit a verseny elott,"gyorsan" le lehet rendezni. Es azzal se legyen gond, aki csak a verseny idopontjara tudna erkezni. Mert ha mar elotte egy oraval eldol, hogy ki mehet (pl. idomero), akkor ne maradjon ki.
  • Alexease
    :D
  • Mode
    Aha es akkor igy hirdetnenk a futamokat: online NASCAR verseny matematikusoknak:)
  • Alexease
    De az sem rossz, ha az IP szamaibol, keszitek egy matematikai feladvany, es a helyes megfejtesek beerkezesi sorrendjeben osztom az IP-t:DDDDDDDDD
  • Mode
    Ha hasznalni fogjuk ezt a provisional-os modszert akkor arra mindenkepp figyelni kell, hogy mondjuk ha van 5 ujonc akkor legalabb 2-3 hely legyen nekik fenntartva. Tehat ennyi ures hely legyen, ami nincs feltoltve mar eleve regiekkel.
  • sanzik
    mondjuk nekem mind1, de azert lenne jo ha szuletne megis valami hasonlo szabaly mert ez a lehetoseg is szoba johet es akkor eleg kellemetlen ugy kizarni valakit a jatekbol,hogy meg csak nem is lehetne hivatkozni semmire
    ellenben ha leirjuk mi a teendo tul sok ember eseten akkor 1el kevesebb okot adunk magunknak vitatkozni :)
  • Mode
    A szervernek mindig jar a provisional:))
  • Mode
    Majd meghallgatjuk mi a csapat velemenye:)
  • Alexease
    Foleg ha EN hibazok az idomeron:))))))))
  • sanzik
    hat igen ez is benne van a pakliban,de ha ezt igy bevalaljuk akkor talan meg izgalamasabb is lesz a dolog :)
  • Mode
    EZ azert nem jo, es a valosagban sem azert igy van, mert ha egy nagyomeno hibazik, vagy a kocsijaval van valamio zur akkor az nem indulhatna.
    Persze ettol meg hasznalhatnank azt amit te mondasz, de inkabb ne:)
  • sanzik
    de szerintem nem kene meg bonyolitani ilyennel,hogy ki a regi meg ki nem az,siman aki utolso a kvali-n az kiesett,azt kesz
    (valoszinu aki oreg motoros az ugysem az utolso lesz a kvalifikacion )
  • sanzik
    en is ugy gondoltam,csak rosszul fogalmaztam :)
  • Alexease
    Ha 10-11 ember van bent, akkor (nalam, amit en latok) 50-69 kozott van a ping.
  • Mode
    Nem muszaj elo idomero, hasznalhatnank a rendes idomerot e celra.
  • Mode
    Illetve a provision-nal korabbi eredmenyeket kene szamitasba venni de az meg nem nagyon lehetseges.
  • sanzik
    hat szerintem az elo-idomero az mukodhetne ilyen esetben,de csak akkor ha tenyleg nem birja a szerver az osszes embert
  • Mode
    Ezen en is gondolkodtam, szerintem a valos NASCAR mintajara kene eljarni, vagyis az szamitana hogy kvalifikacio alatt ki milyen eredmenyt er el.
    A regiek (amit meg kene hatarozni hogy kik szamitanak annak) kvalifikaciotol fuggetlenul mindenkepp indulnanak. (Provisional helyek:)
  • Alexease
    ~20k
  • Alexease
    Akkor van gaz, ha mindenki tudna jonni. Akkor hogy dontjuk el, hogy ki marad ki?!?! Sorsolunk? Vagy rendezunk egy elo-idomerot? Vagy az elozo verseny "utolso" 1-2 versenyzoje nem jon. De egyik sem igazsagos...
  • PuMy
    Alex hany kb-al tudsz feltolteni?