Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megoldás: még nagyobb ütemben hódítani meg a provinciákat! 😊) ( 😉 )
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
A "kis v-betûk" száma és színe az egység tapasztalatát mutatja, ami 9. szintig mehet. A fokozatok: a jel nélküli az alap (nincs bónusz), utána 1-3 bronz, 1-3 ezüst, majd 1-3 arany jelzés. Egy-egy ilyen fokozat +1 támadási és védekezési pontot ad az egységnek, ha távharcos lépességgel is bír, akkor annak is nõ az értéke +1-l. Tehát nagyon megéri vigyázni a veteránokra!!! Tapasztalatot az ellenség legyilkolása után szerez az egység, minden fokozathoz tartozik, egy egyre növekvõ érték, amit át kell lépnie e számnak az "ugráshoz".
Ha nagyobb veszteség után kap utánpótlást a csapat, akkor a már megszerzett tapasztalati szintje csökkenhet, azaz: lehetõleg ne sok veszteség érje a harcban, ami után, a lehetõségekhez mérten minél elõbb legyen feltöltve egy közeli városban, így hamar és stabilan lesz magas szintû az egység.
Egyes templomok és épületek növelhetik az abban a városban képzett egységek kezdõ tapasztalati szintjét, pl. Mars-templom Brutus-éknál. Ilyen helyeken lehet "továbbképezni" az ezt a szintet még el nem ért egységeket (hhmm, lehet, hogy csak olyat, amit ott képezni is lehet, tehát pl. zsoldost nem, de ebben most nem vok biztos), tehát nem kell, hogy minden városodban ilyet húzz fel, hogy jobbféle haderõhöz juss.
Zsoldos (mercenary) egységeket nem lehet feltölteni - ezeket egy családtag toborozhatja, kissé drágán, a városokon kívül; pár körönként újratöltõdik/növekszik az adott területen felbérelhetõ egységek száma.
Ha kevés a tartományod, vagy nem növekszik azok száma, akkor a családtagok gyermekvállalási hajlandósága is erõsen visszaesik. Viszont, ha gyorsan és folyamatosan nõ a területed, akkor még a vezér nélküli egységek kapitányából is nagyobb valószínûséggel lesz családtag, ill. egybõl megjön a gyerekáldás (mondjuk 50 éves kor felé már nem, a feleségek 40 fölötti életkora is kizáró ok).
Általában az olyan városok lázadnak fel, amik messze vannak a frakció fõvárosától és nincs bennük családtag, vagy ha van is, akkor nem egy erõs jellem.Ha erõs jellemû van bent, sajátodban is, az életben nem dobnak ki a városból.Legalábbis engem csak akkor hajított ki, ha egy tróger volt a helytartó és a közbiztonság a padlón volt.Sokszor az is számít, hogy van -e a közelben Rebel sereg, mert ha van, az plusz esélyt ad arra, hogy kicsapnak onnan és a lázadó sereg meg bemasírozik a városodba.Ezért van az, amiket korábban is írtak, hogy hogyan lesz parasztokból elit baka.Hát így.Ezeket amint lehet irtani kell.
Általában az van hogy akár 3 orgyilkossal szabotálgatok, 80%-ról leviszem 20% a public orderjét, fellázad majd következõ körben már 190%(akár az épületek újjáépítése nélkül is)... és ezt végtelen ciklusba is csinálom, ugyan az lesz a vége.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A helytartó kérdésre meg csak azután jöttem rá, miután a Juliusokkal nyertem(ha ezt hamarább tudom, sok mindent másképp csinálok).Ugyebár ha nem küldesz családtagot harcolni, csak simán egy sereget, akkor is van vezére, ki is írja a nevét.Viszont egy idõ után, ha ugyanezzel a sereggel harcolsz, ezt a vezért örökbe fogadhatja a frakciód.Én is mindig úgy mentem mindenfelé csatázni, hogy a seregekben volt legalább egy családtag, helytartóm meg kevés.Ugyebár a családtag ilyenkor fejlõdik, ha csatázik, ezért tettem így(bár akkor is fejlõdik, ha a városban dekkol, csak nem a parancsnoki része, hanem az irányító).
Ezért érdemes pl Rebel seregeket egy családtag nélküli sereggel kergetni, mert bekerülhet a vezér a családba.Az addigi családtagokat meg helytartónak küldeni.
Ám megmondom õszintén, még nem találkoztam ilyennel, csak olvastam róla, most folyik a tesztelése a dolognak, de simán hihetõ.
Orgyilkost hogy tudsz speciálisan képezni?
Jelenleg amúgy nagy gondom, hogy kis létszámú a frakcióm. Arra kínosan ügyelek, hogy csatában családtagom ne haljon meg, de nagyon kevés gyerek születik, van olyan házaspár, akik 40-50 évesek gyerek nélkül vannak... Elkezdtem Kis-Ázsiát elfoglalni az egyiptomiaktól, már majdnem az egész az enyém, de a városok felében nincs helytartó. Lehet valahogy erre hatni?
Egyébként valóban zavaró tud lenni, ha fellázad egy város és kidobja a sereget, de ez nem a gép csalása, mert okai vannak.A részletezésbe minden le van írva, hogy éppen mi a probléma.Magas a szenny százaléka, vagy nincs kultúra(pl).
Ezért csináltam azt, hogy amikor a Juliusokkal voltam és még nem akartam(vagy nem tudtam) betámadni egy szövetséges frakciót, beküldtem egy kémet és legalább három orgyilkost(orgyilkosokat érdemes úgy képezni, hogy lázadók vezéreit gyilkoltatod velük).Az orgyilkosokkal meg szépen elkezdtem szabotálni azokat az épületeket, amik boldogság-, törvény-, vagy közegészségbónuszt adnak.Amikor 50% alá esik a közbiztonság, már bõven lázadoznak, legtöbbször ki is dobják a szövetséges sereget.Persze akkor én éppen véletlenül a város mellett állok egy nagyobb sereggel és elfoglalom a várost már a lázadóktól és a szövetségeshez egy ujjal sem nyúlok(sokszor volt, hogy maga a szenátus kért meg, hogy foglaljam vissza).
Szóval ez inkább egy jó dolog, mint rossz, persze, ha velünk történik, már nem akkora buli 😄
Az egységeknél amire még nem jöttem rá, lehet látni ezüst pajzs ill. kard-ikont, illetve piros v-betût, ami lehet több is. Ezek mit jelentenek?
Apropó, miért lehet az, hogy bizonyos egységeket nem tudok átképezni? Mondjuk egy csatában megfogyatkoznak, és utána nem tudom feltölteni az egységet.
(Tehát, ha a célpont kémkedik ellenünk, akkor ellenjavallt a "használata".)
#13472 zoleee20:
Nos, fejbõl, tehát nem 100%-ig pontosan:
- a lakók hangulata (zöld 105%<, sárga 100%-90%(?), kék 75%<, piros 70%>😉
- ostromolják ezen várost
- járvány pusztít a városban (ezen 3 ikonja a város lapján is szerepel)
- a város lakosságának számbeli változása (piros=csökken, sárga nem változik, zöld=növekszik)
- építkezés van-e folyamatban
- egység képeztetik é e a városban
egységnél:
- ostromol éppen
- járvánnyal fertõzött
Rendszeresen meg szoktam játszani, ha már egy városomban kitör a járvány akkor 5-6 kémet képzek és körbe küldöm a környezõ határvidéki ellenfél városokba és seregekhez de moralizálni. Szép írtást tud létrehozni egy-egy járvány, fõleg ha rendszeresen fertõzöm pár körönként a várost vagy a seregeket. Volt olyan is hogy a frakció vezetõjét elvitte a "tifusz". A következõ körben 2 csatában lecsavartam a többi családtagot is és megszûnt a frakció. 😛
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Apropó, a egységeknél meg a városok alatt vannak ilyen kis ikonok, azok pontosan mit jelentenek? Van erre valami leírás?
A városok neve mellett is látható a koponya, ha ott kitör a járvány. Mindenki megfertõzõdhet és a kémek ezt tovább is tudják adni az ellenfélnek, ha betérnek egy településükre - azért csak óvatosan a biológiai fegyverekkel, mert nagyon szuicid tud lenni a hatásuk.
Ha fertõzött egyén, vagy egység lép be az addig ettõl mentes településedre, akkor ott is kitör a járvány!
Védekezni ellene nem nagyon lehet, az egyedüli segítség, ha az egészségi szintet növelõ épületek (pl. csatornázás-fürdõk-vízvezetékek, erre bónuszt adó templomok) vannak fejlesztve a városban, úgy hamarabb véget ér a járvány és kevesebb a halott, ill. ritkábban tör ki ilyen kórság.
Ált. a Közel-Kelet és Görögország a legkedveltebb elõfordulási helye, de az alacsony népegészségi szint is bárhol vonzó a számára.
Ez ellen mit lehet tenni?
Elefántokról pedig: teljesen kiszámíthatatlanok. Van amikor sokáig úgy tûnik mintha sebezhetetlenek lennének, aztán egyszer csak (általában már akkor amikor csak 1-2 szétzilált hiányos egység harcol ellenük a többi már fut tehát a harc nehezén már túl vannak), 10 másodperc alatt kihal a felük, olyan hirtelen hogy reagálni sem lehet, ezért rögtön ámokfutásba kezdenek, majd még több kifekszik sokszor úgy hogy nem is lõnek rá vagy van mellettük közelharcos egység.
A szép pedig a low tax rates érintetlen területû teljesen áttérített város ahol már nem lehet mit építeni mert elfogytak az építhetõ épületek lázadozik... Mit tehetsz ellene? Semmit.
1.5ös verziójú mindkettõ és ha online akarunk játszani valami olyasmit ír, hogy nem sikerült csatlakozni (GS)
ha lanon próbálkozunk akkor azt mondja, hogy nem jött válasz a hosttól
fent van a gamespy is de nem hiszem hogy köze lenne hozzá
Aláírás (max. 200 bet?, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Nálam pl körönként 150%-okat ugrik a public order, kb az összes városomban 1-2 kivétellel, úgy hogy igazából nem történik semmi a folyamatos építkezéseken kívül.
Viszont van egy kiszámítható hülyesége hogy ha nõl a város minél gyorsabban meg kell építeni az új palotát/kormányzó épületet, mert minden körben folyamatosan csökkenni fog a public order amíg meg nem épül.
De pl tegnap nálam egy elég vicceset játszott. Kartágóval vagyok, a spanyolok már 3 ceasefire után hátbatámadtak. 4.-nél kérték megint, de mondtam hogy lfszt, adtam egy ellenajánlatot arról hogy a 9 tartományából 8-at adjon át plusz 3 millió denari 30 kör alatt. Azon lepõdtem meg hogy ÁTADTÁK!
De a következõ körben az egyik városuk elõzmény lázadás nélkül kidobta a hadseregemet, spanyollá vált újra és hirtelen benne termett egy 2000 fõs magas szintû egységekbõl álló sereg, és persze rögtön újra támadták az átadott városokat (persze így sem fogják visszakapni a nagy részét mert 1-2 kör elég volt hogy befészkeljem magam és küldjek erõsítést 😄)
Ez sajnos ilyen szabályok a játékosra vonatkoznak, gép ellenfél bármit megtehet, ezt hogy egy városba 1 kör alatt 150 katonából 2000 fullextrás katona lesz már nem elõször tapasztalom. A szenátusnál meg az orrom elõtt született be róma körül 6db vezér hadseregestül a semmibõl egy kör alatt.
Mit lehet ez ellen tenni?
A rómaiaknál melyik a legerõsebb szárazföldi egység? Nekem egyelõre a Cohors urbánus tûnik elég hatékonynak.
A sima róma-total warral játszom.
Mert az még oké lenne, hogy teszem azt: most akkor nem támadom meg Parthiát, és akkor megjavul a játék.Viszont nem ez történt és félek, hogy elõ fog fordulni még.Ilyenkor persze az utolsó KÉT(!) mentésemet annyira hazavágja, amikor kidob, hogy soha többé, újratelepítés után sem tudom használni.Ez egy kicsit bosszantó tud lenni, de szerencsére még csak egyszer fordult elõ és nemsoká a végére érek.
1.05-re patchelve.
A válaszokat köszönöm 😄
Valaki tudna segíteni abban hogy RS2 modban miként tudnám beálítani hogy ne hagyományos létszámúak legynek az egységek(30-40-50) hanem nagyonbbak (200-150 stb....) mert láttam, hogy ennek a modnak többek közt ez lenne a lényege de nem tudom hol lehetne beállítani....
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Egy julii hadsereg viszont ott álldogált a területem szélén, így megfogtam a capuai családtagot, és 400 emberrel odaálltam mellé, hogy megtámadjanak (mert õk 2600-an voltak, és a férgek mindig ugranak ha egy jóval kisebb létszámú seregemet látják a közelben), lement a kör megtámadtak, meg is döglöttek (phalanx a sarokban dombon), majd mit látok? capua LILA! A 2 otthagyott egységem helyett egy !szenátusi! (ez külön vicc) general egység van benne, úgy hogy nem volt semmi harc. Ráadásul a város full kartágói kultúrájú volt, nem maradt semmi római benne, culture penalty sem volt már rég.
Ha jól emlékszem az RTR gold verziónak van egy BI-hez igazított verziója, és akkor az kell Neked.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
Még új vagyok. Feltettem az eredeti RTW-t, majd hozzá a 3 peccset, utána az alexander majd a barbarian invasion kiegészítõt, akkor feltettem már mindent, amit lehet? 😊
A total realism modot szeretném kipróbálni.Leszedtem a 6.0-ás verziót amihez az 1.2es patch kell.a gondom az h nem nem patcheli meg a gamet...találkozott vki ilyesmivel
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Az is lehet, hogy az adott térképen a vezérlõpontok máshol vannak, mint amit látna az ember: az egység máshol/máshogy érzékeli pl. a falat, mint ahogy azt a program kirajzolja. :S
Megcsináltam a szokás V alakú falanxot a kapunál meg az áttört részeknél, de sajnos a sima hoplitákon meg militia hoplitákon ha beküld a gép 4 equites egységet egyszerre a lyukon , egyszerûen áttolják egymást. De végül is bár elég sokat vesztettem de bepánikoltak a rómaiak, elkezdtek szaladni, mire én jobbklikk húzással vissza próbáltam állítani a phalanxot a helyére. 2 perc után nem sikerült. Elindultak az ellenkezõ irányba, csináltak egy félkört, majd teljesen összevissza beálltak, le sem tették vízszintesbe a bökõket. Aztán mégegyszer kijejöltem, ugyanez, egyszerûen sehogy sem voltak hajlandóak phalanxba állni.
Eközben pedig a kapunál azt látom hogy a másik v alakú phalanx egyik egysége sétálgat kifelé a menekülõ ellenfél után, méghozzá guard módba. Visszaállítottam õket a helyére. Mikor az ellenfél már teljesen feladta és menekült, megint azt látom hogy ugyan az az egység sétálgat kifelé.
Teljesen érthetetlen, hogy néha pánikmentes, nem skirmish módos, guardos egységeg nekiállnak sétálgatni (nem is támadnak nem futnak, hanem csak sétálgatnak) general lovasságnál is gyakori hogy mondom hogy jobbra menjenek, és befordulnak balra, és mennek arra a 40. klikk után is majd az ellenség körbefogja õket, de még akkor sem támadnak mert mennek arra amerre eddig is.
Viszont végre syracuse-ban és spártában is felfejlesztettem a dolgokat úgy hogy már spártai hoplitát is tudok gyártani. Ahogy látom annál durvább gyalogos egység nincs, még akkor sem ha nem phalanxban nyomják. 19-es melee, 20-as defence, és 2 hitpont, plusz szinte kifáradhatatlanok, és kb nem tudnak pánikba esni, na meg futás közben is simán tartják a formációt.
Oldalát, hátát védeni és akkor, ahogy sanyicks is prezentálta azt az elõbbi posztban: mindenevõk! 😊
Még valami, ha már beálltak a formációjukba, akkor a lövedékek sem sebeznek annyit rajtuk, mint ha mozognak, vagy készenlétben állnak (lándzsák az égre mutatnak az ellenfél helyett) - de ez igaz minden, nagyobb pajzzsal rendelkezõ egységre is.
#13441:
Krétai vs. Római Auxilla Íjjász: a veszteségek könnyebb pótlása miatt a római lesz a kényelmesebb - ha úgy adódik, akkor bizony neki vannak vezetve az ellennek, ha elfogyott a nyílvesszõjük...
A kevesebb sebzést morálrombolással kompenzálom, a légiósok rohama megfutamítja az ellenfelet, amit a lovasság pusztít el végleg az üldözés során. Ilyen acélos közelharci egységek mellett már nem olyan jelentõs az 4 egységnyi különbség...
Más:
A Pretóriánust mégsem lehet Marius elõtt képezni - legalábbis az 1.5-ben már nem. 😞
Igen Görög-földön (Szicíliától(+Marseille)-Antiochiáig) sok, hasznos egységet lehet toborozni - rómaikkal játszva a hoplita is az lehet, nem csak a krétai íjjász (a H-Peltasztész meg a segéd-légiós). 😊
A római íjjász is long range-s, emlékeim szerint, onnan már hanyagolható a krétai, velük játszva. A sima görög az lehet alap hatótávú, velük valóban a szigeti változata a nyerõ, egész végig a játékban.
Igen, a phalanx az ilyen, szembõl szinte bármit elvisel és megöl, míg oldalról, hátulról elég gyengusok.
A Medieval 2 (+kieg), önmagában valóban stabil, vele csak a mod-ok feltelepítése után szokott gond lenni (pl. a SS, ami jó lett volna, ha öt-tíz körnél többet bír/játék újraindítása).