Rome : Total War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ettõl függetlenül vannak olyan városok is, amiket lehetetlen volt így megkaparintani, pl Róma. Sok mindentõl függ, hogy mennyire lázadnak be, pl ha az adott frakció elég gazdag, vagy a város túl tiszta(ez csak két példa), akkor nehéz megcsinálni. Van amelyik város hajlamosabb a lázadásra, van amelyik nem. Külön poén, hogy a szenátus(amennyiben római frakcióval vagy) téged fog megkérni arra, hogy foglald vissza Rómának a lázadó várost némi jutalomért.
Sõt, még így is túl könnyû. Ne feledd, hogy elég régi a játék, az se tisztességes hogy egy ilyen antik drágakõvel szemben ilyen elvárásaid vannak.
Gondolom a Last Ninja-val szemben nem jut eszedbe hasonló kritika.
A Shogun 2 már jelentõsen jobb. Az már azért kihívás, pedig a gép sokkal kevesebbet csal. Fejlõdnek ám ezek...
Én a Rome 2-tõl várok nagyon sokat, remélem nem lesz csalódás.
Igaz vagy nem, akkor is totál igazságtalan úgy, hogy neked több kör kell ezen épületek megépítéséhez, ráadásul egyszerre csak egyet tudsz építeni.
Mindenkit szeretettel meghívunk fórumunkra melynek célja, hogy összegyûjtse a magyar játékosokat legyen szo HOI, Civ, Total War, vagy egyéb fanokról. Különösen szívesen látunk olyan tagokat akik aktívak, cikk írást, esetleg szerkesztést vállalnak!
Fórum:
http://totalwar.hu/
Facebook:
http://www.facebook.com/totalwar.hu?ref=tn_tnmn
A "descr_strat.txt" elején három csoportba vannak a népek nevei osztva(playable;unlockable;non_playable). Átírjuk a kívánt nép nevét a "playable" oszlopba külön sorba (az ott lévõk mintájára) és töröljük az eredeti csoportból. Mentünk. (Késõbb megjelenõ népekkel nem lehet megcsinálni, tehát pl. Barbarian Invasionban nem tehetjük játszhatóvá ilyen módon a szlávokat – az ilyen esetekben a megfelelõ modot kell használni).
A játék kezdeti és befejezõ évét is itt lehet módosítani
Rome - Total War\Data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt <- itt a fájl, amit szerkeszteni kell (ajánlott elõtte elmenteni vhova, hogy vissza lehessen állítani az eredeti állapotot, ha elbaltázna vmit az egyén az átírás közben).
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
[email protected]
A játék célja: Minél több terület elhódítása, a játék háborúinak, szövetségeinek és diplomáciájának kiterjesztése, bonyolítása két nép egy kézben játszása révén.
Népválasztás sorsolással történik, egy csere lehetõséggel.
Nép-párok:
1. Julius-Brutus-Scipio
2. Görög-Makedón
3. Egyiptom-Parthus
4. Szeleukid-Örmény
5. Pun-Numíd
6. Pontus-Trák
7. Gall-Hispán
8. Germán-Briton
9. Szkíta-Dák
Speciális szabályok: 9 játékos a fentebb felsorolt nép párokat kezeli-játssza, tehát körönként 2x (rómaiak 3x) is lép. Ennek megfelelõen egy játékosnak 2 (rómaiaknak 3) élete van. Amíg legalább egy népe létezik, játszhat. Párhuzamosan felhasználhatja erõforrásaikat szövetségesként, de össze is olvaszthatja õket. Nincs megkötés.
A játékban a profi OMC Rome szabályai érvényesek, a következõ kiegészítésekkel.
Elsõ körre támadási moratórium él.
A házigazdák döntenek önálló mérlegelés alapján, fellebbezés nincs:
1. A jelentkezõk közül kit fogadnak el. Hírnév nem hátrány.
2. Valamely soron kívül távozó játékos sorsára hagyott népe(i) nem támadható –ha érdemes arra-, amíg nem találunk rá utódot. Végromlásban lévõ nép(ek) esetében helyettes megbízása ügyében.
3. Játék lezárása, végeredmény ügyében.
A játék díjazott lesz. Errõl késõbb bõvebben.
Totális stratégia: http://totalwar.hu/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB
Elkezdtem nyomatni Kárthágóval és egy Numídia elleni csatában igencsak meglepõdtem. Mivel túlerõben voltak, lapultam a fûben(...), családtag nem volt velem, így az egyik kerekpajzsos brigádot láthatta a felém tartó sereg(mert az volt a vezír).
Ekkor megszólalt valami üvöltés, mintha egy lónak a golyóit szorongatták volna. Két lovas egységem volt, mindkettõ elkezdett menekülni, pedig még a sereg is jó messze volt(aztán végül még így volt a jó, mert egy kisebb sereg hátulról is akart támadni, a két lóval lekaszáltam õket és vissza).
Miféle fegyver ez a "hang"? Már jó ideje nyomatom RTW-t, de még sosem találkoztam vele. Nem csak szerencsétlen lovak ijedtek meg, hanem én is majd' lefordultam a székrõl<#hehe>#hehe>
Azt szeretném kérdezni, hogy a Rome Total War Complete -ben minden kiegészítõ bennevan?
Szervezünk egy ROME alapú OMC (online multiplayer campaign) versenyt, ha valakit érdekel, itt érdeklõdhet, csatlakozhat: http://totalwar.hu/viewforum.php?f=98
A legnagyobb morál és törvénykezési bónuszt adó templomokat húzod fel a birodalmad szélsõ területein, hogy maximalizáld a jókedvet ott - ekkor a bevételek már mellékesek, mert többet ér, ha nyugalom van.
Minimálisnál nem veszed magasabbra - de inkább zéró-adózás legyen - az adókat és normális, bónuszt adó családtagot küldesz kormányzónak - figyelni kell erre is, mert van pár dúvad, akik egymaguk lángba boríthatják a legnyugodtabb tartományt is, hiába kiválóságok amúgy.
sanyicks:
Az EB már csak ilyen! 😊)
Ne felejtsd el a körváltás elõtti saját városra klikkelést sem, ám - ennek elmulasztása crash-z vezet pár körön belül!!! 😄
De mindezekért kárpótol a játék...
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Tökmindegy mit csinálok, állandóan fellázadnak a városok. Most már azt csinálom, ha elfoglalok egy újat, kiírtom a lakosságot. Felhúzom az összes épületet, tehát nem csak a boldogságot növelõket, nincs már megépíthetõ épület, havonta, vagy naponta rendezek versenyeket vagy gladiátorjátékokat, és egy ilyen város, ahol vagy zöld, vagy sárga volt a kis fejikon a város alatt, fellázadt a következõ körben, pedig nem is kis seregem volt benne!
Kérdem én: mégis mi a francot tudok még csinálni???
Állandóan ezzel kell foglalkoznom, hogy ezeket a városokat visszafoglaljam, kezd már elegem lenni!!
Az a "stb", az nem a jó öreg EB-t akarta jelenteni? 😊
RTR, Surrectum, AEE, stb.
Egy elég véres csata után nekem maradt 1 egység urbánusom (32 katona) az ellenfélnek 1 egység íjász harci szekere (3 katona) meg 1 egység lõfegyverese (10 katona). Az utóbbi hiába volt kifulladva, még így is gyorsabb volt az urbánusaimnál, és hiába mentem rá, elszaladt, lõtt, elszaladt lõtt. Erre eszembe jutott, hogy használom az urbánusok speciális képességét, a teknõsbéka-alakzatot, arra apellálva, hogy elfogynak a nyilai. Na most erre hiába vártam, csak lõtt, és lõtt, ráadásul még fel is gyorsítottam a játékmenetet. Meguntam, és minden mindegy alapon rájuk rontottam.
Ahogy az várható volt, nyertek...
Erre van-e valakinek valami módszere, hogy ilyen esetben hogy lehet a gyorsabb ellenfelet lezúzni?
Ezeket lehet egyébként városokban is képezni vagy csak zsoldosként? Mondjuk a görög városokban?
Amit célszerû használni az a spártai hoplita 😊 az a mindent vivõ gyalogság, phalanxban szinte sebezhetetlenek, de közelharcban is elõveszik a rövidkardot és hentelnek. De igazából minden phalanxos egység jó, zárt alakzatba csak római general lovasság tud behatolni, mert azoknak szupererejük van, de úgy is meghalnak.
Gyak úgy tudnak küzdeni alakzatban egy urban cohort ellen, hogy azok oda se férnek hozzájuk 😊
Igazából a görögökkel a legjobbak. armoured hoplites vagy spártai, mögöttük krétai íjászokkal = halál mindenre.
A leggyönyörûbben a harci szekerekkel bánnak, el, azok ahogy odaérnek a lándzsák végéhez már fekszenek, szépen sorban, annyi kárt sem tudnak okozni mint a sima lovasság.
Viszont a nagy onager brutális, fõleg, ha lángoló lövedéket használunk. Egyetlen találata képes 20-30 embert is megölni, ezek után igyekszem minden seregbe egy ilyet tenni.
van még esetleg más speciális egység, amit célszerû használni?
Kárthágóval is lehet szórakozni: tengerparti provinciái miatt sok a pénz, így hatalmas seregeket lehet tartani a "rozzantabb" egységekbõl is. Ráadásul minden nagyobb népcsoport (római, egyiptomi, gall, stb.) "szereti" õket... megtámadni! 😊
Ezzel együtt kartágó a leggyengébb nép amivel játszottam (rómaiak, görögök, seleucidok, egyiptom után) nem is kicsit, hiányzik több egységfajta, ami van meg van "különlegesség" max átlagos sacred band a görögöknél alap egység, sacred band cavalry meg gyenge közepes lovasság. Viszont jó helyen kezdenek és akciódús a kampány 😊
Annyi gondom lenne, hogy Rome Total War: Alexanderben nem jeleníti meg a historical battle résznél a videókat. Valaki tudna rá megoldást?
Ez fõleg akkor történik ha szétszakad az ellenséges egység, így az egység virtuális elhelyezkedési területe megnõ(mert nyilván nem számít minden ember külön dolognak, az csak animáció), és ennek a közepét találják meg az embereid, ahol lehet hogy senki nincs.
De Õk meg nem, ezért segít nekik a játék (meg)menekülni! 😊
Rendesen fizeted a zsoldot az embereidnek, veszélyességi és egyéb pótlékokkal egyetemben - és ezért még nem üldöz téged az apeh jogelõdje? 😊)
Lehet, hogy már túl (közel 😄 ) van az ellenség a piros vonalon(/hoz) és ezért nem óhajtanak utánaeredni az embereid (a lovasságon kívül másnak amúgy sem volna esélye utolérni az ekkor hirtelen megtáltosodó egységeket). A másik ok, hogy teljesen kifulladtak a kézitusában és ezért már mozdulni sem tudnak.
A lovasságot éppen ezért tartalékolom, hogy (viszonylag) kipihenve üldözhessenek...
Amúgy az miért van, hogy már a csata végefelé, mikor minden ellenséges egység menekül, nem támadják az egységeim õket? Hiába kattintok az ellenségre, hallom is az Attack kiáltást, de nem történt semmi.
Ez azért fontos, mert én szeretem teljesen kiírtani az ellenséget 😊
Egen! 😊)
OFF
Kotomicuki - ez a név a japán szumós Kotomitsuki-ból ered? 😊
On