89387
PlayStation3
  • Kraptor
    Nem tudom miért megy most a BR fikázása PS3n. Sajna jelenleg ez jobb funkciója mint ami játékok vannak rajta és ugye azért ez elsődlegesen mégis egy konzol és nem BR lejátszó.

Persze, hogy 2-3 év múlva sokkal jobb és olcsóbb BR lejátszók lesznek mint a PS3. Most jelenleg árban ez a legjobb és szép képet is ad. Anno a PS2t is sokan azért vették kinn Amcsiban mert egy olcsó és jó DVD lejátszó volt. Persze mostmár lószar DVD lejátszó de akkoriban mikor kijött középkategóriában simán megállta a helyét.
  • Kraptor
    Szerintem nagyon jó.
  • item
    Meglátjuk 1080i-n milyen lesz.
  • Kraptor
    Nem mükstik. BR PS3n csak 576p, 1080i és 1080pben játsza.
  • item
    Erről holnap beszámolok neked hogy működik e askálázás vagy nem megjön az első filmem.
  • item
    Amit linkeltél lejátszó azzal nem fogsz MKV-s HD-s anyagokat játszani mert nem támogatja,persze elég jó supportja van de még mindig nem viszi ezeket a konténer file-okat. És arra nem veszem meg hogy a dvd-lemezeimet rárippeljem meg azokat a cuccokat erről nézzem amit pc ről is megtehetek, számomra ez nem alternativa.
  • Kraptor
    Némit irónikusan értettem. Nagy különbség.
  • guardian hero
    Szerintem a BD és a DVD film közötti 5-10x-es árkülönbözet nem csak "némi" különbséget indokolna. És akkor ugye a lejátszók áráról még nem is beszéltünk.
  • Kraptor
    Hmmm...1080i és sima DVD között van azért némi különbség. Nem kell ahhoz FullHD, hogy észrevedd a különbséget.
  • Super DANTE
    8 e Ft a Bluetooth BD távirányító. Szerintem skálázás az lesz, csak nem most, mivel a Sony azt akarja, hogy vegyenek minél többen Full HD tv-t, meg BD lejátszót/filmet.
  • guardian hero
    Jah, 720p-n már látszana a különbség (kellően közelről), csak a PS3 pont 720p-re nem tudja skálázni a BD filmeket. Ok, marad az 1080i, de az eléggé félmegoldás egy 720p-re optimalizált panellel rendelkező tévén.

SD tévén meg nem hiszem, hogy van különbség.
  • guardian hero
    Soha nem vennék X360-hoz HD-DVD playert, hülyeség, parasztvakítás. Szerencsére nem is vagyok rákényszerítve, hogy kifizessem az árát, így abból a pénzből vehetek értelmes médialejátszót is.
  • item
    Hát szerintem az átlag is meglátja a különbséget egy HD-s anyag és a dvd között! Még a HD-s rippek is 1000x szebbek mint a dvd által valaha is megjeleníthető minőségi eredeti videók. A legtöbb embernek csak max 720P-s tv je van ahogy nekem is, és mégis óriási a különbség a dvd és a HD-s anyag között. Pedig van egy komoly Faruodja videóelektronikás DVD playerem ami DVI-n és komponensen is elég durva jelet ad,de soha nem lesz olyan mint a BD, vagy a HD-DVD.
  • item
    Filmnézésre is, na igen csak nem HD-s filmek nézésére, mert ahoz be kell invesztálnod kb 50 ezer ft ot a HD-DVD player miatt!
  • guardian hero
    Nézd, azt nem állítottam, hogy annak, aki rendelkezik egy félmillás fullHD tévével, és hajlandó 8-10eFt-okat fizetni a BD filmekért (kellő rendszerességgel), és mindene a házimozi, annak nem jó vétel a PS3. Ennek a rétegnek tökéletes, csak hát nem ez a jellemző.

Az átlag örül, ha 720p tévére telik, vagy egy SD plazmára, vagyis ha akarná se látná a BD és a DVD közti különbséget, csakhogy utóbbihoz 10e egy lejátszó és 1-2eFt egy eredeti film. Magyarul a BD várhat még 2-3 évet, addigra meg korántsem biztos, hogy a PS3 lesz a legjobb alternatíva a lejátszók terén (sőt).
  • Jimanszky
    nem értem,hogy mi a bajod a PS2 lejátszójával?nekem 5 évig volt meg a PS2 és semmi gond nem volt a DVD filmek lejátszásával!!
  • item
    Azok a lejátszók semmiféle plusz nem mutatnak fel amit aps3 ne tudna! Többek között a te 300-400 ezres BD playered sem játsza le a divx xvid filmeket,ugyan úgy csak DVD-VCD-Blu-ray lejátszásra alkalmas! Az irányító meg nem drága 6-7 ezer Ft. A jelátvitelről meg annyit hogy HDMI, ez több mint elég ráadásul az 1.3 as verzió ami technikailag jóval meghaladja a jelenleg kapható HDMI-s jelet fogadó készülékek tudását!

HDMI 1.3 = Az 1.2-es HDMI-hez képest duplája az adatátviteli sebessége (10.2 gigabit másodpercenként).
    Támogatja a 30, 36 és 48-bites színmélységet is (RGB vagy YCbCr) az eddigi 24-bit mellett (a színek száma 16,7 millióról 281 trillióra nőtt), valamint kiküszöböli a színcsatolódásokat.
    A maximális felbontás 1920x1080p-ról 2560x1440p-re nőt (igy lehetséges az 1080p @ 90Hz az eddigi 60Hz helyett).
    Támogatja a Dolby TrueHD és a DTS-HD Master Audio-t igy az audió jel mintavételezési frekvenciája 2 csatornánál 192 kHz-ről 768 kHz-re, és az eddigi 4 csatornás 96kHz-ről 8 csatornás 192kHz-re (a csatornák száma növelhető, ebben az esetben értelemszerűen csökken a mintavételezési frekvencia).
    Lip Sync funkció az audio-, és videojelek szinkronizálására.
    xvYCC színszabvány támogatása.
    Egy új mini csatlakozó bevezetése olyan eszközökhöz, mint például a kamkorderek.

Itt értelmét vesztette a régebben használatos méregdrága Digitál-Analóg konverterek felhasználása. Lásd soha nem lesz olyan tiszta és zajmentes a legbrutálabb videójelekonverterrel sem! Itt tiszta digitális átvitelről beszélünk ott meg már csak a megjelenítő elektronikán múlik hogy ne mennyen kárba a jó jel!
  • guardian hero
    A Te "érvelésed" áll inkább gyenge lábakon. Az X360-hoz is hót felesleges a HD meghajtó, a wifi nem rossz, de nem létszükséglet. Pontosan megadtam az alternatívát, ami ugyanolyan árban jobb megoldás filmnézésre és játékra is.
  • Noitulover
    Nem azért de egy kiiskolás érveléseiben is több az ok-okozati kapcsolat ... DE miért is nem jó a ps3, mert 60-70 ezerrel többe kerül mint a xbox ? Hát gondold ujra kérdést , mivel is tud többet akkor az xbox ? ha lerohadások szám számit akkor ténylegesen csillagászai mértékű a külömbség , Ellenben ha "tudnánk" számolni , akkor észrevennénk hogy pl egy Xbox 360 elite +a sok szir-szar kiegészítővel (hdhdvd lejátszó, wifi adapter,stb.) együtt véve simán 70-80 nal többe kerül mint a ps3 ami alapból tud hasonló dolgokat kevesebbért .
    Tiszta sor hogy a fel hozatalra van böven kifogás de nem azért végüli úgy féléve hogy megjelent de már kéne olyan szintű cucc ps3ra mint ami jelenleg van xboxra? gondolkzzunk emberek biztos akad pár programozó palánta vagy akinek valmi köze van atémához , megmondhatja hogy minta jelentős időbe kerülne bármi érdemlest felmutani képes alkalmazás fejleszése . Amondó vagyok majd térjünk vissza erre témaára a harmadik negyedév környéke fel , meglássuk majd akkor hogy áll a széna ...
  • guardian hero
    Mondjuk már az is jó lenne, ha normálisan tudna skálázni minden HD felbontásra, valamint ahhoz adnak egy normális távirányítót is (gondolom a PS3-é jó drága), lejátszik többféle formátumot is, stb...

A PS3 pont annyira jó BD lejátszásra, mint annó a PS2 DVD-re.
  • Super DANTE
    Azért GH mondmár meg, hogy miben fog többet nyújtani egy 2008-as lejátszó?

1.3-as HDMI van a PS3-on, Dolby True HD támogatást, folyamatos szoftverfrissítés, optikai kimenet, SACD kompatibilitás, on-line videótéka (ez majd később).

Ennél több jelenleg szükségszerűtlen.
  • guardian hero
    Nem hiszem, hogy a ventillátorzajról kéne beszélgetnünk. Pontosan leírtam, hogy miért problémásak a PS3 játékon kívüli feautre-jei.

Egyébként meg akar a halál konzolon zenét hallgatni meg filmet nézni!
  • NEXUS6
    "PS3 pont semmit nem nyújt játékon kívül, amit abból a 60-70eFt-ból, amivel a 360-nál többe kerül, ne lehetne ezerszer jobb minőségben megkapni."

Ööö, láttál egyáltalán működés közben PS3-at? Lehet, hogy össze lehet barkácsolni egy PC-n, vagy a ventilátorzaj mellett az X-en is tudsz zenét hallgatni DVD-t nézni, de ez kib@ nem ugyan az a műfaj!
    A PS3 beüzemelése után nekem a Ponyvaregényből az a jelenet ugrott be amikor Travolta megkóstolja az 5$-os turmixot.;)))

• guardian hero
    Igen, valóban úgy néz ki, hogy az összerelés minőségében hatalmas előnyben van a PS3 (hacsak a BD meghajtók nem mondják be majd az unalmast 1-2 év után, ahogy a PS2-nél tette a DVD). Nekem is most jön haza a szervízből a 360, és én lennék a legboldogabb, ha nem kéne vele szarakodnom, hanem lecserélhetném egy PS3-ra. Pont ezért haragszom a Sony-ra, hogy egy csomó apróságot elbaszott, és így (másfélszeres áron gyengébb teljesítmény, 10 éves kontroller-ergonómia, ráadásul rezgés nélkül...) nem nyújt egyértelműen előnyösebb alternatívát.
  • guardian hero
    2 év múlva, mire normális árban lesznek a BD filmek, a 20e-es lejátszó is többet fog tudni, mint a PS3.
  • guardian hero
    Nem, csak azt mutatja, hogy sajnos a Sony a PS3 esetében sem veszi kellően komolyan a Linuxot.
  • guardian hero
    Te tudod, én csak azt mondtam, hogy ennyiért jobb megoldást is kaphatsz minden téren.
  • guardian hero
    Le vagy szarva, nem te döntöd el, hogy hova írok.

Kb. 10x annyi konstruktív hozzászólásom volt már a PS3-al kapcsolatban, mint neked, úgyhogy pofa alapállás, kisember.
  • DarkSector
    Csak idegesíteni akar a gyerek...:D
  • item
    Hát nálam elsődleges szempont volt a "nextgen" minőség elérése egyetlen készülékben,ami mellesleg nem sza@ alkatrészekből van összetákolva. A HD-s rippeket ne említsd mert rengeteg van a vinyómon,mégis azt mondom hogy a közelébe sem ér egy eredeti BR lemezen lévő anyag minőségének sem! A legjobb az egészben hogy ha ugyanezt a minőséget akarod,sokkal de sokkal többet kell fizetned érte,ami egy normális embernél a hülyeség határait feszegeti. Én elégedett vagyok a géppel,egyrészt azért mert hatalmas számítási kapacitással rendelkezik ami a jövőre nézve csak plusz dolgot jelent,másrészt meg a benne lévő alkatrészek egyenlőre ugynézki nem olyan minőségűek mint ami az X ekben van. (lásd Folding home több napon keresztül).
  • Super DANTE
    Azért a PS3 simán bírta a sarat a sokszázezres Panasonic BD lejátszóval, sőt még gyorsabb is volt.
  • DarkSector
    Ez is csak azt mutatja, hogy mekkora energiák vannak még a gépben...ellentétben az x360-al, amit állítólag könnyebb kihasználni...
    Talán a GoW már 70-80%-ban ki is használta az x-et???
  • DarkSector
    Akkor nem értem?
    Vegyek külön egy X360-at ami sokszor hibás, meg egy szerkezetet, amit egyben megkapok egy olyan gépben ugyanannyiért, vagy kevessebbért, ami erőssebb hárdwerrel rendelkezik az x360-nál, fut rajta visszamenőleg a legtöbb játék...a BR cucc meg annyira fejlett a ps3-ban mint bármelyik másik lejátszóban főleg ha ráteszed vinyóra és onnan nézed, amit cserélgethetsz....
    És nem maradok le azokról a gémekről, amik sony kiadásúak (Kezdve a GOW2-vel egészen a killzone2-ig)....és még ha beindul a HOME?

Ezt megéri lecserélnem?
    Hát lehet hogy szerinted elment az eszem, de eszemágában sincsen ezt kihagyni.
    És hogy mit hoz a jövő???
    Majd meglátjuk...
    Én PS3-at veszek és én így döntöttem...:D
  • zottyantas
    Remélem senkit nem bántok meg, de kissé ittasan azt mondom: TAKARODJ INNEN GUARDIAN HERO és menj olyan helyre ahol díjazzák az ilyen PS3- mal kapcsolatos fikázásokat!!! Hidd el itt senki nem kiváncsi rád, mert úgyse győzöl meg senkit a hülyeségeidről, elvégre ez egy olyan fórum ahol leginkább PS3 tulajdonosok osztják meg egymással tapasztalataikat és nem hiszem , hogy bárki is utálná a gépét. Nem is tudom egyáltalán mi vezérel téged egy ilyen helyre(mint a shop stop-ba a "csunisz" rágós faszi :D)
  • Jimanszky
    de gondolom lesz az jobb is...vagy nem?:S
  • guardian hero
    Nem a Linux-szal van a baj, hanem azzal, hogy a PS3 nem a legtökéletesebb platform hozzá, ráadásul a jelenlegi diszribek csak töredékét használják ki az erejének (1 magot a hétből és 256 mega RAM-ot az 512-ből).
  • Jimanszky
    azért ennyire nem kell leírni a Linuxot.azt hallottam,hogy már a Microsoft emberei is Linuxot használak,mert elegük van a Windows-ból.hallottam,ismétlem!!a Linuxot meg majd fejlesztik gondolom én.nekem megfelelne tökéletesen!Msn megy róla és NEM LASSÚ!!!meg a böngésző is elég jó.Item barátom már használja és nincs vele semmi gond.pedig ő aztán nagyon ért e gépekhez:)nekem még nincs routerem,majd lesz és akkor én is használom.
  • guardian hero
    Valójában hosszú ideig keresgéltem, míg találtam egy tökéletesen semmit nem tudó, monokróm telefont 10eFt-ért újonnan, most csak azért nem azt használom, mert a 15-ért (szintén újonnan) szerzett Motorola V3 vékonyabb és némileg jobban néz ki. Más kérdés, hogy egyetlen funkcióját sem használom a telefonáláson és az sms-íráson kívül.
  • guardian hero
    Pontosan így tettem. Remek példát hoztál fel, a 100eFt-os böngészős-kamerás-anyámkínjás telefon ugyanaz a parasztvakítás kategória (bár az még durvábban, mint a PS3).
  • guardian hero
    Nem feltétlen kell hozzá HD-tévé, nyilván HD anyagokhoz nem árt. És akkor mi van?