40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • takraj
    Hoppá! Nem olvastam végig hogy te Mac-es vagy, dehát akkor minek jössz ide rinyálni?
  • takraj
    Ha nem tetszik ne használd! Minden működni fog XP-n is (egy ideig), ami Vista-n, csak max nem lesznek alapból benne az új szolgáltatások, hanem le kell tölteni majd. Ha összehasonlítod a Win2000-ret a WinXP-vel akkor te milyen különbséget látnál a csicsán kívül amit nem lehet megoldani Win2000-ren? Én ha 1 mód lesz rá Vista-t fogok használni, mert nekem konkrétan kellenek az új ALAPszolgáltatások! Ha te ezekről lemondasz akkor használj Win98-at. (Bár abban is sok a csicsa, de talán kibirod!)
  • Zsoltika 007
    Én semmi egyéb számomra hasznos dolgot nem tudok felsorolni. Egyszerűen csak fine tune-nak tűnő dolgok az újdonságok. (Legalább is egyes más cégeknél ezen változások 80%-a ráncfelvarrás kategóriába esne) A 3d-n kívül semmi egyéb extrát nem látok. Az hogy új a keretrendszer lesz az engem nem izgat. Meg hogy ez már jobban rá van hegyezve a dualcore-ra stb. Meg hogy jobb az energia gazdálkodás, gyorsabb boot stb nem nagy cucc. Talán ami jó az hogy ha 3d-s programot játékot futtatsz akkor minden mást a háttérbe rak, így akár az xp-nél is jobb lehet. De erről azóta se hallotam mióta leírták úgy egy éve. Meg hogy új a kernel hát az sp2 óta már ideje volt neki.

Albilink: nehogy már egy áttetsző ablak miatt cseréljek oprendszert. Ez picict kevés ahhoz. Ezeka a kis semmi újítások alapvetőnek számítanak.
  • Alblink
    Ja es meg hasznosak is az efektek,pl:atlatszo az ablak keret..
  • Extraboy
    Nem a 3D-n van a lenyeg. Szimplan annyi effektet raktak bele, hogy "elegansan" v. szepen nezzen ki, es szerintem ezt sikerult is elerni.
  • Zsoltika 007
    Jól néz ki de annyira nem. Az a gáz hogy nekem már nem is igazán tetszik mert már több mint fél-egy éve mac os-t is használok az meg már tök mindennapos hogy 3d a deskem. Nekem már nem hoz ez semmi extrát. Persze az xp-hez mérve előrelépés.
  • Alblink
    Ja egyetertek,iszonyat jol nez ki.
  • Extraboy
    Szerintem nagyon jo mar most is, es ha meg eleve Vista-ra irt programok ill. driverek is jonnek, az tovabb gyorsitja, es egy elég megbizhato, alapbol rengeteg dologra hasznalhato, raadasul baromi jol kinezo (legalabbis nekem nagyon tetszik az aero) rendszert kapunk...
  • Alblink
    Bar jatekra kulon fenthagyom az xp-et is.
  • Alblink
    Koszi,hat ez kurvajo eddig nem is tudtam,nagyon hasznos és latvanyos.Egyre jobban bejon az uj win,mar a mostani betaval is elegedett vagyok.
  • takraj
    Várjál már Szeptember 7-ig! utána már a SOKKAL(!!) jobb RC1-et rakhatod fel!
  • janos666 #3880
    Biztos, az egészet fogja majd, és behajítja egy Windows.old nevű mappáa és újrarakja.
  • Balumann
    biztos hogyha felrakom most az egyik régebbit, akkor nem lehet patchel frissíteni? :S
  • janos666 #3878

Kösz, sejtettem hogy a Vista új partícionáló cucca se egy csodatévő varzspálca....
  • Balumann
    majdnem az összes kötőszót értem ebből :|
  • Extraboy
    Alapveto (primary) particiokat nem tudsz extendelni, ezt jobb, ha elfelejted. Ilyenre csak az alapbol "extended"* particiokon levo koteteket (volume) lehet buzeralni, de ott is, ha egyszer hozzaraktal egy uj darabot, azt mar nem veheted el, csak ha az egeszet torlod.

* Meg a dinamikus lemezeken

----
    Update: En amugy azt ajanlom, hogy kulon vinyot hasznalj vistara, amin csak az van (ha megoldhato).
  • Extraboy
    Win gomb + TAB
  • janos666 #3874
    Á, újraszámoltam, 7.63 Gb-ot fogalal most nálam a Vista telepítés (csak a legalapabb driverekkel és 1-2 apró programmal amit felraktam rá). Valamiért azt hittem hogy csak 4,6-ot (lehet kihagytam egy mappáját :D)
  • janos666 #3873
    Az RC1 is 12Gb-ot kér majd minimumnak? Lassan 3 éves lesz a winyó, de még sose partícionáltam újra, 10Gb van leszakítva az XP-nek 120-ból. (még annak a kedvéért se partícionáltam újra hogy a Wiondows XP 64-bit telepítője valamiért felcserélte a két meghajtó betűjelét mikor a 10 gigásat formázta) Akkor kezdjek DVD-ket írni? (bár akkor meg már úgy kéne hogy 6Gb XP-nek, 12 vistának, filmeknek meg semmi nem marad :D)
    Vagy hogy működik ez a Vista féle shrink meg extendelés? Azt a partíciót is tudja buzerálni amin épp fut és egyiken se veszik el semmi? (csak a szabad hely nő-csökken - és akkor itt - nem lesz töredezett ha nem a fizikálisan hozzá közelebb eső rész az amin nincs adat?)
  • Alblink
    Ha jol tudom 5472-be,mar lehet 3dbe forgatni az ablakokat.. azt hogyan kell,vayg bealitni hogyan kell?elore is thx.
  • Balumann
    ááááááááááá :D
    végre eltervezem így 1 vagy 2 hónap után hogy felrakom a vistabeta-t (mert mar letöltötem), ki is néztem tv-be hogy van 4 óráig műsor amíg felrakja, erre jön az újabb nemsokára. Nem lehet frissíteni majd? :D
    Na mind1 akkor várok :(
  • Extraboy
    XP telepitojevel? Ott a diskmgmt - az grafikus, es egyszerubb atlatni a kiterjesztett particioktol kezdve mindent :)
    vagy a diskpart :) csak az annak, aki szereti a parancssort.

Az elso resszel egyetertek, folosleges ennyi idore a szarabbat felrakni, amikor mindjart itt egy SOKKAL jobb valtozat.
  • FLeK0
    1, ne tegyél fel vista bétát, pár hét és itt az RC1 ami sokkal stabilabb/jobb/több driver lesz hozzá, stb.
    2, az XP telepítőjével csináld meg a partíciókat (vistának 12GB kell legalább), azt látja majd a vista install is.
  • Balumann
    Na valószínű holnap este ráveszem magam, és feltelepítem a vista beta-t.
    De még mindig nem tiszta, hogy hogy kell ezeket a particiókat létrehozni. Mert Win XP mellett akarom hogy fennlegyen (de azt is újra telepítem, formattal). 19 gb-s vinyómra akarom feltenni a vista-t is meg xp-t is :/
    Win XP-nél tudom hogy hol lehet particiót létrehozni meg ezeket ott bootnál. Vista-nál viszont megnéztem milyen az install boot, egyből install és nyelv... :S
    Most akkor hogy csináljam ezt a telepítést?
  • FLeK0
    nekik nem onnan sztem :)
  • bon
    connect.microsoft.com
  • FLeK0
    microsoft.com
  • Bilux
    Akkor linkeljétek be majd.
  • Extraboy
    Jah, nem ertem ezt a commentet. Idaig kb 3 hetente mindig adtak ujat.
  • FLeK0
    eddig is ~havonta dobták.-
  • Evogordon
    Belehúztak a vista fejlesztésébe mi? Havonta dobják ki az egyre gyorsabb jobb buildokat.
  • Extraboy
    Szerintem meg elotte fogunk kapni egy olyan buildet mint anno beta2 elott az 5381 volt.
  • janos666 #3859
    Akik multkor jól saccolták a beta2 kiadását és buildszámát azok most azt mondják hogy az RC1 szeptember 7-én vagy 8.-án jön és az 5520-es buildet kapjuk.
  • FLeK0
    szerinted?
  • takraj
    Aktiválni is lehet vele?
  • janos666 #3856
    A finalhoz azért nem lesz jó az a kód. :)
  • ProGabe #3855
    szept 7 körül újraindul a CPP program és mindenki leszedheti a RC1-t teljesen legálisan májkroszoftpontkomról,reg kódot is kap természetesen ami a későbbi buildekhez is jó
  • bon
    Legálisan: simán interneten keresztül. Egyéb módszerrel (nem legális) nem szolgálhatunk.
  • shiftáj
    valaki letudná írni h lehet aktiválni a legutolsó kiadást?
  • Bilux
    Egy működő gyors linket dobhatna valaki legújabb letölthető verzióról.
    Köszi.