40038
-
#3891 Hoppá! Nem olvastam végig hogy te Mac-es vagy, dehát akkor minek jössz ide rinyálni? -
#3890 Ha nem tetszik ne használd! Minden működni fog XP-n is (egy ideig), ami Vista-n, csak max nem lesznek alapból benne az új szolgáltatások, hanem le kell tölteni majd. Ha összehasonlítod a Win2000-ret a WinXP-vel akkor te milyen különbséget látnál a csicsán kívül amit nem lehet megoldani Win2000-ren? Én ha 1 mód lesz rá Vista-t fogok használni, mert nekem konkrétan kellenek az új ALAPszolgáltatások! Ha te ezekről lemondasz akkor használj Win98-at. (Bár abban is sok a csicsa, de talán kibirod!) -
#3889 Én semmi egyéb számomra hasznos dolgot nem tudok felsorolni. Egyszerűen csak fine tune-nak tűnő dolgok az újdonságok. (Legalább is egyes más cégeknél ezen változások 80%-a ráncfelvarrás kategóriába esne) A 3d-n kívül semmi egyéb extrát nem látok. Az hogy új a keretrendszer lesz az engem nem izgat. Meg hogy ez már jobban rá van hegyezve a dualcore-ra stb. Meg hogy jobb az energia gazdálkodás, gyorsabb boot stb nem nagy cucc. Talán ami jó az hogy ha 3d-s programot játékot futtatsz akkor minden mást a háttérbe rak, így akár az xp-nél is jobb lehet. De erről azóta se hallotam mióta leírták úgy egy éve. Meg hogy új a kernel hát az sp2 óta már ideje volt neki.
Albilink: nehogy már egy áttetsző ablak miatt cseréljek oprendszert. Ez picict kevés ahhoz. Ezeka a kis semmi újítások alapvetőnek számítanak. -
Alblink #3888 Ja es meg hasznosak is az efektek,pl:atlatszo az ablak keret.. -
#3887 Nem a 3D-n van a lenyeg. Szimplan annyi effektet raktak bele, hogy "elegansan" v. szepen nezzen ki, es szerintem ezt sikerult is elerni. -
#3886 Jól néz ki de annyira nem. Az a gáz hogy nekem már nem is igazán tetszik mert már több mint fél-egy éve mac os-t is használok az meg már tök mindennapos hogy 3d a deskem. Nekem már nem hoz ez semmi extrát. Persze az xp-hez mérve előrelépés. -
Alblink #3885 Ja egyetertek,iszonyat jol nez ki. -
#3884 Szerintem nagyon jo mar most is, es ha meg eleve Vista-ra irt programok ill. driverek is jonnek, az tovabb gyorsitja, es egy elég megbizhato, alapbol rengeteg dologra hasznalhato, raadasul baromi jol kinezo (legalabbis nekem nagyon tetszik az aero) rendszert kapunk... -
Alblink #3883 Bar jatekra kulon fenthagyom az xp-et is. -
Alblink #3882 Koszi,hat ez kurvajo eddig nem is tudtam,nagyon hasznos és latvanyos.Egyre jobban bejon az uj win,mar a mostani betaval is elegedett vagyok. -
#3881 Várjál már Szeptember 7-ig! utána már a SOKKAL(!!) jobb RC1-et rakhatod fel! -
#3880 Biztos, az egészet fogja majd, és behajítja egy Windows.old nevű mappáa és újrarakja. -
#3879 biztos hogyha felrakom most az egyik régebbit, akkor nem lehet patchel frissíteni? :S -
Kösz, sejtettem hogy a Vista új partícionáló cucca se egy csodatévő varzspálca.... -
#3877 majdnem az összes kötőszót értem ebből :| -
#3876 Alapveto (primary) particiokat nem tudsz extendelni, ezt jobb, ha elfelejted. Ilyenre csak az alapbol "extended"* particiokon levo koteteket (volume) lehet buzeralni, de ott is, ha egyszer hozzaraktal egy uj darabot, azt mar nem veheted el, csak ha az egeszet torlod.
* Meg a dinamikus lemezeken
----
Update: En amugy azt ajanlom, hogy kulon vinyot hasznalj vistara, amin csak az van (ha megoldhato). -
#3875 Win gomb + TAB -
#3874 Á, újraszámoltam, 7.63 Gb-ot fogalal most nálam a Vista telepítés (csak a legalapabb driverekkel és 1-2 apró programmal amit felraktam rá). Valamiért azt hittem hogy csak 4,6-ot (lehet kihagytam egy mappáját :D) -
#3873 Az RC1 is 12Gb-ot kér majd minimumnak? Lassan 3 éves lesz a winyó, de még sose partícionáltam újra, 10Gb van leszakítva az XP-nek 120-ból. (még annak a kedvéért se partícionáltam újra hogy a Wiondows XP 64-bit telepítője valamiért felcserélte a két meghajtó betűjelét mikor a 10 gigásat formázta) Akkor kezdjek DVD-ket írni? (bár akkor meg már úgy kéne hogy 6Gb XP-nek, 12 vistának, filmeknek meg semmi nem marad :D)
Vagy hogy működik ez a Vista féle shrink meg extendelés? Azt a partíciót is tudja buzerálni amin épp fut és egyiken se veszik el semmi? (csak a szabad hely nő-csökken - és akkor itt - nem lesz töredezett ha nem a fizikálisan hozzá közelebb eső rész az amin nincs adat?) -
Alblink #3872 Ha jol tudom 5472-be,mar lehet 3dbe forgatni az ablakokat.. azt hogyan kell,vayg bealitni hogyan kell?elore is thx. -
#3871 ááááááááááá :D
végre eltervezem így 1 vagy 2 hónap után hogy felrakom a vistabeta-t (mert mar letöltötem), ki is néztem tv-be hogy van 4 óráig műsor amíg felrakja, erre jön az újabb nemsokára. Nem lehet frissíteni majd? :D
Na mind1 akkor várok :(
-
#3870 XP telepitojevel? Ott a diskmgmt - az grafikus, es egyszerubb atlatni a kiterjesztett particioktol kezdve mindent :)
vagy a diskpart :) csak az annak, aki szereti a parancssort.
Az elso resszel egyetertek, folosleges ennyi idore a szarabbat felrakni, amikor mindjart itt egy SOKKAL jobb valtozat. -
FLeK0 #3869 1, ne tegyél fel vista bétát, pár hét és itt az RC1 ami sokkal stabilabb/jobb/több driver lesz hozzá, stb.
2, az XP telepítőjével csináld meg a partíciókat (vistának 12GB kell legalább), azt látja majd a vista install is. -
#3868 Na valószínű holnap este ráveszem magam, és feltelepítem a vista beta-t.
De még mindig nem tiszta, hogy hogy kell ezeket a particiókat létrehozni. Mert Win XP mellett akarom hogy fennlegyen (de azt is újra telepítem, formattal). 19 gb-s vinyómra akarom feltenni a vista-t is meg xp-t is :/
Win XP-nél tudom hogy hol lehet particiót létrehozni meg ezeket ott bootnál. Vista-nál viszont megnéztem milyen az install boot, egyből install és nyelv... :S
Most akkor hogy csináljam ezt a telepítést? -
FLeK0 #3867 nekik nem onnan sztem :) -
#3866 connect.microsoft.com -
FLeK0 #3865 microsoft.com -
Bilux #3864 Akkor linkeljétek be majd. -
#3863 Jah, nem ertem ezt a commentet. Idaig kb 3 hetente mindig adtak ujat. -
FLeK0 #3862 eddig is ~havonta dobták.- -
#3861 Belehúztak a vista fejlesztésébe mi? Havonta dobják ki az egyre gyorsabb jobb buildokat. -
#3860 Szerintem meg elotte fogunk kapni egy olyan buildet mint anno beta2 elott az 5381 volt. -
#3859 Akik multkor jól saccolták a beta2 kiadását és buildszámát azok most azt mondják hogy az RC1 szeptember 7-én vagy 8.-án jön és az 5520-es buildet kapjuk. -
FLeK0 #3858 szerinted? -
#3857 Aktiválni is lehet vele? -
#3856 A finalhoz azért nem lesz jó az a kód. :) -
#3855 szept 7 körül újraindul a CPP program és mindenki leszedheti a RC1-t teljesen legálisan májkroszoftpontkomról,reg kódot is kap természetesen ami a későbbi buildekhez is jó -
#3854 Legálisan: simán interneten keresztül. Egyéb módszerrel (nem legális) nem szolgálhatunk. -
shiftáj #3853 valaki letudná írni h lehet aktiválni a legutolsó kiadást? -
Bilux #3852 Egy működő gyors linket dobhatna valaki legújabb letölthető verzióról.
Köszi.