40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • asysoft
    Fél napos RC2 nyüstölés után vegyesek a tapasztalataim. Előző buildhez képest látványos a javulás (mondjuk az nálam hülyéskedett, így nem volt nehéz:)), viszont 1-2 probléma még akad, pl sleepből nálam nem jön vissza, hanem lekapcsol a gép. Idegesítő, hogyha a Network-ből lépek a Public folderbe, nem enged írni... Szerintem ezt javíthatnák. Aztán ha már Network, javított hálózatkezelés ide vagy oda, megint itt az "engem látnak de én nem látok senkit" effektus, melyet mindig is szerettem a windowsokban Aztán nekem hiányzik a bejelentkező képernyőről a kikapcsolás-gomb, bár ez konkrétan nem hiba, csak zavar:)
  • Szaky18
    Eleve még a játékok se Vistára vannak optimalizálva ugyh a Directx fájloknak is köze lehet a dologhoz, meghát a videodriver ahogy itt az előttem szólók is mondták. Szerintem legyünk türelmesek, kész lesz ez nemsokára
  • janos666 #5967
    Én is a VGA driverre fogom, de az is érdekes hogy ugyanazzal a driverrel is van kimuatatható növekedés buildről buildre, hibás itt a driver is meg a vista is.
  • baca01
    te fasz nem érted hogy nincs még hozzá normális vga driver és azé ilyen lassú a játék alatta? nemigaz hogy ilyen nehéz felfogású figurák élnek... :@
  • Imremagdi
    ez szerintem nem Vista, hanem nagyrészt driver baj (+ pár futó felesleges szolgáltatás)
  • Zsoltika 007
    Hát valóban gyorsabb de még így is nevetséges a játékbeli teljesítménye. Adott játékban rc1 alatt volt 10-30 fps, rc2 már 40-60 fps körül. De ami a lényeg hogy xp-n stabilan 100+ az fps méghozzá élsimítással együtt míg vista alatt szóba se jöhet ilyesmi. Azért ezt figyelembe véve van még mit pótolni.
  • janos666 #5963
    Ja.
  • adsa
    azt sztém kérdezni h az RC1 serial number-je jó-e az RC2-nek?
  • scs17
    ja értem az alapdrver amit a vistához adnak
  • Newfronter
    Nektek megy a Weather service RC2 alatt? Nálam nem.
  • Newfronter
    Feltudom, nem azzal van gond, hanem amikor a Windows Photo Galleryt bezárom akkor bejön, de nem ír le semmit, csak sima kék képernyő. Játékoknál meg egyből bejön. :(

Az alap driverrel nincs ilyen baj, ott nincs kék halacska.
  • scs17
    a kék halál mikor van? nem tudod felrakni a drivert?
  • Newfronter
    Az csak 1-2 játéknál max, mert az valami olyanra hivatkozik, ami a Vistában nincs vagy megváltozott. De ez érthető, még nincs Vistára optimalizált játék, csak a Flight Simulator X.

Sajnos az Ati RC1-es drivere továbbra is kékhalált okoz, most elküldtem az MS-nek, mert van driver report, csak hát nem tudom mennyire veszik figyelembe. :S
    Atinál meg csak RC1-es report van. :S Habár már múltkor nekik is küldtem feedbacket...
  • janos666 #5956
    Félek hogy ha eddig nem jött ki új driver RC2-re akkor az nvidia is szép csendben hallgat majd a driverek felől a hivatalos megjelenésig. Pedig ha ez tényleg az utólsó tesztverzió azért illett volna...
  • scs17
    egyébként nálad is azt szokta irni hogy XY.exe stopped working? (játéknál)
  • scs17
    eddig jól hangzik :D
  • Newfronter
    Pl. nálam nincsen ilyen grafikai összeomlás, ami szokott. :D De még nem raktam fel hiv. Ati drivert.
  • janos666 #5952
    Nem kell, lehet, olvass vissza >40 hsz-t...
  • scs17
    és mennyivel jobban mennek a játékok?
  • 1Obi1
    Hello!
    Kell hozzá eredeti Windows(a hivatalos oldalról töltök)?
    Lehet valahogy megcrackelni, hogy ne csak pár napig működjön?
  • Aspyrin
    Lassú vagy :)
  • Newfronter
    RC2: Lassult a bootolási idő, bugok maradtak, viszont a játékok jobban mennek már az alap driverrel is. kb. 5728-as build szinten van a sebessége, kivi leszek ahogy egyre több alkalmazást telepítek milyen senbessége lesz. Illetve hogy a memórakezelés javul-e még, de azt már megtapasztaltam, hogy az XP-nél jobban ás okosabban dolgozik, ugyanis nincs olyan, hogy jelentősen belassítaná a rendszert, ha sok program fut és sok műveletet végzek, pedig teker a vinyó, de nem "érzem".
  • Aspyrin
    Nekem is most fejeződött be a letöltés :) Hajrá.
  • Evogordon
    Na lejött az RC2 x64 :)
    ki írom és felteszem.
  • scs17
    xDDD
  • Evogordon
    Még 800 megás cd-t kellet hozzá venem :D
  • Evogordon
    Ez volt még a komoly oprendszer XD
    LEfagyott, 21201212 bug volt benne XD
  • Evogordon
    Megtaláltam a legelső vistám cd-jét :D
    kép
  • baca01
    azért nem volt minden magyar mert még nem fordítottak le benne mindnent meg pár szöveg túllógott a gombokon de amúgy egész jó nálam még mindig megy. :) elvégre még csak rc1 és mire kijön a végleges vista még vagy fél év mire lesz magyar nyelv is szval van még idő bőven
  • zsanet
    Sziasztok gondjaim vannak az RC1 -el telepítésnél kéri a kulcsot,megadom,majd homokóra és nem történik semmi.Kiírtam dvdre az isot ahogy azt kell,de indításkor nem hajlandó onnan bootolni mi lehet a baj?
  • LeonSilver
    Sőt.Még az 5600-al sem rendesen.Nem minden volt benne magyar.Meg voltak egyéb gondok is vele.
  • kirol
    Kár.
  • LeonSilver
    Az 5600-hoz adtak ki magyar nyelvi fájlt.Ez mással nem működik.Ennyi.
  • bon
    Tudtommal már az elöző buildnél se mükődött. Szerintem verzió függő. de lehet, hogy tévedek. Kipróbálni meg már nem tudom mivel töröltem a mui-t.
  • Aspyrin
    (és 360-nal stabilan:D)
  • soulhunter
    köszönjük,megnézem :)
  • Aspyrin
    Kulcsigénylés.
  • FLeK0
    még mindig a www.windowsvista.com ról
  • soulhunter
    lehet 1 hülye kérdésem?
    honnan is lehet key-t szerválni az RC1hez, ami müxik majd RC2höz is?
    mer multkor irtam,h éjjel elhülyéskedek vele, de aztán ugye kulcs hijján nem igazán voltam ráhangolva (ezért is nem irtam semmit később),nameg időm se volt rá, most meg szedem az RC2-t,és ha beledöglök,akkor se találok az ms oldalán semmit,ami alapján igényelhetnék hozzá kulcsot...
    bárki bármilyen linket tna hozzá dobni,hamár ilyen vaksi / hülye vagyok? :D

amugy 270kval jön stabilan az RC2,szal jol jönne 1 ilyen kulcs adó link:)
  • FLeK0
    szerintem kivették a lehetőséget az ilyenek használatára.