48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Blasta
    De ez egy sima CF kártya + egy wifi adapter nem?
  • The Garrett
    szerintem annyi hogy nem kell usb re rádugni hanem ha van wifis alaplapod akkor akár a másik szobából, szomszédból is feltöltheted a képeket a gépre... Esetleg annak lehet jó, aki egyik terembe csinálja a képeket a másik szobában van a gép, és nem kell átrohangálni "üríteni" a kártyát".
  • The Garrett
    [email protected] ? bar nemtudom mennyire valos a cim, indexen ez van megadva o.O
  • Blasta
    Erről mi a véleményetek?
    Nem vágom, hogy mi lehet ez a cucc!

WiFi CF

• Blasta
  • FREAK
    Lightspeedtech
  • Blasta
    Simpletech
    PRO-X
  • modellmaker
    Mondjatok léci nagy átviteli sebességű SD kártyát.
  • Blasta
    Aki ismeri Manta/Penpő/Penta/stb... elérhetőségét (icq, email, bármi) az jelezze plíz, akár priviben!

HTX

De akár Ő maga is megkereshet :-)
  • FREAK
    "általános fotózás: technikák, fotóművészet, iskolák, tanfolyamok"

Valaki beír egy épp nyitó kiállítást, majd ezt lenyomja egy új hír valami szuperkompaktról (illetve az erről folytatott elmés vita), és hiába lesz még nyitva a kiállítás 3 hét múlva, az emberek nem találnak rá az infóra, mivel nem látható rögtön az első oldalon, és aki nem keres, az nem talál, márpedig, aki nem tud róla, az nem keresi. Így működik a fórum.
  • FREAK
    ne magadból indulj ki

vagyunk itt max hatan, akik minden nap olvassák, de mégis hetente bejön valaki, és feltesz egy kérdést, amit már tucatszor megválaszoltunk, csak ugye senki nem fog többszáz (többezer) kommentet visszaolvasni, ez nyilvánvaló

így az egésznek annyi értelme van, hogy aki épp elkapja a friss infókat, az tud róla, aki meg nem teljesen fórumbuher, az kénytelen a legalapvetőbb kérdéseket sokadszor feltenni

fotós részlegben is lehetne cset topik, de a lényeges infók érdemelnének saját topikot, maximum pár tucat, könnyen átlátható hozzászóllással (akár)

az meg a te problémád, ha lusta vagy topikot váltani téged amúgy nem érdeklő információkért... viszont ezzel a módszerrel, ha lemeradsz egy Minolta infóról, utólag a büdös életben nem fogod megtalálni, mivel még a létezéséről sem tudsz, elsüllyed a topikban mintha sose lett volna

szerintem ez így NEM életképes, de a mai világban ez már nem feltétel...
  • G_ArchAngel #9828
    a legjobb talán ha lenne 4-5 fotós topic egy helyen és nem lehetne agyatlanul többet létrehozni:
    - általános fotózás: technikák, fotóművészet, iskolák, tanfolyamok
    - digitális hardware
    - analóg hardware
    - felhasználói programok
    - saját képek

ennyi, nem lehetne több topic és itt mindenki megtalálhatna mindent, akinek részletesebb kell az menjen az index.hu-ra: nem lenne értelme az sg-n: vagyunk állandóan 10-en, ez kevés a gyártókénti, esetleg fotótémánkénti új topicokhoz, szvsz...
  • G_ArchAngel #9827
    akkor egyszerűbben:
    pl.: ha lenne külön Minolta topic, akkor én azt soha nem olvasnám, mert nem érdekel, így mégis átfutok a sorokon és némi információ megragad bennem - ez pedig soha nem hátrány...
  • The Garrett
    Panasonic FZ20 + SD256 = 165 380 Ft

[nyaff]
  • FREAK
    egy helyen, de így semmit nem lehet megtalálni hosszú lapozgatás nélkül

aki valaha keresett már valamit, az tudja, milyen trágya meló

de akkor erről ennyit
  • Dzsini
    nem szempont, csak a hozzászólások száma a tizedére csökkent - itt szem előtt van a topic, külön csoportban meg át kellene kapcsolgatni rá - erre pedig kevesebben hajlandóak, mint beleírni úgy, hogy egy helyen vannak a dolgai.
  • FREAK
    az nem baj, vagy szempont a napi x minimális komment?

azt hittem, az a lényeg, hogy az egyes témák áttekinthetőek, sallangmentesek és informatívak legyenek (vagyis jobb a sok rövid topik, mint a kevés hosszú)
  • FREAK
    ez mondjuk igaz, de engem speciel még mindig zavar, hogy van 2-3 élő fotós topik, és mindegyikben mindenről van szó

a fényképeid pl. kommentek nélkül lenne tökéletes (a privát beszélgetésekről nem is beszélve), de eleve jobb lenne, ha minden témának lenne topikja, és rendes moderálás folyna

ehhez kéne a fotós részleg, ami asszem le lett szavazva
  • Dzsini
    nézd meg, mobilos fórum lett, pont azóta olyan kihalt... előtte egész jól ment az a 2-3 a hardverben.
  • Blasta
    Sok jó fotós, kevés topikban is elfér!
  • G_ArchAngel #9819
    totál mindegy, aki SG-zik úgyis itt beszél ki mindet, ami fotózzással kapcsolatos, s mivel amúgyis kevesen vagyunk talán jobb is így, legalább nem veszünk el a topicok dzsungelében:)
  • FREAK
    hát ha mondjuk valaki csak digivel fotóz, azt talán nevezhetjük digifotósnak, de ami biztos, hogy ez egy olyan topik, ahol digigépekről van szó, ezért kérdeztem, hogy kapcsolódik ez a témához

mondjuk ilyenkor jön elő, hogy hiányzik a fotós fórum, a meglévő topikokat meg nem ismeri mindenki
  • Lateralus
    Igen, új állatfajta ! :)
  • G_ArchAngel #9816
    mi az, hogy digitfotós?
    új állatfajta?
    azt hittem, hogy fotós létezik és nem külön digit és analóg...
  • FREAK
    ezek mind digifotósok?
  • G_ArchAngel #9814
    Karina Bednorz
  • G_ArchAngel #9813
    Tim Flach
  • G_ArchAngel #9812
    Stefan Rohner
  • G_ArchAngel #9811
    Zosia Zija
  • G_ArchAngel #9810
    James Nachtwey - riportfotós honlapja
  • Blasta
    Ez hülyén néz ki.
    Minolta párti vagyok és lesuxoltam 2 minoltát.
    Na értitek nem? :-D
  • Blasta
    1 biztos:
    Z10-et felejtsd el!!!!
    Z1-et is kihúzhatod, eljárt felette at idő.
    A másik 2 gép okés.
    Én minolta párti vagyok, ennyi.
  • G_ArchAngel #9807
    normális képet CMEHA-val is lehet csinálni, a fotóson múlik a dolog nagyrésze, a gép csak rásegítés...
  • modellmaker
    Ja, meg kell nézni őket. Ez biztos.
  • FREAK
    pont ez az, hogy elvileg "jól" akar kinézni, szarrá dizájnolták, de ha megfogod, már elég gagyi műanyag fílinged lesz

mindegy, nem foglak itt egész nap győzködni, bemész egy boltba, kipróbálod, és döntesz
  • modellmaker
    Az engem nem érdekel,h szarul néz ki csak tudjak vele normális képeket csinálni.
  • FREAK
    hát ha neked első pillantásra nem esik le, akkor nehéz lesz így látatlanban magyarázni

nekem erről a 3 Minoltáról valami játék jut eszembe
  • modellmaker
    És ez a komolytalanság miben mutatkozik? Arra már én is rájöttem, h a felsoroltak közül egyik sem lesz szépségkirálynő. De nem ez a legfontosabb.
  • FREAK
    hát olyan komolytalanok
  • modellmaker
    ???