48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • mEkLaU
    Hama biztos h nem szar.Lcd-t általában addig használom amig be van kapcsolva a gép:)
    És akkor kapcsol le a töltö amikor már nem ég egyik lámpa se?
    Amugy nem tom hány órás.Mind1 maj meglátjuk mi lesz még egy jo orát rajt hagyom.
  • PResident Evil
    argh :)

fun ? fan !
  • Blasta
    Nekem nincs.
    Én edigital fun vagyok :-DD
  • PResident Evil
    #9905 ? :\
  • Blasta
    Ja újak.
    Ez esetben addig tölrsd amíg nem kapcsol le.
    Utána FEL KELL LEGYENEK töltve rendesen.

Ha hamar lemerülnek, akkor 2 lehetőség van:
    -A hama mégiscsak száksz
    -Túl sokat használod pl. az LCD-t, vagy a zoom-motort, ami eléggé meríti őket.

Nincs ráírva a töltőre, hogy hány órás töltő?
  • mEkLaU
    Vadonatuj aksik!Teljesen ujak.
    De mos zöld a lámpa tehát nem kapcsolt le
  • Blasta
    Az ló**szt se jelent.
    Hama nem=Energizer!!!!!!!!!

Másrészt meg a drága aksikat is villámgyorsan el lehet b@szni ha nem jól használod őket!
  • Blasta
    Kérdésedre is válaszolván:
    Ha az töltő lekapcsol miután úgy érzi feltöltötte az aksikat, akkor elvileg feleslegesen hagyod rajta.
    Egyszerűen elhasználódtak az aksik szvsz.
  • mEkLaU
    Ezek drágábbak voltak az összes többinél...
    2200 maH-sok ne mond már....
  • Blasta
    1. dobd ki a hama aksikat
    2. vegyél MÁRKÁS aksika (varta, energizer, stb), ha lehet minimum 2000mAh-okat vagy e fölött
    3. azokat úgy töltsd, hogy merítsd le teljesen őket, és ne tölts rájuk ha pl. félig vannak lemerülve. Akkor csak rontod az élettartamukat.
  • mEkLaU
    Hülye kérdés lehet de
    Kaptam ugye még oktoberben egy a 80-as canont.Elsö fényképezö gépem nagyon jo minden és megvettük hozzá a legjobb Hama töltöt több garnitura hama aksival és egy ora után azt jelzi h teletöltöte tehát zöld lesz a kis lámpa.Nem merem levenni merm ultko háromnegyed ora mulva zöld volt és kiprobáltam és vmennyi használat után lemerült a gép körülbelül másfél két orája megy az aksi mit csináljak? Vegyem le? Vagy haggyam még másfél orát ahogy kell
  • FREAK
    te vagy a láma, mert nem is neked kéne elszívni, hanem másoknak, épp ezért befektetés :D

persze ha munkához kell, akkor egy ilyen obi is lehet befektetés
  • G_ArchAngel #9907
    azt, hogy ojektíveket - első látásra nem árulnak...
  • G_ArchAngel #9906
    LÁMA!!!:DDDDD

nem vagyok én nyúl, nekem nem kell gyep:)))
  • PResident Evil
    a DigitalMarket-ről mit tudtok mondani ? valakinek tapasztalat ?
  • FREAK
    befektetésnek inkább egy nagy adag jó minőségű holland vadkendermagot ajánlanék, de ha fotózni akarsz, akkor ez egy jó obinak tűnik :D
  • G_ArchAngel #9903
    Freak (és a többi dSLR-es...),

szerintetek milyen befektetés a Sigma 18-50/2.8 EX DC?

Optiform-nál 140k, nyugatabbra 110k...

• GregSB
    eoszhúszdé test déprivijún
  • Dzsini
    ez a "hamarabb cserélhetem le" dolog... úgyis lecseréled 1-2 éven belül egy jobb-szebb-okosabb -ra, annyit meg elmegy, ha használt is.
  • FREAK
    ezt kétlem, ha nem baszod földhöz, elég kevés dolog romolhat el rajta

• Blasta
    Pedig csak rábaszok később!
    10-15 rugó de hamarabb cserélhetem le!
  • FREAK
    pedig jobban járnál, 10-15 rugóból vennél használtat

ha eleve nincs pénzed, ne legyél má olyan igényes :)
  • Galy
    akkor féléves garisat :)
  • Blasta
    No way.
    Gari fontos!
  • Galy
    Talán vakuból érdemes lenne használtat venni, ha ennyit szánsz rá, lehet, hogy jobbat találsz
  • Blasta
    Egyelőre bruttó 43e-ért találtam, ami nekem most picit sok!
    30-nál nem akarok többet költani rá!

Erről mi a véleményetek?:
    Metz
  • Blasta
    Köszi, utána nézek ennek a sigma-nak!
  • Blasta
    "Ha fontos a full kompatibilitás az újabb Minoltákkal (A3, A4, Dynax 7D, 5D, 9D, stb"

Miről maradtam le? A3, A4???????? :-DDDD
  • Pyx #9891
    http://geizhals.at/a69734.html {via pnp}
  • The Garrett
    minolta 3600/5600(D) < ezeket ajánlja a kézikönyv.
    DE indexen a sigma ef500 rol is írnak jókat:

"
    az EF500-ból két típus van, a Super és az ST. A Super kb. a Minolta 5600-as tudását, az ST pedig kb. a 3600-as tudást hozza a következő fontos különbségekkel:

- Mindkét Sigma kulcsszáma teljes zoom-nál 50.
    - A Sigma ST a 3600-al ellentétben nem tudja a wireless funkciót, viszont a feje oldalirányban is fordítható.
    - A Supernek van normál slave funkciója is, ami az 5600-nak nincsen.
    - A multi-villantás mód a régebbi kiadású Sigmákon nem működik automatikusan az exponálásra, csak kézzel a TEST gomb megnyomásával. Az újakon már nincs ilyen gond.
    - A Sigma Super ára kb. a Minolta 3600-assal egyforma, tudása viszont kb. az 5600-asé.

Ha csak automata üzemmód kell, a Sigma ST a legolcsóbb, forgatható fejjel, nagy fényerővel. A Sigma Super szerintem a legjobb érték/ár arányú vaku, full automata és manual beállítási lehetőségekkel, wireless és slave móddal. Ha fontos a full kompatibilitás az újabb Minoltákkal (A3, A4, Dynax 7D, 5D, 9D, stb), ez csak a Minolta vakukkal garantált, a Sigmákkal "csak valószínűsíthető" (bár elég jó esély van rá).
    "
  • FREAK
    ilyen makrókat szerintem bármelyik normális kompakt tud, nem gond
  • Blasta
    Hájez!
    Úgy néz ki, köv. hónapban VAKU vásárlás előtt állok!
    Segíccsetek plíz, milyen vakut vagyak az A2-re?
  • modellmaker
    pl
  • Dzsini
    talán az egyetlen amibe bele lehet kötni az S1IS-nél, hogy nincs vakupapucs rajta
    (meg nekem volt a kezemben, és nagyon picike... de ez a szubjektív fele :) )
  • modellmaker
    ilyen

ehhez
  • modellmaker
    DE nem csak ilyen "távolról" hanem ehhez hasonló finom részleteket is. Utóbbi kb. 2-3mm.
  • FREAK
    nem tud valaki olyan oldalról, ahol szerződések/sablonok vannak? (royalty, copyright transfer, ilyenek)
  • FREAK
    ha NEM akarsz nagyban (A5 fölött) nyomtatni belőlük, én egy komolyabb 3mpx-es gépet ajánlanék, lehetőleg egyszerű külső vaku csatlakozási/vezérlési lehetőséggel
    (szebb az, ha nem vakuzod telibe a témát)

így már a nagy zoomra sincs szükséged
  • Hangianix
    ui.: azert vicces, hogy a nagy vizen tul, az alapgep kb. 55-60%-a csak az itthoni araknak, vizhatlan tok stb. meg talan meg olcsobb.
  • modellmaker
    Na tudjátok mit, +mondom mit akarok fotózni(többségében), Ti meg megmondjátok mit ajánlotok. Jó? Kezdem. Maketteket szeretnék fotózni. Lásd itt.